30 Μαρτίου 2016

Το Twitter έσβησε τον Ερντογάν

30.03.2016 | 19:46
Image
 Μια πολύ περίεργη υπόθεση εξελίσσεται το τελευταίο 24ωρο στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.Ο Τούρκος πρόεδρος που έχει στην πραγματικότητα απομονωθεί πολιτικά από τις ΗΠΑ, είχε σχεδιάσει μια γιγαντιαία εκστρατεία στο μέσο που κάποτε ονόμασε ως "διάβολο" για να ασκήσει πιέσεις στις ΗΠΑ να τον δεχτούν με τον τρόπο που θεωρεί ότι του αρμόζει.

Συρία: Τα σύνορα του νέου Κουρδιστάν χαράσσουν τώρα τα αμερικανικά μαχητικά


Image
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Αμερικανικά αεροσκάφη ανοίγουν από το πρωί της Δευτέρας δρόμο στου Κούρδους της Συρίας για να ανακτήσουν εδάφη από τους τζιχαντιστές.Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει πραγματοποιήσει 25 αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών, μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

Φάρμακα κάνουν τον Ερντογάν νευρικό; Τι γράφουν για τα προβλήματα υγείας που έχει οι Τούρκοι

erdogan_cameraΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ-Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τετραήμερη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στις ΗΠΑ. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες της τουρκική πλευράς ο Πρόεδρος Ομπάμα αρνείται να συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν.Φήμες λένε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν θα παραστεί ούτε στα εγκαίνια του μεγάλου τεμένους στο Μέριλαντ ακριβώς για να μην συναντηθεί έστω και λίγα λεπτά μαζί του.
Φιλοκυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ερντογάν θα έχει επαφές με το ισχυρό εβραϊκό λόμπυ. Το μόνο σίγουρο κομμάτι του ταξιδιού είναι η ομιλία που θα κάνει στο Brooking Institude.  Αλλά και για αυτήν λέγεται ότι γίνονται παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για να μην τεθούν “δύσκολα κι ενοχλητικά” ερωτήματα για το σκάνδαλο δωροδοκίας του ιρανού Ζαρράμπ που κρατείται στην Αμερική.

Ανοχύρωτες Πολιτείες


του Γιώργου Πρεβελάκη*Ο “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας”, αντίδραση στην αναπάντεχη επίθεση της Αλ Κάιντα στους Διδύμους Πύργους, έθεσε σε κίνηση την αμερικανική πολεμική μηχανή. Δεκαπέντε χρόνια μετά, μεγάλα τμήματα της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής έχουν αποσταθεροποιηθεί, εν πολλοίς μετά από δυτικές παρεμβάσεις, με συνέπεια εκτεταμένες συμφορές στους ενεχομένους λαούς. Ταυτοχρόνως, η τρομοκρατία, ως Λερναία Ύδρα, όχι μόνον δεν εξοντώνεται, αλλά αναπτύσσει εναλλακτικές.

Ανασφάλεια, πολιτικός καθωσπρεπισμός και παράνοια: Τα ψεύτικα δάκρυα της Μογκερίνι

High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy Federica Mogherini. EPA, KAY NIETFELD
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ*Η Φρεντερίκα Μογκερίνι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν πληροφορήθηκε τα μαντάτα για το τρομερό μακελειό στο αεροδρόμιο και στο μετρό των Βρυξελλών. Η κ. Μογκερίνι, που σπούδασε πολιτικές επιστήμες με διδακτορικό στο Ισλάμ, είναι η 40άρα Ιταλίδα, η οποία, ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, είναι και η Πρώτη Κυρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαρτίου βρήκε την κ. Μογκερίνι στο Αμάν της Ιορδανίας, όπου παραχωρούσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών. Η αντίδρασή της, αν και επικρίθηκε -μια Μάργκαρετ Θάτσερ ή μια Γκόλντα Μαίερ σίγουρα δεν θα δάκρυζαν- ήταν ανθρώπινη και συνεπώς και κατανοητή. Ωστόσο αν ρωτούσε κάποιος την κ. Μογκερίνι αν η συγκεκριμένη επίθεση, όπως και παρόμοιές της στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, είχε κάποια σχέση με το Ισλάμ, θα απαντούσε πως όχι, η τρομοκρατική αυτή ενέργεια δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το Ισλάμ.

Οι «αόρατες» ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, καθορίζουν το αποτέλεσμα του πολέμου στη Συρία

Οι «αόρατες» ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας, καθορίζουν το αποτέλεσμα του πολέμου στη Συρία - Media
Οι στρατιωτικές δυνάμεις που πρόσφατα ανακατέλαβαν την Παλμύρα στη Συρία, αποτελούνταν από Σύρους, Ιρανούς και δυνάμεις της Χεσμπολά. Όμως, όπως γράφει η Washington Post, υπήρχε ακόμη μία ομάδα που συμμετείχε στη νίκη: οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις, γνωστές και ως Spetsnaz.Οι ρωσικές δυνάμεις στη Ρωσία δεν είναι κάτι νέο, προσθέτει η εφημερίδα. Από την άφιξή τους το Σεπτέμβρη οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πεζοναύτες για να διασφαλίσουν το σημαντικό λιμάνι του Ταρτούς  και διασφάλισαν την περίμετρο γύρω από την πόλη Λατάκεια. Αλλά η εμπλοκή τους σε επιθετικές επιχειρήσεις, με τη συμβολή μικρού αριθμού πυροβόλων και τανκ, παρέμενε εκτός δημοσιότητας.Με την πολιορκία της Παλμύρας, να μην είναι πλέον το θέμα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η Παλμύρα, απελευθερώθηκε με τη συμμετοχή των Spetsnaz και Ρώσων στρατιωτικών συμβούλων.

"Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης (2016-10)"

*Αναδημοσίευση αυτούσιου κειμένου απο το Επίσημο Οργανο Προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους.Αναγκαία Υποσημείωση ,καθότι το αυτονόητο είναι επικό για την καχεκτική Ελληνική πολιτική σκέψη.Ετσι ανερυθρίαστα μπορεί να διατυπωθεί η άποψη περί αμασητης κατάποσης της Τουρκικής Προπαγάνδας
Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης (2016-10)
Τα όρια και οι αντοχές της θρησκευτικής ελευθερίας μέσα από το παράδειγμα των ιεροδιδασκάλων στη Θράκη Τον Νοέμβριο του 2015, τρεις βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) στην Ελλάδα, εκ των οποίων και ο μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας με θέμα την απαλλαγή των μειονοτικών μαθητών από το μάθημα της διδασκαλίας του Κορανίου.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Erdogan;

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Erdogan;Του Κώστα Ράπτη-Οι εντός των συνόρων αντίπαλοι του Tayyip Erdoğan έχουν έναν νέο ήρωα – στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. "Τι θέλετε από την Τουρκία; Ρακή, σις κεμπάπ, λουκούμια, τουρκικά χαλιά; Ζητείστε και είμαστε στη διάθεσή σας” έγραψε στο Twiiter ένας από τους δεκάδες χιλιάδες νέους ακόλουθους, κυρίως Τούρκους, που απέκτησε μέσα σε λίγα 24ωρα ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Preet Bharara.
Ο ινδικής καταγωγής Αμερικανός εισαγγελέας είναι βέβαια ήδη γνωστός από την αποφασιστικότητα με την οποία έχει στραφεί κατά το παρελθόν εναντίον ισχυρών πολιτικών της Νέας Υόρκης, μεγάλων τραπεζών ακόμη και ξένων διπλωματών. Όμως η δημοτικότητα που απέκτησε αιφνιδίως στην Τουρκία οφείλεται στο γεγονός ότι διέταξε την σύλληψη του Τουρκο-ιρανού επιχειρηματία Reza Zarrab, ενώ αυτός βρισκόταν οικογενειακώς για διακοπές στο Μαϊάμι.

Διπλή κόκκινη κάρτα στον Ερντογάν


https://rojnama.files.wordpress.com/2015/08/11825088_10153084724408589_6752618702417052490_n.jpg?w=350&h=200&crop=1
Είτε συναντηθεί είτε όχι ο Ομπάμα με τον Ερντογάν, το τσαλάκωμα του δεύτερου από την προφανή απροθυμία-δυσθυμία του Λευκού Οίκου που καταγράφηκε από διαρροές είναι δεδομένο. Το Κρεμλίνο από την πλευρά του έχει καταστήσει σαφές ότι η επίσημη συγνώμη για την κατάρριψη του Σουχόι είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για εξομάλυνση των σχέσεων με την Αγκυρα. ΗΠΑ και Ρωσία προφανώς θεωρούν τους Ερντογάν-Νταβούτογλου απρόβλεπτους και διαμηνύουν ότι αν δεν λάβουν εγγυήσεις για τη στάση της Τουρκίας στη Συρία, η Αγκυρα θα έχει απέναντί της ταυτόχρονα Ουάσιγκτον και Μόσχα. Η ουσία του μηνύματος Λευκού Οίκου-Κρεμλίνου προς τον Ερντογάν είναι πολύ σκληρή:

Ο ιρλανδικός αποχαιρετισμός θαμώνων παμπ στον νεκρό φίλο τους

Με έναν συγκινητικό και τυπικά ιρλανδικό τρόπο τρόπο αποχαιρέτησαν οι θαμώνες ενός παμπ τον φίλο τους, λίγες ώρες μετά την κηδεία του.Οι φίλοι του 45χρονου Ιρλανδού Τζερ «Φάρμερ» Φόλεϊ, ο οποίος στις 24 Μαρτίου πέθανε από κυστική ίνωση, μετά την κηδεία του, επέστρεψαν στην παμπ Φάλβεϊς, όπου σύχναζαν μέχρι την προηγούμενη ημέρα όλοι μαζί και επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ασχολία: ήπιαν μαζί μπύρα και άρχισαν να τραγουδούν.Στο βίντεο, που έγινε αμέσως viral, ένας από τους θαμώνες ανεβαίνει μάλιστα στην μπάρα της παμπ και εμφανίζεται να τραγουδάει το διάσημο τραγούδι των The Killers «Mr Brightside», αγαπημένο τραγούδι του εκλιπόντα.Σύμφωνα με το BBC, το συγκρότημα, το οποίο ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο, απέδωσε φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο φαν, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένο από την παράσταση του Μπράιαν Ο Σάλιβαν, του άνδρα που ηγήθηκε του αυτοσχέδιου σόου, λέγοντας ότι θα μπορούσε επάξια να αντικαταστήσει τον frontman του συγκροτήματος, σε κάποια μελλοντική συναυλία. ΕΘΝΟΣ

“Ερντογάν δεν βρέχει”! Απίστευτο “φτύσιμο” ΗΠΑ στον Τούρκο πρόεδρο

obama_erdogan
ΗΠΑ-Τουρκία σε κλίμα “ψυχρού πολέμου”. Η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζει η αμερικανική ηγεσία την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την ταξιδιωτική οδηγία-εντολή για να φύγουν άμεσα από την Τουρκία αμερικανοί και οι οικογένειές τους έχουν φέρει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις σε πολύ άσχημο σημείο.Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντη Τζον Κίρμπι δήλωσε, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του, για την ταξιδιωτική προειδοποίηση. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο κ. Τσαβούσογλου εκτίμησε το γεγονός ότι ενημερώθηκε προσωπικά από τον κ. Κέρι, παρά το γεγονός ότι τουρκικές πηγές εμφάνισαν τον Τούρκο υπουργό να είναι έντονα εκνευρισμένος .“Με τον Μπάϊντεν και πολύ σου είναι…”

“Τα Σκόπια κι άλλες χαμένες υποθέσεις”…

soldier_deadΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ-Μιλώντας για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων καλό θα ήταν να ξεκινά κανείς από την απλούστατη διαπίστωση: σου ανήκει αυτό που μπορείς να υπερασπιστείς και να κρατήσεις. Κατά τα λοιπά, τα (μεγάλα) λόγια ελάχιστη σημασία έχουν και όσοι τα συνηθίζουν είτε δεν έχουν ιδέα είτε επενδύουν στην μικροπολιτική.Μέσα από αυτό το πρίσμα του ωμού ρεαλισμού αποκτά την ουσιαστική του υπόσταση αυτό που ονομάζουμε Διεθνές Δίκαιο. Το δίκαιο υπάρχει γι’ αυτόν που μπορεί να το επιβάλει. Για τους υπόλοιπους (αδύναμους), «τσάι και συμπάθεια» σε άπειρους γύρους συνομιλιών και διαβουλεύσεων…

Διπλωματικό επεισόδιο από σατιρικό βίντεο για Ερντογάν


Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία προκάλεσε το σατιρικό βίντεο για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μεταδόθηκε από την γερμανική τηλεόραση.Οπως αποκάλυψε το Der Spiegel, η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Γερμανό πρεσβευτή την περασμένη Τρίτη για το βίντεο που σατίριζε τον Τούρκο πρόεδρο.Ο τίτλος του βίντεο που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Extra3» ήταν "Erdowi, Erdowo, Erdogan" και μεταδόθηκε στις 17 Μαρτίου.  Στο βίντεο αναφέρεται μεταξύ άλλων για τον Ερντογάν ότι «ζει σαν βασιλιάς, ο κύκνος από το Βόσπορο» και «ένας δημοσιογράφος που γράφει οτιδήποτε δεν αρέσει στον Ερντογάν, θα βρίσκεται αύριο στη φυλακή».http://cyprustimes.com/

Τουρκικό κυβερνητικό περιοδικό προτρέπει τα παιδιά να γίνουν «μάρτυρες του Ισλάμ»

Τουρκικό κυβερνητικό περιοδικό προτρέπει τα παιδιά να γίνουν «μάρτυρες του Ισλάμ» (pics)

Σάλο έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών της Τουρκίας το νέο τεύχος ενός περιοδικού που εκδίδει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας και απευθύνεται σε παιδιά και τις οικογένειές τους.