17 Απριλίου 2013

Ξεμπροστιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Μουρούτης

(http://www.antinews.gr)Σέ άρθρο του παρέμβαση στην Αυγή ο Κος Κοτσακάς έγραφε μεταξύ των άλλων:”Μέχρι σήμερα έχουμε επιτύχει πάρα πολλά σε λίγο χρόνο. Εξακολουθούμε όμως να έχουμε ένα βασικό πρόβλημα. Οι πολίτες που διαπιστώνουν τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής, παραμένουν μετέωροι και δεν φαίνεται να πείθονται από τις δικές μας προτάσεις, παραμένοντας σε ρόλο παρατηρητή. Ενώ μάλλον έχουμε παγιώσει ένα δημοκοπικό προβάδισμα σε συνθήκες κατάρρευσης των μνημονιακών κομμάτων, τα ποσοστά μας παραμένουν στάσιμα ή οριακά ανοδικά, αναδεικνύοντας την αδυναμία μας να κεφαλαιοποιήσουμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια μέσω μιας πειστικής εναλλακτικής πρότασης.Μια εναλλακτική πρόταση μέσω της οποίας θα βρουν πολιτική έκφραση και στρατηγικό προσανατολισμό χιλιάδες συμπολίτες μας." Μια απο αυτές τις επικοινωνιακές στρατηγικές τις οποίες έχει υιοθετήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και η χρήση των μέσων που προσφέρει το διαδίκτυο ως αυτός την θεωρεί ότι αρμόζει στις αρχές του.

Κάθε μέρα ανεργίας και πιο βαθιά στο περιθώριο

Πριν από μερικούς μήνες προξενούσαν εντύπωση οι στρατιές των ανέργων. Δεν είχαμε έρθει άλλη φορά αντιμέτωποι με τόσους πολλούς ανθρώπους που βρισκόντουσαν ξαφνικά δίχως δουλειά. Σήμερα δεν υπάρχει έκπληξη. Ούτε όμως και δουλειά για τους ανθρώπους. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει καν πρόταση για το πώς οι άνθρωποι αυτοί θα βρουν δουλειά και θα επανενταχτούν στον παραγωγικό ιστό. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ο παραγκωνισμός τους, το περιθώριο.
Να μην λένε ψέματα σε αυτό τον κόσμο. Το δημόσιο δεν έχει την δυνατότητα να κάνει προσλήψεις. Εκτός κι αν αρχίσουμε να τυπώνουμε δραχμές και μοιράζουμε στον λαό χαρτονομίσματα δίχως αντίκρισμα. Ούτε και ο ιδιωτικός τομέας, όμως, θα κάνει επενδύσεις με αυτό το κλίμα.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πριν να είναι αργά...

Του Βασίλη Οικονόμου
Στη χώρα μας η βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει την μεγαλύτερη ίσως κοινωνική κρίση μετά την Μικρασιατική καταστροφή και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα τελευταία τρία χρόνια με τις πολιτικές λιτότητας και ύφεσης παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Η ακραία φτώχεια έχει επηρεάσει και δεκάδες χιλιάδες παιδιά, ενώ τα φαινόμενα υποσιτισμένων μαθητών στα δημόσια σχολεία ολοένα και αυξάνονται. Οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας δεν εναπόκεινται μόνο στην ευαισθητοποίηση του πολίτη και στις φιλανθρωπικές προσφορές αλληλεγγύης. Η κυβέρνηση, το κράτος, οφείλει να παρέμβει μόνο του ή και με άλλους φορείς ώστε να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας.

ΗΠΑ: Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί για την κόπωση από τη λιτότητα στην Ευρωζώνη

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την παρατεινόμενη «αναιμική» ζήτηση στην ευρωζώνη και για την «κόπωση από τη λιτότητα» σε ορισμένες από τις χώρες της, οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης, είπε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. «Η μακρά περίοδος αναιμικής ζήτησης στην Ευρώπη προκαλεί μία εντεινόμενη ανησυχία», δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος αξιωματούχος αυτός.

Αυξημένες οι στρατιωτικές δαπάνες στην Τουρκία Η Ελλάδα μεταξύ των 60 και πλέον χωρών που τις μείωσαν


Αυξημένες οι στρατιωτικές δαπάνες στην Τουρκία
Ευσταθιάδης Στάθης Πάνω από 18 δις δολάρια διέθεσε πέρυσι η Τουρκιά για τις ένοπλες δυνάμεις της και τον οπλισμό τους, κατά 1.2% περισσότερα από ο,τι το 2011, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (REUTERS/Osman Orsal) Η Τουρκία είναι μια από τις 15 μόνο χώρες που αύξησαν τα στρατιωτικά τους κονδύλια το 2012 και κατέχει μάλιστα μια από τις πρώτες έξι θέσεις στη σχετική κατάταξη. Η Ελλάδα, όπως εξήντα και πλέον άλλες χώρες, μείωσαν πέρυσι τις στρατιωτικές δαπάνες τους, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης της Στοκχόλμης.

Η ΔΕΠΑ Θέλει Αέριο από το Σαχ Ντενίζ ΙΙ

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcStEij3HibD6hAYmUWHU3mfUXjFrFUlsJzLClA8I3cYhF-dnI5MhQ
Η ΔΕΠΑ είναι σε συζητήσεις με την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ ΙΙ για την προμήθεια φυσικού αερίου, με στόχο την προσφορά ανταγωνιστικών τιμών στους πελάτες της.Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Χάρης Σαχίνης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. Έως ότου, όμως, καταστεί αυτό δυνατό -από το 2019, εκτίμησε- η ΔΕΠΑ αναπτύσσει και άλλες διόδους μεταφοράς φυσικού αερίου, όπως είναι ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB, για τον οποίο η επενδυτική απόφαση αναμένεται να ληφθεί εντός του έτους, με πρόβλεψη να έχει ολοκληρωθεί σε μία διετία. Στα άμεσα σχέδια, μάλιστα, είναι η έναρξη του market test για το συγκεκριμένο αγωγό.