06 Μαΐου 2016

Οι Τούρκοι, οι πλάνες μας και η… αξιολόγηση

πίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Αιγαίο! Όχι, δεν είναι απίστευτη η τουρκική προκλητικότητα από την οποίαν μάλλον έχουμε μιθριδατιστεί (πολύ κακώς). Το απίστευτο, σε πρώτη ανάγνωση, είναι ότι η Τουρκία, σε περίοδο που είναι περιτριγυρισμένη από παρεμφερείς κινδύνους με την Ελλάδα (τηρουμένων των αναλογιών), αλωνίζει στην κυριολεξία στο Αιγαίο. Μάλιστα, έχει βρει πλέον και την καλύτερη δυνατή αφορμή, που αν την βάλουμε σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις, τότε θα βρούμε και το περίφημο «δόγμα Özal» (πόλεμος μέσω ανθρώπων, μειονοτήτων, προσφύγων κτλ).

Οι ΗΠΑ «προειδοποιούν» για τα χειρότερα που έρχονται! Ο Ταγίπ, ο Πούτιν και το Grexit

Ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Πρόεδρος Ερντογάν. Φωτογραφία ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣΤου Βασίλη Κοψαχείλη* Μην τολμήσει κανείς να δηλώσει έκπληκτος από αυτά που δυστυχώς έρχονται! Διότι ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος και το liberal.gr έγραψαν στις 3 Μαΐου ακριβώς για το τι μας έρχεται!* Μετά τις συντονισμένες ενέργειες της αμερικανικής διπλωματίας σε Αθήνα και Άγκυρα, αυτό που πιθανότατα έρχεται είναι ένα ειδικό νομικό καθεστώς στο Αιγαίο, προκειμένου οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του στρατηγικού διαύλου Στενά – Αιγαίο – ΝΑ Μεσόγειος.

Η Τουρκία προωθείται στον Περσικό Κόλπο

Η Τουρκία προωθείται στον Περσικό ΚόλποΤου Κώστα Ράπτη
Μέσα δεν πάει καλά. Ο νέος μήνας βρήκε την Τουρκία του Tayyip Erdoğan, αντιμέτωπη όχι μόνο με τις κατά παράδοση δυναμικές, και πάντοτε υπό βίαιη καταστολή, διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, που φέτος είχαν ως απολογισμό έναν νεκρό και 207 συλληφθέντες, αλλά και με την όξυνση των συγκρούσεων για το κουρδικό: επίθεση βομβίστριας αυτοκτονίας των Γερακιών για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) κοντά στο Μεγάλο τζαμί της Προύσας με 13 τραυματίες, θάνατος 4 στρατιωτών και τραυματισμός άλλων 14 σε ενέδρες των ανταρτών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στις επαρχίες Σιρνάκ και Μάρντιν, συνεδρίαση την Δευτέρα του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, για έκτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του, με αντικείμενο της προκλήσεις ασφαλείας κ.ο.κ.