08 Οκτωβρίου 2015

«O,τι κινείται σφάζεται»

http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image-477x305/article/49895-110500.jpg Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια από τον εθισμό της κοινωνίας στον λαϊκισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Πρωτόγνωρα γεγονότα που κάποτε μας προσέβαλαν ξεσηκώνοντας τη συνείδησή μας, τώρα αντιμετωπίζονται από ανησυχητικά μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης σαν μια αποδεκτή ρουτίνα στο πλαίσιο της καθημερινότητάς μας. Ποιος μπορούσε να φανταστεί, πριν από μερικά χρόνια, ότι ένα νεοναζιστικό κόμμα θα έμπαινε στη Βουλή, ότι ο αρχηγός του θα αναλάμβανε την «πολιτική» ευθύνη μίας δολοφονίας εν ψυχρώ -την ηθική αυτουργία δηλαδή- και ότι ο λαός θα τον επιβράβευε αυξάνοντας το εκλογικό του ποσοστό. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι ένας τραμπούκος θα έδινε καθαρή δολοφονική εντολή στη συμμορία του - «ό,τι κινείται, σφάζεται»- και ότι θα εκλεγόταν βουλευτής.

"Ετοιμοπόλεμος" ο Βίτσας με "στρατό" επιχειρηματιών κάνει "απόβαση" στις ΗΠΑ

Image
Μέσα στη “μαύρη μαυρίλα” και την απαισιοδοξία που κυριαρχεί είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό ότι στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει οριστικά. Ειδικά μετά από τις νέες διαδοχικές συλλήψεις επιχειρηματιών που όπως και να το κάνουμε επανέφεραν “σκιές” του παρελθόντος που πρέπει να εξαφανιστούν πλέον από το χώρο της αμυντικής βιομηχανίας , είναι θετικό ότι το “δίδυμο” της πολιτικής ηγεσίας ,Καμμένος και Βίτσας έχουν κατανοήσει ότι τα όποια σκάνδαλα υπήρξαν δεν αφορούν το υγιές κομμάτι της αμυντικής βιομηχανίας που είναι και το μεγαλύτερο.
Μετά από τα ταξίδια που έκανε ο Καμμένος στο εξωτερικό και στα οποία είχε καλέσει να τον συνοδεύσουν Έλληνες επιχειρηματίες , ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αποδεικνύει ότι αυτή η πρακτική θα είναι πλέον δεδομένη.

Παραβάτης και η Ισπανία του Ραχόι

  Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Μετά τη Γαλλία και την Ιταλία ήλθε η ώρα της Ισπανίας να διεκδικήσει τον τίτλο του παραβάτη του Δημοσιονομικού Συμφώνου: Ο Προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει έλλειμμα 3,5% σε παράβαση του συμφωνηθέντος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχικού στόχου για 2,8% και σε κάθε περίπτωση άνω του πλαφόν του 3%.
Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση Ραχόι θα χάσει και τον στόχο 4,2% για το έλλειμμα του 2015, με τις Βρυξέλλες να το εκτιμούν στο ύψος του 4,5%.
Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές που υπολογίζονται λίγο μετά τα μέσα Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Ραχόι εξαντλεί κάθε περιθώριο ελεγχόμενης παραβατικότητας, η οποία τον εξυπηρετεί όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης:

Κατώτεροι των προσδοκιών

Το σκηνικό δημιουργούσε μεγάλες προσδοκίες για τις χθεσινές ομιλίες Μέρκελ και Ολάντ στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Μόνο και μόνο η σύγκριση με την προ είκοσι έξι ετών κοινή εμφάνιση Κολ - Μιτεράν στο ίδιο ακροατήριο δημιουργούσε την ελπίδα ότι θα υπάρχει κάποιο σημαντικό βήμα προς την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ένα περιεχόμενο που στοιχειωδώς να νομιμοποιεί το μεγαλοπρεπές τελετουργικό.Χθες ήταν ευκολότερο να ακούσουμε ευχολόγια για την πολεμική σύγκρουση στη Συρία, για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του Προσφυγικού, για την εξεύρεση λύσης που θα κρατήσει τη Βρετανία εντός ΕΕ και για πολιτική λύση στην Ουκρανία, παρά να δοθεί απάντηση στο κύριο ερώτημα πού βαδίζει η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αν το Βερολίνο επιμένει σε επιλογές που συνθλίβουν κοινωνικά και αποσταθεροποιούν πολιτικά τον Νότο και την ίδια τη Γαλλία. Πιο γενικόλογη και αόριστη η καγκελάριος και πιο σαφής ο πρόεδρος, που τόνισε ότι αν δεν υπάρξει φυγή προς τα εμπρός με την εμβάθυνση της ενοποίησης, δεν υπάρχει μόνον ο κίνδυνος στασιμότητας, αλλά η πιθανή αποσάθρωση των μέχρι τώρα κεκτημένων.

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

Αλέξανδρος Τάρκας-Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κυριαρχεί στο εσωτερικό, συνεχίζοντας την πολιτική στροφή που εγκαινίασε την επομένη του δημοψηφίσματος, αλλά στο εξωτερικό οι επιδόσεις του προς ενίσχυση της διπλωματικής θέσης της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων κινούνται μεταξύ ανεπάρκειας και ανυπαρξίας.Ο πρωθυπουργός είχε δώσει αρνητικό δείγμα γραφής και κατά την πρώτη θητεία του, όταν είχε στηρίξει απόλυτα τις θεωρίες Λαφαζάνη περί προείσπραξης 5-6 δισ. ευρώ από τη Μόσχα για το ελληνικό σκέλος του αγωγού Turkish Stream. Οι Ρώσοι ουδέποτε είχαν υποσχεθεί χρήματα και το σχέδιό τους ήταν απώτερου χρόνου, καθώς είχαν συμφωνήσει με την Αγκυρα μόνο για τη διέλευση του αγωγού από την τουρκική ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα. Επίσης, είχαν ενημερώσει την Αθήνα ότι οποιαδήποτε ελληνορωσική συνεργασία θα είχε ως προϋπόθεση την εξασφάλιση προεγκρίσεων της Κομισιόν. Τελικά, το μόνο που κατάφερε η πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα ήταν να εξοργίσει τους Αμερικανούς λόγω των παιχνιδιών με τη Μόσχα, αλλά και να δυσαρεστήσει το Κρεμλίνο εξαιτίας της εκμετάλλευσης του «ρωσικού χαρτιού» από την Αθήνα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ευρωζώνης.

Τα «άδυτα» του ΥΠΕΞ αποκάλυψε ο Κοτζιάς: Λεφτά σε ΜΚΟ χωρίς παραστατικά


Τα «άδυτα» του ΥΠΕΞ αποκάλυψε ο Κοτζιάς: Λεφτά σε ΜΚΟ χωρίς παραστατικά
Τους νέους κανόνες που διέπουν σήμερα υπό την ηγεσία του το υπουργείο Εξωτερικών αποσαφήνισε ο Νίκος Κοτζιάς από το βήμα της Βουλής, αποκαλύπτοντας τα «άδυτα» του ΥΠΕΞ. «Σε αυτή τη χώρα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες» υπογράμμισε.
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στα έτη 2006 και 2007 αφενός σε διώξεις διπλωματών που ανακάλυψαν σκάνδαλα των ΜΚΟ, οι οποίοι τώρα «επέστρεψαν και ανέλαβαν να τα καθαρίσουν» και αφετέρου στην έκδοση διπλωματικών διαβατηρίων για φίλους επιχειρηματίες, πρακτικές που έχουν τελειώσει.Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε «ότι δεν μπορεί να απαλλάσσονται και να μη τίθενται σε αργία υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί για είκοσι χρόνια για κακούργημα τελεσίδικα», ενώ έκανε αναφορά στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ζητήθηκαν τώρα να επιστραφούν, που είχαν πάρει ΜΚΟ χωρίς παραστατικά και αποδείξεις.

Πολλές και συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά



Πολλές και συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά
Απανωτές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πραγματοποιήθηκαν χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου από 14 τουρκικά αεροσκάφη, από τα οποία  τα 4 ήταν οπλισμένα.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από πηγές του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας, στο FIR εισήλθαν τρεις σχηματισμοί των έξι, δύο και δύο αεροσκαφών καθώς και τέσσερα μεμονωμένα, ένα ελικόπτερο και 3 CN – 235.
Συνολικά πραγματοποίησαν 39 παραβιάσεις και 10 παραβάσεις στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.Σημειώθηκαν 2 υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι, που πραγματοποίησε ένα από τα ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών στις 10:46 το πρωί σε ύψος 27.000 ποδιών.Όπως ανέφεραν αμυντικές πηγές, τα τουρκικά  αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
(ΚΥΠΕ/ΧΜ/ΓΧΡ)

Ο πόλεμος της Συρίας τινάζει στον αέρα το Türk Stream Τουρκικός εκνευρισμός και για την κινεζική στάση στο ζήτημα της Συρίας Του Νίκου Στέλγια


http://www.alexiptoto.com/wp-content/uploads/2014/05/erdogan_111.png
Σε κίνδυνο τίθεται το μέλλον του αγωγού Türk Stream σύμφωνα με τουρκικές και ρωσικές πηγές της «Κ», μετά και τις ρωσικές παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου που αύξησαν κατακόρυφα την ένταση ανάμεσα στις σχέσεις των δύο χωρών.Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Άγκυρας, η Μόσχα φαίνεται να αποφάσισε τη μείωση της παρεχόμενης ποσότητας Φυσικού Αερίου στον αγωγό Türk Stream, λόγω των «τελευταίων δεδομένων στην ενεργειακά αγορά της Δύσης», αιτιολογία που ωστόσο δεν πείθει την τουρκική κυβέρνηση.

Συρία: Υποχωρούν προς την Τουρκία οι τζιχαντιστές, υπό τα πλήγματα των Ρώσων


Συρία: Υποχωρούν προς την Τουρκία οι τζιχαντιστές, υπό τα πλήγματα των Ρώσων
Περίπου το 40% των υποδομών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας έχει καταστραφεί αφότου η Ρωσία άρχισε τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη χώρα αυτή, δήλωσε ο Σύρος πρεσβευτής στη Μόσχα Ριάντ Χάνταντ.«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας, περίπου το 40% των υποδομών τους έχει καταστραφεί. Επιπροσθέτως, πολλοί τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί. Τώρα οι τζιχαντιστές]υποχωρούν προς τα σύνορα με την Τουρκία, καθώς αυτή η χώρα τους προσφέρει, παραδοσιακά, προστασία», ανέφερε ο Χάνταντ σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.Ο διπλωμάτης υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των αεροπορικών πληγμάτων της Ρωσίας εναντίον του ΙΚ είναι ότι οι τζιχαντιστές παραδίδονται.«Σε μία περίπτωση, περίπου 400 μαχητές παραδόθηκαν λόγω του φόβου της πλήρους εξολόθρευσής τους», ανέφερε ο Χάνταντ.Ο Χάνταντ είπε στην ίδια συνέντευξη πως οι αντάρτες έχουν στη διάθεσή τους χημικά όπλα και τα έχουν χρησιμοποιήσει, τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ.

Γιατί η Ρωσία παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, τι μήνυμα θέλει να στείλει;

Γιατί η Ρωσία παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο, τι μήνυμα θέλει να στείλει;Η Τουρκία καλείται τώρα να αντιμετωπίσει τις πολύπλευρες συνέπειες της ρωσικής επέμβασης στην Συρία. Αυτό που οργίζει την Άγκυρα δεν είναι μόνο η αποτυχία της πολιτικής στην Συρία, αλλά και η κατάρρευση των σχεδίων της για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα βόρεια της χώρας αυτής.Τώρα η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό των ενόπλων μαχητών που για να ξεφύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, καταφεύγουν στο έδαφός της. Τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει περιστατικά όπου ένοπλοι μαχητές εισήλθαν στο τουρκικό έδαφος λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών.Καθώς η Ρωσία εντείνει την πίεσή της στις περιοχές του Χαλεπιού, του Ιντλίμπ και της Ράκα, η εξέλιξη αυτή είναι δεδομένη. Το Χατάι ήταν πάντα μια πόλη που αντιτίθετο στην πολιτική υποστήριξης των τζιχαντιστών που ακολούθησε η Άγκυρα.

Οικόπεδα με θέα

Εργο του Κλε

Η ΕΕ σχεδιάζει, ο Ερντογάν το γνωρίζει;

Γιούνκερ-Τούσκ
Ο πρόεδρος Γιούνκερ υπενθύμισε ότι ήδη από τον Μάιο του 2015 είχε καταθέσει προτάσεις στο Συμβούλιο, σημείωσε ότι θα προτιμούσε οι αποφάσεις στο Συμβούλιο να είχαν ληφθεί ομόφωνα, πράγμα που δεν κατέστη δυνατόν.Τελικά η απόφαση ελήφθη με την «κοινοτική μέθοδο» είπε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Καλό θα ήταν να μην πέσουμε στο βάλτο των αλληλοκαταγγελιών και των αλληλοκατηγοριών. Θα πρέπει πάνω απ' όλα να κοιτάξουμε πως θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις και να το πράξουμε με τη μεγαλύτερη ταχύτητα» υπογράμμισε.

Reuters: Υπό εξέταση οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για Ρωσία Πολλά τα κρούσματα στα οποία πιάστηκαν «αδιάβαστες» με τις διεθνείς εξελίξεις

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201510/220961/images/det__85957928_russia2_syria_caspian_sea_624.jpgΣύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, το Κογκρέσο βρίσκεται σε διαδικασία εξέτασης γεγονότων αναφορικά με τις πράξεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σε μια σειρά από ζητήματα. Αφενός μεν με την επίθεση ρωσικών δυνάμεων κατά θέσεις τζιχαντιστών στη Συρία, αλλά και με τα όσα προηγήθηκαν με τη Ρωσία και την Κριμαία πέρυσι αλλά και τις κινήσεις της Κίνας στη Νότια θάλασσα της χώρας.

Η Ρωσία στον Κόσμο: Από την Τέταρτη Πολιτική Θεωρία, στη Συρία.

Οι μέρες που διανύουμε, φιλοξενούν ολοένα και περισσότερα γεγονότα που παράγει το μεγάλο εργαστήριο της Ιστορίας. Η Ρωσία, για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, επεμβαίνει στρατιωτικά σε ξένο έδαφος. Και αν η Κριμαία προσαρτήθηκε αναίμακτα, η Ρωσία, στο τέλος του Σεπτεμβρίου με διαδικασίες-αστραπή, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Μασάρ Αλ Άσαντ και ξεκίνησε στρατηγικό βομβαρδισμό από αέρος. Όλα αυτά βέβαια, μπορούν να φανούν ως μη αναμενόμενα a posteriori. Πέραν αυτής της διαπίστωσης όμως, ίσως μπορούν να θεωρηθούν και φυσιολογικά επακόλουθα σε δύο επίπεδα. Τόσο αναφορικά με την πολιτική της Ρωσίας αναφορικά με τη Συρία, όσο και από τη ρωσική υψηλή στρατηγική στα χρόνια του Βλάντιμιρ Πούτιν. Εκτός των λόγων επέμβασης, θα επιχειρηθεί να αποσαφηνιστούν τα κέρδη που προσδοκά να αποκομίσει η Ρωσία από τη Συρία, αλλά και τί σημαίνει αυτό για το μέλλον του ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων σε μια ολοαίνουρια σκακιέρα αλλά και για το μέλλον της γειτονιάς της Ελλάδας. Τα απορρέοντα από την επέμβαση της Ρωσίας, ακολουθούν τον πολυπαραγοντισμό και μία συνέπειά της, είναι και η ταφόπλακα του νεο-οθωμανισμού της Τουρκίας.

«Τελεσίγραφο» Ερντογάν προς Μόσχα για τα μεταξύ τους οικονομικά συμφέροντα «Η Ρωσία δεν πρέπει να χάσει τα συμφέροντα της στην Τουρκία»

Η Ρωσία έχει σημαντικά οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου και «δεν πρέπει να τα χάσει» εξαιτίας της Συρίας, προειδοποίησε την Πέμπτη ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.«Εάν οι Ρώσοι δεν κατασκευάσουν το (πυρηνικό εργοστάσιο) Μερσίν Άκουγιου, θα έρθουν άλλοι να το κάνουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε δημοσιογράφο που τον ρωτούσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ιαπωνία εάν το σχέδιο κατασκευής του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας από τη Ρωσία στο νότιο τμήμα της χώρας θα επηρεασθεί από την ένταση που έχει δημιουργήσει στις σχέσεις των δύο χωρών η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.«Οι Ρώσοι έχουν ήδη επενδύσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο. Κατά συνέπεια, οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί», είπε σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet.

Συρία: ο ολοκληρωτικός «υβριδικός πόλεμος» του Πούτιν

Συρία: ο ολοκληρωτικός «υβριδικός πόλεμος» του Πούτιν
Το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε διαταγή να πληγούν στόχοι τζιχαντιστών στη Συρία με πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά πλοία του Στόλου της Κασπίας εντυπωσίασε τη διεθνή κοινή γνώμη. Και ανησύχησε, ευλόγως, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.Πρόκειται για μία σοβαρή ένδειξη, όπως εκτιμούν δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές, της απόφασής του να ρίξει στη μάχη όλα τα κρυφά και φανερά όπλα που διαθέτει, ώστε να στείλει το μήνυμα ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί καμία περεταίρω αμφισβήτηση αυτού που η ίδια θεωρεί «ζωτικό της χώρο» - εν προκειμένω την προνομιακή, εδώ και δεκαετίες, σχέση του Κρεμλίνου με το καθεστώς της οικογένειας Ασαντ στη Δαμασκό. Πρόκειται για το δεύτερο μέτωπο ενός «ολοκληρωτικού» πόλεμου, με πρώτο μέτωπο την de facto διαμελισμένη Ουκρανία.

Διπλωματικός πόλεμος Σερβίας - Αλβανίας με αφορμή το ποδόσφαιρο

Διπλωματικός πόλεμος Σερβίας - Αλβανίας με αφορμή το ποδόσφαιρο
Διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας με αφορμή περιστατικό που συνέβη σε λεωφορείο που μετέφερε τους Σέρβους παίκτες από το αεροδρόμιο των Τιράνων στο ξενοδοχείο, όπου διαμένουν.
Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΞ της Σερβίας, αντιδρώντας στο λιθοβολισμό του λεωφορείου εξέδωσε διακοίνωση διαμαρτυρίας και κάλεσε τον πρέσβη της Αλβανίας Ιλίρ Μπότσκα για να του την επιδώσει.Ο Αλβανός πρέσβης, ωστόσο, αρνήθηκε να μεταβεί στο σερβικό υπουργείο Εξωτερικών με τη δικαιολογία ότι "δεν συνέβη κανένα επεισόδιο κατά της εθνικής αποστολής ποδοσφαίρου της Σερβίας".Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας, σε ανακοινωθέν που εξέδωσε, χαρακτηρίζει "αντίθετη με τις αρχές και την πρακτική της διπλωματίας" τη συμπεριφορά του πρέσβη της Αλβανίας και ανήγγειλε τη λήψη μέτρων εναντίον του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μην ακούς τους γέρους που «ξέρουν»


του Βαγγέλη Προβιά-Έχουν θλίψη και απελπισία στην καρδιά. Έχουν ένα μαύρο πέπλο οργής μπροστά στα μάτια, που τους τυφλώνει. Χάσανε τα φράγκα και τις ανέσεις με τις οποίες ζήσανε 3 "χρυσές" (τσίγκινες, στην πραγματικότητα...) δεκαετίες - και τώρα, που ξέρουν ότι δεν υπάρχει χρόνος να ξαναζήσουν την επόμενη χρυσή εποχή (η οποία έρχεται, είναι ο κύκλος της ζωής έτσι) προσπαθούν να σε πείσουν... ότι, επειδή είναι κοντά στο τέλος εκείνοι, τελειώνει και η Ελλάδα. Δεν θα έπρεπε να φοβούνται τον χρόνο που περνά, αλλά η σκέψη τους είναι προϊόν μιας εποχής που δαιμονοποίησε την υπέροχη φθορά της ζωής.
...Εμείς δεν είμαστε έτσι. Εμείς αγαπάμε την ζωή ολόκληρη, όχι μόνο τα αστραφτερά κομμάτια της.
Μην ακούς τους γέρους

Ποιοι είναι οι χαμένοι από τη συμφωνία ΤΡΡ

http://www.thepressproject.gr/photos/the-tpp-is-not-free-trade-its-managed-trade1444055002.jpgΤης Alicia Garcia-Herrero - Οι νικητές είναι προφανείς: ο Obama και ο Shinzo Abe, όπως επίσης και οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Ο Obama μπορεί να τελειώσει την θητεία του με μια ισχυρή επίδειξη της αμερικανικής στροφής στην Ασία, και ο Abe μπορεί επιτέλους να ισχυριστεί ότι το τρίτο βέλος του προγράμματός του Abenomics, δεν είναι άδειο.Και οι ηττημένοι είναι επίσης προφανείς. Η Κίνα και η Ευρώπη. Η Κϊνα όχι μόνο έχει μείνει έξω από τη συμφωνία, αλλά έχει μείνει εκτός σκοπίμως. Εάν κάποιος είχε οποιαδήποτε αμφιβολία (σε κάποιο σημείο η Κίνα προσκλήθηκε στις διαπραγματεύσεις και ορισμένοι αναμένουν ακόμη ότι η Κίνα θα συνεχίσει να συζητά την συμμετοχής στο μέλλον), η επίσημη ανακοίνωση του Obama για την ΤΡΡ πριν από δύο ημέρες, το κατέστησε πολύ σαφές: "όταν περισσότερο από το 95% των πιθανών πελατών μας ζουν έξω από τα σύνορά μας, δεν μπορούμε να αφήσουμε χώρες όπως η Κίνα να γράψουν τους κανόνες της παγκόσμιας οικονομίας".

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν θα υπάρξει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, αεροσκάφη της συμμαχίας αποφεύγουν τα Ρωσικά

Τουσκ-Ερντογάν συζήτησαν Προσφυγικό και Κυπριακό Ερντογάν: Αδύνατο να φανταστεί κανείς το μέλλον της ΕΕ χωρίς την Τουρκία

Ερντογάν: Αδύνατο να φανταστεί κανείς το μέλλον της ΕΕ χωρίς την Τουρκία
Βρυξέλλες: Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ το επίκεντρο της συνάντησης ήταν το προσφυγικό και η Συρία.Οι κ. Τουσκ και Ερντογάν προέβησαν σε κοινές δηλώσεις μετά τις συνομιλίες τους, αρνήθηκαν ωστόσο να δεχθούν ερωτήσεις.Ο Ντόναλντ Τουσκ, κάνοντας μνεία στα εγκαίνια που θα κάνει ο Τ. Ερντογάν στα ετήσια Europalia, στις Βρυξέλλες, και τα οποία είναι φέτος αφιερωμένα στην Τουρκία, είπε ότι αυτό καταδεικνύει πως οι σχέσεις Τουρκίας κι Ευρώπης δεν είναι απλώς πολιτικές, αλλά έχουν να κάνουν με τους λαούς. «Σήμερα», πρόσθεσε, «ζουν κι εργάζονται στην ΕΕ 5 εκατομμύρια Τούρκοι, ενώ οι επιχειρήσεις μας συνεργάζονται στενά κι η προοπτική είναι για ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της συνεργασίας».

Τουρκία: εκτός ελέγχου ο πληθωρισμός

http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_412373.jpg
Συμέλα ΤουχτίδουΈνα έτος διαρκούς διολίσθησης του εθνικού νομίσματος, έχει σοβαρές επιπτώσεις στα πορτοφόλια των τουρκικών νοικοκυριών.Ο πληθωρισμός του Σεπτεμβρίου άγγιξε το 8%, επιδεινώνοντας μία οικονομία που ήδη βρισκόταν σε κίνδυνο εκτροχιασμού.Η άνοδος των τιμών προήλθε κυρίως από μεταφορές, διάφορα αγαθά και υπηρεσίες (+1,9%) και ακολούθησαν τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά (+1,2%).Η Τουρκία οδεύει σε δεύτερες βουλευτικές εκλογές με τη λίρα να έχει χάσει 25% της αξίας της έναντι του δολαρίου, τον πληθωρισμό να «ροκανίζει» τα εισοδήματα και την Κεντρική Τράπεζα να αναγκάζεται σε υψηλά επιτόκια για να αποτρέψει εκροή κεφαλαίων ( 7,5% για τα ρέπος μίας εβδομάδας).

Οι Αμερικανοί επανέρχονται προς την Ελλάδα για τα drones

Οι Αμερικανοί επανέρχονται προς την Ελλάδα για τα drones
Αθανασόπουλος Αλ. ΆγγελοςΟι Αμερικανοί επανέρχονται για τη στάθμευση drones σε ελληνικό έδαφος και όπως φαίνεται η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝΕΛ εμφανίζεται  διατεθειμένη να αποδεχθεί το αίτημα της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της «νέας σχέσης» που δείχνει ότι επιθυμεί να διαμορφώσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αντίβαρο στις γερμανικές πιέσεις.Το θέμα λαμβάνει κρίσιμες και επιτακτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που η ευρύτερη περιφερειακή κατάσταση «βράζει» λόγω Συρίας. Αναμφίβολα δε θα είναι μεταξύ αυτών που θα τεθούν επί τάπητος στις προσεχείς επισκέψεις που προγραμματίζουν στην Αθήνα τόσο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι όσο και η βοηθός υπουργός για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ.

ΠΙΟ ΔΙΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΗΠΑ Χερσαίες επιθέσεις του συριακού στρατού με τη συνδρομή των Ρώσων

Χερσαίες επιθέσεις του συριακού στρατού με τη συνδρομή των Ρώσων

Την πρώτη μεγάλη συντονισμένη επίθεση μετά την επέμβαση της Μόσχας στη Συρία πραγματοποίησε σήμερα ο συριακός στρατός και συμμαχικές πολιτοφυλακές εναντίον θέσεων των ανταρτών υποστηριζόμενοι από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Συνεχίζει τις διαμαρτυρίες για παραβίαση του εναέριου χώρου της η Άγκυρα.

Ο Τούρκος προσκεκλημένος των Βρυξελλών και τα απρόσκλητα ρωσικά μαχητικά


http://gdb.voanews.com/CF54C409-04D4-4586-8DD5-DC6E309D17E5_mw1024_s_n.jpgΤου Κώστα Ράπτη-Τι είναι διπλωματική δραστηριότητα, τι θρησκευτική τελετή και τι προεκλογική εκστρατεία δυσκολεύεται κανείς να το ξεχωρίσει στην περίπτωση του Tayyip Erdogan – και η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην έδρα των ευρωπαϊκών θεσμών την Δευτέρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.Προτού μεταβεί στις Βρυξέλλες για τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με τους Martin Schultz, Donald Tusk και Jean-Claude Juncker ο ισχυρός άνδρας της γείτονος στάθμευσε στο Στρασβούργο, όπου μίλησε σε περίπου 12.000 συμπατριώτες του εγκατεστημένους στη Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία. Η συγκέντρωση ξεκίνησε με μουσουλμανική προσευχή και η ομιλία Erdogan επικεντρώθηκε στην "καταπολέμηση της τρομοκρατίας”. Το Ισλαμικό Κράτος, όμως δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά. Αντίθετα, ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε να "συντρίψει” τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ ενώ το πλήθος αναφώνησε "Ο Θεός είναι μεγάλος!” (Allahu Akbar) όταν αναφέρθηκαν οι "μάρτυρες” στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στις πρόσφατες συγκρούσεις με τους αυτονομιστές.