16 Ιανουαρίου 2015

Προς Υποκρινόμενους

«αυτός που βλέπετε μπροστά σας δεν είναι απλά ένας άνθρωπος, αλλά όλοι οι σύντροφοί μου που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό είναι που με κρατάει για να συνεχίσω. Πρέπει να συνεχίσω να ζω και να μάχομαι γι' αυτούς».

Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου προέδρου της ΠΟΕ: Το τέλος ενός φιλόδοξου πειράματος; Του Βλάση Αγτζίδη,

POE2 ιστορικού,  μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕ (2004-2010)
https://kars1918.wordpress.com/

Η πρόσφατη συνέντευξη του νέου προέδρου Γιάννη Αντωνιάδη -που ανέλαβε να καθοδηγήσει την ΠΟΕ μετά την προσβλητική υποχρέωση σε παραίτηση του Επαμεινώνδα Φαχαντίδη- αναδεικνύει περίτρανα αυτό που αρκετοί γνωρίζαμε εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα έχει πλέον χάσει κάθε δυναμική, στερείται οράματος, εκμεταλλεύεται τους διακηρυγμένους στόχους του ποντιακού κινήματος. Επιπλέον, κηδεμονεύεται από κύκλους που χαρακτηρίζονται από επικίνδυνη ημιμάθεια, εκτός βεβαίως από τα διαπιστωμένα χαρακτηριστικά, όπως εμπάθεια, εσωστρέφεια, σύμπλεγμα μεγαλειότητας,  εμφυλιοπολεμικό διχαστικό πνεύμα.  
Η δημόσια επιστολή του νυν προέδρου της «Ευξείνου Λέσχης» Γιάννη Αποστολίδη, με την οποία ζητείται η παραίτηση του Αντωνιάδη από το θώκο, έρχεται  επιτέλους να στηλιτεύσει τα κακώς κείμενα και να αντιπαρατεθεί στο τέρας που η ίδια η «Λέσχη» δημιούργησε.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ CHARLIE. ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ


apostolopoulos
Ο Ομπάμα συγκαλεί στις 18/2 σύναξη των συμμάχων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά, φυσικά, όχι τη Ρωσία. Το Κρεμλίνο δεν είναι σύμμαχος κατά της τρομοκρατίας. Είναι στόχος της. Όπως στόχος είναι το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη και η ουρά μεγαλώνει. Η Γαλλία ετοιμάζεται να «επέμβει» (δηλαδή να βομβαρδίσει) τη Λιβύη για να υπερασπίσει τα συμφέροντά της, ούτε λόγος για τρομοκρατία. Η δολοφονική επίθεση στο σατυρικό γαλλικό περιοδικό ήταν μάνα εξ ουρανού για όσους έβλεπαν ότι οι Αμερικανοί σήκωναν μόνοι τους το βάρος του διεθνούς αντιτρομοκρατικού αγώνα ενώ κάποιοι ευρωπαίοι σύμμαχοι αλληθώριζαν προς τον μέγιστο εχθρό, τη Ρωσία, ζητώντας να αρθούν οι κυρώσεις εναντίον της -κυρώσεις που πλήττουν πρωτίστως όχι τις ΗΠΑ αλλά τους συμμάχους. Οι Αμερικανοί επίσημοι κυριολεκτικά έλαμψαν δια της απουσίας τους από τη διαδήλωση στο Παρίσι. Σαν να έλεγαν στους Γάλλους ότι αν πχ συνεχίσουν να αντιδρούν στις αντιρωσικές κυρώσεις ή αν συνεχίσουν να επιζητούν μερίδιο στη Μ. Ανατολή, αν γενικώς δεν ακολουθούν πειθήνια, θα αντιμετωπίσουν μόνοι τους τρομοκράτες αν ή όταν ξαναχτυπήσουν.

Ανιστόρητη και Ερασιτεχνική η Κυβέρνηση Αναστασιάδη


Του: Μάριου Λ. Ευρυβιάδη, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων
"Το μάθημα που αντλείται από το λυπηρό αυτό κεφάλαιο γεγονότων είναι ότι το παρόν Τουρκικό καθεστώς θα πράξει οτιδήποτε για να πάρει αυτό που θέλει εφόσον νομίζει ότι υπάρχει μια πιθανότητα να το πάρει".( "The lesson to be drawn from this sad chapter of events is that the present Turkish regime will go to any lengths to get what they want as long as they think there is a chance of getting it".).

Τουρκία: Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με τους γενίτσαρους


Κάθε αξιοπρεπής Οθωμανός σουλτάνος όφειλε να έχει τους γενιτσάρους και να τους παρέχει, μάλιστα, πλουσιοπάροχα τα πάντα, γιατί αλλιώς οι γενίτσαροι εξεγείρονταν και ενίοτε έκοβαν και το κεφάλι του μη γενναιόδωρου σουλτάνου.
Τουρκία: Ο Ερντογάν αντιμέτωπος με τους γενίτσαρους
Φυσικά ο Ερντογάν, ως γνήσιο τέκνο του Οτομάν, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Έτσι αποφάσισε να θεσμοθετήσει την παρουσία των 16 «αυτοκρατορικών» φρουρών του με τια χατζάρες και τις πανοπλίες, τους προερχόμενους από τις 16 «τουρκικές» αυτοκρατορίες.
Απόλυτα συγκινημένη από την εξέλιξη η βουλευτής του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος Τουλάι Μπαμπουσκού δεν άντεξε και είπε με παλλόμενη φωνή : «Η Οθωμανική αυτοκρατορία ξαναγεννήθηκε». Και αφού ξαναγεννήθηκε έπρεπε να αντιμετωπίσει και την δική της εξέγερση των γενιτσάρων. Και αυτό ακριβώς της συνέβη!

Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια: «Δεν βλέπω εναλλακτική λύση για τη «Μακεδονία»



Εξερχόμενος ο Αμερικανός  πρέσβης στα  Σκόπια, Paul Wohlers κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του νοτιο-σλαβικού κράτους, Τράικο Βελιανόφσκι,  μίλησε στους δημοσιογράφους.
Κατά τη δήλωσή του, υποστήριξε τις θέσεις του σλαβικού πληθυσμού της FYROM, για το όνομα «Μακεδονία», και συνέστησε στο σλαβικό πληθυσμό να μην ανησυχεί. Επίσης αναφέρθηκε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, όπου δήλωσε ότι  περιμένει το αποτέλεσμα για να ενεργήσουν οι ΗΠΑ αναλόγως, στο ζήτημα της ονομασίας.

Απόρρητα έγγραφα καίνε Ερντογάν και ΜΙΤ: Eξοπλίζουν την αλ Κάιντα στην Συρία!

Image
Μυστικά επίσημα έγγραφα σχετικά με τα τρία φορτηγά της ΜΙΤ που όλοι, πλην τουρκικής κυβέρνησης, υπέθεταν πως μετάφεραν όπλα στους τζιχαντιστές, διέρρευσαν στη δημοσιότητα και αποδεικνύουν αυτό που όλοι πίστευαν: Η Τουρκία εξόπλιζε τους τζιχαντιστές. Η Τουρκία δεν παίζει καθαρό παιχνίδι στην Συρία.
Σύμφωνα με τα έγγραφα τα φορτηγά της ΜΙΤ (Τουρκία: Έβαλαν την MIT να "μαζέψει" τις φιλοτζιχαντιστικές δηλώσεις αξιωματούχων!) μετέφεραν πυραύλους, βλήματα όλμων και πυρομαχικά αντιαεροπορικών πυροβόλων. Το έγγραφο που διέρρευσε και η αυθεντικότητα του οποίου δεν αμφισβητείται, προέρχεται από την Ανώτατη Διοίκηση της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και αναφέρει: “Τα φορτηγά μετέφεραν όπλα και εφόδια στην τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα”. Όμως στην Τουρκία η κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας και του εγγράφου, από τα ΜΜΕ.

Η προφητεία του Ουίνστον Τσόρτσιλ

ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ- Ο χάρτης του «Ισλαμικού Κράτους» όπως τον δημοσίευσε η βρετανική Mail online στις 30.6.2014.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είχε προβλέψει πριν από 100 χρόνια την άνοδο του Ισλάμ
Το χρονικό διάστημα που έζησε στην Ινδία και το Σουδάν ο Τσόρτσιλ, πριν από περίπου 100 χρόνια, ήταν αρκετό για να προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και την άνοδο της τρομοκρατίας

Παγκόσμια αγανάκτηση εκδηλώθηκε με τις βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις τρομοκρατών του «Ισλαμικού Κράτους» στο Παρίσι. Πρώτα με τις δολοφονίες των σκιτσογράφων/δημοσιογράφων της εβδομαδιαίας αριστερής γαλλικής σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» και στη συνέχεια με τις δολοφονίες άλλων πολιτών από τους ίδιους τρομοκράτες, με αποτέλεσμα σε τρεις μέρες να χάσουν τη ζωή τους 17 αθώοι άνθρωποι. Πέραν των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων έλαβαν μέρος στην πορεία ενότητας στη Γαλλία την Κυριακή, με μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα γονατίσει και θα αντισταθεί στο νέο αυτό βάρβαρο κακό που την βρήκε.

Νταβούτογλου: «Ενδέχεται να ζητηθεί η έκδοση του κληρικού Φ.Γκιουλέν»

«Η Δικαιοσύνη θα λάβει την τελική απόφαση», ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον ισραηλινό ομόλογό του Μπ.Νετανιάχου για «τρομοκρατία», υποστηρίζοντας ότι οι «προκλήσεις» του Ισραήλ, όπως οι βομβαρδισμοί στη Γάζα, συμβάλλουν στη ριζοσπαστικοποίηση του μουσουλμανικού κόσμου. «Σκότωσε ο ίδιος, ο Στρατός του σκότωσε παιδιά στην παιδική χαρά. Σκότωσαν τους πολίτες μας και έναν Αμερικανό υπήκοο σε διεθνή ύδατα. Αυτό είναι τρομοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει για την επιθετικότητα του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, στο τέμενος Αλ Άκσα» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters. Αυτές οι προκλήσεις εξαγριώνουν τον μουσουλμανικό κόσμο και εξελίσσονται σε μία από τις αιτίες που εμφανίζονται αυτές οι ριζοσπαστικές τάσεις, πρόσθεσε.

Προετοιμασία επίθεσης του ΙΚ στη Σμύρνη της Τουρκίας

Δολοφονικό σχέδιο των τζιχαντιστών σε τουρκικό έδαφος αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα «Τaraf».
Με τον τίτλο «Προετοιμασία απόπειρας δολοφονικών επιθέσεων από «κοιμώμενο κύτταρο» η τουρκική εφημερίδα ‘Taraf’ φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα ένα σχέδιο δολοφονικών επιθέσεων που σχεδίαζε στην Τουρκία «κοιμώμενο –όπως το χαρακτηρίζει- κύτταρο» του ΙΚ στη Σμύρνη.
Μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι «αντίστοιχες επιθέσεις μπορούν να γίνουν και στην Τουρκία» αποδείχθηκε ορθή, σχολιάζει η εφημερίδα.

«Η μάχη για το βρετανικό Ισλάμ»

ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ- Ο ΕΙΔΙΚΟΣ Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άιντα, από τη Νορβηγία....και τα «ισλαμικά» κατεχόμενα εδάφη μας
Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Μπι Μπι Σι (Panorama programme) προέβαλε 30λεπτο ντουκιμαντέρ με τίτλο «Η μάχη για το βρετανικό Ισλάμ». Η διαδρομή του ντοκιμαντέρ προβάλλει την έκταση στην οποία η ισλαμική ιδεολογία έχει εισχωρήσει στις κοινωνίες της Βρετανίας και της Νορβηγίας. Το κομμάτι του φιλμ που αναφέρεται και στο Όσλο (7 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα) πρέπει να το δουν οι εντολοδόχοι του Νορβηγικού ΠΡΙΟ στη Λευκωσία και οι επιστρατευμένοι προς αυτό, ο Ειδικός σύμβουλος του ΓΓ κ. Έσπεν Μπαρθ Άιντα και η επικεφαλής της Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αμφότεροι των οποίων είναι Νορβηγοί.

Κομισιόν: Υπό εξέταση το σχέδιο Turkish Stream της Gazprom



Η Κομισιόν θα καθορίσει τη θέση της αναφορικά με την απόφαση της Gazprom να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας αφού προηγουμένως οι αρμόδιες υπηρεσίες της αναλύσουν κατά πόσον το σχέδιο είναι οικονομικά βιώσιμο, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Άννα Κάισα Ιτκόνεν.
Παράλληλα σχολίασε ότι θα εξεταστούν οι ρυθμιστικές και νομικές δυνατότητες, αλλά και οι συνέπειες της απόφασης της Gazprom.
«Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε ότι οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τα υπάρχουσες συμφωνίες αερίου θα ικανοποιηθούν. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τη φήμη της Gazprom ως αξιόπιστο προμηθευτή αερίου», δήλωσε η Άννα Ιτκόνεν.Ακόμη πρόσθεσε ότι η Επιτροπή καλεί την Gazprom να τηρήσει τη δέσμευσή της και να διερευνήσει όλες τις επιλογές προμήθειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η μεγάλη κομπίνα με τα καύσιμα

Εντυπωσιακά και ενίοτε απίστευτα τα στοιχεία μελέτης – Οι δήθεν εξαγωγές στη Βουλγαρία, οι «εξαφανίσεις» βυτιοφόρων, οι transit μεταφορές και η νοθεία με τολουόλιο
Καθημερινές ιστορίες στο λαθρεμπόριο των καυσίμων με το πρόσχημα της εξαγωγής:

- Ο έλληνας οδηγός του βυτιοφόρου βενζινών δηλώνει το προς εξαγωγήν ποσό στα σύνορα και κατόπιν, αντί να βρεθεί στα απέναντι φυλάκια της γειτονικής χώρας, κάνει μια στροφή 180 μοιρών και επιστρέφει στη βάση του στην Ελλάδα με ένα φορτίο που δήθεν εξήχθη.

- Ενα απλό επιβατικό αυτοκίνητο σταματά στα σύνορα, σφραγίζει τα τιμολόγια του εικονικού φορτίου των καυσίμων που δήθεν εξάγονται και αφού ο οδηγός κεράσει έναν καφέ (ολίγον ακριβό φυσικά) στις εκεί εποπτικές αρχές επιστρέφει στο σπίτι του.

Αρμενία: Αναταραχή και συγκρούσεις, μετά από ξεκλήρισμα οικογένειας από Ρώσο στρατιώτη

Ο Βαλέρι Περμιάκοφ, που υπηρετούσε στη ρωσική βάση του Γκιούμρι, ομολόγησε ότι ξεκλήρισε ολόκληρη οικογένεια

Αρμενία: Αναταραχή και συγκρούσεις, μετά από ξεκλήρισμα οικογένειας από Ρώσο στρατιώτηΤουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην πόλη Γκιούμρι της Αρμενίας, όπου χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας από τις ρωσικές αρχές να παραδώσουν στις αντίστοιχες αρμενικές έναν Ρώσο στρατιώτη που κατηγορείται ότι σκότωσε έξι μέλη της ίδιας οικογένειας.Σύμφωνα με την αστυνομία της Αρμενίας, ο Βαλέρι Περμιάκοφ, ένας Ρώσος στρατιώτης που υπηρετούσε στη ρωσική βάση του Γκιούμρι, ομολόγησε ότι την Δευτέρα ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια. Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και ένα κοριτσάκι 2 ετών, ενώ ένα βρέφος τραυματίστηκε σοβαρά αλλά επέζησε.

Ανυπολόγιστη ζημιά της Τουρκίας από την δράση του δικτύου κατασκοπείας “Πανδώρα” .

anypologisti-zimia-stin-tourkia-Ti-paradexontai-oi-tourkoi-gia-tin-ellada-1-315x236
- Ως “ανυπολόγιστη” χαρακτηρίζεται πλέον επίσημα από την τουρκική Εισαγγελία, η ζημιά που έχει υποστεί η Τουρκία, από την δράση του δικτύου κατασκοπείας, “Πανδώρα” .Στη δικογραφία 1900 σελίδων που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Σμύρνης, ο επιχειρηματίας Bilgin Özkaynak, κατονομάζεται, ως ο επικεφαλής του δικτύου κατασκοπείας που χρησιμοποιούσε εκδιδόμενες γυναίκες, προκειμένου να εκβιάζει κρατικούς αξιωματούχους και να αποσπά ευαίσθητες πληροφορίες, με σκοπό την πώλησή τους σε τρίτους.Ο Özkaynak, ήταν γνωστός στις τουρκικές αρχές καθώς είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε φυλάκιση με την κατηγορία της λαθρεμπορίας ναυτιλιακών καυσίμων το 2001, στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την αποφυλάκισή του, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στο χώρο του τουρισμού, εξαγοράζοντας τη μαρίνα της Μαρμαρίδας, και πολιτικά με το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), με το οποίο κατήλθε υποψήφιος για την τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποιώντας την ποσόστωση για άτομα με αναπηρία.

Στον Eισαγγελέα η «Μις Τουρκία» για ένα ποίημα!

Η Τουρκάλα καλλονή Μερβέ Μπουγιούκσαρατς, που το 2006 πήρε το στέμμα της ομορφότερης γυναίκας στη χώρα έμπλεξε με την Τουρκική δικαιοσύνη. Ο λόγος φαίνεται αστείος, είναι όμως ενδεικτικός το πώς αντιλαμβάνονται την ελευθερία του λόγου στην Τουρκία: αναδημοσίευσε ένα… ποίημα στα social media και κατηγορείται για προσβολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Η 26χρονη Μπουγιούκσαρατς αναδημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα ποίημα που σατιρίζει τον πρόεδρο της χώρας παραφράζοντας στίχους από τον εθνικό ύμνο, το οποίο γράφτηκε από το χιουμοριστικό περιοδικό «Uykusuz».

Ψυχρός Πόλεμος με Ισραήλ και ΗΠΑ

Αντισημίτης νταής ο Ερντογάν για τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ Λίμπερμαν την Τετάρτη 14.1, δολοφόνος ισάξιος των τζιχαντιστών δραστών της σφαγής στο Παρίσι στις 7.1 ο Νετανιάχου σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Νταβούτογλου.Είναι προφανές ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός κλιμακώνει τη ρητορική αντιπαράθεση με εξομοίωση της σφαγής στο Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο με τον βομβαρδισμό της Γάζας και την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά, καθώς περιμένει να κλιμακωθούν οι πιέσεις στη χώρα του να σφραγίσει τα σύνορα με τη Συρία.Στην ίδια προφανώς λογική του ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Τσαβούσογλου έθεσε χθες ξανά το θέμα του αιτήματος της Αγκυρας προς τις ΗΠΑ για έκδοση του ιμάμη Γκιουλέν και πρόσθεσε ότι, αν δεν ικανοποιηθεί, θα τεθεί σε κίνδυνο η συνεργασία των δύο χωρών.Και οι δύο χθεσινές δηλώσεις, που προφανώς διαμηνύουν ότι, αν μας ρίξετε ευθύνες για τη διακίνηση τζιχαντιστών μεταξύ Συρίας-Ευρώπης ως πρόσχημα για να μας εξαναγκάσετε σε αλλαγή πολιτικής στη σύγκρουση στη χώρα αυτή, θα ανοίξουμε άλλα μέτωπα, χαϊδεύουν τα αυτιά όχι μόνον της εκλογικής βάσης του ΑΚΡ αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας της τουρκικής κοινής γνώμης.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ - ΒΟΜΒΑ Εξαλλος ο Αναστασιάδης με Μπαν Κι Μουν - ΗΠΑ

Σε μετωπική σύγκρουση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι Μουν και τους Αμερικανούς, εξαναγκάζεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για την Ειρηνευτική Δύναμη, στην οποία η Γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού υποβιβάζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της, τον οποίο κατηγορεί για τη δήθεν «απομόνωση» των Τουρκοκυπρίων.
Εξαλλος ο Αναστασιάδης με Μπαν Κι Μουν - ΗΠΑ
Η Λευκωσία διαμαρτυρήθηκε έντονα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και στον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής υπερδύναμης ήταν κακή και διεξήχθη σε κακό κλίμα. Ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να κατηγόρησε τον Αμερικανό πρέσβη για υπονόμευσή του.Ο μόνιμος αντιπροσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Νίκος Αιμιλίου απέστειλε επιστολή στον Μπαν κι Μουν στην οποία εκφράζει δυσαρέσκεια και απογοήτευση για το περιεχόμενο της Έκθεσης του για τη δραστηριότητα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Η Τουρκία ψάχνει δύο δημοσιογράφους που αναδημοσιεύσαν την Charlie Hebdo


Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε την Πέμπτη έρευνα για τον εντοπισμό δύο δημοσιογράφων της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet που αναδημοσιεύσαν το εξώφυλλο της Charlie Hebdo.
Συγκεκριμένα οι δυο δημοσιογράφοι έγραψαν άρθρα προς τιμήν των 12 θυμάτων της επίθεσης, τα οποία περιλάμβαναν σε μικρό εικονίδιο το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo, με τον προφήτη Μωάμεθ.Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος παρακολουθούσε την πορεία του Παρισιού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη γαλλική σατιρική εφημερίδα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα επιτρέψει την «προσβολή του Προφήτη».

Μέσω πιστωτικών καρτών Οι Κύπριοι ξόδεψαν 11,5 εκατ. ευρώ σε Κατεχομένα και Τουρκία το 2014

Τα 6.507.786 ευρώ αφορούν συναλλαγές που έγιναν στα Κατεχόμενα, ενώ τα υπόλοιπα 5.120.030 στην Τουρκία
Οι Κύπριοι ξόδεψαν 11,5 εκατ. ευρώ σε Κατεχομένα και Τουρκία το 2014
Περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ ξοδεύτηκαν στα κατεχόμενα και στην Τουρκία το 2014 μέσω πληρωμών που διενεργήθηκαν με κυπριακές πιστωτικές κάρτες, προφανώς από Κύπριους.
Σύμφωνα με την εταιρεία JCC που διαχειρίζεται τις πιστωτικές κάρτες της Κύπρου, από τα συνολικά 11.627.816 ευρώ, τα 6.507.786 ευρώ αφορούν συναλλαγές που έγιναν στα Κατεχόμενα, ενώ τα υπόλοιπα 5.120.030 στην Τουρκία.Το μεγαλύτερο ποσό, 3,6 εκατ. ευρώ, αφορά πληρωμές σε ξενοδοχεία, και ακολουθούν οι πληρωμές σε αερογραμμές με 2,9 εκατ. και σε ψυχαγωγικές υπηρεσίες (καζίνο και νυχτερινά κέντρα) με 1,4 εκατ ευρώ. Άγνωστο παραμένει το ποσό που ξοδεύτηκε από Κύπριους με μετρητά. http://www.protothema.gr/

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΤΤΕ Προσέφυγαν στον ELA δύο ελληνικές τράπεζες

Την προσφυγή δύο ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας (ELA) επιβεβαίωσαν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκεται για την Alpha Bank και τη Eurobank.
Προσέφυγαν στον ELA δύο ελληνικές τράπεζες
Όπως έγραψε το Έθνος (ρεπορτάζ: Εφη Καραγεώργου - Κατερίνα Κοσμά) οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονταν ένα βήμα πριν από την προσφυγή στο μηχανισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ρευστότητας, καθώς οι πιέσεις εντείνονται και από τις εκροές καταθέσεων στις οποίες προχωρούν τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις και ιδιώτες.