27 Απριλίου 2016

Η Τουρκία ετοιμάζει επιχειρήσεις σε βάθος 18χλμ εντός Συρίας μαζί με ΗΠΑ και Γερμανία

toyrkia_eisvoliΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα  Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι η Γερμανία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να δράσουν από κοινού στη Συρία για την πάταξη της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με το σχέδιο  που εκπόνησαν  οι τρεις πλευρές θα ξεκινήσουν άμεσα επιχειρήσεις εκκαθάρισης των τρομοκρατών του ISIS σε ακτίνα 18χλμ εντός του συριακού εδάφους , από Azez μέχρι Cerablus.Η επιχείρηση θα διεξαχθεί με την υποστήριξη των αεροπορικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας. Η Τουρκία θα συμβάλει με τεθωρακισμένα και ολμοβόλα.

Εντάσεις στην προετοιμασία του νέου συντάγματος της Τουρκίας Το νέο σύνταγμα θα πρέπει να έχει «θρησκευόμενο» χαρακτήρα ζητάει ο Καχραμάν Του Νίκου Στέλγια


Στα πλαίσια της προετοιμασίας του νέου συντάγματος και πολιτεύματος στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Ισμαήλ Καχραμάν πραγματοποίησε μια σημαντική παρέμβαση στο πεδίο της συνταγματικής αναθεώρησης. Ο κ. Καχραμάν ζήτησε την αφαίρεση της ρήτρας του κοσμικού καθεστώτος από το τουρκικό σύνταγμα και δήλωσε ότι το νέο σύνταγμα θα πρέπει να έχει «θρησκευόμενο» χαρακτήρα.
Η δήλωση του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Τουρκία καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση βάλλουν κατά της κυβέρνησης με το σκεπτικό ότι στόχος του Προεδρικού και του κυβερνητικού κόμματος είναι η δημιουργία μιας «ισλαμικής δημοκρατίας» στην Τουρκία. Την ίδια στιγμή, διανοούμενοι και πολίτες που εκφράζουν την απόγνωση τους δια μέσου του διαδικτύου ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να σεβαστούν το νέο σύνταγμα που ετοιμάζει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Κορυφώνεται η πολιτική ένταση στην Τουρκία Η αντιπολίτευση ζήτησε επισήμως την παραίτηση του Ισμαήλ Καχραμάν Του Νίκου Στέλγια


Με τους εξαγριωμένους διαδηλωτές να έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής λίγα μέτρα πιο έξω από το κτίριο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και μεγάλες μερίδες της κοινωνίας να βάλλουν κατά την κυβέρνηση, το πολιτικό θερμόμετρο στην Τουρκία κορυφώνεται σε επικίνδυνα επίπεδα.
Τα όσα δήλωσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής σχετικά με το μέλλον του τουρκικού κοσμικού καθεστώτος έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε ολόκληρη την Τουρκία. Σήμερα, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε επισήμως την παραίτηση του Ισμαήλ Καχραμάν. Ο Πρόεδρος της Βουλής επιχειρεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ισχυριζόμενος ότι παρερμηνεύτηκαν τα όσα επεσήμανε. Την ίδια ώρα, το κόμμα του κρατά αποστάσεις από τον ίδιον και τις δηλώσεις του.

Πέραν των 1,000 Βέλγων τουρκικής καταγωγής στις «μαύρες λίστες» του Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑΜέχρι το Βέλγιο φτάνει ο απόηχος των πρακτικών που μετέρχεται ο Ερντογάν, σημειώνει στο κεντρικό της θέμα η De Standaard, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί του που μένουν στο Βέλγιο να γίνονται ολοένα και περισσότερο θύματα της απολυταρχικής συμπεριφοράς του. Aναφέρεται συγκεκριμένα ότι 1224 Βέλγοι τουρκικής καταγωγής βρίσκονται στις «μαύρες λίστες» και τους έχει απαγορευτεί η είσοδος στην χώρα επειδή δεν θεωρούνται φίλα διακείμενοι στον Ερντογάν. «Άκρως ταπεινωτική» χαρακτηρίζει η De Tijd την συμπεριφορά του Ερντογάν απέναντι στην Ευρώπη, καθώς, όπως σημειώνει, ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται σε θέση ισχύος αυτή τη στιγμή και εκμεταλλεύεται την σπουδή της Ευρώπης να επιλύσει το προσφυγικό.

Έγκλημα χωρίς τιμωρία στον τουρκικό στρατό επειδή το θύμα ήταν Αρμένιος!

armenios Της  ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ-Πέρασαν πέντε χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Αρμένιου Σεβάκ Σαχίν Μπαλικτσί, που υπηρετούσε τη θητεία του στο Μπάτμαν. Ο άτυχος νέος είχε δολοφονηθεί από έναν Τούρκο φαντάρο,  “εντελώς τυχαία και συμπτωματικά” στις 24 Απριλίου , είκοσι τρεις μέρες πριν την απόλυση του.