22 Αυγούστου 2017

Έποικοι κατά «Κίπρις» για αυτό το σκίτσο

Την επίθεση των φανατικών μουσουλμάνων στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hedbo αντέγραφαν ευτυχώς αναίμακτα, έποικοι στα κατεχόμενα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για σκίτσο που δημοσιεύθηκε στις αρχές Μαΐου στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», που ανήκει στον Όμιλο του μεγαλοαπατεώνα Ασίλ Ναδίρ. Το σκίτσο απεικονίζει μια βάρκα με άτομα που μεταφέρονται από την Τουρκία σαν τουρίστες και φέρουν μαχαίρια, σπαθιά και όπλα, διακωμωδώντας την επιχειρηματολογία του ψευδοκράτους για μεταφορά όχι νέων εποίκων.
Οι διαμαρτυρόμενοι υποστήριζαν ότι παρουσιάζονται ως εγκληματίες. Το κόμμα των εποίκων με τη στήριξη συγκεκριμένων οργανώσεων στα κατεχόμενα οργάνωσε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για προσβολή σε βάρος του τουρκικού λαού.

Αυτονομούνται οι Κούρδοι της Σενγκάλης

Εν τω μεταξύ, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, οι Κούρδοι της περιοχής του Όρους Σενγκάλη-Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ, προχωρούν στην ανακήρυξη της αυτονομίας τους.Στην περιοχή, όπου ζουν Κούρδοι Γεζιδίδες, οι οποίοι γλύτωσαν από τις σφαγές του Ισλαμικού Κράτους χάρη στην παρέμβαση του ΡΚΚ, από τώρα και στο εξής θα δημιουργηθούν αυτόνομες κυβερνητικές δομές, οι οποίες θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της διακυβέρνησης και ανοικοδόμησης.http://www.kathimerini.com.cy/

Ο Bannon έφυγε - οι στρατηγοί έχουν το πρόσταγμα στον Λευκό Οίκο

Οι χρονικές συμπτώσεις είναι εύγλωττες. Ο Donald Trump πρόκειται σε διάγγελμά του στις 9 μ.μ. της Δευτέρας (ώρα Ανατολικής Ακτής) να ανακοινώσει την νέα πολιτική του στο ζήτημα του Αφγανιστάν, υιοθετώντας, όπως εκτιμάται, τις εισηγήσεις συνεργατών του για αύξηση κατά 4.000 του αριθμού των Αμερικανών στρατιωτών που υπηρετούν στην πλέον μακροχρόνια πολεμική περιπέτεια των ΗΠΑ και τώρα ανέρχονται σε 8.400.

«Μεγάλος Αδελφός» στην Κύπρο από ΗΠΑ - Βρετανούς

Χρησιμοποιούν, ως φαίνεται, την Κύπρο για παρακολουθήσεις οι Αμερικανοί αξιοποιώντας τις βρετανικές βάσεις στο νησί. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τους Βρετανούς εγκαθιστούν και ταυτόχρονα αναβαθμίζουν μηχανισμούς επικοινωνιών, χρησιμοποιώντας την Κύπρο ως πεδίο για παρακολουθήσεις, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην ευρύτερη περιοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αμερικανοί σε συνεννόηση με το Λονδίνο έχουν εγκαταστήσει υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής ζώνης, τα οποία καταλήγουν στις βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου. Αυτά τα υποθαλάσσια καλώδια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχουν σχέση με τις επικοινωνίες.