25 Ιανουαρίου 2016

Η ζωή στο Ντιγιάρμπακιρ…

ΤΕΛΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Οι κάτοικοι της Σουρ ζούνε με τη στήριξη του κέντρου λαϊκής βοήθειας - Απεργία πείνας με αίτημα να δοθούν οι σοροί των νεκρών Κούρδων-ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ 

Ένας «αλά-τούρκα» μακαρθισμός…

baris-icin-akademisyenler-2
Προεκτάσεις από την επίθεση του ΑΚΡ ενάντια στους Ακαδημαϊκούς
Στις 11 Ιανουαρίου 2016 η διακήρυξη της πλατφόρμας «Ακαδημαϊκοί για την Ειρήνη» είχε ήδη υπογραφεί από 1128 άτομα. Η συγκεκριμένη διακήρυξη αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας ευρύτερων στρωμάτων στην κοινωνία της Τουρκίας που αντιδρούν στην καταστολή που εφαρμόζει η τουρκική κυβέρνηση ενάντια στα αιτήματα του κουρδικού πολιτικού κινήματος.

Ο «ΔΙΑΒΟΛΟΣ» ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΗΝ... ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ Tο σχέδιο της Αγκυρας πίσω από τις πιέσεις για κοινές περιπολίες

Tο σχέδιο της Αγκυρας πίσω από τις πιέσεις για κοινές περιπολίες

Τουρκικής «προέλευσης» είναι η πρόταση την οποία με διάφορους τρόπους επιχειρούν να επιβάλουν στην Ελλάδα ορισμένοι εταίροι υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και ο αποτελεσματικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης εξαρτάται από τις... κοινές περιπολίες του Λιμενικού της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Μπάιντεν: Προτιμούμε πολιτική λύση στη Συρία αλλά είμαστε είμαστε για όλα…


US Vice President Joe Biden (L) and Turkish Prime Minister Ahmet Davutoglu (R) attend a press conference at Prime Minister Office in Istanbul, Turkey 23 January 2016. Biden is in Turkey for a two day visit and is scheduled to meet both, Turkish president Recep Tayyip Erdogan and Prime Minister Ahmet Davutoglu. EPA/SEDAT SUNA / POOL
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι προετοιμασμένες για μια στρατιωτική λύση στη Συρία, αν δεν καταστεί δυνατός ένας πολιτικός διακανονισμός .“Γνωρίζουμε ότι θα είναι καλύτερα να καταλήξουμε σε μια πολιτική λύση, όμως είμαστε προετοιμασμένοι …, αν αυτό δεν είναι δυνατό, να έχουμε μια στρατιωτική λύση σ’ αυτή την επιχείρηση και να εξαλείψουμε το Νταές”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου. Νταές είναι το αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πρώτη μας κατοικία είναι η Ελλάδα


http://www.enikos.gr/images/resized/485_a5a969aaa36c0865a34002e96eb79433.jpg
Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ. Θα έπρεπε να έχει ήδη αναταχθεί ο πρωτογενής τομέας. Θα έπρεπε να είχε μπει η αγροτική παραγωγή σε άλλον δρόμο – πανηγύρι θα έπρεπε να γίνεται φέτος στα χωράφια, με την παθογένεια της διαχείρισης του γεωργικού πλούτου να ξεριζώνεται και την καλλιέργεια μιας νέας εποχής να αρχίζει – νομοσχέδια χωρίς δημοσιονομικό κόστος θα έπρεπε να έχουν περάσει απ’ τη Βουλή, όπως για την απλή αναλογική, την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών του τυποκτόνου νόμου Βενιζέλου, και πλήθος άλλων μεταρρυθμίσεων για επαναστατικές βελτιώσεις στην εκπαίδευση, στη διοίκηση, στην άμυνα, στην υγεία, στην αποκέντρωση, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ και όλοι γνωρίζουμε τί έχει γίνει – δεν θα τα απαριθμήσω.

ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΙΠΛΕΚΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Σινούκ

Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Σινούκ
Στις 11η Σεπτεμβρίου του 2004 το πανελλήνιο συγκλονίζεται από την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ που εκτελεί πτήση μεταφοράς επισήμων από την Αθήνα στις Καρυές του Αγίου Ορους.