14 Ιουλίου 2016

Τουρκία: Καταζητείται ναύαρχος με ευαίσθητες κρατικές πληροφορίες Συναγερμός έχει σημάνει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις Του Νίκου Στέλγια

http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/57852b6ac03c0e3c38fd8977Συναγερμός έχει σημάνει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λόγω υψηλόβαθμου στέλεχους του στρατού που έχει βρει καταφύγιο στο εξωτερικό μαζί με ευαίσθητες πληροφορίες του στρατού και του κράτους στην διάθεση του.Πρόκειται για τον ναύαρχο Μουσταφά Ζεκί Ουγουρλού, ο οποίος μέχρι πρότινος έλεγχε τα συστήματα παρακολούθησης και πληροφόρησης του Πολεμικού Ναυτικού και είχε πρόσβαση σε διάφορες «ευαίσθητες» υπηρεσίες του στρατού και του τουρκικού κράτους.
Οι τουρκικές αρχές έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον ναύαρχο Ουγουρλού με το σκεπτικό ότι είναι μέλος της «τρομοκρατικής οργάνωσης Γκιουλέν». Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στο παρελθόν, ο κ. Ουγούρλου έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις του Κινήματος Γκιουλέν που στρεφόντουσαν κατά του τουρκικού στρατού. Τα σχέδια που έστησε ο ίδιος είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη και φυλάκιση πολλών στελεχών του στρατού στα πλαίσια της εκδίκασης των Υποθέσεων Βαριοπούλα και Εργκενεκόν.

Γιλντιρίμ: Χρειαζόμαστε αποκατάσταση των τουρκοσυριακών σχέσεων

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/81161000/jpg/_81161201_turkey_getty.jpg"Προκειμένου να πετύχουμε στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, η σταθερότητα πρέπει να επέλθει στη Συρία και στο Ιράκ"Το έναυσμα μιας στροφής 180 μοιρών στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έδωσε την Τετάρτη ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.Μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ και τη Ρωσία, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε, χάρη και σε μια λεκτική παραδρομή του, πως η χώρα του χρειάζεται την επάνοδο των τουρκοσυριακών σχέσεων στην κανονικότητα.

Οι ΗΠΑ υπέγραψαν συνεργασία με το ιρακινό Κουρδιστάν

kourdoi_usaΣυμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Μπαρζανί! Όπως γράφει η ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ  “οι ΗΠΑ υπέγραψαν για πρώτη φορά πρωτόκολλο συνεργασίας με την περιφερειακή διοίκηση του  ιρακινού Κουρδιστάν . Το πρωτόκολλο που αναμένεται να ισχύσει μέχρι την λήξη του πολέμου  με τον ISIS προβλέπει στρατιωτική και υλική βοήθεια προς τους Κούρδους Πεσμεργκά .
Η συμφωνία υπεγράφη από την υφυπουργό άμυνας  των ΗΠΑ  Elissa Slotkin   και τον υπουργό άμυνας της κουρδικής περιοχής  Kerim Sincari  στην περιοχή Σελαχαττίν του  Ερμπίλ. Στην τελετή παρέστη και ο Μεσούτ Μπαρζανί”.Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο στρατηγός Joseph Votel, διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων Δυνάμεων στη Μέση Ανατολή (CENTCOM),θα επισκεφθεί το Κουρδιστάν.

Stratfor: Ερχεται νέα σύγκρουση Βορρά - Νότου στην Ευρώπη

Stratfor: Ερχεται νέα σύγκρουση Βορρά - Νότου στην Ευρώπη Κλιμάκωση της διαμάχης στην ΕΕ για μεγαλύτερη ευελιξία στους δημοσιονομικούς στόχους το επόμενο διάστημα, βλέπει ο αμερικανικός οίκος. Οικονομική αστάθεια στη μετα-Brexit Βρετανία. Το προσφυγικό, τα δημοψηφίσματα και οι ιταλικές τράπεζες.
Το Brexit και οι επιπτώσεις τους θα είναι το βασικό θέμα που θα απασχολήσει την Ευρώπη το γ' τρίμηνο, κάνοντας εντονότερους τους διαχωρισμούς Νότου-Βορρά και Ανατολής-Δύσης, σύμφωνα με τις τριμηνιαίες προβλέψεις της Stratfor.

Γαλλικό αδιέξοδο


http://nstatic.tanea.gr/16546832_______________8791083B89EDB5C93209DF9C766DF05A.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTMlMmYxMCUyZjI2JTJmMTY1NDY4MzJfJWNlJTkxJWNlJWJkJWNmJTg0JWNlJWFmJWNlJWIzJWNmJTgxJWNlJWIxJWNmJTg2JWNlJWJmKyVjZSViMSVjZiU4MCVjZiU4Yys4NzkxMDgzYjg5ZWRiNWM5MzIwOWRmOWM3NjZkZjA1YS5qcGcmdz02NjAmaD0zNzYmc3Q9dHJ1ZSZiZz0xNjc3NzIxNSZjcj10cnVlJmF0PTQ%3DΗ ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας δείχνει μια δυναμική υλοποίησης του χειρότερου δυνατού σεναρίου για τη χώρα αλλά και για την ΕΕ-Ευρωζώνη συνολικά. Με τη Λεπέν να είναι σταθερά στις δημοσκοπήσεις πρώτη, τον Ολάντ να διστάζει να θέσει υποψηφιότητα και τον υπουργό Οικονομίας Μακρόν να το σκέπτεται, και τη Δεξιά να σπαράσσεται μεταξύ Σαρκοζί και Ζιπέ, το τοπίο είναι ήδη δεδομένο ως ασταθές.

Προκλήσεις πάλι στο Αιγαίο

Προκλήσεις πάλι στο Αιγαίο Χθες στις 11.43 το πρωί ένα τουρκικό ελαφρύ αεριωθούμενο αεροσκάφος CN-235 πέταξε «ξυστά» πάνω από το ελληνικό φυλάκιο της Παναγιάς στις Οινούσσες και περίπου μισή ώρα αργότερα, στις 12.11, ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε πάνω από τους Καλόγερους (βορείως της Ανδρου). Και οι δύο τουρκικές υπερπτήσεις ήταν στρατηγικής σημασίας, καθώς και τα συγκεκριμένα μικρονήσια εδώ και χρόνια «έχουν μπει στο μάτι» της Αγκυρας και θεωρούνται «κομβικά σημεία» στον χάρτη του Αιγαίου, όπου απλώνονται τα επεκτατικά σχέδια των Τούρκων στρατηγών.

Πλανητικής σημασίας η αναμενόμενη απόφαση της Χάγης για τα "ασιατικά Ίμια"


Πλανητικής σημασίας η αναμενόμενη απόφαση της Χάγης για τα "ασιατικά Ίμια"
Του Κώστα Ράπτη-Όπως και ο Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ είχε τα σχετικά πιο "θερμά” σημεία του, έτσι και ο αναδυόμενος νέος ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα έχει ως "θερμό” σημείο τις διαμάχες περί τη Νότια Σινική Θάλασσα - μία από τις περιοχές του πλανήτη με τη μεγαλύτερη γεωστρατηγική σημασία, εάν αναλογιστούμε ότι μέσω αυτής διακινούνται ετησίως εμπορεύματα αξίας 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ότι στον βυθό της κρύβει αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, και ότι στις ακτές βρίσκονται χώρες, με μεγάλους πληθυσμούς και αναδυόμενες οικονομίες, τις οποίες το Πεκίνο θα ήθελε να θέσει στο "βαρυτικό πεδίο” του (ενώ οι ΗΠΑ τις περιβάλλουν με ισχυρούς δεσμούς, ώστε να ακυρώνουν τα κινεζικά σχέδια).

Ξεκινά η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας- Ισραήλ Ισραηλινοί πιλότοι επιστρέφουν στην τουρκική αεροπορική βάση του Ικονίου Του Νίκου Στέλγια

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=290471
Έξι χρόνια μετά την Υπόθεση Μαβί Μάρμαρα και στον απόηχο της ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, Τουρκία και Ισραήλ ετοιμάζονται να ενώσουν για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις τους στα πεδία της άμυνας και της πληροφόρησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, οι δυο χώρες ετοιμάζονται να δώσουν νέα ώθηση στην στρατιωτική συνεργασία τους. Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί πιλότοι και τα ισραηλινά μαχητικά ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην τουρκική αεροπορική βάση του Ικονίου.

Τ/κ ηγεσία: Δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος στην Τουρκία Ανακοινωθέν από τα κατεχόμενα για την τύχη των αιχμαλώτων πολέμου Του Νίκου Στέλγια

https://antonispetrides.files.wordpress.com/2012/08/kypros1974.jpg?w=529Η τ/κ ηγεσία έδωσε στην δημοσιότητα ένα ανακοινωθέν, το οποίο αφορά του αγνοούμενους και φέρει την υπογραφή της Γκιουλντέν Πλουμέρ. Στο ανακοινωθέν τονίζεται ότι δεν υπάρχει κανένας Ελληνοκύπριος αγνοούμενος στην Τουρκία.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες ημέρες στον Ε/κ και στον Τ/κ Τύπο κυκλοφορούν αναληθείς ειδήσεις που αφορούν το ζήτημα των αγνοουμένων, την Επιτροπή των Αγνοούμενων, τα μέλη και τις εργασίες της. Για αυτό τον λόγο προέκυψε ανάγκη πληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Mirror για επιλογή Τζόνσον: «Αγαπημένη υφήλιος, συγγνώμη» Τον τίτλο κοσμεί μία αστεία φωτογραφία του με υπότιτλο η «βόμβα της νέας Πρωθυπουργού»

http://kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201607/244204/images/det_mirror.jpgΠΗΓΗ: skai.gr Mε ένα αυστηρό εξώφυλλο, η Mirror ασκεί δριμεία κριτική στην επιλογή της νέας Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι να τοποθετήσει τον Μπόρις Τζόνσον στο υπουργείο Εξωτερικών.
Η βρετανική ταμπλόιντ ανήκε στις εφημερίδες που είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Bremain, καλώντας τους αναγνώστες της να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, γράφοντας ότι «για μέλλον της μεγάλης χώρας μας θα πρέπει να ηγηθούμε όχι να φύγουμε».Η Mirror έγραφε ότι «οι επικεφαλής στην εκστρατεία της “εξόδου”, ο Μπόρις Τζόνσον και ο Μάικλ Γκόουβ μπορεί να προσπαθούν να παραστήσουν τους απλούς 'τύπους' που νοιάζονται για τους συνηθισμένους ανθρώπους – αλλά αυτό είναι μια ψευδαίσθηση. Και με την πιθανότητα ένας από αυτούς να γίνει σύντομα πρωθυπουργός στην περίπτωση μιας ψήφου υπέρ της “εξόδου”, η κατάσταση είναι επικίνδυνη».

Τουρκία εναντίον Ευρωκοινοβουλίου: Υποκινεί την τρομοκρατία με φωτογραφίες Κούρδων

http://ia.tmgrup.com.tr/f5c057/645/344/0/44/800/471?u=http://i.tmgrup.com.tr/dailysabah/2016/07/12/1468335211684.jpgΗ διπλωματία της Τουρκίας κατηγόρησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι ενθαρρύνει την τρομοκρατία εξαιτίας μιας έκθεσης φωτογραφιών από περιοχές της βόρειας Συρίας τις οποίες ελέγχουν οι Κούρδοι, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις τις οποίες καλούνται να ξεπεράσουν η Άγκυρα και οι Βρυξέλλες στην προσπάθειά τους να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία για την κρίση των μεταναστών και των προσφύγων.
Η Άγκυρα δεν κρύβει την οργή της για την υποστήριξη χωρών της Δύσης προς τη συριακή ένοπλη οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τα μέλη της οποίας μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την οργάνωση αυτή τρομοκρατική, ερίζει ότι συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και φοβάται ότι οι Κούρδοι θα αποκτήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος στα νότια σύνορά της.