21 Ιουλίου 2015

Σαράντα ένα χρόνια μαρτυρίου για τους συγγενείς των αγνοουμένων

Σαράντα ένα χρόνια μαρτυρίου για τους συγγενείς των αγνοουμένων
Toυ Αριστείδη  Βικέτου
Σαράντα ένα πικρά χρόνια από την κυπριακή τραγωδία του 1974  οι συγγενείς των αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και εξ Ελλάδος, βιώνουν ένα αδυσώπητο μαρτύριο και ζούν  την πιο οδυνηρή επίπτωση της τουρκικής εισβολής, το πιο τραγικό ανθρώπινο δράμα, το δράμα να αγνοείς την τύχη των αγαπημένων σου.

Die Welt: Οι Ευρωπαίοι βλέπουν το 4ο Ράιχ να αναγεννιέται στη Γερμανία Λόγω Ελλάδας

«Ένα κύμα μίσους για τη Γερμανία κατακλύζει την Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία βλέπει με αφορμή την Ελλάδα το μίσος απέναντι στη Γερμανία να παίρνει πανευρωπαϊκές διαστάσεις.
«Πριν από έναν χρόνο όλα ήταν διαφορετικά», γράφει η εφημερίδα. «Ο γερμανικός λαός παρουσιαζόταν στον αμερικανικό, τον ιταλικό ακόμη και στον αυστριακό Τύπο ως αυτός που έλυνε προβλήματα, έκανε μακροπρόθεσμα σχέδια, ως το πρότυπο που θα έπρεπε να ακολουθούν όλες οι σύγχρονες χώρες», παρατηρεί η εφημερίδα.Μετά την καταλυτική ανάμειξη της Γερμανίας στην ελληνική κρίση όμως, το προφίλ της Γερμανίας φαίνεται να περνάει τη δική του κρίση. «Τώρα πια όμως, προωθείται η εικόνα του μισητού Γερμανού ο οποίος δεν διστάζει να υποτάξει μικρά κράτη, ο οποίος αψηφά τις ειρηνευτικές συνθήκες με τον εθνικισμό του και γεμίζει ανυπεράσπιστες οικονομίες με τον στρατιωτικό του εξοπλισμό», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Πούλησαν την ΑΤΕ για να καλύψουν σκάνδαλο 5 δισ. ευρώ Το σκάνδαλο!

Τα 5 δισ. ευρώ αγγίζει η ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012. Αυτό αναφέρει το πόρισμα - καταπέλτης που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας. Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας για τη διαφθορά, Παναγιώτη Νικολούδη, πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών. Η υπόθεση ξαναανοίγει και αναμένεται ή έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

DW: Η ισχύς του Σόιμπλε, αδυναμία της Μέρκελ. «Ανακωχή» στη «μονομαχία» μεταξύ της καγκελαρίου και του υπουργού Οικονομικών

SCHAUBLE MERKEL
«Ανακωχή» φαίνεται να λαμβάνει χώρα μεταξύ της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle- στο οποίο όμως τίθεται το ερώτημα εάν πρόκειται για αποκατάσταση σχέσεων ή απλά για μια ανάπαυλα.

Ξυπόλυτοι στα (ίδια) αγκάθια

Ξυπόλυτοι στα (ίδια) αγκάθια
Γράφει (με φανερή έκπληξη, μάλλον και απελπισία) ο Πολ Κρούγκμαν: «υπερεκτίμησα τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σοκαριστικό ότι δεν είχαν plan B»! Κυρίες και κύριοι, καλημέρα σας! Ο γέγονε, γέγονε. Και η κριτική για το σφάλμα της δαιμονοποίησης του plan Β έχει γίνει. Η ταπεινή αυτή στήλη (και πολλοί άλλοι, πολύ καλύτεροι) έγραφε ήδη πριν από τις εκλογές ότι η ελαύνουσα φιλολαϊκή κυβέρνηση, χωρίς την απειλή της ρήξης στο οπλοστάσιό της, δεν θα πετύχει υποφερτή (πόσω μάλλον ελπιδοφόρα) συμφωνία. Γράφαμε επίσης τότε ότι δεν υπάρχει σοβαρό κόμμα (δεξιό ή αριστερό), ότι δεν υπάρχει σοβαρή χώρα που να μη διαθέτει plan B. Οι άλλοι διέθεταν. Και απεδείχθη.

Η λήθη και ο πήχης των επιδιώξεων: Ο «έντιμος» συμβιβασμός που έρχεται!

Η λήθη και ο πήχης των επιδιώξεων: Ο «έντιμος» συμβιβασμός που έρχεται!
Του Κώστα Βενιζέλου
Μία κοινωνία, που εξαντλεί, αναλώνει τις θύμισες της σε επετειακές συγκεντρώσεις, μνημόσυνα και «επίσημες» τελετές, είναι πρόδηλο ότι κουβαλά ενοχές που έχουν να κάνουν και με μια απίστευτη ανοχή που επιδεικνύεται τέσσερις δεκαετίες τώρα στις «πραγματικότητες».

Αγιατολάχ: Δεν θα αλλάξουμε πολιτική απέναντι στην αλαζονική στάση των ΗΠΑ παρά τη συμφωνία Η Τεχεράνη επιστρέφει στη διεθνή σκηνή - προβληματισμός στις ΗΠΑ


Αγιατολάχ: Δεν θα αλλάξουμε πολιτική απέναντι στην αλαζονική στάση των ΗΠΑ παρά τη συμφωνία
Από τις πρώτες ημέρες μετά την επίτευξη της ιστορικής συμφωνίας με το Ιράν, η περίπλοκη δυναμική γύρω από την χώρα γίνεται εμφανής: Οι «πολεμικές» αναφορές του Αγιατολάχ έχουν ήδη προκαλέσει επιφυλάξεις από την αμερικανική πλευρά ενώ οι πρώτες επισκέψεις ξένων υπουργών στην ιρανική πρωτεύουσα είναι γεγονός -μετά τον γερμανό αντικαγκελάριο Γκάμπριελ, ο γάλλος ΥΠΕΞ αναμένεται στην Τεχεράνη. Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ -επισήμως, ο ανώτατος ηγέτης της χώρας- είχε πει πως, ακόμη και με τη συμφωνία, «δεν θα αλλάξει η πολιτική μας απέναντι στην αλαζονική στάση των ΗΠΑ». Τα λόγια εκείνα ήταν μέρος της ομιλίας του για το τέλος του Ραμαζανιού ενώπιον πλήθους πιστών, οι οποίοι απάντησαν με το συνηθισμένο σύνθημα «θάνατος στις ΗΠΑ».

SZ: Οι Ελβετοί στέλνουν αίμα στην Ελλάδα παρότι δεν πληρώνονται


Μία άγνωστη πτυχή της συμπαράστασης ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες φέρνει στο φως η Süddeutsche Zeitung δημοσιεύοντας συνέντευξη του διευθυντή της Ελβετικής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Ρούντολφ Σβάμπε.
t
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Ελβετία πωλεί αίμα στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Παρότι η Αθήνα αδυνατεί να πληρώσει τον σχετικό λογαριασμό, ο κ.Σβάμπε συνεχίζει να αποστέλλει χιλιάδες ασκούς.«Οι λογαριασμοί δεν πληρώνονται πια (σ.σ. από την Ελλάδα) εδώ και κάποιους μήνες. Ωστόσο, αποφασίσαμε πριν από μερικές ημέρες να συνεχίσουμε το πλήρες φάσμα των αποστολών (σ.σ αίματος). Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε στη μοίρα του τον πληθυσμό εξαιτίας των πολιτικών και οικονομικών προβλημάτων», δήλωσε ο Ρούντολφ Σβάμπε, διευθυντής της Ελβετικής Υπηρεσία Αιμοδοσίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ανασχηματισμός και το αναδυόμενο πολιτικό τοπίο

Το σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ανασχηματισμός και το αναδυόμενο πολιτικό τοπίο
Του Σταύρου Λυγερού]
Η άρνηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσουν την περασμένη Τετάρτη τη νύχτα τα προαπαιτούμενα εν όψει του 3ου Μνημονίου πυροδότησε μία δυναμική, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε διάσπαση το κόμμα του Τσίπρα. Η πρώτη πράξη ήταν ο ανασχηματισμός, ο οποίος αποτελεί ένα βήμα προς την οριστικοποίηση του σχίσματος στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δεύτερη πράξη αναμένεται να είναι η προκήρυξη εκλογών το φθινόπωρο, από τις οποίες πιθανότατα θα προκύψει ένα νέο πολιτικό σκηνικό.

Η Νάντια Βαλαβάνη, το ΤΑΙΠΕΔ και η Ανταλλάξιμη Περιουσία



ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΡΟΥΤΣ Πολεμικό κλίμα στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας

Πολεμικό κλίμα στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας
Του Γιώργου Παυλόπουλου
Στο αίμα πλημμύρισε χθες η κουρδική πόλη Σουρούτς, η οποία βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, σε απόσταση μόλις δέκα χιλιομέτρων από το μαρτυρικό Κομπάνι της Συρίας. Ένας ή περισσότεροι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους ανάμεσα σε εκατοντάδες νέους που συμμετείχαν σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νέων Σοσιαλιστών, λίγο προτού κατευθυνθούν προς το Κομπάνι, όπου είχαν προγραμματίσει ένα τριήμερο εκδηλώσεων συμπαράστασης προς τους υπερασπιστές του από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον 27 νεκροί και 50 τραυματίες, από τους οποίους αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίθεση οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το Ισλαμικό Κράτος, σε αντίποινα για τα πλήγματα που του έχουν καταφέρει οι Κούρδοι μαχητές του YPG (αδελφής οργάνωσης του ΡΚΚ), οι οποίοι έχουν αποκρούσει αλλεπάλληλες προσπάθειες για την κατάληψη του Κομπάνι.

Telegraph: Οι Αυστραλοί θα γίνουν οι επόμενοι Ελληνες και δεν έχουν καν την Ευρώπη

Telegraph: Οι Αυστραλοί θα γίνουν οι επόμενοι Ελληνες και δεν έχουν καν την Ευρώπη
Η καθίζηση των τιμών στις αγορές πολύτιμων μετάλλων και άλλων εμπορευμάτων διεθνώς απειλεί να μετατρέψει την φαινομενικά ισχυρή οικονομία της Αυστραλία στην Ελλάδα του νότιου ημισφαιρίου, προειδοποιεί η βρετανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση το δημόσιο χρέος της χώρας δεν ελέγχεται από κάποια «φιλική» δύναμη όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά από τους Κινέζους που έχουν αγοράσει μεγάλο μέρος των κρατικών τίτλων της χώρας της Ωκεανίας.
Ηδη η ανεργία αυξάνεται και παρότι δεν έχει ακόμη βγει εκτός ελέγχου, τα μέτρα που ελήφθησαν δεν δείχνουν να αποδίδουν, προκαλώντας ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον επιχειρηματικό κόσμο.Η πιο πλούσια γυναίκα της χώρας, Τζίνα Ράινχαρτ, που ελέγχει μεγάλο μέρος των εξορύξεων στην Αυστραλία, προχώρησε προ εβδομάδων σε μείωση 10% στους εργαζόμενούς της, προειδοποιώντας ότι εάν αντιδρούσαν θα ήταν υποχρεωμένη να προχωρήσει σε απολύσεις.

Η μελωδία της δυστυχίας στη Μνημονιακή Ελλάδα!

Ανάλυση του βρετανικού δικτύου για την καταστροφή
Μόνο με τη Μεγάλη Υφεση που έζησαν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930, ως επακόλουθο του Κραχ του 1929, μπορεί να συγκριθεί η οικονομική λαίλαπα που προκάλεσαν τα Μνημόνια στη χώρα μας την τελευταία πενταετία, όπως τονίζει αναλυτικό ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC, το οποίο αναδεικνύει τις δραματικές διαστάσεις της ελληνικής κρίσης, αναφερόμενο στην ανεργία, στη φτωχοποίηση του πληθυσμού, στην αύξηση των αυτοκτονιών και στο κύμα νέων μεταναστών.Το BBC επισημαίνει ότι από το τελευταίο τρίμηνο του 2008 η οικονομία μας διαρκώς συρρικνώνεται, με μοναδική εξαίρεση μια αδύναμη ανάπτυξη το 2014, και έχει χάσει συνολικά το ένα τέταρτο του προ κρίσης μεγέθους της. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση αναπτυγμένης οικονομίας από τη δεκαετία του 1950 και, μολονότι η ελληνική ύφεση δεν ήταν τόσο βαθιά όσο η αμερικανική του 1930, προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω φέτος.

Δηλώσεις Ντάτσιτς στη σερβική εφημερίδα “Κουρίρ” Αντιδράσεις προκάλεσε στο Βελιγράδι η αίτηση του Κοσόβου για ένταξη στην UNESCO

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Βελιγράδι η αίτηση του Κοσόβου για ένταξη στην UNESCO
Αντίδραση προκάλεσε στη Σερβία η υποβολή αίτησης από το Κόσοβο για ένταξη στον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).
Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η αίτηση του Κοσόβου είναι στρέβλωση της συμφωνίας των Βρυξελλών για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας.
Η Σερβία θα κάνει ό, τι μπορεί για να παραμείνει το Κόσοβο εκτός της UNESCO, δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς στην εφημερίδα “Κουρίρ” του Βελιγραδίου, εκφράζοντας την επίσημη σερβική θέση ότι η τελευταία συμφωνία Βελιγραδίου – Πρίστινας στις Βρυξέλλες δεν συνεπάγεται άνοιγμα της πόρτας για την απόκτηση έδρας στον ΟΗΕ.

Χημικά όπλα κατά των Κούρδων

Βομβαρδισμοί στη Συρία

Επίθεση με χημικά όπλα πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του «Ισλαμικού κράτους» στο Συριακό Κουρδιστάν, αποκάλυψε χθες το ανεξάρτητο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται χρήση χημικών όπλων από τους φανατικούς ισλαμιστές σουνίτες. Εκπρόσωπος των «Δυνάμεων Προστασίας του Κουρδικού Λαού», YPG, κατήγγειλε ότι οι τρομοκράτες έπληξαν με βλήματα χημικών περιοχή της πόλης Χάσακα αλλά και το χωριό Τελ Μπρακ, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας του κουρδικού καντονιού Τζαζίρα. Οι Κούρδοι ήταν προετοιμασμένοι για επίθεση με χημικά, καθώς είχαν ανακαλύψει πρόσφατα στην περιοχή, σε κρησφύγετα ισλαμιστών ανταρτών, μάσκες προστασίας από χημικά όπλα.

Ανοχύρωτη χώρα η Τουρκία: Η Αγκυρα κατηγορεί το ΙΚ για την επίθεση αυτοκτονίας


Ανοχύρωτη χώρα η Τουρκία: Η Αγκυρα κατηγορεί το ΙΚ για την επίθεση αυτοκτονίας