13 Ιουλίου 2013

Τι σημαίνει η αλλαγή στην ηγεσία του PKK

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2013/7/turkey4735.jpg
Διίστανται οι απόψεις στην Τουρκία για την σημειολογία πίσω από τις αλλαγές στην ηγεσία του ΡΚΚ για την οποία το OnAlert ήδη έγραψε εγκαίρως. Άλλοι αναλυτές θεωρούν ότι θα πισωγυρίσει την διαδικασία και άλλοι το αντίθετο - κατάσταση που αποτυπώνει και την μπερδεμένη αντίληψη που έχει επ' αυτού η ίδια η Άγκυρα.Ο κ. Κουρτουλούς Ταγίζ, σε άρθρο γνώμης, στη σημερινή Aksam,γράφει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στο ΡΚΚ αναμένεται να επιταχύνουν την αποχώρηση των ενόπλων καθώς, όπως αναφέρει, ο ανασχηματισμός με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ερμηνεύεται ως απόφαση του Οτζαλάν για άνευ όρων υποχώρηση.

Ο ΤΟΥΡΚΟ-ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ιμπραήμ, ο εχθρός που έγινε εχθρός των εχθρών μας

Αθελά τους, οι μεγάλοι αντίπαλοι της Ελλάδας, Ιμπραήμ και Μοχάμετ Αλι, με τους πολέμους εναντίον των Τούρκων ενίσχυσαν τελικά την ελληνική υπόθεση
Η συνεργασία που υπήρξε μεταξύ του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν με τον ανατραπέντα Αιγύπτιο πρόεδρο Μόρσι βασιζόταν στην κοινή τους πίστη στις αρχές του ισλάμ, που πρέπει να καθορίζουν τον τρόπο ζωής μιας μουσουλμανικής χώρας. Αλλά η κοινή θρησκευτική πίστη δεν αποτελεί εχέγγυο για μια αρμονική σχέση μεταξύ δύο κρατών.
Μετά τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου και τη συντριβή του τουρκο-αιγυπτιακού στόλου, ο Ιμπραήμ, προετοιμάζοντας την επίθεση κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ναυπήγησε καινούργια πλοία και συμβουλεύτηκε Γάλλους αξιωματικούς

Από ποιους το μέτωπο ανατροπής;

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στον προθάλαμο της εξουσίας, είτε σε τρεις μήνες στηθούν οι κάλπες είτε σε ένα χρόνο; Το ιδρυτικό του συνέδριο πάντως, ως ενιαίου πλέον κόμματος, ολοκληρώνει αύριο τις εργασίες του, θολώνοντας μάλλον παρά ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα.Στις πενθήμερες συζητήσεις, με το πρόβλημα των συνιστωσών να βαραίνει αναπόφευκτα στη χρονοβόρο εσωστρέφεια, δεν κυριάρχησαν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα, που να διασφαλίζουν την ενιαία πλέον κομματική έκφραση και δράση και να διαγράφουν βάσιμα την προοπτική για διεκδίκηση της εκλογικής νίκης.Αναπάντητα (ή, μάλλον, με πολλές απαντήσεις) μένουν, έτσι, ερωτήματα, όπως:

«Αδελφοί Μουσουλμάνοι» - οι γεννήτορες του πολιτικού Ισλάμ

египет братья-мусульмане египет 2012 декабрь коллаж гр Μετά την ανατροπή του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στην Αίγυπτο, σημειώθηκε ένα κύμα συλλήψεων μελών της ηγεσίας του κινήματος «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» . Ταυτόχρονα, ο στρατός υποσχέθηκε ότι οι «Αδελφοί» θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν στη σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης, αλλά οι εκπρόσωποι του κινήματος απέρριψαν την πρόταση.
Στο μεταξύ, να σημειωθεί ότι η ένωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» δεν δραστηριοποιείται μόνο στην Αίγυπτο. Η «Φωνή της Ρωσίας» ζήτησε από εμπειρογνώμονες την άποψή τους σχετικά με τον σκοπό της εν λόγω δομής και τις προοπτικές της.
Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» είναι συνηθισμένοι στις συλλήψεις, αφού για πολλά χρόνια η οργάνωση ήταν απαγορευμένη στην Αίγυπτο, υπενθυμίζει ο ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής Γκουμέρ Ισάγιεφ.

Το Ιράκ αδυνατεί να σταματήσει την αερομεταφορά ιρανικών όπλων στη Συρία

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=592688&v=0&q=80&w=300&h=225
Το Ιράκ δεν είναι σε θέση να εμποδίσει το Ιράν να μεταφέρει όπλα στη Συρία μέσω του εναέριου χώρου του, τονίζει ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Χοσιάρ Ζεμπάρι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Ασάρκ αλ-Αουσάτ."Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τη μεταφορά όπλων μέσω του εναέριου χώρου μας και θα ενημερώσουμε επισήμως την ιρανική πλευρά γι΄αυτό. Ομως, δεν έχουμε τη δυνατότητα να τη σταματήσουμε», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο Ζεμπάρι.Το Ιράν είναι ο κύριος σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ.

Τα τέσσερα διδάγματα της Αραβικής Ανοιξης


Τα τέσσερα διδάγματα της Αραβικής Ανοιξης
Απολογισμό των αραβικών εξεγέρσεων από το 2011 ως σήμερα κάνει το BBC
«Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Τι από τα δύο ήταν τελικά η Αραβική Ανοιξη;» αναρωτιέται σε άρθρο του στο BBC ο Βρετανός Ρότζερ Χάρντι, ειδικός αναλυτής σε θέματα Μέσης Ανατολής, παραθέτοντας τέσσερα σημαντικά, κατά τη γνώμη του, διδάγματα που κληροδότησαν οι αραβικές εξεγέρσεις από το 2011 ως σήμερα.

Επίσκεψη στο ΚΕΝ Πάφου ΥΠΑΜ: Βασική υποδομή ασφάλειας και πολιτικής η Αεροπορική Βάση Πάφου


ΥΠΑΜ: Βασική υποδομή ασφάλειας και πολιτικής η Αεροπορική Βάση Πάφου
Πάφος: Το θέμα της ασφάλειας των οπλιτών αλλά και των πολιτών βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας, για να μην επαναληφθεί η τραγωδία που στο Μαρί, δήλωσε από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Πάφου στην Αναρίτα, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο υλοποίησης μιας στρατηγικής όπου και καταστροφή βλημάτων θα ξεκινήσει και θα μεταφερθούν βλήματα εκτός Κύπρου», τόνισε.  «Δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας των οπλιτών, γιατί λαμβάνονται όλα τα μέτρα από την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες ότι βλήματα που θεωρούνται επικίνδυνα ούτε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται, αλλά και κανείς να μην έχει πρόσβαση σ’ αυτές τις αποθήκες».

Τ/Κ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Επιδιώκει εμπόριο με το Ιράκ μέσω Τουρκίας

http://www.politis-news.com/polpictures/emporio127.jpgΤο τ/κ εμπορικό επιμελητήριο (KTTO) θα συνεργαστεί με την Ένωση Διεθνών Επενδυτών Τουρκίας – Ιράκ (TURIYAD) με στόχο τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ του ψευδοκράτους και του Ιράκ.Σύμφωνα με τη Χαλκίν Σεσί, ο πρόεδρος του τ/κ επιμελητηρίου, Γκιουνάι Τσερκέζ είχε επαφές στη Μερσίνη 3-4 Ιουλίου, καλεσμένος της TURIYAD, ο Πρόεδρος της οποίας, Φερντουντούν Γκιουντούζ ανέφερε ότι το εμπόριο Τουρκίας – Ιράκ βρίσκεται στα 15 εκ δολάρια και υπάρχουν προοπτικές για ανάπτυξή του και κοινές επενδύσεις.

Για όλα φταίει ο λαός

Συνιστά νοσηρή και παραπλανητική εσωστρέφεια η ενοχοποίηση των λαϊκών τάξεων για την τρέχουσα κρίση και η συνοπτική απόδοση ευθύνης σε παράγοντες από το παρελθόν. Η κρίση είναι σήμερα όχι μόνον ελληνική, αλλά επίσης ευρωπαϊκή και παγκόσμια, οι αιτίες της εντοπίζονται στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, εν τούτοις κάποιοι την αποδίδουν σε χρόνιες ελληνικές παθογένειες, ακόμη και από το απώτερο παρελθόν.Διακινείται η ευθύνη του πελατειακού συστήματος για τη σημερινή κρίση, παρ' όλο που αυτό δεν είναι καινούργιο, αλλά μαστίζει τη χώρα μας από το 19ο αιώνα. Επισείεται η ευθύνη του «σπάταλου και υπερδιογκωμένου» κράτους, παρ' όλο που το μέγεθος του δημόσιου τομέα στη χώρα μας διατηρείται χαμηλότερο από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο, το δε κόστος λειτουργίας του -δαπάνες για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων- παραμένει το ελάχιστο, σε σύγκριση με χώρες των εταίρων: 12% του ΑΕΠ στην Ελλάδα, 24% στη Γαλλία.

Εκρηξη σε μουσουλμανικό τέμενος στο Μπέρμιγχαμ Ρατσιστική επίθεση


Η αστυνομία του Ουέστ Μίντλαντς ανακοίνωσε πως εκλήθη να επέμβει έπειτα από αναφορές για έκρηξη στο Τίπτον, κοντά στο Μπέρμιγχαμ, λίγο μετά τις 13:00. Όπως επεσήμανε εκπρόσωπός της, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ δεν εξακριβωθεί εάν επρόκειτο για έκρηξη. Η Βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως ερευνά τις αναφορές περί «ενός ισχυρού κρότου» έξω από μουσουλμανικό τέμενος στην κεντρική Αγγλία, για τον οποίο νωρίτερα τοπικός αξιωματούχος δήλωσε πως υπάρχει υποψία για έκρηξη βόμβας.

ΗΠΑ: Το Ισραήλ βομβάρδισε μια αποθήκη ρωσικών πυραύλων στη Συρία

Израиль ВВС самолет F-16Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την ισραηλινή πολεμική αεροπορία για την καταστροφή μιας αποθήκης ρωσικών πυραύλων επιφανείας στη Συρία, με το πρόσχημα ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να απειλήσουν το ισραηλινό ναυτικό, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές στην ηγεσία των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις πηγές, η επίθεση στην αποθήκη πυραύλων «Γιαχόντ» πραγματοποιήθηκε στη Λατάκεια, στην ακτή της Συρίας, στις 5 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της επιδρομής σκοτώθηκαν αρκετοί στρατιώτες.

«Νέο δίπολο Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ»

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2013/07/getFile-9-280x250.jpgΤου Φώτη Παπούλια
 Η απουσία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, όχι τόσο από τα στελέχη του κόμματος αλλά κυρίως, και αυτό αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, από τους απλούς συνέδρους. Τα σχόλια διέτρεχαν όλη την γκάμα, από το πικρόχολο «Αυτοί μόνο στις συναντήσεις κομμουνιστικών κομμάτων παρευρίσκονται» μέχρι το καυστικό «Δεν πειράζει, ας μας βλέπουν από την τηλεόραση».Ο Περισσός ούτε αυτή τη φορά έκανε την υπέρβαση, αν και αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχαν την ελπίδα ότι ο νέος γραμματέας θα έφερνε και νέα ήθη στο όνομα της, έστω δύσκολης και έστω τυπικής, προσέγγισης των δύο χώρων.

Η θλιβερή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο

http://news247.gr/eidiseis/politiki/article2331236.ece/BINARY/w460/lafazanis.JPG
ΑntinewsΗ  κατάργηση των «συνιστωσών» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά τον οργανωτικό τομέα αλλά κυρίως τον πολιτικό του.Με μια κίνηση ιδιαίτερα γνώριμη για "αριστερά" μορφώματα , ο Κος Τσίπρας  και η ηγετική ομάδα που τον πλαισιώνει διαμορφώνουν ένα νέο εσωκομματικό περιβάλλον το οποίο και τους βοηθά να υπερβαίνουν τις επιμέρους πολιτικές δεσμεύσεις των «συνιστωσών», μέσω της ενοποίησης. Κυρίως δε επιχειρείται διά του τρόπου αυτού η ενσωμάτωση των νέων κεντροαριστερών δυνάμεων και ακροατηρίων που δημιούργησαν την τελευταία εκλογική μεγέθυνση του ΣΥΡΙΖΑ .Μια τέτοια ενσωμάτωση που δεν θα προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό έτσι δικαιολογείται το λεκτικό σχήμα Συνιστώσες-Συνισταμένη.Πολύ απλά το 26% το οποίο και προστέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα επηρεάσει απόλυτα την εξέλιξη του.