15 Αυγούστου 2015

Επιθέσεις στη Δύση σχεδιάζουν οι Ισλαμιστές

Λόγω των βομβαρδισμών από αμερικανικά και δυτικά αεροσκάφη «στο Ιράκ, το «Ι.Κ.» έχει απολέσει την ικανότητα να δραστηριοποιείται στο 30% των εδαφών που κατείχε πέρυσι το καλοκαίρι», υποστηρίζει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Λόγω των βομβαρδισμών από αμερικανικά και δυτικά αεροσκάφη «στο Ιράκ, το «Ι.Κ.» έχει απολέσει την ικανότητα να δραστηριοποιείται στο 30% των εδαφών που κατείχε πέρυσι το καλοκαίρι», υποστηρίζει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας εναντίον στόχων στη Δύση, με σκοπό την πρόκληση όσο το δυνατόν περισσότερων θυμάτων, φέρεται να εκπονεί το «Ισλαμικό Κράτος» (Ι.Κ.), σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί σημαντική μεταβολή στις μεθόδους δράσης του «Ι.Κ.», που μέχρι σήμερα ευνοούσε περισσότερο τις επιθέσεις από ανεξάρτητους, μεμονωμένους μαχητές, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και με μικρά επιχειρησιακά μέσα.

Το τέλος της μαγικής σκέψης


TSIPRAS
Λύτρωση ή συμφορά, υφεσιακή ή αναπτυξιακή, η "καλύτερη δυνατή" ή η "χειρότερη όλων", η νέα συμφωνία Αθήνας-πιστωτών έχει ακόμη αβέβαιη την τύχη και ακόμη περισσότερο αβέβαιες τις επιπτώσεις. Έτσι κι αλλιώς, όμως, σημαδεύει το οριστικό τέλος μιας εποχής.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΑΝΗΛΕΩΣ Κούρδοι: Οι προδομένοι της Μ. Ανατολής

Oι Κούρδοι βρίσκονται ξανά, για πολλοστή φορά τις τελευταίες δεκαετίες, στο σημείο να πληρώνουν το βαρύ τίμημα μιας μεγάλης διεθνούς προδοσίας σε βάρος τους
Πολύτιμοι σύμμαχοι τη μια στιγμή, θυσία στον βωμό γεωπολιτικών λυκοφιλιών την άλλη, οι Κούρδοι βρίσκονται ξανά, για πολλοστή φορά τις τελευταίες δεκαετίες, στο σημείο να πληρώνουν το βαρύ τίμημα μιας μεγάλης διεθνούς προδοσίας σε βάρος τους.

Το Μνημόνιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2015/01/SYRIZA-EKLOGES01-25JANUARY2015-e1422217013305-265x168.jpg
Πρωτόγνωρα πράγματα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Τα λεγόμενα «μνημονιακά» κόμματα, συμπεριλαμβανομένου πλέον και του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούν μεν με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με τους δανειστές, αλλά ταυτόχρονα την αποδέχονται. Η παράνοια στην αποθέωσή της.Το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι εγκλωβισμένο στις χρεοκοπημένες πολιτικές του και αδυνατεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα, αλλά εξαιρετικά σημαντικά: Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι πολιτικοί πρέπει να ομονοήσουν όχι σ' αυτό καθαυτό το Μνημόνιο, που -όπως και τα προηγούμενα- θα οδηγήσει στο πουθενά διότι δεν υλοποιείται.

Αθήνα 2004: Δεν καταλάβαμε ποτέ… οι Ιθάκες τί σημαίνουν


opening-ceremony-olympics
Ένα συνηθισμένο και ενίοτε χαριτωμένο παιχνίδι ανάμεσα στην Ιστορία και τις γενιές που ανταμώνει, είναι μια άγαρμπη ερώτηση, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για να ξεφύγει κανείς
από την αυθόρμητη και εκ των πραγμάτων ειλικρινή απάντηση. Που δεν προκαλεί επανεξέταση…
Η ερώτηση είναι απλή: “Εσύ που ήσουν τότε;”, και αφορά σημεία-σταθμούς, tipping points που χαρακτήρισαν και επηρέασαν τόσο εκκωφαντικά την ηχώ της φήμης που τα ακολούθησε, ώστε να μνημονεύονται, ανεξαρτήτως του θετικού ή αρνητικού προσήμου τους, στα επεισόδια τα οποία ακολούθησαν στην οικεία εθνική διαδρομή.

Ασπίδα προστασίας της Κύπρου

Του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη

ΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ- Το κράτος απειλείται από την ίδια την ηγετική του ομάδα να οδηγηθεί σε αυτοδιάλυση, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει το διάδοχο σχήμα και το κατά πόσο αυτό, που θα ονομάζεται κράτος διαδεχόμενο την Κυπριακή Δημοκρατία, θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια, τη ζωή, την πρόοδο και την ευημερία των πολιτών του  Θα έρθει λοιπόν η διεθνής κοινότητα, δηλαδή οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί, συνεργούντων διαφόρων Σκανδιναβών, που διεξάγουν πειράματα ειρηνικής συμβίωσης ανά τον κόσμο, να μας ιδρύσουν και να μας αφήσουν μόνους, με την Τουρκία να μας «προστατεύει» και να μας ελέγχει…

Πού στοχεύει ο σουλτάνος με τον πόλεμο κατά των Κούρδων;

https://pbs.twimg.com/media/CMdhO-PWEAAh9HE.jpgΤου Σάββα Ιακωβίδη

  • ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • Ο μέγας εφιάλτης της Τουρκίας είναι ένα κουρδικό κράτος από το Βόρειο Ιράκ μέχρι το λιμάνι του Τσεϊχάν και τον κόλπο της Αλεξανδρέττας.
  • Ενδεικτικό της αλητείας της αμερικανικής διπλωματίας και πολιτικής: Οι μόνοι που πολεμούν κατά των τζιχαντιστών είναι οι πιο πιστοί σύμμαχοί τους, οι Κούρδοι. Και τους πρόδωσαν και τους μαχαίρωσαν πισώπλατα με τη συμφωνία που έκαναν με τους Τούρκους
  • Κούρδοι: «Το ΙΚ είναι δίδυμο κράτος με την Τουρκία. Εμείς είμαστε ο στόχος. Το κυριότερο: Οι μονάδες των ανταρτών μας δεν έχουν βάλει καν το δάχτυλο στη σκανδάλη. Αυτό, ας το έχουν υπόψη τους όλοι»

Η πολιτισμική γενοκτονία των κατεχομένων

Του Μάριου Πουλλάδου-ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ της «ευρωπαϊκής» Τουρκίας στο νεκροταφείο της Λαπάθου. 

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η «εξολόθρευση» αποτελεί το έβδομο στάδιο της γενοκτονίας και συνοδεύεται με καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς ενός λαού, ούτως ώστε να εξαφανιστεί ολοκληρωτικά η ιστορικότητα της ύπαρξής του. Η προσπάθεια εξαφάνισης κάθε ελληνικού στοιχείου στα κατεχόμενα εδάφη είναι συνήθης τακτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι Τούρκοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καταστροφή τάφων ηλικίας 1200 χρόνων στην Αρμενία, από τους Αζέρους Τούρκους. Μόνο μια βόλτα αρκεί να κάνει κανείς στα κατεχόμενα χωριά και πόλεις, για να αντικρίσει το αποκρουστικό θέαμα από τα κατεστραμμένα προαύλια εκκλησιών, τα ερειπωμένα σπίτια, τις λεηλατημένες εκκλησίες να έχουν μετατραπεί σε τουαλέτες, στάβλους, πιτσαρίες και μπαράκια…


Ο σκόπελος των εγγυήσεων και το σύνδρομο του «απορριπτισμού»

Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη- ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΤΤΙΛΑ

  1. Γιατί δεν βάζει η Κυβέρνηση στο τραπέζι το θέμα του ΝΑΤΟ, πώς σχετίζεται με το ΑΚΕΛ και το δημοψήφισμα, και γιατί κερδισμένη βγαίνει η Άγκυρα
  2. Γιατί η Τουρκία δεν χρειάζεται εγγυήσεις και στρατό, εάν η Κύπρος είναι εκτός ΝΑΤΟ;
  3. Μπαίνει ή όχι η Τουρκία στην ΕΕ μέσω του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους;
  4. Η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ περιορίζει ή αυξάνει την τουρκική ισχύ;

Τρία «αγκάθια» στη συμφωνία για την Ελλάδα βλέπει η WSJ

Τρία βασικά εμπόδια στη συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών βλέπει η Wall Street Journal, που σε σημερινό της δημοσίευμα χαρακτηρίζει «σχοινί διάσωσης» την κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Τα εμπόδια είναι ένα πολιτικό, ένα οικονομικό και ένα χρηματοπιστωτικό.
«Η μεγάλης κλίμακας ανταρσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Παρασκευής δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να προκηρύξει εκλογές σύντομα. Αυτό θα μπορούσε ξανά να καθυστερήσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η συμφωνία, όπως και τις ενέργειες των άλλων χωρών της ευρωζώνης για τη μείωση του φορτίου του χρέους της Ελλάδας», αναφέρει το δημοσίευμα εξηγώντας το πολιτικό εμπόδιο που φέρνει η συμφωνία.

Τουρκία: Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση του PKK

Τουρκία: Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση του PKK
Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε μία βομβιστική επίθεση που αποδίδεται στους μαχητής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στην ανατολική Τουρκία, γνωστοποίησε ο στρατός σε ένα δελτίο τύπου.
«Τρεις από τους στρατιώτες μας έπεσαν ως μάρτυρες και άλλοι έξι τραυματίστηκαν» σε μία έκρηξη που σημειώθηκε σε δρόμο της επαρχίας Μπινγκόλ (ανατολικά), στην περιοχή Καρλιόβα, διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου. Χθες σε μία επίθεση έχασαν την ζωή τους 3 άνθρωποι και 6 τραυματίστηκαν στο Νταγκλιτζά, στην επαρχία Χακάρι (νοτιοανατολικά). Την ίδια ώρα, η Άγκυρα ανησυχεί για την προέλαση του ένοπλου βραχίονα του κουρδικού κόμματος της Συρίας στο βόρειο τμήμα της χώρας αυτής, ωστόσο οι Κούρδοι της Συρίας δεν αποτελούν «στόχο» στον πόλεμο που διεξαγάγει εναντίον της τρομοκρατίας, επισήμανε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.

Στο στόχαστρο το 35ωρο στη Γαλλία

http://vileda-professional.com/gr-GR/consult-the-experts/the-way/example.jpg
Οι 35 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας καθιερώθηκαν στη Γαλλία το 2000 από την τότε κυβέρνηση των Σοσιαλιστών. Όταν εφαρμόστηκε, υποτίθεται πως θα πρόσφερε περισσότερο χρόνο στους εργαζομένους να αφιερώσουν για τον εαυτό τους, ενώ πλασαρίστηκε και ως ένα μέτρο που θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της ανεργίας.Δεκαπέντε χρόνια μετά, η ιδέα αποδείχτηκε πολύ καλή για να είναι αληθινή. Η μεταρρύθμιση αυτή δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, αλλά δημιούργησε πολλά προβλήματα στους εργαζομένους, μεταξύ των οποίων και στρες καθώς πρέπει να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους μέσα σε 35 ώρες, όταν πριν είχαν 39 ώρες στη διάθεσή τους. Επιπλέον, το 35ωρο κοστίζει στη χώρα περίπου 15 δισεκατομμύρια τον χρόνο, επειδή η φορολόγηση των επιχειρήσεων μειώθηκε, ώστε να αντιμετωπίσουν την αύξηση στο ωριαίο κόστος εργασίας κατά σχεδόν 10%.
 

Η Ιστορία στην κλίνη του Προκρούστη

Εκείνος που ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον.Εκείνος που ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν.Τζορτζ  Όργουελ  
http://assets.philenews.com/data/2015/08/09/skitso-09082015.jpgΤον τελευταίο καιρό διάφοροι ανακινούν τα υποτιθέμενα εγκλήματα των Ελληνοκυπρίων εναντίον των Τουρκοκυπρίων -το 1963-64 και το 1974- και μάλιστα κάποιοι εξισώνουν τα όποια εγκλήματα ανεύθυνων στοιχείων με τα εγκλήματα που διέπραξε η Τουρκία, φρικαλεότητες, ως συντεταγμένο κράτος. Έχω ρωτήσει κατ΄επανάληψη στο παρελθόν και δεν πήρα απάντηση: Γιατί οι διάφορες κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτό τον τόπο, και προπάντων αυτή του ΑΚΕΛ, δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να προσαχθούν όλοι αυτοί ενώπιον της Δικαιοσύνης; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από την άρνηση των κυβερνήσεων αυτών να κάνουν το αυτονόητο; Διότι δεν μπορεί να υπάρξει ούτε επιλεκτική δικαιοσύνη, ούτε επιλεκτική ιστορία.Τα γεγονότα του 1963-64 από τα οποία ξεκινά η παραχάραξη της Ιστορίας είναι σημαντικά, διότι ουσιαστικά επαναφέρουν το Κυπριακό στη διεθνή σκηνή εκεί που εθεωρείτο ότι είχε κλείσει οριστικά με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου.

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να επέμβει στη Σύρτη

Λιβύη
Ξεπερνούν τα 150, τα θύματα από τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα στην Σύρτη, στην βόρεια Λιβύη, μεταξύ των εξτρεμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και ντόπιων ενόπλων, δήλωσε την Παρασκευή ο πρεσβευτής της Λιβύης στο Παρίσι.«Μια πραγματική σφαγή έγινε στην Σύρτη και καλούμε την διεθνή κοινότητα να επέμβει», σημείωσε ο πρεσβευτής Σιμπάνι Αμπουχάμουντ.Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα ένας τοπικός υπεύθυνος είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι μάχες ανάμεσα σε ένοπλους κατοίκους και τους εξτρεμιστές του ΙΚ έχουν προκαλέσει τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει στην δημοσιότητα έναν συγκεκριμένο αριθμό. Ο ίδιος δεν είχε επίσης διευκρινίσει τι πυροδότησε τις συγκρούσεις αυτές.