22 Μαΐου 2014

«Ομόφωνη η απόφαση στο Βουκουρέστι» Ράσμουσεν στα Σκόπια: Προϋπόθεση ένταξης στο ΝΑΤΟ η λύση για την ονομασία

Ράσμουσεν στα Σκόπια: Προϋπόθεση ένταξης στο ΝΑΤΟ η λύση για την ονομασία
Σκόπια, ΠΓΔΜ
Η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι κατόπιν συνάντησής του στα Σκόπια. «Οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές, όπως άλλωστε, συμφωνήσαμε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008. Θα λάβετε πρόσκληση να ξεκινήσετε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ, μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας» δήλωσε ο Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Νταβούτογλου: Νοοτροπίες και συμπεριφορές Γκαουλάΐετερ

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ, http://www.mignatiou.com
http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/05/Davutoglou-Amanpour-CNN01-21May2014.jpg
Την περασμένη βδομάδα και προτού μεταβεί στην κατεχόμενη Λευκωσία για να δώσει, ως κατεξοχήν Γκαουλάΐτερ οδηγίες στα τοπικά ic-oglan της Άγκυρας σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου Μπαΐτεν, και αφού στο μεσοδιάστημα διακύρηξε διαπρυσίως ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να πληρώσει γρόσι για μερικά απο τα εγκλήματα πολέμου σε βάρος αμάχων που η χώρα του διέπραξε στη Κύπρο και για τα οποία καταδικάστηκε απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο Νταβούτογλου μετέβη στο Λονδίνο ως υπέρμαχος και θιασώτης της …ειρήνης στη Συρία για να συναντηθεί με τους υπόλοιπους “ειρηνοποιούς” και “Φίλους της Συρίας”.

Η Ρωσία επιδιώκει την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν


Η Ρωσία επιδιώκει την κατασκευή νέων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ιράν
Η Ρωσία ενδέχεται να υπογράψει μια συμφωνία φέτος για την κατασκευή τεσσάρων έως και οκτώ νέων αντιδραστήρων για πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν, εκ των οποίων δύο για το εργοστάσιο του Μπουσέρ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις.

Η Ρωσία έχει κατασκευάσει τον μοναδικό εν λειτουργία πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράν, ο οποίος βρίσκεται στο εργοστάσιο του Μπουσέρ.

Σύγχρονοι σκλάβοι αξίας 150 δισ. ετησίως!

http://listdose.com/wp-content/uploads/2013/08/bangladesh1.jpg
Σοκ προκαλούν τα ευρήματα έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (ILO) για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που τον 21ο αιώνα εξακολουθούν να δουλεύουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας, παράγοντας «μαύρα» κέρδη 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, κυρίως για τις μαφίες, που τους εκμεταλλεύονται.Είκοσι ένα εκατομμύρια άνθρωποι δουλεύουν σε συνθήκες σκλαβιάς, με τους μετανάστες να αποτελούν την πλέον ευπαθή ομάδα. Τουλάχιστον οι μισοί βρίσκονται στην Ασία, 18% στην Αφρική και 10% στη Λατινική Αμερική.

Διεκδικούν την ψήφο κάνοντας τα αντίθετα

http://news.makedonias.gr/wp-content/uploads/2014/05/benaki.jpg
Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου  Η περίπτωση της Ν.Δ. χρειάζεται ψυχανάλυση. Διεκδικεί την ψήφο εκείνων ακριβώς τους οποίους κοντεύει με την πολιτική της να αφανίσει. Με το επιχείρημα της εξασφάλισης σταθερότητας. Για να συνεχίσει τη διάλυση της αστικής τάξης και της αγοράς ώστε να διασωθεί ο δημόσιος τομέας και οι συντεχνίες του! Διότι τελικά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η «σωτηρία» στην οποία μας οδηγεί, διαχρονικά το τελευταίο διάστημα, η αγιοποιημένη στήριξη της κυβέρνησης είναι η ολική περίπου καταστροφή της ιδιωτικής οικονομίας και των ατομικών περιουσιών ώστε να περισωθεί ό,τι γίνεται από τον δημόσιο τομέα και το κράτος.Είναι δυνατόν να είναι αυτός ο στόχος μιας παράταξης που στηρίζει -υποτίθεται- την οικονομία της αγοράς;

Μίζες σε Σοσιαλδημοκράτες για τα Leopard;

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των ύποπτων εξοπλιστικών συμφωνιών της KMW με την Ελλάδα αποκαλύπτει η Süddeutsche Zeitung. Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει επίσης το στίγμα της ευρωκρίσης στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, δύο πρώην βουλευτές του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εισέπραξαν από την εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων Kraus-Maffei Wegmann κρυφές πληρωμές ύψους άνω των 5 εκατομ. ευρώ κατά το διάστημα 2000-05. Τα νέα στοιχεία προέκυψαν, σύμφωνα πάντα με την SZ, στο πλαίσιο εσωτερική έρευνας, που εξετάζει τις υποψίες καταβολής μιζών από την KMW για την ολοκλήρωση των συμφωνιών πώλησης τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Leopard 2, καθώς και οβιδοβόλων PzH 2000, που κόστισαν στην Ελλάδα σχεδόν 1,7 δισ. ευρώ. Αποδέκτες των αδικαιολόγητων αμοιβών, σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικού ελέγχου Pricewaterhouse Coopers, είναι οι δύο πρώην βουλευτές του SPD Ντάγκμαρ Λούουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ, οι οποίοι εισέπραξαν τα χρήματα μέσω της αστικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών BfS, η οποία δεν εμφανίζεται σε κανένα μητρώο εταιρειών.

Η μεγάλη Ελβετία της Ε.Ε.


http://www.dw.de/image/0,,16406616_301,00.jpgΤέσσερις στους πέντε Γερμανούς θέλουν μικρότερη εμπλοκή του γερμανικού στρατού στο εξωτερικό, ενώ τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων επιθυμούν εξωτερική πολιτική χαμηλών, προσεκτικών τόνων επιθετικών προσδιορισμών, που αντικαθιστούν με άλλα λόγια την ουδετερότητα! Τα αποτελέσματα της παραπάνω δημοσκόπησης εκ πρώτης όψεως δείχνουν ωριμότητα: Μετά τις τραγικές εμπειρίες του 20ού αιώνα ο γερμανικός λαός έγινε ξανά αυτό που είχε πει ο Ναπολέων Βοναπάρτης «ο πιο ειρηνικός λαός στον κόσμο».

Οριστικά εκτός Λεβιάθαν η Woodside

Από: Νικόλας Ζαννέττος  Εκτός του οικοπέδου Λεβιάθαν της ισραηλινής ΑΟΖ μένει τελικά η αυστραλιανή εταιρεία Woodside. Μετά από 18 μήνες διαπραγματεύσεων, η εταιρεία γνωστοποίησε χθες την απόσυρση της πρότασης της για αγορά μεριδίου του Λεβιάθαν η οποία ανερχόταν στα 2,5 δις δολάρια.Οι διαβουλεύσεις με τις άλλες εταιρείες που συμμετέχουν στο τεμάχιο άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2012, και έκτοτε πέρασαν από διάφορα στάδια.

Πρωτοβουλία Μανιάτη για τον East Med

http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/05/maniatis-giannis01-18august2013-1024x631.jpg
Ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας (East Med) είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας, ενώ τη σπουδαιότητά του αναγνωρίζει και η ΕΕ, η οποία ενέταξε το έργο ανάμεσα σε εκείνα που θα χρηματοδοτήσει. Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης επιδιώκει την ταχεία προώθηση του αγωγού, αφού το έργο συνδέεται και με τις πρόσφατες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή της Κύπρου και του Ισραήλ, αλλά και λόγω των επενδύσεων που φέρνει, συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ, και των 2.000 θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν…

Η Ευρώπη έπαψε να είναι ο... καλός Σαμαρείτης

του Gideon Rachman Οι... μεθυστικές ημέρες του 2011, όταν οι ιδεολόγοι χαιρέτιζαν τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου, έχουν τελειώσει προ πολλού. Το όνειρο της ευρωπαϊκής διεύρυνσης και η άνοδος των ακραίων. Οι εξελίξεις σε Ουκρανία, Αίγυπτο και η ευρασιατική ένωση.
Η Ευρώπη έπαψε να είναι ο... καλός γείτονας Στην Αμερική, έχουν τη Σούπερ Τρίτη. Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τη δική της Σούπερ Κυριακή, καθώς  μέχρι τις 25 Μαΐου γίνονται οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε. Την ίδια Κυριακή, η Ουκρανία θα πραγματοποιήσει προεδρικές εκλογές. Την επόμενη ημέρα, η Αίγυπτος θα έχει τις δικές της προεδρικές εκλογές. Και στη συνέχεια, προς το τέλος της εβδομάδας εκείνης, στις 29 Μαΐου, το αγαπημένο project του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν -ο σχηματισμός μιας Ευρασιατικής Ένωσης- θα λάβει το επίσημο πράσινο φως με μια τελετή υπογραφής μεταξύ της Ρωσίας, της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.Υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτής της φρενίτιδας δημοκρατικών και διπλωματικών ενεργειών; Ναι, διότι, μέχρι το τέλος Μαΐου, θα ξέρουμε πολύ περισσότερα για την ικανότητα της Ε.Ε. να ενεργεί ως φάρος ευημερίας και σταθερότητας για τις ασταθείς και φτωχότερες περιοχές που την περιβάλλουν.

Διεθνείς προεκτάσεις στην άνοδο των ακραίων New York Times: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά προτιμά τη Ρωσία και ζητά απομάκρυνση από τις ΗΠΑ

Οι δεξιοί λαϊκιστές έχουν κυριευθεί από πυρετό ενθουσιασμού για τον Πούτιν, σημειώνει η εφημερίδα - Τη διαμόρφωση φιλορωσικού μπλοκ στο Ευρωκοινοβούλιο «βλέπουν» οι αναλυτές

http://i1.prth.gr/images/C76880D56FB3AF29F1DA36FAE4025712.jpg

 Μια άλλη διάσταση, με διεθνείς προεκτάσεις, δίνει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Νιου Γιορκ Τάιμς», όσον αφορά την πολιτική δράση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς.Σε ανταπόκριση από τη Γαλλία, εκφράζεται ανησυχία για μια «άλλη τάση» που φαίνεται να ενισχύεται στην Ευρώπη, ως αποτέλεσμα της ανόδου ακροδεξιών κομμάτων και πρόκειται για την πολιτική «προσέγγισης» με τη Ρωσία και «απομάκρυνσης» από τις ΗΠΑ.

Τουρκική άσκηση με ρεκόρ παραβιάσεων


Κορυφώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Στο πλαίσιο της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης Beyaz Firtina, που ξεκίνησε την Τρίτη στη Θάλασσα του Μαρμαρά, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σημειώθηκε ρεκόρ παραβιάσεων του Εθνικού Εναερίου Χώρου, ενώ δύο τουρκικά πολεμικά εισήλθαν και παρέμειναν ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και στρατιωτικές πηγές δεν αποκλείουν οι προκλήσεις να ενταθούν τις επόμενες μέρες. Πράγματι, χθες, σημειώθηκε και πάλι ένας πολύ υψηλός αριθμός παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου (27).

Συμπεράσματα ενός τριμήνου

Τρεις μήνες μετά την άτακτη φυγή του Γιανουκόβιτς στις 21-2 που πυροδότησε την ανάφλεξη στην Ουκρανία, μπορούν να εξαχθούν κάποια πρώτα συμπεράσματα που να φωτίζουν σε κάποιο βαθμό την επόμενη μέρα της προεδρικής εκλογής της Κυριακής 25-5, με τον εκπρόσωπο των ολιγαρχών, «βαρόνο της σοκολάτας», Ποροσένκο να προεξοφλείται ως ο βέβαιος νικητής.Πρώτο συμπέρασμα, η αδυναμία Μόσχας και Ουάσιγκτον να επιβάλουν απόλυτες επιλογές στο σύνολο της χώρας. Μια Ενιαία Ουκρανία δορυφόρος της Μόσχας είναι αδιανόητη, όπως αδιανόητη είναι μια Ουκρανία πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
Δεύτερο συμπέρασμα το υψηλό, αν όχι απαγορευτικό, οικονομικό, ενεργειακό αλλά και πολιτικό κόστος μιας διχοτόμησης της Ουκρανίας: Κόστος για την ΕΕ και κυρίως για τη Γερμανία, τη Ρωσία, αλλά πάνω από όλα για τους ολιγάρχες που ανέτρεψαν τον Γιανουκόβιτς.

Αυτός είναι ο κολοσσός Schlumberger που "βλέπει" προς Κύπρο

Από: Νικόλας Ζαννέττος Μετά την Halliburton, άλλη μία εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την κυπριακή Κυβέρνηση για αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της Κύπρου. Όπως απεκάλυψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ, η εταιρεία Schlumberger έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη χρησιμοποίηση της Κύπρου ως ενεργειακό κέντρο παροχής υπηρεσιών.
Πληροφορίες του SigmaLive, αναφέρουν ότι Κυβέρνηση και εταιρεία βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και εκτιμάται ότι τέλη Μαϊου-αρχές Ιουνίου θα γίνει επίσημη ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Schlumberger δεν είναι η μοναδική εταιρεία που βρίσκεται σε επαφές με την Κυβέρνηση κάτι που δημιουργεί αισιοδοξία.

Αυτό είναι το Εθνικό Μέτωπο Ζαν-Μαρί Λεπέν: Ο Έμπολα είναι λύση στο μεταναστευτικό


Ζαν-Μαρί Λεπέν: Ο Έμπολα είναι λύση στο μεταναστευτικό
Παρίσι: «Υπενθυμίζοντας» την πραγματική ταυτότητα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου παρά τις απόπειρες της κόρης του Μαρίν Λεπέν να εξωραΐσει την εικόνα του, ο ιδρυτής του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις κάλπες της Κυριακής Ζαν-Μαρί Λεπέν πυροδοτεί σάλο καταδεικνύοντας τον φονικό ιό Έμπολα ως λύση για τη «δημογραφική έκρηξη» παγκοσμίως και το «μεταναστευτικό πρόβλημα» της Ευρώπης.«Ο κύριος Έμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο πατέρας της Μαρίν Λεπέν σε κοκτέιλ πάρτι πριν από την εκλογική συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου στη Μασσαλία, αναφερόμενος στην «πληθυσμιακή έκρηξη» παγκοσμίως.

Απευθυνόμενος αργότερα στους υποστηρικτές του, ο 86χρονος Λεπέν δήλωσε ότι φοβάται πως ο γαλλικός πληθυσμός κινδυνεύει να «αντικατασταθεί από μετανάστες».

Η επίσκεψη Μπάιντεν και το στοίχημα της Κύπρου

http://www.philenews.com/data/2014/05/21/enischymenos-rolos-gia-kypro.jpg
ΕΡΩΤΗΘΕΙΣ αν θα ήταν η τελευταία φορά που θα ψήφιζε τον εαυτό του, ο Joe Biden, υποψήφιος για δεύτερη θητεία το 2012 ως αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, χαμογέλασε και απάντησε «όχι, δεν το νομίζω». Ο έμπειρος πολιτικός, που διεκδίκησε δύο φορές ανεπιτυχώς το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές (1988 και 2008) και είναι γνωστός για την εμφατική διπλή άρνηση στην ομιλία του (δεν συμφωνεί με την ανατροπή της εξουδετέρωσης της ανεργίας και δεν είναι αντίθετος με τα υποστηρικτικά μέτρα προς τις εργαζόμενες οικογένειες), προμηνύει μια πιθανή τρίτη προεδρική υποψηφιότητα χαριτολογώντας πως «μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για να μην κατέλθω ως υποψήφιος, αλλά δεν υπάρχει ισχυρός λόγος που να με ωθεί να σκεφτώ πως δεν πρέπει να κατέλθω». Η επίσκεψή του στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα πρέπει να τοποθετηθεί όχι μόνο σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εξελίξεων και γεγονότων, που συνθέτουν το σκηνικό της περιοχής, αλλά και να εκληφθεί ως ένα στοίχημα επιτυχούς διαμεσολάβησης όπου διακυβεύονται οι προσωπικές φιλοδοξίες ενός 71χρονου πολιτικού που στοχεύει ίσως για τελευταία φορά στα 73 του, στο χρίσμα του ύψιστου αξιώματος.

«Από το 1974 στην Κύπρο επικρατεί ειρήνη και ασφάλεια» Προκλητική επιστολή της ΤΜΤ στον Μπάιντεν

http://www.philenews.com/data/2014/05/21/proklitiki-epistoli-tis-tmt-ston-bainten-th.jpgΛευκωσία: Ανοικτή επιστολή προς τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο ενόψει της επίσκεψής του δημοσιοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του συνδέσμου ηρώων ΤΜΤ στα κατεχόμενα, Γιλμάζ Μπόρα στην οποία υποστηρίζει ότι η επίσκεψη Μπάϊντεν αποσκοπεί στην αποκόμιση κερδών για τις ΗΠΑ.Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Μπόρα αναφέρει ότι μια λύση στην Κύπρο θα είναι εφικτό αν λαμβάνει υπόψην τις πραγματικότητες, υποστηρίζοντας ότι από τις 20 Ιουλίου 1974 στην Κύπρο επικρατεί η ειρήνη, η ευμάρεια και η ασφάλεια και ο κ. Μπάϊντεν θα αποδεχθεί την σημερινή κατάσταση και θα είναι η τελευταία ευκαιρία να δει ότι χρωστούν ένα ευχαριστώ στην Τουρκία γιατί δημιούργησε τους όρους για μια λύση βιώσιμη, μόνιμη, φέρνοντας στην Κύπρο την ειρήνη και την ασφάλεια.

«Να διώκονται οι αρνητές της γενοκτονίας»

«Να διώκονται οι αρνητές της γενοκτονίας»
Αρμένιοι διαδηλώνουν την ημέρα της γενοκτονίας των ομοεθνών τους στο Παρίσι. Η Τουρκία πρέπει να αποδεχθεί ότι οι πρόγονοί της έκαναν εγκλήματα, επισημαίνειο Χάικ Δεμογιάν
Ο διευθυντής του Αρμενικού Μουσείου - Ινστιτούτου Ολοκαυτώματοςτου Ερεβάν τονίζει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα είναι να θεωρηθεί ένα έγκλημα όπως όλα τα άλλα



Η «μπαναλοποίηση» του Ολοκαυτώματος και της γενοκτονίας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η προσφυγική μνήμη, λέει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο διευθυντής του Αρμενικού Μουσείου - Ινστιτούτου Ολοκαυτώματος του Ερεβάν κ. Χάικ Δεμογιάν, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων. Ο κ. Δεμογιάν στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα για συνένωση δυνάμεων κατά των αρνητών της γενοκτονίας. «Η γενοκτονία είναι το ύστατο έγκλημα, το έγκλημα των εγκλημάτων» λέει και σημειώνει ότι «το να το αφήσεις ατιμώρητο είναι σαν να το επαναλαμβάνεις». Οπως λέει, ήδη μεταξύ των Αρμενίων και των Εβραίων υπάρχει ισχυρή συνεργασία γύρω από το Ολοκαύτωμα και κάνει έκκληση για συνεργασία με τους φορείς της Ελλάδας. «Αν ενωθούμε σε μία αλυσίδα, θα γίνει πολύ δύσκολο το να αρνείται κανείς τις γενοκτονίες» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτή η συμμαχία θα εγγυηθεί την καλύτερη πρόληψη στη μάχη κατά της άρνησης της Ιστορίας.