14 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ O Tσίπρας «αδειάζει» την «Αυγή» για το σκίτσο με τον Σόιμπλε

O Tσίπρας «αδειάζει» την «Αυγή» για το σκίτσο με τον Σόιμπλε
Αποστάσεις από το περιεχόμενο της γελοιογραφίας που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Αυγή» και είχε ως θέμα τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern.Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του δημοσιογράφου του περιοδικού Αντρέας Πέτζολντ, ο οποίος πήρε την συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζει το σκίτσο «ατυχές», δηλώνει ότι δεν τον ικανοποίησε και ότι αυτή δεν είναι η θέση του ιδίου. Διευκρινίζει ωστόσο ότι σέβεται την καλλιτεχνική ελευθερία και την ελευθερία της σάτιρας.http://www.iefimerida.gr

Η επόμενη μέρα για τους 19

Το τοπίο των μεταβλητών παραγόντων
Η Ευρωζώνη συνολικά και η Αθήνα επιμέρους ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Οι 18 εταίροι μας για το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε από την ποσοτική χαλάρωση που εξήγγειλε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Ντράγκι στις 22.1 και η χώρα μας για τον ίδιο λόγο, συν τον προεξοφλούμενο επιτυχή συμβιβασμό στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Η επόμενη μέρα θα είναι σκληρή διάψευση προσδοκιών αν οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρωζώνης θεωρήσουν ότι ο Ντράγκι προγραμμάτισε αυτόματο πιλότο με οδηγίες εξόδου από την ύφεση και «αναίμακτης» μετάβασης στην ανάπτυξη.
Το πακέτο Ντράγκι δεν θα οδηγήσει πουθενά αν δεν συνοδευτεί από συνολική χαλάρωση της λιτότητας, χρηματοδότηση της ανάπτυξης στις χώρες με ελλείμματα και πολιτικές αύξησης της ζήτησης στις πλεονασματικές χώρες. Τα παραπάνω προαναγγέλλουν σκληρές μάχες με το Βερολίνο και ταυτόχρονα αύξηση της αντίστασης παρενόχλησης των ευρωσκεπτικιστών εντός της Γερμανίας. Μόνο μια πολιτική διαπραγμάτευση με σαφή στροφή στην ανάπτυξη θα μπορέσει να αξιοποιήσει δημιουργικά το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών στην Ελλάδα, αλλά και το παρόμοιου στίγματος προσδοκώμενο από τις εκλογές στην Ισπανία τον Οκτώβριο.

Συρία: Οι κουρδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο χωριών γύρω από το Κομπάνι

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τον έλεγχο τουλάχιστον 163 χωριών γύρω από την συριακή πόλη Κομπάνι ανέκτησαν από τους τζιχαντιστές οι κουρδικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από αέρος από τις υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές δυνάμεις.

Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που αλλάζει το παιχνίδι

baroufakis-o-anthrwpos-pou-allazei-to-paixnidi


Μεγάλης κυκλοφορίας καναδικό περιοδικό ποικίλης ύλης «Maclean's» «φιλοξενεί» ολοσέλιδη παρουσίαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη αλλάζει το παιχνίδι» και πλάγιο «Ο νέος επαναστάτης υπουργός οικονομικών της χώρας έχει ένα μήνυμα για την υπόλοιπη Ευρώπη: Μην παίζετε μαζί μας», το μεγάλης κυκλοφορίας καναδικό περιοδικό ποικίλης ύλης «Maclean's» «φιλοξενεί» ολοσέλιδη παρουσίαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, από τη δημοσιογράφο Leah McLaren.

Από το 1894 η Γερμανία ζητούσε τον έλεγχο της Ελλάδας, λόγω δανείων!- Τί αξίωσε και πώς απείλησε με πόλεμο τον Τρικούπη

Από το 1894 η Γερμανία ζητούσε τον έλεγχο της Ελλάδας, λόγω δανείων!- Τί αξίωσε και πώς απείλησε με πόλεμο τον Τρικούπη
Ο Τρικούπης σε σκίτσο της εποχής, με την "τρόικα του 19ου αιώνα", τους εκπροσώπους της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας. Ο Γερμανός ήταν πάντα ο πιο σκληρός και αμεετάπιστος! Με το τέλος των διαπραγματεύσεων ο Γερμανός πρέσβης απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα!

H προσπάθεια του Ερντογάν να γίνει προστάτης του Μουσουλμανικού κόσμου

ERDOGAN
Ένα από τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του δημοσίου λόγου της εποχής μας είναι ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός λανθάνοντος πολέμου των πολιτισμών και των θρησκειών, ανάμεσα στο δυτικό τρόπο κοσμοθεώρησης και στον Μουσουλμανικό. Η άνοδος της ισλαμικής τρομοκρατίας σε συνδυασμό με τις αλλαγές που συντελούνται σε σημαντικές χώρες του Μουσουλμανισμού , όπως η Τουρκία μέσω της εγκαθίδρυσης ενός κοσμικού μοντέλου ισλαμικής διακυβέρνησης φέρνουν στην επιφάνεια χρόνιες αντιπαραθέσεις και στερεότυπα.