21 Φεβρουαρίου 2015

Ο πράκτορας William Β. «σκιά» του Καραμανλή

Με αδυναμία στην Κάρπαθο, κατάσκοπος που «έπαιρνε πληροφορίες χωρίς ποτέ να δίνει» είναι ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός William Β. ή Mr. Bill (τα πλήρη στοιχεία του αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες), ο οποίος καταζητείται από τις ελληνικές Αρχές ως ιθύνων νους του σκανδάλου των υποκλοπών, ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή του στο «σχέδιο Πυθία» για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο William B. από την Κάρπαθο, επιχειρησιακό στέλεχος της CIA, βρίσκεται σήμερα στην Ουάσινγκτον.
Οι δικαστικές έρευνες σε βάρος του φαίνεται ότι του χάλασαν τα σχέδια να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στον αγαπημένο του τόπο, το Διαφάνι Καρπάθου, όπου έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό διώροφο εξοχικό. Ο Wlliam Β., όταν βρισκόταν στην Αμερική, παντρεύτηκε Ελληνίδα και μάλιστα από το νησί, ενώ συγγενικό του -εξ αίματος- πρόσωπο μένει στην Αθήνα και, κατά πληροφορίες, εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στην πρεσβεία των ΗΠΑ!

Spiegel: Πως ο Χέλμουτ Κολ κατάφερε να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα


Λεβιάθαν
Η γερμανική κυβέρνηση κράτησε το 1990 μακριά από τις διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας χώρες όπως η Ελλάδα, διότι τότε θα έπρεπε να έχει τεθεί ζήτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αναφέρει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Με τον τρόπο αυτό ο τότε Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ κατάφερε να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όπως δείχνουν έγγραφα από την εποχή εκείνη τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του Spiegel.Οι διαπραγματευτές του Κολ φρόντισαν ώστε να αποφευχθεί η χρήση του όρου «Ειρηνευτική Συνθήκη», η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανό αίτημα από την ελληνική πλευρά για πολεμικές αποζημιώσεις.Αντί για αυτό υπεγράφη η «Συνθήκη Δύο συν Τέσσερις» από την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία και τις τέσσερις δυνάμεις που κατέλαβαν τη Γερμανία μετά το πέρας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ.Τώρα, το Βερολίνο ισχυρίζεται πως οι Έλληνες θα έπρεπε να είχαν υποβάλει το αίτημά τους για πολεμικές αποζημιώσεις το 1990. http://news247.gr/

Κερκόπορτα με ημισέληνο στη Θράκη

Αγνωστες πτυχές της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, φέρνει στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία». Με προσεκτικό σχεδιασμό και στρατηγική σκέψη, η Αγκυρα επεκτείνει την επιρροή της στις περιφέρειες της Ροδόπης, αλλά και της Ξάνθης, βάζοντας τα θεμέλια για μελλοντική αλλαγή συσχετισμών - σε πολιτικό καταρχάς επίπεδο. Την ίδια στιγμή, η Αθήνα παρακολουθεί ασθμαίνοντας τις εξελίξεις, χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο πρακτικό σχέδιο.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στόχος της πολιτικής που χαράσσει το τουρκικό καθεστώς, μέσω κυρίως του προξενείου στην Κομοτηνή, για τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου ήταν η εκλογή και στις τρεις έδρες της Περιφέρειας Ροδόπης μουσουλμάνων βουλευτών: Δύο με τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν με το Ποτάμι.
Κι αυτό διότι γνωρίζουν καλά ότι η πρωτιά του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Νέα Δημοκρατία πολύ δύσκολα θα έσπαγε.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ο ελληνικός φθόνος ως εργαλείο καταστροφής!

Εικόνα: Γιώργος ΣτράτοςΓιώργος Στράτος «Μία από τις κατάρες που βαραίνουν τον συλλογικό βίο μας από την αυγή της πολυχιλιετούς Ιστορίας της Ελλάδας είναι η προβολή του εκάστοτε "εγώ" έναντι του "εμείς" και η προδοτική αδιαφορία για το εθνωφελές έναντι του πρόσκαιρου και απατηλού προσωπικού, πολιτικού ή άλλου κέρδους» έγραφε, μεταξύ άλλων, στις 18.2.2015 το κύριο άρθρο της εφημερίδας μας.
Μεγάλη αλήθεια. Διατρέχει την Ιστορία μας διαρκώς, με κάθε ευκαιρία και σε κάθε περίσταση. Επεισόδια βλέπουμε και στα πρόσφατα αλλά και στα τρέχοντα γεγονότα. Αναζητώντας τα αίτια της κατάρας αυτής, θα βρούμε πολλά. Υπάρχει, όμως, ένα που είναι πανταχού παρόν και πάνω στο οποίο πατάνε συνήθως όλα τα υπόλοιπα: ο φθόνος!Δικαίως θα μου αντιτείνετε, «δηλαδή αλλού δεν ζηλεύουν τους καλύτερους, τους πιο επιτυχημένους;». Βεβαίως και το συναίσθημα είναι πανανθρώπινο, αλλά στην πατρίδα μας συμβαίνει κάτι ξεχωριστό με την κλιμάκωσή του. Σ' εμάς ο τρόπος και ο ρυθμός με τον οποίο η ζήλια, ως έκφραση ενόχλησης και δυσαρέσκειας για τις επιτυχίες των άλλων, μετατρέπεται σε φθόνο, αναπόσπαστα συστατικά του οποίου είναι η μοχθηρία και το μίσος γι' αυτούς και τα έργα τους, είναι ανεξέλεγκτοι.

Η «δαιμονοποίηση» μιας νέας στρατηγικής


http://assets.philenews.com/data/2015/02/19/skitso-19022015.jpg

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΟΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥ ΓΙΑ «ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ» Πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στη Βαγδάτη

Μια γυναίκα διορίστηκε, για πρώτη φορά στα χρονικά, δήμαρχος της Βαγδάτης μετά την αποπομπή του προκατόχου της θέσης που είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για την «ανικανότητά» του να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Πρώτη φορά γυναίκα δήμαρχος στη Βαγδάτη
Η Ζέκρα Αλουάτς, που είναι πολιτικός μηχανικός και γενική διευθύντρια στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι η πρώτη γυναίκα που διορίζεται στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με μια πηγή του δήμου, θα αναλάβει επισήμως τα νέα καθήκοντά της αύριο Κυριακή.Η θέση του δημάρχου της Βαγδάτης εξαρτάται άμεσα από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο κάτοχός της ουσιαστικά έχει αρμοδιότητες υπουργού.
«Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι καθαίρεσε τον δήμαρχο της Βαγδάτης Ναΐμ Αμπούμπ και διόρισε την Δρ. Ζέκρα Αλουάτς στη θέση του» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου, Ράφεντ Τζουμπούρι, διευκρινίζοντας ότι η απομάκρυνηση του Αμπούμπ δεν συνιστά «τιμωρία».

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 20ΧΡΟΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ Τούρκοι διαδήλωσαν με φούστες κατά της βίας σε βάρος των γυναικών

Φορώντας φούστες, μια ομάδα είκοσι ανδρών στην Κωνσταντινούπολη κατήγγειλε σήμερα τον βιασμό και τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας Εζγκετσάν Ασλάν στη Μερσίνα, ένα γεγονός που έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και αγανάκτηση στην Τουρκία για τη βία που ασκείται σε βάρος των γυναικών.
Τούρκοι διαδήλωσαν με φούστες κατά της βίας σε βάρος των γυναικών Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν --κάτω από τα περίεργα βλέμματα των περαστικών, ορισμένοι από τους οποίους έβρισκαν το θέαμα διασκεδαστικό-- στο μεγάλο πεζόδρομο Ιστικλάλ που οδηγεί στη πλατεία Ταξίμ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της τουρκικής μητρόπολης.

Αστυνομικοί είχαν κινητοποιηθεί για να παρακολουθούν τη διαδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας είχε ανακοινώσει η ομάδα αυτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στυγερή δολοφονία της φοιτήτριας που βιάσθηκε, δολοφονήθηκε και κάηκε από τρεις άνδρες στη Μερσίνα, στο νότο της χώρας, την περασμένη εβδομάδα και, εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε "όλες τις γυναίκες".
«Δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, εκεί όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να αισθάνονται ελεύθερες, σύντομα ούτε οι άνδρες θα αισθάνονται ελεύθεροι", εξήγησε ο Μουσταφά Σολάι, ένας από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Πορτογαλία: η νέα «αποικία» της Αγκόλας

Οπως συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι νεοφιλελεύθεροι δημοσιολόγοι και πολιτικοί της Πορτογαλίας συκοφαντούν τον δημόσιο τομέα της χώρας τους σαν ανεπαρκή και κοστοβόρο για να τον ξεπουλήσουν
Τα μνημόνια και η τρόικα μετέτρεψαν την Πορτογαλία σε οικονομικό «προτεκτοράτο» μιας πρώην αποικίας της. Και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μαζί με τη Μέρκελ χειροκροτούν για το επίτευγμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Η Πορτογαλία αποδεικνύει πόσο γρήγορα μπορεί μια χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της εάν δεσμευτεί στις μεταρρυθμίσεις
Γερούν ΝτάισελμπλουμΤα ρολόγια όλων έδειχναν 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Σε λίγες ώρες θα ξημέρωνε η 25η Απριλίου του 1974. Δεκάδες αξιωματικοί του πορτογαλικού στρατού στέκονταν ανυπόμονοι μπροστά σε ένα ραδιόφωνο που μετέδιδε το πρόγραμμα του Ρ/Σ Rádio Renascença. Ξαφνικά ο σταθμός άρχισε να παίζει το τραγούδι «Ε depois do adeus», που εκείνη τη χρονιά είχε εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ηταν το συνθηματικό που όλοι περίμεναν.

Ενώθηκαν κατά του Ερντογάν

Επιμέλεια Παναγιώτης Γρηγορίου

  • Η αντιπολίτευση στην Τουρκία δεσμεύτηκε να εμποδίσει την ψήφιση επίμαχου νομοσχεδίου
  • Το νομοσχέδιο που προωθεί η τουρκική κυβέρνηση ενισχύει την εξουσία των αστυνομικών για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων και τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν χρήση όπλων εναντίον των διαδηλωτών
  • Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ηλεκτρικού του μεγάρου για ένα μήνα ανήλθε στο ποσό των 410.276 ευρώ
Σε μια σπάνια επίδειξη ενότητας, λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία δεσμεύτηκαν να εμποδίσουν την ψήφιση ενός νόμου που διευρύνει τις εξουσίες των υπηρεσιών ασφαλείας και το οποίο στάθηκε αφορμή να έρθουν στα χέρια οι βουλευτές, εντός του κοινοβουλίου, δύο φορές από την αρχή της εβδομάδας. Το νομοσχέδιο που προωθεί η τουρκική κυβέρνηση ενισχύει την εξουσία των αστυνομικών για την αντιμετώπιση των βίαιων διαδηλώσεων και τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν χρήση όπλων εναντίον των διαδηλωτών.

Απίστευτη πρόκληση: Με F-16 πέταξε πάνω από το Αιγαίο ο αρχηγός της τουρκικής ΠΑ

Πρωτοφανή πρόκληση από τον Αρχηγό της τουρκικής Πολεμικής ΑεροπορίαςΣε μία κίνηση άνευ προηγουμένου, ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ακίν Οζτουρκ, ηγήθηκε σμήνους τουρκικών μαχητικών F-16 σε πτήση πάνω από το Αιγαίο. Σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας γίνεται λόγος για «εκπαιδευτική πτήση» και αναφέρεται ότι τέσσερα μαχητικά F-16 υπό τον πτέραρχο Οζτουρκ απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ακντζιλάρ, έξω από την Αγκυρα με προορισμό την 6η Κύρια Βάση Αεροπορίας στον Πάνορμο (Μπαντίρμα). Μετά την επιθεώρηση της βάσης από τον αρχηγό της τουρκικής Αεροπορίας και την ενημέρωση που έγινε, τα F-16 συναντήθηκαν με αεροσκάφη ίδιου τύπου από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ. Το σμήνος υπό την διοίκηση του Οζτούρκ κατευθύνθηκε δυτικά, εισήλθε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου βορείως της Λέσβου και διέσχισε σε κατεύθυνση Βορρά- Νότου όλο το Αιγαίο μέχρι το Καστελόριζο και σε ύψος, όπως αναφέρεται, στην ανακοίνωση μόλις 150 μέτρων.

Αντέχουν οι ελληνικές εξαγωγές

Αντέχουν οι ελληνικές εξαγωγέςΑνθεκτικές αποδείχτηκαν και το 2014 οι ελληνικές εξαγωγές, οι οποίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το εσωτερικό περιβάλλον και τις αρνητικές διεθνείς συγκυρίες σε βασικούς προορισμούς, κατάφεραν να διατηρήσουν την αξία τους. Παράλληλα βοήθησαν ώστε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να εμφανίσει πέρυσι πλεόνασμα 1,7 δισ. ευρώ, έναντι 1,1 δισ. το 2013.Ειδικότερα οι ελληνικές εξαγωγές, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, χωρίς τα πετρελαιοειδή ενισχύθηκαν οριακά κατά 0,1%, στα 16,86 δισ. ευρώ, ενώ συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων υποχώρησαν ελαφρώς σε ποσοστό 1,4% (στα 27,18 δισ. ευρώ).Να σημειώσουμε ότι η επίδοση αυτή έρχεται κόντρα στις προβλέψεις δεδομένων της αρνητικής συγκυρίας με τη Ρωσία, της κάμψης του διεθνούς εμπορίου, αλλά και της μεγάλης πτώσης των διεθνών πετρελαϊκών τιμών κατά το β' εξάμηνο του 2014. Η Ιταλία και η Γερμανία αποτελούν τους βασικότερους «πελάτες» των ελληνικών προϊόντων (με ποσοστά της τάξης του 11% έκαστη), ακολουθούμενες από τη Βουλγαρία (7%), την Κύπρο (6%), το Ηνωμένο Βασίλειο (5%) και την Τουρκία (5%). Σε επίπεδο προϊόντων, η πτώση εξαγωγών τροφίμων - ποτών - καπνών κατά 4% αποδίδεται κυρίως σε λίπη & έλαια (-43%), ζαχαρώδη (-28%) και καπνά (-12%).

Βόμβα για τη διεθνή οικονομία η αύξηση αμερικανικών επιτοκίων MATTHEW BOESLER / BLOOMBERG

Εάν η Fed αυξήσει φέτος τα επιτόκιά της, όπως προβλέπεται, και για πρώτη φορά μετά το 2006, τότε το υψηλότερο κόστος δανεισμού μαζί με το ισχυρότερο δολάριο ίσως ταλαιπωρήσει περαιτέρω την ήδη ασθενική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Οταν οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) απηύθυναν έκκληση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να ελαχιστοποιήσει τον αρνητικό αντίκτυπο από μια πιθανή αύξηση επιτοκίων, ξέχασαν να αναφέρουν ένα σημαντικό νούμερο, τα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το ποσόν που οφείλεται σε δολάρια από τους δανειολήπτες εκτός χρηματοπιστωτικού κλάδου, που δεν βρίσκονται στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών. Το εν λόγω ποσόν έχει αυξηθεί κατά 50% από τις απαρχές της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Εάν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αυξήσει φέτος τα επιτόκιά της όπως προβλέπεται, και για πρώτη φορά μετά το 2006, τότε το υψηλότερο κόστος δανεισμού μαζί με το ισχυρότερο δολάριο ίσως ταλαιπωρήσει περαιτέρω την ήδη ασθενική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ Το χάος στη ΝΑ Μεσόγειο, ατού για την Αθήνα..

Το χάος στη ΝΑ Μεσόγειο, ατού για την Αθήνα...
Του Γιώργου Παυλόπουλου
Η Λιβύη φλέγεται, καθώς δύο αντίπαλες κυβερνήσεις συγκρούονται για την εξουσία και η Αίγυπτος στέλνει τα αεροπλάνα της να την βομβαρδίσουν, δίνοντας νέα διάσταση στα όσα συμβαίνουν εκεί -όπου η «Αραβική Άνοιξη» μοιάζει πλέον μια μακρινή ανάμνηση. Πόλεμος και αίμα είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν και τη Μέση Ανατολή, καθώς στη Συρία και το Ιράκ μαίνονται οι μάχες με τους «τζιχαντιστές» του Ισλαμικού Κράτους, η αντιπαράθεση Σουνιτών-Σιϊτών, αλλά και οι συγκρούσεις της συριακής αντιπολίτευσης με τον στρατό του Άσαντ. Λίβανος και κατεχόμενη Παλαιστίνη αποτελούν, επίσης, διαρκείς πηγές κινδύνων. Η κατάσταση αυτή δε, όπως είναι φυσικό, γεμίζει καθημερινά τη Μεσόγειο με χιλιάδες απελπισμένους μετανάστες, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο στην Ιταλία ή την Ελλάδα -πολλοί, όμως, βρίσκουν τον θάνατο στα παγωμένα και φουρτουνιασμένα νερά της.

Κατηγορητήριο για το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν


Ογδόντα ύποπτοι, με υπ’αριθμόν ένα ύποπτο τον Φετουλάχ Γκιουλέν συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε σχετικά με την τελευταία επιχείρηση «παράλληλη δομή», όπως αποκαλείται το κίνημα Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται επίσης ο δημοσιογράφος και πρώην αστυνομικός Εμρέ Ουσλού καθώς και Διευθυντές της Αστυνομίας. Οι κατηγορίες αφορούν παράνομη παρακολούθηση, κατασκοπεία, παραβίαση του προσωπικού απορρήτου, καταγραφή προσωπικών απορρήτων, παραποίηση εγγράφων, σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνηση ή παρεμπόδιση καθηκόντων της.http://www.ant1iwo.com

Οι Ρώσοι «δεν συγχωρούν» την εξέγερση στην Ουκρανία

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του «πραξικοπήματος» πραγματοποιείται στη Μόσχα
Οι Ρώσοι «δεν συγχωρούν» την εξέγερση στην Ουκρανία
Ένας χρόνος έχει περάσει από την πιο αιματηρή ημέρα της εξέγερσης στο Κίεβο. Στην Ουκρανία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων, με εκατοντάδες πολίτες να σπεύδουν να αφήσουν ένα λουλούδι στην πλατεία Μεϊντάν. Στη Ρωσία το κλίμα είναι διαφορετικό. Πορεία διαμαρτυρίας κατά του «πραξικοπήματος» -όπως το αποκαλούν- πραγματοποιείται στη Μόσχα.
«Δεν ξεχνάμε. Δεν συγχωρούμε» είναι το σύνθημα των ρώσων διαδηλωτών, υποδεικνύοντας ότι παρά τις προσπάθειες για εκεχειρία ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και τους φιλορώσους αυτονομιστές, οι εντάσεις παραμένουν αυξημένες.