22 Αυγούστου 2016

H Άγκυρα ασκεί κριτική στο Τελ Αβίβ Δεν διαφοροποείται η στάση της Άγκυρας για τις Ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας Του Νίκου Στέλγια


Η ομαλοποίηση και αποκατάσταση των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ δεν πρόκειται να έχει ως αποτέλεσμα την σιωπηλή στάση της Άγκυρας απέναντι στην νέα επιθετικότητα του Τελ Αβίβ στην Λωρίδα της Γάζας.Το παραπάνω μήνυμα στέλνει η Άγκυρα στο Τελ Αβίβ, υπογραμμίζοντας ότι το Ισραήλ πρέπει μια ώρα αρχύτερα να θέσει τέλος στην επιθετικότητα του στην Παλαιστίνη.Στο μήνυμα της, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών επιλέγει να αποσιωπήσει τις επιθέσεις ρουκετών που δέχθηκε το Ισραήλ πριν από λίγες ώρες. Την ίδια στάση, τηρεί και ο φιλοκυβερνητικός τύπος της χώρας.

Το νέο αντιμπεριαλιστικό κύμα στην Τουρκία Του Νίκου Στέλγια

http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201608/247356/images/det_turkish_thumb_large_1.jpgΌπως έχουμε υπογραμμίσει σε προηγούμενα δημοσιεύματα και άρθρα γνώμης, στην γειτονική Τουρκία, στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ένα νέο στοιχείο κάνει αισθητή την παρουσία του στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Μεγάλες μερίδες της κοινωνίας, η κυβέρνηση και οι διπλωματικοί κύκλοι της Άγκυρας ασκούν δριμύτατη κριτική στις ΗΠΑ και στην Δύση για την στάση που τηρούν στο ζήτημα του πραξικοπήματος και σε διάφορα πεδία που αφορούν τις διμερείς σχέσεις τους με την Τουρκία.

Έντονη κινητικότητα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι μονάδες του τουρκικού στρατού Του Νίκου Στέλγια

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημερωσης, το βράδυ της Δευτέρας παρατηρείται έντονη στρατιωτική κινητικότητα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι μονάδες του τουρκικού στρατού. Υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού σπεύδουν στα σύνορα για να επιθεωρίσουν τις μονάδες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η κινητικότητα σχετίζεται με την πόλη Τζαράμπλους, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και επιδιώκουν να καταλάβουν φιλοτουρκικές ισλαμιστές δυναάμεις. Την ίδια ώρα ο διεθνής Τύπος μεταδίδει την πληροφορία ότι στόχος της Άγκυρας είναι η άμεση κατάληψη του Τζαράμπλους.

Συρία: Στα χέρια των Κούρδων το 90% της Χάσακα, μεσολάβηση της Ρωσίας για να σταματήσουν οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις του καθεστώτος

Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους σχεδόν το 90% της πόλης Χάσακα, μετά από μία εβδομάδα σφοδρών συγκρούσεων με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε θέση του στρατού της Συρίας

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ έπληξαν έναν στόχο στη Συρία σήμερα λίγη ώρα αφότου αδέσποτα πυρά κατά τη διάρκεια μαχών στο συριακό έδαφος έπεσαν στην ισραηλινή επικράτεια, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.Αδέσποτα πυρά από τη Συρία έπληξαν μια ανοικτή περιοχή κοντά στα Υψώματα του Γκολάν, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, και σε αντίποινα η ισραηλινή ΠΑ στοχοθέτησε μια θέση του συριακού στρατού, ανέφερε το επιτελείο.Ο ισραηλινός στρατός έχει αντιδράσει με παρόμοιο τρόπο σε κάθε περίπτωση που έχουν πλήξει πυρά από τη Συρία την περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν, που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967.http://left.gr/news/i-israilini-polemiki-aeroporia-eplixe-thesi-toy-stratoy-tis-syrias#st_refDomain=t.co&st_refQuery=/b3APq7P27v

Κάνει καλά ο Παυλόπουλος που θέτει τώρα το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων;

ekdiloseis-mnimis-gia-ti-genoktonia-ton-pontionΗ συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν πρέπει ή δεν πρέπει την δεδομένη χρονική στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να θέτει το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους είναι περιττή! Αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι γιατί τόσα πολλά χρόνια,δεκαετίες ολόκληρες,συζητάγαμε για λίγο αυτό το θέμα “στα πεταχτά” την ημέρα της μαύρης επετείου και μετά ΣΙΩΠΗ!

Θα βάλει στο στόχαστρό του το Πατριαρχείο ο Ερντογάν;

patriarxis_gulenΠριν μερικές ημέρες το Militaire.gr είχε δημοσιεύσει πληροφορίες από τη Τουρκία οι οποίες έλεγαν ότι “στήνεται” σκηνικό εμπλοκής του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Περίεργα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για “περίεργη απουσία” του Πατριάρχη το βράδυ του πραξικοπήματος. Λίγες μέρες μετά δημοσιεύσαμε και την συνέχεια με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για “μαρτυρίες” συλληφθέντων στην Τουρκία, σύμφωνα με τις οποίες “χρησιμοποιούσαν εκκλησίες για κρησφύγετα”.
Φαίνεται ότι όλα αυτά παίρνουν διαστάσεις.

Έγινε παρεξήγηση και οι Ιρανοί άναψαν “κόκκινο” στη χρήση βάσεων από του Ρώσους

Tupolev_Tu-22M-3_Beltyukov-1Έγινε παρεξήγηση και οι απογειώσεις ρωσικών βομβαρδιστικών από βάσεις του Ιράν σταμάτησαν,έστω κα προσωρινά.Ο Ιρανός υπουργός ΆμυναςΧοσεΐν Ντεγάν δεν έκρυψε την ενόχλησή του σε τηλεοπτική του συνέντευξη για την σπουδή της Μόσχας να ανακοινώσει την χρήση βάσεων του Ιράν.Γι΄ αυτό και αποφασίστηκε από σήμερα να σταματήσουν οι απογειώσεις ρωσικών αεροσκαφών.