23 Φεβρουαρίου 2015

Το γυαλί ράγισε...

Οποια ρύθμιση προσωρινή ή ακόμη και με χρονική διάρκεια και αν βρεθεί για την Ουκρανία, το γυαλί έχει ραγίσει. Το πιστοποιεί με τρόπο θεαματικό η επίσημη αντιμετώπιση της Ρωσίας ως απειλής για την ασφάλεια της Γερμανίας και της Ε.Ε., μια θέση που θα περιέχεται στην υπό προετοιμασία της Λευκής Βίβλου που ετοιμάζει το υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο, όπως δήλωσε προχθές η αρμόδια υπουργός Ούρσουλα Φον Λέγειν.Όπως διδάσκει και η πείρα της στατικής αντιπαράθεσης μισού σχεδόν αιώνα ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, ο προσδιορισμός της απέναντι πλευράς ως απειλής και όλα τα συνακόλουθα μέτρα για αποτροπή προβολής ισχύος έχουν από μόνα τους τη δυναμική της Αυτοεκπληρούμενης Προφητείας: Οι σχεδιασμοί προστασίας από την απειλή της απέναντι πλευράς προσλαμβάνονται από την άλλη πλευρά ως απειλή και ακολουθεί μια αμοιβαία συρρίκνωση της εμπιστοσύνης και διόγκωση της καχυποψίας.

Άθλιο τουρκικό παζάρι με την Γενοκτονία των Αρμενίων και την αγορά αντιπυραυλικών συστημάτων!




Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet η Τουρκία θα επιλέξει ποιος θα ειναι ο προμηθευτής για το σύστημα αντιπυραυλικής της άμυνας ανάλογα με το πώς θα αντιδράσουν οι χώρες στην επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων!

Το «Ελληνικό Ζήτημα» και ο γερμανικός οικονομικός ηγεμονισμός


 Δρ. Νίκος Παναγιωτίδης: Δημοσιογράφος-Διεθνολόγος, επικεφαλής ΓΕΩΠΑΜΕ
Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η δεδηλωμένη πρόθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να αντισταθεί στις πολιτικές της μνημονιακής λιτότητας που επιβάλλει η Τρόικα, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, επαναφέρει στο προσκήνιο την διελκυστίνδα που υφίσταται μεταξύ των οικονομικά ισχυρών χωρών του ευρωπαϊκού Βορρά και των αδύναμων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

O "Εθνάρχης" Καραμανλής, ο "Εκσυγχρονιστής"Σημίτης και οι Χαμένες Ευκαιρίες της Ελλάδας


Του : Μάριου Λ. Ευρυβιάδη, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων
Δεν γνωρίζω και σίγουρα δεν στοιχηματίζω εάν, μέχρι να κυκλοφορήσει η στήλη, θα υπάρξει συμβιβασμός ανάμεσα στην Αθήνα και την Γερμανo-ελεχγόμενη "Επιτροπεία" του Eurogroup, που είναι και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, ένας εξω-θεσμικός και πιθανώς παράνομος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά τον φόνο της Ασλάν

TURKEY WOMAN MURDER
Η δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Ogzecan Aslan, σόκαρε την κοινωνία της Τουρκίας. "Δολοφόνησε" την ηθική και την αξιοπρέπεια μιας κοινωνίας και ενός πολιτικού συστήματος που ήθελε να βγάζει την εικόνα της υπεροχής και της κοινωνικής ηρεμίας. Η δολοφονία της Aslan , αποτελεί πλέον ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της γειτονικής μας χώρας. Το φλέγον ζήτημα της βίας εναντίον της γυναικάς, της καταπίεσης της συζύγου από τον σύζυγο αλλά και ο κοινωνικός αποκλεισμός της γυναίκας από δομές και θεσμούς που αποτελούν κοινωνική πραγματικότητα για αιώνες στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, παύουν πλέον να κρύβονται κάτω από το χαλί της συντηρητικής κοινωνίας της γειτονικής χώρας. Ο ηγέτης αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια να εκμεταλευτεί πολιτικά το αποτρόπαιο γεγονός συνέδεσε την δολοφονιά με την ''κοινωνική κατάρρευση'' που έχει επιφέρει η πολιτικού του Ερντογάν στην Τουρκία.

Ο Τσίπρας έκανε ρεαλιστική στροφή πριν μας πνίξει ο Σόιμπλε

Ας είμαστε ρεαλιστές: η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο και το δικαίωμα να υποβάλει τις δικές της προτάσεις. Και απέφυγε την παγίδα που μεθοδικά έστηνε η Γερμανία -η οποία θα οδηγούσε από την Τρίτη σε περιορισμό της κίνησης κεφαλαίων στην Ελλάδα.
Καταλαβαίνω πως αισθάνονται απογοητευμένοι όσοι αφελώς περίμεναν ότι θα καταληφθεί το Eurogroup, όπως άλλοτε τα Χειμερινά Ανάκτορα. Η Ευρώπη δεν λειτουργεί έτσι. Αλλίμονο αν κάθε νέα κυβέρνηση μπορούσε να καταργήσει την κρατική της συνέχεια, ακυρώνοντας μονομερώς ό,τι είχε συμφωνήσει η προηγούμενη.
Έχει δικαίωμα να ζητήσει χρόνο και αλλαγές -αυτά δόθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα, παρά τη λυσσαλέα πολεμική του Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

"Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει."*

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//7991366A71B036D424C179F388160961.jpg
Παρακαλούνται οι Κοινωνοί του διαδικτύου να μην γράφουν για το αριστερό γίγνεσθαι όταν δεν γνωρίζουν σε απόλυτο βαθμό τις λεπτομέρειες της Ιστορίας στις οποίες και κρύβεται ο Διάβολος. Με κολοβή βολική ιστορική μνήμη μπορεί να χτίζει βολικό αφήγημα για κάποιες λογικές κατα καιρούς, όμως η αξία τους παραμένει σε επίπεδο επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και με τον πρώτο ελαφρύ αγεράκι σκορπίζουν και εξαφανίζονται. Η πορεία του Άρη Βελουχιώτη ελάχιστα κοινά σημεία είχε με αυτή του Μανόλη Γλέζου. Τα Ιστορικά λάθη του Άρη Βελουχιώτη καμιά δεξιά λογική δεν μπορεί να τα προσεγγίσει παρά να τα φανταστεί και να τα κατασκευάσει κατα το δοκούν.Τα λάθη της Κουτβικής ηγεσίας του ΚΚΕ κατά την περίοδο εκείνη έχουν καταγραφεί εμφατικά απο την Ιστορία. Φυσικά και θα μου προκαλούσε εντύπωση αν έβλεπα λίγες αράδες για τις δεξιές δωσίλογες ελίτ που σκόρπισαν τον όλεθρο επι παντός επιστητού στον Ελλαδικό χώρο.Είπαμε πως στην στρατευμένη γραφή δεν υπάρχει  χώρος για τέτοιες προσεγγίσεις που απαιτούν παράλληλα και ισχυρότατα δημοκρατικά αντανακλαστικά

Κυρία Μέρκελ, η Γερμανία καταστράφηκε όταν έφυγε ο Μπίσμαρκ…


Κυρία Μέρκελ, η Γερμανία καταστράφηκε όταν έφυγε ο Μπίσμαρκ…

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Πολλοί έχουν συγκρίνει την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγγέλα Μέρκελ με τον «Σιδηρούν Καγκελάριο» της Γερμανίας Όττο Έντουαρντ Λέοπολντ, πρίγκιπα του Μπίσμαρκ και Δούκα του Λάουενμπουργκ (1 Απριλίου 1815 – 30 Ιουλίου 1898). Η σύγκριση έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα τότε (τα τέλη του 19ου αιώνα) και τώρα (τις αρχές του 21ου αιώνα). Δυστυχώς η παραπάνω σύγκριση αποτελεί μία τεράστια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ενώ περνάει το λάθος μήνυμα στην ηγεσία του Βερολίνου αναφορικά με την επιτυχία των πολιτικών που έχει υιοθετήσει από το 2008 και ύστερα.
Μία σύγκριση της πολιτικής της Γερμανίας του 2ου Ράιχ με τη πολιτική της Γερμανίας την περίοδο που διανύουμε ίσως θα μας βοηθήσει να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Τι πρέσβευε η πολιτική του Καγκελάριου Μπίσμαρκ ειδικά μετά την ανακήρυξη της Αυτοκρατορίας (18 Ιανουαρίου 1871, Αίθουσα των Καθρεπτών, Βερσαλλίες) ύστερα από τον ατυχή και ντροπιαστικό για τη Γαλλία πόλεμο του 1870;

Η ενότητα (και η ωριμότητα) σε συνθήκες... πολέμου

  • Αυτό που έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2015 στην Ελλάδα πριν από 40 χρόνια θα ανατρεπόταν με στρατιωτικό πραξικόπημαΑλλάζει ο καιρός (ίσως ν’ αλλάζουν και οι καιροί) Στη συνθήκη του Μάαστριχτ (1992), όπου αποφασίστηκαν τα κριτήρια για την είσοδο των ενδιαφερόμενων χωρών στη ζώνη του κοινού νομίσματος, καθορίστηκε ότι, για να συμμετέχει μια χώρα, στο ευρώ, το δημόσιο χρέος της πρέπει να είναι μικρότερο από το 60% του ΑΕΠ ή να βαίνει προς αυτόν τον στόχο (δηλαδή μπορεί να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό, αλλά να έχει πτωτική τάση και να τείνει προς αυτό) και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού μικρότερα από 3% του ΑΕΠ. Το 1997, όταν άρχισαν οι προετοιμασίες εισόδου με το κλείδωμα των ισοτιμιών, το κριτήριο του χρέους πληρούσαν μόνο τρεις χώρες. Το Λουξεμβούργο, η Φινλανδία και η Γαλλία. Η χώρα μας τότε είχε χρέος 108,7% του ΑΕΠ και έλλειμμα 4%. Μεγαλύτερο χρέος από την Ελλάδα είχαν η Ιταλία 121,6% και το Βέλγιο 122,2%.

Οι άνεμοι της Ιστορίας...

Οι άνεμοι της Ιστορίας...
  • Κυριακίδης Νίκος Δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη για τη σφραγίδα που άφησε ο Στάλιν στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας ή τουλάχιστον δεν εγκρίνουν τον τρόπο που οι σημερινοί οπαδοί του προσπαθούν να την υπενθυμίζουν. Έτσι κάτοικοι της ρωσικής πόλης Περμ στα Ουράλια ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα από τις τοπικές αρχές να κατεβάσουν δέκα γιγαντοαφίσες που ανάρτησε η τοπική οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας με το πορτρέτο του Στάλιν.Οι αφίσες τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης με αφορμή την 135η επέτειο γέννησης του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς και την 70ή επέτειο -που θα γιορταστεί εφέτος τον Μάιο- της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.

  • Δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Κύπρο… Ο βρώμικος ρόλος Βερολίνου και Λονδίνου


    Δεν είναι τυχαία όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και την Κύπρο… Ο βρώμικος ρόλος Βερολίνου και ΛονδίνουΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
    Eχουμε να λέμε στην Κύπρο ότι τα προβλήματα του νησιού, όχι μόνο τα πολιτικά, πηγάζουν και εκπορεύονται από το Λονδίνο. Η Βρετανία είναι η κατ’ εξοχήν εχθρική χώρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία σε όλα τα διεθνή φόρα βρίσκεται απέναντι της δημιουργώντας μύρια προβλήματα. Και δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι στις πλείστες των περιπτώσεων, οι Εγγλέζοι καταλήγουν να ξεπερνούν και τους Αττίλες. Το μίσος τους για οτιδήποτε το κυπριακό είναι απύθμενο και τα παραδείγματα είναι άπειρα.
    Για πολλά χρόνια, η Αμερική κρατούσε τα σκήπτρα ως η χώρα-εχθρός της Ελλάδας σε επίπεδο πολιτικό και διπλωματικό. Αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα των συντηρητικών φίλων μου να αποδεχτούν αυτήν την πραγματικότητα, αλλά «έτσι έχουν τα πράγματα αγαπητοί», όπως έλεγε βετεράνος διπλωμάτης όταν δεν δεχόταν αμφισβήτηση των λόγων του.

    Ο φιλότουρκος υπουργός Εξωτερικών που πουλούσε τις υπηρεσίες του στους Κινέζους

    Ο φιλότουρκος υπουργός Εξωτερικών που πουλούσε τις υπηρεσίες του στους Κινέζους
    Δημοσιογράφοι, που υποδύονταν τους επιχειρηματίες, κατηγορούν δύο πρώην υπουργούς και νυν βουλευτές- τον Μάλκολμ Ρίφκιντ του συντηρητικού κόμματος και τον φιλότουρκο Τζακ Στρο των Εργατικών, ότι δέχθηκαν, έναντι αμοιβής, να χρησιμοποιήσουν την πολιτική τους επιρροή προκειμένου να προωθήσουν μια ιδιωτική επιχείρηση, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).Δημοσιογράφοι της εφημερίδας Daily Telegraph και της τηλεοπτικής εκπομπής Dispatches του δικτύου Channel 4 υποδύονταν δύο επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ.Σύμφωνα με την έρευνά τους, ο Στρο, που είχε επισκεφθεί τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου επιχειρώντας να αναγνωρίσει το κατοχικό καθεστώς, προσφέρθηκε να χρησιμοποιήσει την επιρροή του προκειμένου να προωθήσει την υποτιθέμενη επιχείρηση των επιχειρηματιών ζητώντας ως αμοιβή, το ποσό των 6.800 ευρώ την ημέρα.Ο Ρίφκιντ πρότεινε από την πλευρά του να βοηθήσει στο να υπάρξει μία «χρήσιμη πρόσβαση» σε κάθε βρετανική πρεσβεία σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

    Ξηλώνεται όλη η αμαρτωλή Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών

    http://i2.wp.com/lykavitos.gr/wp-content/uploads/2013/12/8551FF44D8D7042D1371DE9D7793335F-3.jpg?fit=800%2C9999
    Σφηκοφωλιά, από την οποία ξεκινούσε στο στήσιμο του διαχρονικού πλιάτσικου δισεκατομμυρίων ευρώ, στον βωμό της δήθεν θωράκισης της Άμυνας της χώρας, είναι η Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Ένα μόνο μέρος της ληστείας που γινόταν είναι οι άγριες αρπαχτές της παρέας Τσοχατζόπουλου - Σμπώκου και όλων των πασίγνωστων οπλάδων (Θωμά Λιακουνάκου, Αλέξανδρου Τσάτσου, Σταύρου Κομνόπουλου, Π. Ευσταθίου, Φ. Λυγινού και Κ. Δαφέρμου), που είχαν υψηλούς φίλους - προστάτες στα ΜΜΕ. Ήδη οι πρωταγωνιστές κάνουν μόνιμες... διακοπές στον Κορυδαλλό, υπάρχουν όμως αρκετοί που κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικών εγγυήσεων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, μέχρι να γίνει η δίκη τους, όπου οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές. Με κυριότερη το ότι όλοι αυτοί εγκλημάτησαν: Άφησαν κυριολεκτικά άοπλη την Ελλάδα.
    Ο πρόλογος αναγκαίος για τη συνέχεια που έρχεται...

    Πόσα λεφτά έπαιρναν Τόμσεν, Ράιχενμπαχ, Φούχτελ και οι ορντινάντσες τους;

    http://www.zarpa.gr/wp-content/uploads/2013/03/loukanikos-e1362393774829.jpgΣίγουρα ο ελληνικός λαός θα έχει την ψευδαίσθηση ότι για όλο αυτό το... σκυλολόι που κουβαλήθηκε εδώ, τους ελεγκτές-κατασκόπους των δανειστών, που οι υπουργοί τούς επέτρεπαν να κάνουν τους μπάστακες, τον λογαριασμό τον πλήρωναν τα αφεντικά τους. Κάθε άλλο... Η φτωχή Ελλαδίτσα πλήρωνε τα πάντα. Και δεν μιλάμε για τίποτε... φραγκοδίφραγκα... Κατ' αρχάς, δεν περιοριζόμαστε στο αρχικό πασίγνωστο τρίο, με πρώτο βιολί τον... αλησμόνητο κ. Τόμσεν. Γιατί κάτω από τη... μαμά «τρόικα» υπήρχαν ένα σωρό παιδιά και εγγόνια. Κλιμάκια, υποκλιμάκια, τεχνοκράτες που είχαν εγκατασταθεί μόνιμα στα υπουργεία και στις γραμματείες, ακόμη και στις μεγάλες Εφορίες, όπου παρακολουθούσαν τους πάντες και κατέγραφαν τα πάντα. Ολόκληρο λόχο, ίσως και τάγμα, είχε και ο επικεφαλής της... μονάδας Task Force κ. Ράιχενμπαχ, που μέχρι και υπουργούς διέταζε και τον ανέχονταν - τους έλεγε μέχρι και πότε θα έκαναν σύσκεψη και ποιοι θα μετείχαν.

    Είναι στη λίστα Λαγκάρντ με πολλά εκατομμύρια ευρώ Κτυπάει η καμπάνα για Παπασταύρου

    Ετοιμος ο Σταύρος Παπασταύρου να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη θέση του Στουρνάρα
    Δύσκολες μέρες έρχονται για τον Νο2 σύμβουλο και εκ των εμπίστων συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά επί των ημερών της πρωθυπουργίας του, τον Σταύρο Παπασταύρου. Οι έρευνες των Οικονομικών Εισαγγελέων για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ -που από τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν την παρέλαβε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, βρίσκεται εν υπνώσει- έχουν φθάσει στον κ. Παπασταύρου. Το όνομά του φιγουράρει στη λίστα με τους 2.062 έλληνες καταθέτες στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, η οποία λίστα είναι από τους λογαριασμούς που υπέκλεψε ο τεχνικός υπολογιστών της εν λόγω τράπεζας Ερβέ Φαλτσιάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες πρόκειται να ασκηθεί δίωξη κατά του κ. Παπασταύρου με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του ΣΔΟΕ, και όχι μόνο...

    Χωρίς επιστροφή

    imageΚαι βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλες υποχωρήσεις / στροφή στο ρεαλισμό / προσαρμογή / κυβίστηση, όπως το προτιμά ο καθένας, αλλά και οι πιστωτές μας τα γύρισαν. Ο στόχος των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο εγκαταλείφθηκε σαν να μην έγινε ποτέ όλος αυτός ο χαλασμός, ενώ η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, το lock out, η άμεση μείωση των επικουρικών συντάξεων δεν συζητιούνται καν (σε αυτή τη φάση). Με άλλα λόγια, τα περισσότερα “προαπαιτούμενα” που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με αποτέλεσμα να μην “κλείσει” η αξιολόγηση (review) και να μην εκταμιευθεί η δόση δεν βρίσκονται τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

    Ο ρόλος του Σόιμπλε και η νέα «βεντέτα» με τον Βαρουφάκη

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνης Βαρουφάκης. Ο αρχιερέας της πανευρωπαϊκής λιτότητας και ο θεωρητικός της όχι-και-τόσο «μετριοπαθούς πρότασης» για την ανατροπή της ήταν αναπόφευκτο να μην ενθουσιάσουν ο ένας τον άλλον.Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνης Βαρουφάκης. Ο αρχιερέας της πανευρωπαϊκής λιτότητας και ο θεωρητικός της όχι-και-τόσο «μετριοπαθούς πρότασης» για την ανατροπή της ήταν αναπόφευκτο να μην ενθουσιάσουν ο ένας τον άλλον.

    Κρούγκμαν: Η Ελλάδα κέρδισε «περιθώριο ανάσας»

    Με νέο άρθρο του στους New York Times για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup την Παρασκευή, ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, αναφέρει ότι η Ελλάδα κέρδισε «περιθώριο ανάσας» για τη «μεγαλύτερη μάχη» που έχει μπροστά της.
    Όπως επισημαίνει στην αρχή, «τώρα, που η σκόνη έχει καταλαγιάσει λίγο, μπορούμε να δούμε με ηρεμία τη συμφωνία -εάν πρόκειται πράγματι για συμφωνία που θα επιβιώσει στο αύριο- για την οποία μερικοί αμφιβάλλουν. Και γίνεται όλο και περισσότερο σαφές ότι η Ελλάδα βγήκε σε σημαντικά καλύτερη κατάσταση, τουλάχιστον για τώρα».Σύμφωνα με το άρθρο, «η κύρια δράση, πάντα, περιλαμβάνει το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας -πόσο περισσότερο θα πρέπει να αυξήσει τα έσοδά της από ό, τι μπορεί να ξοδέψει σε άλλα πράγματα εκτός τόκων. Το ερώτημα τις τελευταίες ημέρες θα ήταν αν οι Έλληνες να αναγκαστούν να συμφωνήσουν να θέσουν ένα στόχο για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα κάτω από την απειλή να ωθηθούν σε άμεση κρίση. Και δεν εξαναγκάστηκαν.

    ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΛΙΓΜΩΝ «Βουνό» χρεών 29 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα το 2015

    «Βουνό» χρεών 29 δισ. ευρώ πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα το 2015
    Αντιμέτωπη με… βουνό χρεών βρίσκεται η χώρα και η ελληνική κυβέρνηση καθώς εντός του 2015 καλείται να βρει σχεδόν… 30 δις ευρώ προκειμένου να πληρώσει τους δανειστές. Ειδικά με τη λήξη της τετράμηνης παράτασης, δηλαδή τους καλοκαιρινούς μήνες τα χρέη είναι τόσα πολλά που προκαλούν ίλιγγο.

    Ακυρώθηκε η επίσκεψη Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες


    Ακυρώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες, λόγω της πολιτικής κατάστασης στην χώρα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα. Ο κ. Γκρούεφσκι επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Πέμπτη, στη βελγική πρωτεύουσα. Η Μίνα Αντρέεβα είπε ακόμη ότι η Κομισιόν είχε συζητήσεις με τις αρχές της ΠΓΔΜ, υπενθυμίζοντας ότι ο επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν μετέβη στη χώρα στις 17 Φεβρουαρίου.

    Ρωσία: Θα παράγουμε μόνοι μας όσα στρατιωτικά είδη εισάγαμε στο παρελθόν


    Οι κυρώσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί στη Ρωσία είχαν επιπτώσεις στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, η οποία πλέον σχεδιάζει να αντικαταστήσει όλες τις εισαγωγές της, με είδη που θα κατασκευάζει η ίδια μέχρι το 2017, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού ομίλου Rostec.

    ΑΝΑΛΥΣΗ CNBC: Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να ξεχρεωθεί σε αυτή τη ζωή

    CNBC: Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να ξεχρεωθεί σε αυτή τη ζωή
    Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποδεχθούν ότι ίσως η Ελλάδα να μην αποπληρώσει ποτέ το χρέος της, ύψους 366 δισ. δολαρίων, ακόμα και αν η χώρα πετύχει επιμήκυνση του προγράμματος διάσωσης, τονίζει σε ανάλυψή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
    «Το Ελληνικό χρέος δεν μπορεί να ξεχρεωθεί σε αυτή τη ζωή», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Kingsley Jones, ιδρυτής και CIO της Jevons Global.
    «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε αυτή την περίπτωση. Τώρα το Ελληνικό χρέος βρίσκεται στο 175%, το οποίο είναι σε υψηλότερα επίπεδα από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία».
    «Απλά κοιτάξτε την Ιαπωνία», συνεχίζει ο κ. Jones. « Το χρέος της πλησιάζει ταχύτατα το 300% του ΑΕΠ. Μια ημέρα όλο αυτό το βουνό χρέους απλά θα καταρρεύσει. Δεν πρόκειται να αποπληρωθεί, όπως δεν πρόκειται να αποπληρωθεί και το Ελληνικό χρέος».

    Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους

    «Η εμπλοκή του Σαρλ ντε Γκολ στη (γαλλική) επιχείρηση Σαμάλ (στο Ιράκ) ξεκίνησε σήμερα το πρωί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος του περιβάλλοντος του υπουργού Άμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν.Τα πρώτα μαχητικά Rafale απογειώθηκαν νωρίτερα σήμερα από το Σαρλ ντε Γκολ, που πλέει σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια του Μπαχρέιν στον Κόλπο, με κατεύθυνση το Ιράκ.Αναμένεται να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους τους έπειτα από πτήση περίπου μιάμισης ώρας, ήτοι δύο φορές μικρότερο διάστημα σε σύγκριση με το χρόνο που χρειάζονταν όταν απογειώνονταν από την βάση Αλ Ντάφρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία χρησιμοποιεί η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας.

    Με μεθοδικό τρόπο εξαπλώνεται στον Αραβικό κόσμο και σχεδιάζει χτυπήματα στο έδαφος της Ε.Ε. Το Ισλαμικό Κράτος προ των πυλών της Ευρώπης

    Το Ισλαμικό Κράτος προ των πυλών της Ευρώπης
     Μεθοδικά και βάσει σχεδίου το Ισλαμικό Κράτος που ευθύνεται για αμέτρητες φρικαλεότητες, δολοφονίες και απαγωγές στη Μέση Ανατολή, πλέκει τον ιστό του στον αραβικό κόσμο, εγκλωβίζοντας μεγάλες περιοχές στην ακραία λογική του ιερού πολέμου.
    Μετά το Ιράκ και τη Συρία, όπου οι πόλεμοι και η σεχταριστική βία έχουν διαλύσει κάθε συνεκτικό ιστό, διείσδυσε στην κατακερματισμένη Λιβύη, ένα κράτος παραδομένο στις ένοπλες ομάδες.
    Η Λιβύη ήταν εύκολος στόχος για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Ο ηγέτης του IS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί, είχε αποστείλει εδώ και μήνες, στενούς συνεργάτες του στη Λιβύη, προκειμένου να προσεγγίσουν αρχηγούς άλλων ισλαμικών οργανώσεων και να βρεθεί πεδίο συνεργασίας. Η πρώτη «βάση» που δημιούργησαν οι τζιχαντιστές στη Λιβύη ήταν η πόλη Ντέρνα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

    Πολιτικό σάλο στην Τουρκία προκαλεί ανακομιδή οστών-Η κυβέρνηση Νταβούτογλου κατηγορείται για παραχώρηση τουρκικού εδάφους

    Ο τύμβος του Σουλεϋμάν Σαχ, κοντά στο Χαλέπι, δεν υπάρχει πια...
      Πολιτικός σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, μετά την στρατιωτική επιχείρηση για την ανακομιδή των οστών του Suleyman Shah παππού του Οσμάν Α’ ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από συριακό έδαφος.
      Σφοδρές επικρίσεις δέχτηκε η τουρκική κυβέρνηση για την απόφαση να κατεδαφίσει τον τύμβο και να αποσύρει την τιμητική φρουρά από εκεί, παρά τις υποσχέσεις ότι θα ανεγερθεί νέος σε άλλη ασφαλέστερη τοποθεσία, πάλι σε συριακό έδαφος.
      Η κυβέρνηση Νταβούτογλου χρεώθηκε από την αντιπολίτευση ότι «η Τουρκία χάνει για πρώτη φορά έδαφος μετά από 90 χρόνια».

    Ποιος ο στόχος της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία;

    Σφοδρή αντίδραση της Δαμασκού για την τουρκική επιχείρηση στο μαυσωλείο του Σουλεϊμάν ΣαχΤου Κώστα Ράπτη Προληπτική κίνηση για να αποφευχθούν καταστάσεις που θα υποχρέωναν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να εμπλακούν άμεσα στη συριακή κρίση ή αντιθέτως πρώτο βήμα ώστε να εξοικειωθεί το εγχώριο και διεθνές ακροατήριο με την ιδέα ότι ο τουρκικός στρατός θα επιχειρεί εντός Συρίας; Η επιχείρηση “Şah Fırat” που διεξήχθη τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και υπήρξε η πρώτη του είδους στη συριακή επικράτεια, είχε περιορισμένη στόχευση και διάρκεια, όμως σε πολιτικό επίπεδο δημιουργεί ανησυχητικό προηγούμενο. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu, περιστοιχισμένος από τον υπουργό Άμυνας İsmet Yılmaz και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Necdet Özel, 572 Τούρκοι στρατιώτες, με 39 άρματα και 57 τεθωρακισμένα οχήματα πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία και διείσδυσαν μέχρι τον τάφο Süleyman Şah, που βρίσκεται περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιότερα, με σκοπό να απομακρύνουν τρεις σαρκοφάγους με τα λείψανα του ιδρυτή της οθωμανικής δυναστείας και την φρουρά των 39 ανδρών που στελέχωνε το εκεί τουρκικό φυλάκιο.

    Erdogan: "Προσωρινό μέτρο" η μετεγκατάσταση του τάφου του Σουλεϊμάν Σαx

    Η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με 60 άρματα μάχης
    Η στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία με σκοπό τη μεταφορά σε άλλο σημείο ενός τάφου που είχε περικυκλωθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και την απομάκρυνση των στρατιωτών που τον φρουρούσαν συνιστά ένα προσωρινό μέτρο για την προστασία τους και όχι μια υποχώρηση, υποστήριξε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν άρματα, αναγνωριστικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και πολλές εκατοντάδες στρατιώτες, είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός στο έδαφος της Συρίας από την έναρξη του εμφυλίου στη χώρα αυτή, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. "Η επιχείρηση του τάφου του Σουλεϊμάν Σαχ δεν είναι υποχώρηση, είναι μια προσωρινή μετακίνηση για να μην διακινδυνεύσουμε τη ζωή των στρατιωτών.

    Ζητά κυρώσεις για τα «Μακεδονία» και «Νότια Κύπρος»

    Οργισμένη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ που απαιτεί κυρώσεις στην τουρκική ομοσπονδία καθώς στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου η ΠΓΔΜ αναγραφόταν ως «Μακεδονία» και η Κύπρος ως «Νότια Κύπρος».

    Ζητά κυρώσεις για τα «Μακεδονία» και «Νότια Κύπρος»

    Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο πήγε να δημιουργηθεί στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξήχθη στην Τουρκία, λόγω των οικοδεσποτών.

    Σοκ για την Άγκυρα η απόφαση της Λιβύης για απομάκρυση τουρκικών εταιρειών


    ΤΟΥΡΚΙΑ, ΛΙΒΥΗ
    Σοκ χαρακτηρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την απόφαση της κυβέρνησης τους Λιβύης που εδρεύει στο Τομπρούκ  να απομακρύνει τις τουρκικές εταιρείες από όλα τα κρατικά έργα κατηγορώντας την Άγκυρα ότι στηρίζει τους ισλαμιστές που δρουν στην χώρα.
    Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Λιβύης. Η κυβέρνηση της Λιβύης κατηγορεί τόσο την Τουρκία όσο και το εμιράτο του Κατάρ ότι υποστηρίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Την περασμένη βδομάδα η Λιβύη κατηγόρησε την Τουρκία ότι εμπλέκεται στα εσωτερικά της ζητήματα και είχε απειλήσει με απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από τη χώρα. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ κάλεσε την Λιβύη να αποφεύγει τις εχθρικές και αβάσιμες δηλώσεις.