27 Ιουνίου 2013

Η επιλογή του αγωγού TAP και ο... ρωσικός δάκτυλος

Πώς το Κρεμλίνο πριμοδότησε την επιλογή TAP και υπονόμευσε τη λύση Nabucco. Η γεωπολιτική σκακιέρα και ο "συμβιβασμός" Μόσχας-Μπακού για το νότιο διάδρομο προς την Ευρώπη. Τι σηματοδοτεί η κίνηση των αζέρων για το ΔΕΣΦΑ Η επιλογή του TAP και ο... ρωσικός δάκτυλος - Οι κινήσεις της Μόσχας 
Η διαμάχη μεταξύ των δύο στρατηγικών ενεργειακών σχεδίων για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ στο Αζερμπαϊτζάν, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της. Στις 28 Ιουνίου, η κοινοπραξία των εταιρειών που εκμεταλλεύονται το κοίτασμα της Κασπίας Θάλασσας - στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων η BP, ηTotal και η αζέρικη Socar – αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα ότι ο αγωγός TAP έχει επιλεγεί ως ο σύνδεσμος προς την ευρωπαϊκή ήπειρο μέσω του Νοτίου Διαδρόμου. Στις 26 Ιουνίου, η κοινοπραξία πίσω από το σχέδιο του αγωγού Nabucco ανακοίνωσε πως δεν επελέγη.

Τουρκία: Προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης του Στρατού από Ερντογάν

Κράτα τους φίλους σου κοντά...
Στόχος της Άγκυρας είναι να αντικαταστήσει ένα άρθρο στο καταστατικό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως βάση για στρατιωτικά πραξικοπήματα το 1970, το 1980 και το 1997, στον απόηχο του πρόσφατου κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεωνΤην τροποποίηση άρθρου στο καταστατικό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως βάση για στρατιωτικά πραξικοπήματα επιδιώκει η τουρκική κυβέρνηση, στον απόηχο του πρόσφατου κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που απετέλεσαν την μεγαλύτερη πρόκληση στην δεκαετή θητεία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχέδιο Ε.Ε. και ΕΤΕπ για δάνεια σε επιχειρήσεις του Νότου

Σχέδιο Ε.Ε. και ΕΤΕπ για δάνεια σε επιχειρήσεις του Νότου Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Κομισιόν επεξεργάζονται σχέδιο για την χορήγηση δανείων 55 έως 100 δις ευρώ σε επιχειρήσεις του Νότου της ευρωζώνης, θέμα που αναμένεται να εξεταστεί στη Σύνοδο Κορυφής. Η Ευρώπη προσπαθεί απεγνωσμένα να ενισχύσει τις οικονομίες χωρών όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Σλοβενία, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν το χρέος τους, που προκάλεσε την κρίση στην ευρωζώνη πριν από τρία χρόνια.Η απόσταση που χωρίζει τον πλούσιο Βορρά από τον φτωχό Νότο απειλεί την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικά των 17 χωρών της ευρωζώνης.

Ο σουλτάνος της …ενημέρωσης

getFile (19)ΤΟΥΡΚΙΑ Ο εκδότης Τζαν Οζ, που δεν ανακατευόταν με την πολιτική, όρθωσε μαζί με τους διαδηλωτές το ανάστημά του απέναντι στον Ερντογάν αποκαλύπτοντας πως ευνοεί τη διαπλοκή με στόχο τον έλεγχο των πληροφοριών
 Της Ελλης Πάνου
 Για τον Τζαν Οζ, η επανάσταση στην Τουρκία μόλις άρχισε. Επί σειρά ετών ακολουθούσε τη συμβουλή του πατέρα του -συγγραφέα και εκδότη που είχε φυλακιστεί και βασανιστεί από τη χούντα τη δεκαετία του 1970- να μείνει μακριά από την πολιτική. Αλλά οι ταραχές έσπρωξαν τον γνωστό στην Τουρκία εκδότη λογοτεχνικών βιβλίων από το περιθώριο στο κέντρο της σκηνής.

Συνεργασία Τουρκίας με Facebook

«Το Facebook μάς έφτιαξε, το Twitter μάς έφτυσε!» Κάπως έτσι τα είπε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή. Σε τι ακριβώς αναφερόταν ο υπουργός; Μα στο αίτημα της κυβέρνησης Ερντογάν για «συνεργασία» με τους δύο μεγάλους οργανισμούς των social media. Δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοούσε, αλλά όλα δείχνουν ότι αναζητούνται ονόματα, ονόματα και πάλι ονόματα.  

Νέα κόντρα μεταξύ των δύο κομματικών επιτελείων «Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την τρομοκρατία

«Ελπίζουμε ο κ. Τσίπρας να συνταχθεί με τη νομιμότητα» αναφέρει η Συγγρού - Κουμουνδούρου: «Φτηνά επικοινωνιακά κόλπα ακροδεξιάς κοπής»

Κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Κωνσταντίνο Σακκά.Η ΝΔ μέσα σε 24 ώρες έχει εκδώσει δύο ανακοινώσεις με τις οποίες επιτίθεται στην Κουμουνδούρου. Η σημερινή ανακοίνωση σχετίζεται και με την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στα γραφεία της Συγγρού.Στην ανακοίνωση γίνεται ευθεία επίθεση στον κ. Τσίπρα τον οποίο η ΝΔ καλεί να συνταχθεί με τη νομιμότητα, ενώ κατηγορεί το κόμμα του ότι παίζει παιχνίδια με τη φωτιά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Νέα ΕΡΤ – Τα αυγά έσπασαν, όχι βιασύνη στην ομελέτα

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/ert-45.jpgΑΝtinews.gr/Σε αυτή την χώρα στα ιερά χώματα της οποίας γεννήθηκε η Λογική και η Κριτική , σήμερα το αυτονόητο φαντάζει και επικό.Στα πλαίσια αυτά ο ανωτέρω συντάξας το κείμενο προσπαθεί τεχνηέντως να προσεγγίσει την αφομοίωση  του ΠΑΣΟΚ απο την Ν.Δ. με μια επιχειρηματολογία που επικεντρώνεται στην θέση και στάση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που ενεπλάκησαν σε γεγονότα και καταστάσεις κατά την διάρκεια της πολιτικής τους πορείας και προκάλεσαν την κοινωνία με την εν γένει παρουσία τους. Κατά συνέπεια και το εγχείρημα της συγκυβέρνησης και της πολιτικής  συμπόρευσης  βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τα όσα βούλεται ο ιστός της Ν.Δ. , με το περί δικαίου αίσθημα της Κοινωνίας.Απορίας άξιον γιατί επικεντρώνεται το σύνολο των όσων γράφουν στο θέμα της ΕΡΤ και στο θέμα της συμπόρευσης χωρίς να έχουν την στοιχειώδη υπομονή να κρίνουν τα παραγόμενα αποτελέσματα .Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν να χλευάζουν την πολιτική αυτή κίνηση της συμπόρευσης και συγκυβέρνησης.Μην απορείτε μας έχουν ακτινογραφήσει στον απόλυτο βαθμό ως κοινωνία και κράτος.

Σαμαράς, Μητσοτάκης σε αντίστροφους ρόλους Του Αθανασιου Ελλις

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/a33aa78fa1033eb1a9f9f4dff4f61493_XL.jpg
Η ζωή έχει γυρίσματα; Η Ιστορία επαναλαμβάνεται –στη συγκεκριμένη περίπτωση αντίστροφα– σαν φάρσα; Οπως και αν έχει το πράγμα, δύο δεκαετίες μετά τη δύσκολη συμβίωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον νεαρό Αντώνη Σαμαρά, αναβιώνει ένα παρόμοιο σκηνικό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και, φυσικά, σε αντίστροφους ρόλους. Ως πρωθυπουργός πλέον ο κ. Σαμαράς επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ένα σημαντικό υπουργείο, το οποίο καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, και εκ των πραγμάτων επενδύει σε αυτόν.

, Ενβέρ Χοτζάι δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου αναγνώρισε το Κόσοβο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.


 Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου αναγνώρισε το Κόσοβο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος.Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σλοβενία ο κ. Χοτζάι γνωστοποίησε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον αναπληρωτή πρόεδρο της Αιγύπτου, αρμόδιο για τις Εξωτερικές Σχέσεις και τη Διεθνή Συνεργασία και ότι αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σεϊφ Ελ-Νασρ.
Η υπουργός του Κοσόβου, αρμόδια για την Ένταξη στην ΕΕ, Βλιόρα Τσιτάκου σε μήνυμά της στο Twitter ευχαρίστησε την Αίγυπτο για τη αναγνώριση του Κοσόβου.
http://www.naftemporiki.gr/story/669210

Επίσκεψη στην σκιά του Ισραήλ «Στις 5 Ιουλίου» θα επισκεφθεί τη Γάζα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέει η Χαμάς

«Στις 5 Ιουλίου» θα επισκεφθεί τη Γάζα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέει η Χαμάς Πόλη της Γάζα: Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθεί τη Λωρίδα της Γάζας στις 5 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, υπό τον έλεγχο του οποίου τελεί ο παλαιστινιακός αυτός θύλακας.«Η επίσκεψη του Ερντογάν, η οποία αναβλήθηκε αρκετές φορές, θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Χαμάς, Άμπντουλ Σαλάμ Σιάμ, σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα.Η επίσκεψη αυτή ενδέχεται να δυσαρεστήσει το Ισραήλ, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία του στο ταξίδι αυτό του Τούρκου πρωθυπουργού.

Μετά την αποχώρηση, τι;

http://www.metarithmisi.gr/images/1/PapadopoulosAndreas1.jpgΑνδρέας Παπαδόπουλος, Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Επειδή το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, θεωρώ ότι πλέον η συζήτηση έχει ουσιαστικό νόημα για το τι γίνεται από δω και πέρα: Ποιος θα είναι ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ στο νέο πολιτικό χάρτη, ποιες θα είναι οι σχέσεις της με τα άλλα κόμματα, αλλά και ποια θα είναι η στάση της απέναντι στην κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, που, ειρήσθω εν παρόδω, κατά την εκτίμηση του γράφοντος δεν είναι μακράς πνοής. Δεδομένης της ισχνής πλειοψηφίας, αλλά και της αδυναμίας συγκατοίκησης στην πορεία του χρόνου της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Δεδομένης της τοποθέτησης ή της παραμονής σε κρίσιμα υπουργεία αποτυχημένων προσώπων και της επιλογής υπερσυντηρητικών στοιχείων για βασικά πόστα (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Αθανασίου στο υπ. Δικαιοσύνης). Και -πρωτίστως- λόγω των τεράστιων δυσκολιών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το παρόν (εκλογικό;) κυβερνητικό σχήμα.

Η ΔΗΜΑΡ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ


…Και πάλι κουρασμένοι είναι, λένε στις Βρυξέλλες, από την Ελλάδα οι Εταίροι μας. Μόλις έφυγε η ΔΗΜΑΡ ξέχασαν ότι όλα πήγαιναν άριστα, ψιθυρίζουν και πάλι περί εξόδου από το ευρώ, κυρίως κουράστηκαν, λένε. Φυσικά δεν έχουν κουραστεί από άλλα πχ από τη Συρία, με τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς. Ίσως το αίμα-των άλλων- τους κρατάει ξύπνιους. Γι’ αυτό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Πιστεύουν ότι έχουμε ακόμα περιθώρια για μεταγγίσεις, βδέλλες που είναι. Ακόμα και χωρίς τη ΔΗΜΑΡ είναι βέβαιοι πως θα τα καταφέρουν. Ίσως και καλύτερα.

H Mέρκελ στη γραμμή Σρέντερ

http://www.dw.de/image/0,,16895622_303,00.jpg
Oι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις στη Γερμανία δείχνουν καταποντισμό της Eναλλακτικής για τη Γερμανία στο 2%, τους Φιλελευθέρους στο 4%, τους Πράσινους στο 16%, την Aριστερά στο 7%, τους Σοσιαλδημοκράτες στο 26% και τους Xριστιανοδημοκράτες στο 39%.Aν τα παραπάνω δεν ανατραπούν τότε δεν υπάρχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία ούτε για κεντροαριστερή ούτε για κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού, με μοναδική λύση έναν νέο υπό τη Mέρκελ μεγάλο συνασπισμό Xριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών, μια επανέκδοση δηλαδή της συγκατοίκησης της περιόδου 2005-2009, που συγκροτήθηκε με μια ατζέντα την οποία είχε διαμορφώσει τότε ο αποχωρών καγκελάριος Σρέντερ.

Κρύο ντους και από τις ΗΠΑ. Κράτησαν απόσταση για Αμμόχωστο Υπόθεση των δύο πλευρών το θέμα Αμμοχώστου λέει ο Αμερικανός Πρέσβης

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201306/138411/images/det_famagusta.jpgΤου Παναγιώτη Τσαγγάρη Απόσταση από το θέμα της Αμμοχώστου κράτησαν οι ΗΠΑ δια του Πρέσβη τους στη Λευκωσία. Ο Τζον Κένιγκ με αναλόγως -ασυνήθιστο για διπλωμάτη- ξεκάθαρο τρόπο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρέπεμψε την επιστροφή της Αμμοχώστου ως θέμα που αφορά τις δύο πλευρές, σημειώνοντας παράλληλα πως «τέτοιες κινήσεις» δημιουργούν αίσθημα προόδου και αισιοδοξίας. Ωστόσο ακόμη και αυτή η θετική προσέγγιση του κ. Κένιγκ δεν ήταν τυχαία η χρήση πληθυντικού, λέγοντας «τέτοιες κινήσεις» αφού ως γνωστό στην πρόταση της Λευκωσίας, υπάρχει η αντιπρόταση των Τουρκοκυπρίων και συνεπώς οι ΗΠΑ δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να υιοθετήσουν την μια και να απορρίψουν την άλλη.

Ωρα για την υπέρβαση ή τη βύθιση του Βενιζέλου;

http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/8115941e4b3297e4d61519b6c3a6c6aa_XL.jpg
Η αναρρίχηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Εξωτερικών (έπειτα από 20 χρόνια πολιτικής καριέρας μεστής λαθών, εν μέσω εμφανούς συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την επομένη της υπεύθυνης στάσης του, που απέτρεψε πρόωρες εκλογές) θα κρίνει πολλά για την τύχη της κυβέρνησης και, κυρίως, της χώρας.Εγωιστικός χαρακτήρας και πολιτικός που αυτοπαγιδεύεται στην πλάνη της απόλυτης και αποκλειστικής γνώσης όλων των θεμάτων, ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει το υπουργείο το οποίο κατεξοχήν επιβάλλει σύνθεση ιδεών και προσώπων και που η ατζέντα του επηρεάζεται ακόμα και από την παραμικρή εξέλιξη εκτός συνόρων. Ακολουθώντας όσα θετικά απέδειξε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Βενιζέλος θα πετύχει τώρα, στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας, την προσωπική και πολιτική υπέρβαση ή θα βυθιστούν ο ίδιος και η εξωτερική πολιτική της χώρας;

Ο Ερντογάν και το καθεστώς Ερογλου φορτώνουν τα κατεχόμενα συνεχώς με νέους «υπηκόους»

Eroglu-ERDOGAN01-26JUNE1003Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Πρόγραμμα πολιτογράφησης Τούρκων εποίκων σε «υπηκόους» του ψευδοκράτους, υλοποίησε σε μεγάλους αριθμούς το κατοχικό καθεστώς, προχωρώντας με γρήγορους ρυθμούς. Ενόψει των ψευδοεκλογών της 28ης Ιουλίου, αυτό ήλθε στο φως της δημοσιότητας καθώς είναι προφανές πως η προηγούμενη λεγόμενη κυβέρνηση των κατεχομένων είχε πρόθεση να αξιοποιήσει και «εκλογικά» τη μαζική παραχώρηση «υπηκοοτήτων».

Ποιο Αύριο για την Τουρκία;

http://www.skai.gr/files/temp//0903F60E9DBB4EC3FAB9CEC61292FA52.jpg
Είναι γνωστό ότι η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Τίθεται λοιπόν το εξής ερώτημα: δεδομένου ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν κατέχει την απόλυτη εξουσία και όμως θεωρείται από πολλούς διεφθαρμένος και αυταρχικός, πού θα μπορούσε να τον οδηγήσει η επιδίωξή του για απόλυτη εξουσία, και τι θα μπορούσε αυτό να σημαίνει για την Τουρκία; Υπό αυτό το πρίσμα, η σημαντικότητα των διαδηλώσεων στην Τουρκία δε βρίσκεται τόσο πολύ στις πολιτικές αλλαγές που θα μπορούσαν να φέρουν, αλλά στην πιθανότητα της αποτυχίας τους να φέρουν τις επιθυμητές αλλαγές.

Προς ΝΔ και λοιπούς. Ωρα για MEGAλες αλήθειες

d7152786af1b701b29eee27a921582a0_XL

Ο Σαλί Μπερίσα ανακοίνωσε ότι κλείνει ο πολιτικός του κύκλος

Τον τελευταίο καιρό, και όχι μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στην Ελλάδα υπήρχαν συγκεκριμένα κέντρα και άνθρωποι πολέμιοι της Ομόνοιας και συκοφάντες οι όποιοι θεωρούσαν ότι η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ τελείωσε και η ανερχόμενη δύναμη είναι το MEGA.Συγκεκριμένα ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της ΝΔ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ του, η συντριπτική πλειοψηφία της ΝΕΒ κλπ. Οι συγκεκριμένοι φορείς είτε από αφέλεια είτε από σκοπιμότητα παρέσυραν το κόμμα της ΝΔ σε μια τραγική για τα εθνικά συμφέροντα στάση.

Πακιστάν: Μαθήματα μισαλλοδοξίας σε ζωντανή σύνδεση στο ίντερνετ Πώς χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές τα «ψηφιακά ιεροδιδασκαλία»

Πακιστάν: Μαθήματα μισαλλοδοξίας σε ζωντανή σύνδεση στο ίντερνετΟι επιχειρήσεις αυτού του είδους, οι οποίες έχουν εμφανιστεί εδώ και περίπου μια εξαετία, έχουν ένα σημαντικό πρόβλημα: την επιλογή καθηγητών.  Σύμφωνα με τον Πακιστανό Σουλτάν Χαουντρί, ιδιοκτήτη μιας εταιρείας του κλάδου, ονόματι Faiz- e-Quran, είναι συχνό φαινόμενο καθηγητές αυτών των ιστοτόπων να ιδρύουν δικές τους ιστοσελίδες  κλέβοντας την πελατεία από τον εργοδότη τους.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Μιάν Σαχζίμπ, 33χρονου Πακιστανού καθηγητή, πρώην μέλους της παράνομης τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμάατ Ούντ Ντάουα (JuD). Διατηρεί τη δική του ιστοσελίδα με την ονομασία «Εύκολη απομνημόνευση του Κορανίου» (Easy Quran Memorising) και αυτή την εποχή παραδίδει καθημερινά μαθήματα σε 12 μαθητές, ηλικίας 12 έως 18 ετών.

Χωρίς άδειες ανασκαφής οι γερμανοί αρχαιολόγοι στην Τουρκία Σκέψεις ότι η αιτία είναι ο εθνικισμός

Χωρίς άδειες  ανασκαφής οι γερμανοί αρχαιολόγοι στην Τουρκία
Θερμού Μαρία Η ανασκαφική περίοδος έχει αρχίσει αλλά οι άδειες ανασκαφής που δίνει η Τουρκία στους ξένους αρχαιολόγους  ειδικά στους Γερμανους, δεν έχουν ακόμη δοθεί. Τόσο μάλιστα, που πολλοί υποπτεύονται, ότι η πολιτική και ο εθνικισμός έχουν παίξει και εδώ το ρόλο τους.Την «καταγγελία» κάνει το γερμανικό περιοδικό Spiegel μέσω ενός ρεπορτάζ στο 35ο Ετήσιο Συμπόσιο Αρχαιολογίας και Αρχαιομετρίας στην Μούγκλα της νότιας Τουρκίας, όπου οι γερμανοί αρχαιολόγοι φαίνεται ότι κάθονταν... στα κάρβουνα. Ο λόγος, ότι η τουρκική κυβέρνηση στην Αγκυρα δεν έχει δώσει ακόμη τις ετήσιες άδειες για ανασκαφές, από τις οποίες όμως εξαρτάται εκτός των άλλων και η σταδιοδρομία των επιστημόνων.

Ξεπερνούν τα 5,5 εκατ.οι νέοι άνεργοι Η "χαμένη γενιά' της Ευρώπης Σύνοδος Κορυφής με επίκεντρο την αντιμετώπιση της ανεργίας


Νεαρός γάλλος αναζητά εργασία μέσω του τοπικού ΟΑΕΔ (φωτ.Reuters)Την ώρα που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των νέων ηλικίας 18-25 στην Ευρώπη δεν έχει εργασία και το αντίστοιχο ποσοστό ειδικά σε Ισπανία και Ελλάδα αγγίζει το 50%, οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στις Βρυξέλλες για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που είναι αφιερωμένη στην ανεργία των νέων, χωρίς ωστόσο να έχουν ξεκάθαρες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ενώ αποτελέσματα από το σύμφωνο για την απασχόληση ακόμη δεν είναι ορατά.

Ιταλία: Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35


Η κυβέρνηση της Ιταλίας απέφυγε σήμερα τον κίνδυνο διάσπασής της που είχε εγείρει η πρόταση να ακυρωθεί η αγορά των μαχητικών πολλαπλών ρόλων F-35 για την ιταλική πολεμική αεροπορία. Πριν από λίγο, οι Ιταλοί βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση την των δυο μεγαλύτερων κυβερνητικών εταίρων, του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) με βάση την οποία κάθε περαιτέρω δαπάνη για το πρόγραμμα αγοράς των μαχητικών πολλαπλών ρόλων F-35 από μέρους του ιταλικού δημοσίου πρέπει να εγκρίνεται από το κοινοβούλιο. Υπέρ της πρότασης αυτής τάχθηκαν 381 βουλευτές, ενώ 149 ψήφισαν κατά.

Ετοιμάζονται ρυθμίσεις για τους «προβοκάτορες» της κοινωνικής δικτύωσης Τουρκία: Το Twitter... στο κλουβί

Το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ζήτησε από το Twitter να ιδρύσει γραφείο εκπροσώπησης εντός της χώρας, ενώ νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση εργάζεται πάνω σε νέες ρυθμίσεις που θα έχουν στόχο τους λεγόμενους «προβοκάτορες» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να διευκρινίζεται το τι μπορεί να συνεπάγονται οι νέοι νόμοι.

Τεράστιο έλλειμμα ηγεσιών στη διοίκηση αλλαγών το πολιτικό σύστημα

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcToP5_i54w4FapBS84228k4KIGB5NuJQpnkbESd12Ue9KpAAIgk
Του Δημήτρη Μπουραντά
Από  τον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, περάσαμε στην επανίδρυση του κράτους του Κ. Καραμανλή, στις μεταρρυθμίσεις του Γ. Παναδρέου και του Α. Σαμαρά. Χιλιάδες νόμοι και υπουργικές αποφάσεις έχουν βγει, δισεκατομμύρια ευρώ ξοδευθεί και αντί για βελτιωτικές αλλαγές η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο στην οικονομία, στο κράτος, στους θεσμούς, στην παιδεία, στον πολιτισμό και η χώρα οδηγείται αργά αλλά σταθερά προς το πάτο.

Ο αρχηγός της Φώφης δεν αλλάζει τους στόχους μας…

Αntinews.gr/Σε κάθε κείμενο και ένα βήμα προς την πραγματικότητα.Αργά και σταθερά φυσικά για ήχο μηχανής δίχρονης ή τετράχρονης  δεν γίνεται λόγος, κάρο ίσως και με τα βόδια ζεμένα απο πίσω.
http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/venizelos17.jpg
Η Λαθρομετανάστευση είναι πολυσύνθετο φαινόμενο.Ο τρόπος που το αναλύσει ο συντάξας το κείμενο είναι επιφανειακός , επιδερμικός με αποτέλεσμα τα συμπεράσματα να είναι έωλα. Εχει αναλυθεί πολλάκις το πως και το γιατί. Επιγραμματικά ώς δήλωσε και ο Πρωθυπουργός δεν "βουλιάζουμε πλοία με λαθρομετανάστες στο Αιγαίο".Η Σύλληψη και η κράτηση τους προκαλεί σοβαρές περιπλοκές ειδικά με τις  Μ.Κ.Ο και με μιαν "Ευρώπη των ανθρώπινων δικαιωμάτων" ως και το  Στέιτ Ντιπάρτμεντ συχνά πυκνά να μας κατηγορούν για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων και παραβάσεις  του Δικαίου που τα διέπει.