13 Μαρτίου 2015

Η Ελλάδα δεν αποδέχεται τις γερμανικές δικαιολογίες για την προσβλητική συμπεριφορά

Η Ελλάδα δεν αποδέχεται τις γερμανικές δικαιολογίες για την προσβλητική συμπεριφοράΠαρά τα βήματα αποκλιμάκωσης που γίνονται από τη γερμανική πλευρά, η ελληνική πλευρά δεν δείχνει να αποδέχεται τις διευκρινίσεις, εμμένοντας στη θέση ότι όσα έχουν ακουστεί συνιστούν προσβολή απέναντι στην Ελλάδα και τους εκπροσώπους της. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών…

Die Linke: «Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πρέπει οπωσδήποτε να εξοφληθεί»

Die Linke: «Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πρέπει οπωσδήποτε να εξοφληθεί»
«Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποπληρωθεί. Δεν παραγράφεται», τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ αναφερόμενος στις ελληνικές διεκδικήσεις από την Γερμανία και επισήμανε ότι «σε αυτό έχουν δίκιο οι Έλληνες».

Ιράκ: Σχηματίστηκε ταξιαρχία του στρατού αποκλειστικά από χριστιανούς Στο αυτόνομο Κουρδιστάν

 Η πρώτη ταξιαρχία του ιρακινού στρατού που αποτελείται αποκλειστικά από χριστιανούς μαχητές είναι πλέον γεγονός και έχει στόχο την ανακατάληψη των χριστιανικών πόλεων και χωριών τα οποία έχει καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Η νέα αυτή ταξιαρχία τέθηκε υπό τη διοίκηση της κυβέρνησης της ημιαυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν, οι δυνάμεις ασφαλείας του οποίου, οι Πεσμεργκά, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μάχη κατά του Ι.Κ.. Οι στρατιώτες παρέλασαν και χαιρέτησαν τους Κούρδους και τους Ασσύριους αξιωματούχους που παρέστησαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Φισκάμπουρ του βορειοδυτικού Ιράκ, κοντά στα τουρκικά και τα συριακά σύνορα. Η πλειονότητα των χριστιανών του Ιράκ ζούσε στην κοιλάδα της Νινευή, περιοχή που εκτεινόταν από την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν Αρμπίλ ως τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών τον Ιούνιο.

Εκεί στο Νότο



Η εμπιστοσύνη του κυρίου Σόιμπλε...

http://www.star.gr/publishingimages/2015/02/140215204958_8402.jpg«Πλάνταξαν στο κλάμα» κάποιοι Γερμανοί δημοσιογράφοι και ακολούθησαν μετά και κάποιοι ετερόφωτοι δικοί μας από την «αποκάλυψη» του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν είχε σαν πρώτη προτεραιότητά του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η κρίση και οι άνθρωποι...

Η κρίση και οι άνθρωποι...

“Όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα”

http://www.enikos.gr/data/photos/87784c65e5384a693c62ea106fc0c004.gif
    Βαθύς γνώστης της σημασίας του λόγου. Αλλά και της σιωπής. Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του πριν από τον θάνατό του, τον Ιούνιο του 2005, εξήγησε τη σχεδόν δεκαπεντάχρονη ποιητική «σιωπή» του«Στο αλλοιωμένο τοπίο της εποχής μας δε θα ξαναγράψω. Το έργο μου το ολοκλήρωσα. Επιλέγω τη σιωπή».
    Προχτές συμπληρώθηκαν 90 χρόνια από την γέννησή του, στις 10 Μάρτη 1925. Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο άνθρωπος που πορεύτηκε σύμφωνα με τον στίχο του – «όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα» - μια ξεχωριστή μορφή της ελληνικής ποίησης που με την Τέχνη του και τη στάση ζωής του συντηρούσε «φωλιές νερού μέσα στις φλόγες», ένας από τους κορυφαίους ποιητές της γενιάς του, βγαλμένος από τα σπλάχνα του λαού και τους αγώνες του, το είχε διατυπώσει έτσι: «Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει»…
***