13 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς προς αριστερά: «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία»


http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/10/PM-ANT.SAMARAS-POL.EPITROPI-1.jpg
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε την ρήση "Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται." κατά συνέπεια η ιδρυτική πράξη της Ν.Δ. ως και η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ ως κείμενα προσφέρονται για εμπλουτισμό της πολιτική μας σκέψης.Ομως η πολιτική που εφάρμοσαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα απο το 1974 και ένθεν απείχαν παρασάγγας απο τα όσα είχαν καταγράψει στα  προγράμματα και στις διακηρύξεις τους.  Η Μεταπολίτευση δε ως χρονική περίοδος θα ήταν φρόνιμο να οριστεί ως η περίοδος αντικατάστασης της ξενοκίνητης χούντας απο ένα δημοκρατικό καθεστώς.Δεν αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία, εναλλαγή υπήρξε και αυτό το γεγονός επίτρεψε στο δημοκρατικό μας πολίτευμα να συνεχίσει να φέρει τα στοιχεία της καχεκτικής δημοκρατίας. 


Η Ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ. παράγεται απο τις επιδιώξεις , τις στοχεύσεις και τις σκοπεύσεις των τάσεων της.Ως είθισται στον Ελλαδικό χώρο, ο φατριασμός έχει επηρεάσει κατά πολύ την διαμόρφωση πολιτικών τάσεων στο εσωτερικό των κομμάτων.Οι δε τάσεις αυτές υποκρύπτουν πίσω απο σοβαρές ιδεολογικές θέσεις  τον διακαή τους πόθο για νομή της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.
Οι όποιες δε φωνές πολιτικού ορθολογισμού στο όνομα της λογικής που κουβαλεί το κάθε πολιτικό παραμάγαζο εξοβελίζονται στο πυρ το εξώτερον.

Ερχόμαστε στο πολύπαθο ζήτημα της κρατικής βίας ως μέσο επιβολής της Νομιμότητας και της Δικαιοσύνης.Η Αριστερή σκέψη αντιπαραβάλλει τον ταξικό χαρακτήρα του κράτους.Αντιπαραβάλλει την άποψη πως ο στόχος της βίας δεν είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας αλλά η καταστολή εν τη γεννέσει κάθε φωνής που υψώνεται και αμφισβητεί τα κακώς κείμενα.Αντιπαραβάλλει πως η βία που ασκεί η κοινωνία είναι η απάντηση στην προσπάθεια του κράτους να επιβάλλει με καταναγκασμό τις προθέσεις του οι οποίες και είναι σε αντιδιαστολή με τα όσα αυτή πρεσβεύσει.

Σοφά ο Λαός μας λέγει πως ότι σπέρνεις θερίζεις.Η Ν.Δ. δεν μπόρεσε να απεγκλωβιστεί απο τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά κατάλοιπα.Παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής της είχε γευτεί πολλάκις τις συνέπειες απο τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, τις συνέπειες απο την δράση του δεξιού παρακράτους και τις συνέπειες απο τις ιδεολογικές αγκυλώσεις δεν μπόρεσε παρά την εισαγωγή ευρωπαϊκών στοιχείων στην πολιτική σκέψη της Ν.Δ. να υπερκεράσει τον "επαρχιωτισμό" της Ελληνικής Δεξιάς.Ενας επαρχιωτισμός που βασίστηκε στην όξυνση των πολιτικών παθών, που βασίστηκε  στην απουσία κάθε κουλτούρας συνεργασίας, που βασίστηκε στην πολιτική κάλυψη της έκνομης συμπεριφοράς , στον λαϊκισμό, στην στελέχωση με πρόσωπα παλαιάς κοπής καταδικασμένα στην πολιτική συνείδηση κάθε δημοκράτη πολίτη, στην χρήση του κράτους ως μέσο απόσπασης της κοινωνικής συναίνεσης. Ενας επαρχιωτισμός που βασίζεται στην Απειλή τον φόβο και την ενοχή..


Η Χρήση των πολιτικών άκρων αποτελεί βασική παράμετρος του πολιτικού παιγνίου στην Ελλάδα.Η Ν.Δ. λέγει απλά προς την Αριστερά και την Ελληνική Κοινωνία, κόβουμε τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. ,σταματήστε και εσείς την πολιτική κάλυψη της Ακροαριστεράς και δη εξτρεμιστικής.Ομως δεν αρκεί ο πολιτικός  αναθεματισμός κατά της Χ.Α., ούτε υπάρχει λόγος να εγκλωβιστούμε στην υπαρκτή σχέση Ακροδεξιάς-Χ.Α.-Σκληροπυρηνικής Δεξιάς και τούτο γιατί τα Ζητήματα που ταλανίζουν την Ελληνική Κοινωνία έχουν λάβει Εθνικό Χαρακτήρα, κατά συνέπεια και οι λύσεις τους θα πρέπει να είναι εθνικές στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής. 

Πρέπει λοιπόν να πειστεί η Ελληνική Κοινωνία πως η στρατηγική θέση της Ν.Δ. σε όλα τα επίπεδα της εξυπηρετεί και υπηρετεί αυτή την στρατηγική.Η Κοινωνική συνοχή αποτελεί διαχρονικά τον βασικό πολλαπλασιαστή ισχύος κάθε ισχυρού, αξιόπιστου, σύγχρονου κράτους.Κατά συνέπεια η αντιπαλότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή όποιον άλλο πολιτικό χώρο, δεν προσφέρει τίποτα τόσο στην Ν.Δ. όσο και στην Δημοκρατία.Ο Πραγματικός αντίπαλος είναι η Κοινωνική περιθωριοποίηση και η απολιτική στάση , τα δύο αυτά δε στοιχεία έχουν αυξητική εξέλιξη.Αν αντιστραφεί η πορεία τους μέσα απο την πειθώ τότε η Ν.Δ. θα έχει επιτύχει τον διττό της στόχο, και της επαύξησης της επιρροής της σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και της συρρίκνωσης του οποίου πολιτικού χώρου χρησιμοποιεί πρακτικές του καταδικασμένου χθές στην επίλυση προβλημάτων του σήμερα..