07 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί δανείζουν αβέρτα: Δίνουν 107,5 εκατ. ευρώ στην Αλβανία

Εξι δάνεια και επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 107,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι χορηγεί η Γερμανία στην Αλβανία δύο ημέρες πριν την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στη γειτονική χώρα.
Το Βερολίνο, το οποίο είναι βασικός ευεργέτης της Αλβανίας μετά την κατάρρευση του καθεστώτος, ανακοίνωσε ότι θα παράσχει έξι δάνεια και επιχορηγήσεις ύψους 107,5 εκατ. ευρώ για την προώθηση των τομέων ενέργειας και υδροδότησης της χώρας.

Ανησυχία για ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων ΟΗΕ: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότητα

ΟΗΕ: Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη λιτότηταΗ Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλη λιτότητα, καθώς αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή και θα μειώσει τις πιθανότητες για οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΟΗΕ με ειδίκευση στα θέματα χρέους.Ο Χουάν Πάμπλο Μποχοσλάβσκι, ο ανεξάρτητος ειδικός των Ηνωμένων Εθνών για το εξωτερικό χρέος, είπε σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα έπρεπε να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε ό,τι ορίζει η διεθνής νομοθεσία για θέματα χρέους.«Έχω την εντύπωση ότι η ΕΕ έχει ξεχάσει πως η διεθνής νομοθεσία ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδραματίζει και θα πρέπει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα οικονομικά. Η διεθνής κοινότητα αποδίδει μεγάλη σημασία στις διασυνδέσεις μεταξύ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οικονομικών», δήλωσε ο Μποχοσλάβσκι, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η Γερμανία επιθετική, μα η Ελλάδα ενωμένη

http://www.enikos.gr/images/resized/485_9f1b60df452068498ef891624465fe6a.jpg
Tο δημοψήφισμα έγινε σε συνθήκες ψυχραιμίας και χωρίς εντάσεις. Η κυβέρνηση το κέρδισε με τεράστια πλειοψηφία η οποία έφερε και τα πρώτα εσωτερικά πολιτικά αποτελέσματα με την παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της Ν.Δ. Τώρα, η ελπίδα όλων των Ελλήνων είναι μία και μόνη: όλα αυτά να μην οδηγήσουν τη χώρα σε πιο δυσμενή θέση, αλλά, αντιθέτως σε καλύτερη από ότι πριν. Σε αυτή την κατεύθυνση, ορθώς ο πρωθυπουργός ζήτησε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και ορθώς εκείνοι το αποδέχθηκαν.

Ανώμαλη προσγείωση

http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2015/07/dimopsifisma-oxi-123320.jpg
Με ανώμαλη προσγείωση απειλείται πλέον από σήμερα η υπέροχη πτήση της χαράς στα σύννεφα του υπερήφανου «Όχι» του 61,31% και της συνακόλουθης  μεγαλομανίας μιας χρεοκοπημένης χώρας που έβαλε στόχο αντί να σώσει και να αλλάξει τον εαυτό της, να αλλάξει δήθεν την Ευρώπη και τον κόσμο – ίσως και το ηλιακό σύστημα με τους πλανήτες του, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα...Το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνει αυτή η ανώμαλη προσγείωση. Αυτό είναι δεδομένο – όχι … 61, αλλά 150%....Τα ερωτήματα είναι άλλα. Και είναι επώδυνα:                                
Πρώτον, αν το αντιλαμβάνονται οι κυβερνήτες που ακόμα είναι κι εκείνοι έμπλεοι χαράς και επαναστατικότητας – μέχρι και ο Φιντέλ (που εν τω μεταξύ στα γεράματα έγινε ο καλύτερος φίλος των ΗΠΑ και του διεθνούς καπιταλισμού…) έστειλε συγχαρητήρια.

Η τρίτη επανεμφάνιση της γερμανικής Δεξιάς

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20130425/metksas2.jpg?itok=Wcu9BDzqΤου Βλάση Αγτζίδη (*) Μια από τις πλέον άδηλες πλευρές της σημερινής κρίσης είναι η διαχείρισή της από ένα σκληρό πυρήνα της νέας γερμανικής Δεξιάς. Και όταν λέμε “νέας” εννοούμε  ότι δεν έχει σχέση με τη ναζιστική κληρονομιά, η οποία επίσης υπήρξε παιδί του γερμανικού συντηρητισμού. Ο γερμανικός συντηρητισμός πρωτοδιαμορφώθηκε στην Πρωσία από το 1815 με τη συντριβή του γαλλικού φιλελευθερισμού και  ονειρεύτηκε μια ιμπεριαλιστική αναβάθμιση του γερμανικού παράγοντα, που την επιχείρησε με τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Η Λαγκάρντ σνομπάρει Ευρωπαίους-Αλέξη: Δεν πάει Βρυξέλλες

Η Λαγκάρντ σνομπάρει Ευρωπαίους-Αλέξη: Δεν πάει Βρυξέλλες
Με μία ψυχρή λιτή δήλωση μίας γραμμής, υποδέχθηκε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι η κ. Λαγκάρντ και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διέυθυνσης Πολ Τόμσεν δεν θα λάβουν μέρος στο σημερινό Eurogroup, όπως έκαναν πάντα τα τελευταία πέντε χρόνια, και δεν θα πάνε στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τόμσεν θα λάβει μέρος μέσω τηλεφώνου στο Eurogroup…

Στην Ελλάδα ηττήθηκε φόβος

http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/tsip_plati.jpg?itok=0ZbLXaqS.. ...Οι θεσμοί και το διευθυντήριο έχουν αντιληφθεί πως δεν μπορούν να ανατρέψουν την ελληνική κυβέρνηση, που ήταν βασικά ο στόχος τους, για «να παραδειγματιστούν όσοι λαοί έχουν εκλογές μπροστά τους».

Στην ευρωζώνη αλλά όχι ως αποικία χρέους: Στην Ελλάδα ηττήθηκε φόβος και παλαιοκομματισμός

Στην ευρωζώνη αλλά όχι ως αποικία χρέους: Στην Ελλάδα ηττήθηκε φόβος και παλαιοκομματισμόςΤου Κώστα Βενιζέλου
Γιά δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες οι πολίτες στην Ελλάδα τοποθετούνται έναντι των πολιτικών της λιτότητας και του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Τον Ιανουάριο απορρίπτοντας τις πολιτικές αυτές και αναζητώντας μια εναλλακτική βιώσιμη πορεία, έχουν εκλέξει τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία της χώρας.

Tσουκ, η ελπίδα!


http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/1070x380/public/ellada-senaria-1070.jpg?itok=A5v4Aro5
Και τώρα (ξανα)αρχίζουν τα δύσκολα. Ομως από καλύτερες για τον ελληνικό λαό θέσεις. Με την κυβέρνηση να διαθέτει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της: την εκ νέου και με μεγαλύτερο εύρος εκπεφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού για παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη με όρους που να ανταποκρίνονται στην αξιοπρεπή διαβίωση ενός λαού και που να διασφαλίζουν την ισότητα των κρατών-μελών. Αν αυτό η Ενωση δεν μπορεί να το αποδεχθεί (ως εκ της δομής της) ή δεν το θέλει (ως εκ της φύσεώς της), των Ελλήνων τούς περισσεύει.

.."Αντάρτης, κλέφτης, παληκάρι, πάντα ειν' ο ίδιος ο λαός ..

http://4.bp.blogspot.com/-0lyq5AZ-Gzw/VRE0BBVKiiI/AAAAAAAA95c/D9rQKLGLjN0/s1600/1.jpg
Αριστερός Σεισμός απεδείχθη η Αριστερή Παρένθεση , με το Οχι να ξεπερνά το 61% στο προχθεσινό δημοψήφισμα και την εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύεται στο 47% , σε πείσμα της τρομολαγνίας που καλλιέργησαν το Ευρω-ιερατείο , οι ντόπιοι οικονομικοί ολιγάρχες, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και ολάκερη στρατιά στρατευμένων γραφών.   Αριστερό Ηχηρό Χαστούκι  ΚΑΙ στα σχέδια των "Ρήνων" για Κυβέρνηση Τεχνοκρατών (Κουίσλινγκ) που θα έχαιρε της απόλυτης εκτίμησης της Γερμανικής Διπλωματίας

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%20%CE%9F%CE%A7%CE%99%20%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%2012.jpg/71dfa806-8895-47e2-86e8-cb25a74921af?t=1436140135175&imageThumbnail=3
Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 1. Ό,τι και να συμβεί τις αμέσως επόμενες, εξαιρετικά κρίσιμες ημέρες, η 5η Ιουλίου θα περάσει στην ιστορία σαν μια εκπληκτική νίκη του ελληνικού λαού, μεγαλύτερη κι απ' την 25η Ιανουαρίου. Ένας μικρός λαός υπέστη πρωτοφανή οικονομική και ψυχολογική βία- κάτι σαν εικονικές εκτελέσεις και εικονικούς πνιγμούς ενός ολόκληρου έθνους- από το ενιαίο μέτωπο όλων των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αυτού του πλανήτη.Βρέθηκε αντιμέτωπος με μια εκστρατεία οργανωμένης τρομοκρατίας των Ελλήνων ολιγαρχών και των συστημικών καναλιών τους, που ποντάρισαν στην προσχεδιασμένη χρεοκοπία της χώρας για να διασώσουν τα προνόμιά τους- και πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό, μόλις βγούμε από το τούνελ.Παρόλα αυτά, οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της εποχής μας έμειναν όρθιοι και προκάλεσαν έναν πολιτικό σεισμό που ακούστηκε από τη μια άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη. Αυτοί που περίμεναν ότι μέχρι σήμερα θα είχαν κλείσει την «αριστερή παρένθεση», βρίσκονται ήδη στην πολιτική συνταξιοδότηση, σαν τον Σαμαρά, ή ετοιμάζονται να τον ακολουθήσουν.