08 Απριλίου 2014

Ο παρά φύσιν δικομματισμός- Γιώργος Σιακαντάρης,

Κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφιβάλλει μετά και την «αποκάλυψη» Μπαλτάκου ότι όχι μόνο κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας που το λένε και πολιτικό-κομματικό σύστημα, αλλά ότι με τη συνέχιση αυτού του συστήματος, ακόμη και αν βγούμε στις αγορές, αυτή θα είναι μια όαση της φαντασίας στην έρημο.Η συζήτηση του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη δείχνει τις κρυφές διαδρομές που συνδέουν τη ΝΔ με την ξενοφοβία και το νεοναζιστικό κόμμα. Το δε υβρεολόγιο του κατά του Πρωθυπουργού, του ανθρώπου που τον διόρισε στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, όπως και οι κατά καιρούς δηλώσεις του άλλου «εθνικιστή» της ΝΔ του Φαήλου Κρανιδιώτη, αποδεικνύουν και την απευθείας σχέση τους όχι μόνο με την Ακροδεξιά, αλλά και με το «κόμμα της αγένειας». Ο γεμάτος με θρησκευτικές εικόνες τοίχος στο γραφείο του κυρίου Μπαλτάκου, σε συνδυασμό με τις ανεπίτρεπτες ύβρεις, δείχνει και το μέγεθος της υποκρισίας. Δεν αξίζει αυτός ο τόπος τέτοιους πολιτικό σύστημα.

Οι Κουρδικές Πιέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν

https://i1.ytimg.com/vi/ZFcip9NbN4o/mqdefault.jpg
Η Αποτύπωση της εκλογικής δύναμης του BDP (φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας ) το μεταβάλλει σε Κουρδικό Κόμμα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας ή του κατεχόμενου Βορείου Κουρδιστάν. Όπως έχει καταγραφεί χωρίς να διαψευσθεί η δήθεν διαρροή της συζήτησης μεταξύ του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Χακάν Φιντάν, του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υφυπουργού Εξωτερικών Φεριντίν Σινίρλιογλου και του στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ σχετικά με την δημιουργία προβοκατόρικου επεισοδίου το οποίο και θα επέτρεπε την επίθεση στην Συρία έγινε τεχνηέντως με σκοπό να προληφθεί διαρροή διαλόγου του αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, με τον ηγέτη του κουρδικού ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για τους όρους της πιθανής αποφυλάκισης του τελευταίου

Η ΔΗΜΑΡ σε δίνη της Αγγελική Σπανού,

Φαίνεται αδιανόητο να έχει πέσει η Δημοκρατική Αριστερά σε τόσο χαμηλά ποσοστά, όσο αυτά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις και σηματοδοτούν πορεία προς την ανυπαρξία. Αν δει κανείς ποιες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού υπέγραψαν κείμενο υποστήριξης της «ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία» θα διαπιστώσει ότι κάποιοι από τους καλύτερους που έχουμε στο χώρο της τέχνης και της διανόησης, για λόγους ιστορικούς-αξιακούς-συναισθηματικούς, δεν έχει σημασία γιατί ακριβώς ο καθένας, εξακολουθούν να εμπιστεύονται το κόμμα που εκπροσωπεί, τυπικά τουλάχιστον, την ανανεωτική αριστερά. Και μόνο λόγω της υπεροχής ήθους και πολιτικής σκέψης πολλών στελεχών (μόλις χθες ανακοινώθηκε η προσχώρηση του Γ. Σιακαντάρη) δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί κανείς ότι η ΔΗΜΑΡ θα δυσκολευτεί να εκλέξει έστω και έναν ευρωβουλευτή, αν επιβεβαιωθεί στην κάλπη η τάση που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Δημοσίευμα του Bloomberg Γιατί οι ΗΠΑ παραμένουν «κολλημένες» με το πετρέλαιο Παρά τη «χρυσή εποχή» του φυσικού αερίου

http://i1.prth.gr/images/0CD029127D09EA33197A9CF126D4A475.jpg
Μπορεί η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας να προβλέπει ότι η ενεργειακή άνθηση των ΗΠΑ θα οδηγήσει στη “χρυσή εποχή του φυσικού αερίου”, όμως, τα αφεντικά της αμερικανικής βιομηχανίας εξακολουθούν να έχουν τα βλέμματά τους στραμμένα στο πετρέλαιο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το συμπέρασμα από τα σχόλια στο συνέδριο του Independent Petroleum Association of America  είναι το εξής: Για τον ενεργειακό κλάδο, το πετρέλαιο είναι αυτό που μετρά περισσότερο από κάθε τι, με το φυσικό αέριο να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Την εξουδετέρωση του τσετσένου τρομοκράτη Ντοκού Ουμάροφ επιβεβαιώνει η FSB

Την εξουδετέρωση του τσετσένου ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Imarat Kavkaz Ντοκού Ουμάροφ επιβεβαίωσε σήμερα ο  διευθυντής της FSB, της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ.Στην συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας (NAC) ο Μπορτνίκοφ επιβεβαίωσε πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 ο τσετσένος τρομοκράτος έχει εξουδετερωθεί σε ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση.Να υπενθυμίσουμε πως ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι ο Ουμάροφ είναι νεκρός, μιλώντας μάλιστα για μια καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ των ηγετών των ενόπλων ομάδων εξτρεμιστών στο Νταγκεστάν και την Καμπαρντίνο - Μπαλκαρία, οι οποίοι ανέφεραν τον θάνατο του τσετσένου τρομοκράτη και συζητούσαν για την διαδοχή στην οργάνωση Imarat Kavkaz.

Συλλήψεις αστυνομικών Άρχισε η επιχείρηση εναντίον της κοινότητας Γκιουλέν


Άρχισε η επιχείρηση εναντίον της κοινότητας Γκιουλέν
Κωνσταντινούπολη: Η αναμενόμενη επιχείρηση εναντίον της κοινότητας Γκιουλέν ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην Τουρκία με συλλήψεις εννέα υψηλόβαθμων αστυνομικών της αστυνομικής διεύθυνσης στα Άδανα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού οι συλλήψεις συνδέονται με τις παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η εφημερίδα Χουριέτ αναφέρει ότι οι παρακολουθήσεις έγιναν στην Μερσίνα.

Πάντως ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές της 30ης Μαρτίου αρκετές φορές ότι θα κατέβουν "στις σπηλιές τους". Αλλά ακόμη και το βράδυ των εκλογών στην ομιλία νίκης του είπε: "Το έχω πει ότι από δω και πέρα θα κατέβουμε στις σπηλιές τους. Θα πληρώσουν. Πως απειλείται την εθνική μας ασφάλεια;".

Οι Τουρκικές εκλογές: Συμπεράσματα και εκτιμήσεις. Του Σώτου Κτωρή

anti-nazi77
Η επικράτηση του κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (ΑΚΡ) στις δημοτικές εκλογές υπήρξε, εν πολλοίς, μια αναμενόμενη εξέλιξη. Στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος συνέβαλαν έξι βασικοί παράγοντες. 
Πρώτο, ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που έλαβαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές έθεσε υπό αμφισβήτηση την πολιτική επιβίωση του Ταγίπ Ερτογάν, άρα και την διακυβερνητική προοπτική του κυβερνώντος κόμματος, γεγονός που ριζοσπαστικοποίησε και κινητοποίησε την εκλογική βάση της συντηρητικής, μουσουλμανικής παράταξης.

Ο Κινεζικός Δράκος αγκαλιάζει την Ευρώπη

Οι συμφωνίες που υπέγραψε ο Σι Τζινπίνγκ με την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι επιδιώξεις του Πεκίνου
Ο Κινεζικός Δράκος αγκαλιάζει την Ευρώπη
Ο Σι Τζινπίνγκ έγινε ο πρώτος κινέζος ηγέτης που επισκέφθηκε τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τότε που οι Βρυξέλλες απέκτησαν δεσμούς με το Πεκίνο. Το μήνυμα είναι σαφές: η Κίνα δεν είναι ένας αντίπαλος της Ευρώπης, είναι έτοιμη για την επίλυση των εμπορικών διαφορών. Η ενδεκαήμερη ευρωπαϊκή περιοδεία του κινέζου προέδρου απέφερε την υπογραφή σημαντικών εμπορικών συμφωνιών. Με δεδομένο ότι οι κόκκινοι καπιταλιστές του Πεκίνου είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή κάτοχοι τεράστιων κεφαλαίων προς επένδυση, την ώρα που η Ευρώπη και ειδικά η ευρωζώνη μαστίζονται από μια πρωτοφανή κρίση χρέους, ο Κινεζικός Δράκος μοιάζει να αγκαλιάζει σφιχτά τη Γηραιά Ηπειρο.

Προπηλάκισαν τον Κιλιτσντάρογλου Άγνωστος γρονθοκόπησε τον ηγέτη της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης


http://images.watchit.gr/?h=264&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2014/04/08/stigmiotupo1.jpg
 Του Νίκου Στέλγια  ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη Ένα πρωτόγνωρο συμβάν «πάγωσε» στην κυριολεξία το μεσημέρι της Τρίτης την τουρκική πρωτεύουσα. Στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ο ηγέτης της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δέχθηκε επίθεση από έναν άγνωστο. Ένας άγνωστος, πλησίασε τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, την στιγμή που ο ίδιος ετοιμαζόταν να ανέβει στο βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του.

Αυξήθηκε το εξωτερικό χρέος της Τουρκίας

Ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ της Τουρκίας το 2013 ανήλθε στο 4,0% , έναντι 2,1% το 2012 και περίπου 9,0% τα δύο προηγούμενα έτη 2010 και 2011. Για μια χώρα όπως η Τουρκία ουσιαστικά πρόκειται για χαμηλούς ρυθμούς μεγέθυνσης αν μάλιστα ληφθούν υπόψη ότι παρά τα λεγόμενα η εγχώρια ζήτηση ήταν η κύρια αιτία της μεγέθυνσης και όχι ο εξωτερικός τομέας. Συγκεκριμένα  η ιδιωτική κατανάλωση μεγεθύνθηκε  με 4,6% και η δημόσια κατά 6,0%. Η μεγέθυνση των ιδιωτικών  επενδύσεων ουσιαστικά ήταν  μηδενική , ενώ ελάχιστη ήταν η συνεισφορά του εξωτερικού τομέα κυρίως λόγω της μείωσης των εισαγωγών (λόγω της διολίσθησης του τουρκικού νομίσματος). Το ύψος του ΑΕΠ της χώρας ανήλθε στα 820 δις δολάρια το 2013 (16η χώρα στον κόσμο). Ενώ το ΚΚΑΕΠ αντίστοιχα ανήλθε στα 10.782 δολάρια (10.459 δολάρια το 2012). 
 

Δεν υπάρχουν πια δεύτερες ευκαιρίες...

Λες και έχει βαλθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, αλλά το πολιτικό πρόβλημά της. Η υπόθεση της ΧΑ και του Τ. Μπαλτάκου ήταν ακόμη ένα επεισόδιο σε μια καταστροφική παραζάλη που παρασύρει το πολιτικό μας σύστημα και θολώνει την πραγματική εικόνα.Η έξοδος αυτή την εβδομάδα της Ελλάδας στις αγορές δεν είναι κάτι που αφορά μόνο κάποιους άπληστους τραπεζίτες, κάποιους νεόπλουτους χρηματιστές και επενδυτές. Είναι η πρώτη δύσκολη και σκληρή δοκιμασία για να αποδειχθεί εάν η προσπάθεια που καταβάλλει εδώ και τέσσερα χρόνια η χώρα και οι θυσίες εκατομμυρίων Ελλήνων έχουν αρχίσει να πιάνουν πραγματικά τόπο.

Ασύμμετρη σύγκρουση

Η έκρυθμη κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία μάς θυμίζει ότι παρόλο που η κρίση υποβαθμίσθηκε επικοινωνιακά εξακολουθεί να υπάρχει ως απειλή μείζονος κλίμακας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Η σύγκρουση Δύσης-Ρωσίας στην Ουκρανία είναι πολιτικά ασύμμετρη, μια πραγματικότητα που επιτείνει την αβεβαιότητα ως προς τις εξελίξεις.
Από τη μια πλευρά η Μόσχα που θέλει είτε εκπροσώπηση των φιλικών προς αυτήν δυνάμεων στην κυβέρνηση του Κιέβου είτε διευρυμένη αυτονομία στις περιφέρειες και η οποία ελέγχει πλήρως τις φίλιες προς αυτήν δυνάμεις.Από την άλλη η Δύση, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ή, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η Ουάσιγκτον και το Βερολίνο με σοβαρές αποκλίσεις και ως προς το μέλλον της Ουκρανίας και ως προς τη στάση απέναντι στη Ρωσία και στο Κίεβο, μια απερίγραπτη μεταβατική ηγεσία από εξτρεμιστές και τυχοδιώκτες που ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει από αμερικανικής και γερμανικής πλευράς ότι τους ελέγχει.

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ Ο νεοθωμανισμός συναντά τα όριά του

Τα νέα στοιχεία για το ποιος χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Συρία ανατρέπουν τα στερεότυπα με τα οποία δικαιολογήθηκε η εισβολή στο Ιράκ και δικαιώνουν όσους χειρίστηκαν με μετριοπάθεια την παρόξυνση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Ο βετεράνος ερευνητής Σέιμουρ Χερς συγκροτεί μια πειστική εξήγηση για το πώς απετράπη η αμερικανική επέμβαση στη Συρία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται παραπλεύρως.Με λίγα λόγια, δικαιώνονται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα και ο Ρώσος ηγέτης Βλ. Πούτιν, οι οποίοι κατόρθωσαν να συνεννοηθούν, ο καθείς για τους δικούς του λόγους, και να αποτρέψουν τη γενίκευση της σύρραξης στη Συρία. Ο πρόεδρος Ομπάμα αξιοποίησε προφανώς τις πληροφορίες των αμερικανικών υπηρεσιών, αλλά και το σχετικό υλικό που συνέλεξαν βρετανικές και ρωσικές υπηρεσίες, και οι ερευνητές του ΟΗΕ. Επιπροσθέτως, αφουγκράστηκε επιτυχώς το πολιτικό κλίμα που όρισε η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων με την ιστορική απόφασή της για μη επέμβαση· άκουσε δηλαδή το μετρημένο μήνυμα που έστειλαν οι παραδοσιακοί Βρετανοί σύμμαχοι. Σε αυτή τη φάση οι Βρετανοί έπραξαν εντελώς αντίθετα από τον πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο οποίος είχε παραπλανήσει εσκεμμένως τον βρετανικό λαό για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, οδηγώντας τη χώρα του στα πολεμικά μέτωπα του Ιράκ.

Ένα κράτος προβοκάτορας

http://energia.gr/photos/articlefiles/turkishflag.jpgΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ συμπέρασμα από τον φαινομενικά εκλογικό θρίαμβο του πρωθυπουργού Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής είναι ότι από τώρα μέχρι και τις προεδρικές, η Τουρκία θα λειτουργεί σε συνθήκες ακραίας εσωτερικής πόλωσης και υψηλής πολιτικής ρευστότητας. Όμως αυτό που έχει ύψιστη σημασία για όλους τους γείτονές της και ειδικά για εμάς, είναι η τρομακτική αποκάλυψη που έγινε στη διάρκεια της έντονης προεκλογικής πόλωσης, ότι η κυβέρνηση Ερντογάν σχεδίαζε, ελαφρά τη καρδία και με ερασιτεχνισμό που άγγιζε το γελοίο, να προκαλέσει πόλεμο με τη Συρία μέσω δικών της προβοκατόρικων ενεργειών τις οποίες η τουρκική προπαγάνδα θα παρουσίαζε ως «επιδρομικές» ενέργειες της Συρίας. Έτσι ένας διακρατικός  πόλεμος θα προστίθετο στο μακελειό στη Συρία. Αλλά γιατί; Η απάντηση είναι για λόγους τουρκικής σοβινιστικής εσωτερικής κατανάλωσης και για τη νομή της εξουσίας. Για να εισπράξουν μικροκομματικά εσωτερικά οφέλη το πολεμοχαρές δίδυμο Ερντογάν - Νταβούτογλου και, μαζί, το υπόλοιπο ισλαμικό κυβερνητικό σινάφι.

Πούτιν: Δομές νεοναζί, εθνικιστών χρηματοδοτήθηκαν μέσω ΜΚΟ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε σήμερα από τη ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB να δράσει κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που χρησιμοποιούνται για "καταστροφικούς σκοπούς" απέναντι στην κρατική εξουσία, ώστε να αποφευχθεί στη Ρωσία το σενάριο που οδήγησε στην ανατροπή του προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

"Η ρωσική νομοθεσία συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορούν οι ΜΚΟ να πραγματοποιούν τις δραστηριότητές τους με ελεύθερο και διαφανή τρόπο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χρησιμοποιηθούν για καταστροφικούς σκοπούς, όπως συνέβη στην Ουκρανία", πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με επικεφαλής της FSB, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

Οι έξυπνες αγορές και οι γρήγοροι συνοδοιπόροι

Του Τάσου Παππά  «Οι αγορές είναι πιο έξυπνες και πιο γρήγορες απ’ ό,τι οι πολιτικές συζητήσεις και οι θεσμικοί διάλογοι». Χάγεκ; Οχι. Φρίντμαν; Ούτε. Θάτσερ ή Ρέιγκαν; Θα μπορούσαν. Για να μην παιδεύεστε, τη συγκεκριμένη φράση την είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου (;) Σοσιαλιστικού (!!!) Κινήματος (#) Ευάγγελος Βενιζέλος, για να δείξει ότι οι αγορές -ναι, αυτές που αποδοκιμάζονταν από τον ίδιο και τους συντρόφους του ως αδίστακτες, ανάλγητες και αδηφάγες- έχουν προεξοφλήσει την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής που ασκεί το δικομματικό μπλοκ εξουσίας και μας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

«NEMESIS - 2014»: Άσκηση εντός της ΑΟΖ με Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα


«NEMESIS - 2014»: Άσκηση εντός της ΑΟΖ με Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα
Λευκωσία: Στην περιοχή μεταξύ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ και με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, διεξάγεται την Πέμπτη, 10 Απριλίου, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. πολυεθνική ασκηση έρευνας και διάσωσης με την ονομασία «NEMESIS - 2014».Τον συντονισμό της άσκησης θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε στενή συνεργασία με τα αντίστοιχα ΚΣΕΔ του Ισραήλ (RCC HAIFA), της Ελλάδας (ΕΚΣΕΔ Πειραιά) και των ΗΠΑ (NAVEUR/PRCC, το οποίο εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας).

Παιχνίδια του Ερντογάν με τα χημικά στη Συρία


Από το πρώτο περιστατικό φονικής χρήσης χημικών αερίων στο Χαν αλ Ασαλ, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ όπως και μυστικές υπηρεσίες υποψιάζονταν ως δράστες οργανώσεις Σύρων τζιχαντιστών.
Στα 76 του χρόνια, ο Σέιμουρ Χερς παραμένει ακαταπόνητος εργάτης της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Ο άνθρωπος που προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη πριν από 41 χρόνια, αποκαλύπτοντας την αποτρόπαια σφαγή αμάχων Βιετναμέζων στο Μάι Λάι, ο ρεπόρτερ που έβγαλε στη φόρα τα βασανιστήρια Ιρακινών στο Αμπού Γκραΐμπ, εξαπέλυσε άλλη μία δημοσιογραφική «βόμβα». Θέμα του, η πολύκροτη υπόθεση των χημικών όπλων στη Συρία. Θύμα του, ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ Σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου Πούτιν

Οχυρωμένο το «κυβερνείο» του Ντόνετσκ από τους φιλορώσους που το έχουν καταλάβει.
Του Γιώργου Παυλόπουλου
Τις... κουμπάρες παίζουν Μόσχα και Κίεβο, σε μια στιγμή που το θερμόμετρο χτυπάει και πάλι κόκκινο στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας. Οι μεν κάνουν πως «σφυρίζουν αδιάφορα» και καλούν τους Ουκρανούς «να μη ρίχνουν όλα τα προβλήματα στη Ρωσία», όπως ανέφερε χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών -τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ποιος υποκινεί τους διαδηλωτές στο Ντόνετσκ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.Οσο για τους δε, κάνουν λόγο για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπιση διά της βίας των «αυτονομιστών» -ενώ είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν διαθέτει τη δύναμη να επιβάλει παρόμοια μέτρα, ειδικά καθώς οι σύμμαχοί της (Ε.Ε., ΗΠΑ και ΝΑΤΟ) είναι πολύ αμφίβολο εάν θα εμπλακούν σε τέτοια περιπέτεια στα σύνορα της Ρωσίας.