29 Σεπτεμβρίου 2015

Το «ανατολίτικο παζάρι» και η επόμενη μέρα στη Συρία

Την ώρα που η κοινή γνώμη στην πατρίδα μας παρακολουθεί, αποσβολωμένη μια επικαιρότητα εστιασμένη σε έναν Βαλκανικό μικρόκοσμο, λίγο έξω από τα σύνορα μας και συγκεκριμένα στην Συρία, πέρα από το ανείπωτο δράμα του προσφυγικού αναφύεται και δημιουργείται μια καινούρια γεωπολιτική δυναμική με αφανή πρωταγωνιστή την Ρωσία. Έχει δε λάβει τέτοιες διαστάσεις η εμπλοκή των Ρώσων στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που ανάγκασε μέχρι και τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σε μια εμβληματική διπλωματική στροφή στο πεδίο της αντιμετώπισης της Συριακής κρίσης.Συγκεκριμένα για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στην Συρία ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε μια χαραμάδα κατανόησης για τον Σύριο Πρόεδρο Άσαντ, δηλώνοντας σε δημοσιογράφους ότι «μπορεί» να συγκαταλέγεται και ο Σύριος Πρόεδρος στις πολιτικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στον τερματισμό της αιματηρής και αδελφοκτόνας σύρραξης που έχει καταφέρει να αποσυνθέσει οικονομικά αλλά κυρίως κοινωνικά μια ολόκληρη χώρα.

Τα γαλάζια σου δράματα (Μέρος Α’) του Κωνσταντίνου Παρίσση

Τα έχω πει. Τα έχουν πει κι άλλοι, με διάφορους τρόπους, εδώ και χρόνια. Αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν ακούει. Προσέξτε, όχι ότι ακούει αλλά δε δέχεται τις διαφορετικές απόψεις. Δεν ακούει γενικώς. Είναι πολιτικά κωφή. Πρόκειται για το ελληνικό κόμμα στο οποίο ο λαός έχει μηδενική δυνατότητα επιρροής. Και γι’ αυτό αργοπεθαίνει.Όλα έχουν, βέβαια, μια εξήγηση. Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας, η εξήγηση είναι πρωτίστως ιστορική και ξεκινά από τα πρόσωπα και τις συνθήκες που τη γέννησαν.Κατά πρώτον, η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα δεν ήταν το αποτέλεσμα, η έκφραση μιας συλλογικής πολιτικής διεργασίας, αλλά προσωπικό δημιούργημα του πιο πληθωρικού πολιτικού και μαζί της ισχυρότερης ηγετικής φυσιογνωμίας της μεταπολεμικής Ελλάδας. Κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν ήταν ο πολιτικός που περίμενε την έκφραση των οργάνων του κόμματος για να χαράξει πολιτική, ή ο πολιτικάντης που ισορροπούσε ανάμεσα στις διαφορετικές σφαίρες επιρροής. Ήταν ο ηγέτης που πήρε μια ολόκληρη χώρα από το χέρι, αν όχι από το αφτί, και την ενέταξε στην Ε.Ο.Κ. γιατί έτσι πίστευε ο ίδιος πως είναι το σωστό. Ο Καραμανλής δεν είχε ανάγκη να ακούει το λαό. Έπρεπε ο λαός να τον ακούει.

Ίμβρος: Επαναλειτουργεί το ελληνικό σχολείο μετά από 40 χρόνια


Πρώτο κουδούνι για το ελληνικό σχολείο της Ίμβρου μετά από 40 χρόνια. Στο σχολείο έχουν κάνει εγγραφή σε πρώτη φάση 8 μαθητές από 5 οικογένειες που επανεγκαταστάθηκαν στην Ίμβρο.

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ «ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ» ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Πώς ο Πούτιν «έκλεψε τη δόξα» από τον Ομπάμα

Πώς ο Πούτιν «έκλεψε τη δόξα» από τον Ομπάμα

Με τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ ως... κυρίως πιάτο και με κοινή διάθεση να συμφωνήσουν ότι διαφωνούν, πραγματοποιήθηκε η 90λεπτη συνάντηση μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, που ξεκίνησε με μια παγωμένη χειραψία και ολοκληρώθηκε με φιλοφρονήσεις.

Αντικρούει τον Ερντογάν ο Νταβούτογλου Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας έκλεισε την πόρτα σε μεταβατικά σχέδια για την Συρία Του Νίκου Στέλγια

http://www.protothema.gr/files/1/2015/01/20/ntavotuglou-erdogan-ena.JPG
Ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου έχει διαφορετικές απόψεις για την Συρία και δεν αισθάνεται την ανάγκη να προβεί σε διπλωματικές δηλώσεις. Αυτό δείχνουν οι τελευταίες επισημάνσεις του στις ΗΠΑ.Μιλώντας λίγο μετά την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου έκλεισε την πόρτα σε μεταβατικά σχέδια για την Συρία, τα οποία προβλέπουν την παραμονή του Μπασάρ Αλ Ασάντ στην ηγεσία της χώρας για ένα χρονικό διάστημα. Ο κ. Νταβούτογλου άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση του προβληματίζεται για το ενδεχόμενο ότι κάποιες δυνάμεις με τον όρο «μεταβατικό σχέδιο» επιθυμούν να διαιωνίσουν την εξουσία του κ. Ασάντ. Ακόμη, επιθυμούν να εμβολιάσουν κάποια μέλη της συριακής αντιπολίτευσης στην επίσημη κυβέρνηση της χώρας.
Ο κ. Νταβούτογλου προειδοποίησε ακόμη ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην κρίση της Συρίας, νέο κύμα προσφύγων ενδέχεται να επιχειρήσει να περάσει στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τα εδάφη της Τουρκίας ως ενδιάμεσο σταθμό.

Τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα και η μάχη Ομπάμα-Πούτιν


Τη ρευστότητα του γεωπολιτικού περιβάλλοντος αλλά και του ισοζυγίου δυνάμεων σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο για το μέλλον της ανθρωπότητας αναδεικνύει η 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Βεβαίως τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους ισχυρότερους άντρες του πλανήτη, Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν.Αναλυτές έχουν ερμηνεύσει τα όσα ο Ρώσος Πρόεδρος έχει πει μέχρι σήμερα, αλλά και την γλώσσα του σώματος του κατά τη διάρκεια των δημόσιων εμφανίσεων του, ως ένα προτεινόμενο «πραξικόπημα» εναντίον του παγκόσμιου ηγεμονισμού των ΗΠΑ. Ιδιαίτερα όμως, ο Ρώσος ηγέτης έκανε ξεκάθαρο ότι επιδιώκει να αποσπάσει τον έλεγχο του συνασπισμού που μάχεται εναντίον των ISIS από τις ΗΠΑ.Δυστυχώς για τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν ο μοναδικός ηγέτης που επιχείρησε να αμφισβητήσει τον ρόλο που για δεκαετίες διατηρούν στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί. Το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ήταν ανέκαθεν μια ευκαιρία για τον εκάστοτε Αμερικανό Πρόεδρο να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας επίδειξη ισχύος ιδιαίτερα στα ζητήματα τρομοκρατίας.

Τις εγγυήσεις και την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων στη Κύπρο έθεσε ο Κοτζιάς στον Άιντα

Tις απόψεις και τους προβληματισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την πορεία επίλυσης του Κυπριακού εξέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την εκτενή συνάντηση που είχε, χθες, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπάρθ ‘Αιντα στο περιθώριο τη Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.Ο κ. Κοτζιάς, στο πλαίσιο της συνολικής επισκόπησης της κατάστασης και της πορείας των διαπραγματεύσεων με τον κ. ‘Αιντα, έθεσε επισταμένως το ζήτημα των εγγυήσεων και της ανάγκης απόσυρσης των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απαντά στον... Μεϊμαράκη


http://4.bp.blogspot.com/-ElegkUOwHRM/VEigQpzgjuI/AAAAAAAABLk/TxBMJ84fzzI/s1600/dorophoto_625___-580x318.jpgΟ νέος Α/ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είναι ένας άνθρωπος που μιλάει σπάνια. Όταν λοιπόν προσωπικά ο ίδιος εκφράζει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για την επίθεση που δέχθηκε προεκλογικά από τον Πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, το ζήτημα είναι σοβαρό. Ο Α/ΓΕΕΘΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, χαρακτήρισε την επίθεση «άκομψη» και είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μένουν εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων. Κατά τα λοιπά, ο Α/ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον Διοικητή των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη αντιστράτηγο Φρέντερικ Μπεν Χότζες, στην οποία και ο ίδιος συμμετείχε, οι ΗΠΑ εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνουν και αυτές μέλος της ομάδας των χωρών που χρησιμοποιούν το Πεδίο Βολής Κρήτης. Ίσως τώρα οι Τούρκοι να πάψουν να αμφισβητούν τουλάχιστον αυτό...
BHMA

Τουρκική "εισβολή" με "επενδύσεις την ώρα που 37 Έλληνες έχουν "βγάλει" 1,1 δις στην Τουρκία


Image
To χρήμα πάνω απ΄ όλα . Δύο διαφορετικά δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων αποκαλύπτουν από τη μία το ενδιαφέρον των Τούρκων να “εισβάλουν” στην Ελλάδα μέσω “επενδύσεων”, αγοράζοντας αεροδρόμια και εμπλεκόμενοι με την ενέργεια. Και από την άλλη ότι πλούσιοι Έλληνες έχουν μεταφέρει στην Τουρκία 1,1 δις ευρώ!

ΙΜΒΡΟΣ: Τούρκοι αντιδρούν στο άνοιγμα του ελληνικού λυκείου

Image«Το άνοιγμα του Ιδιωτικού Ρωμαίικου Λυκείου στην Ίμβρο παραβιάζει το Σύνταγμα» τιτλοφορείται δημοσίευμα της Yeni Cag.Το δημοσίευμα φιλοξενεί τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Umit Yalim, σύμφωνα με τον οποίο, η κυβέρνηση του AKP, για μια ακόμη φορά, παραβιάζει το Σύνταγμα, δίνοντας άδεια για τη λειτουργία του Ιδιωτικού Ρωμαίικου Σχολείου στην Ίμβρο. Τη θέση του αυτή ο Umit Yalim τη στηρίζει στα άρθρα 2 και 5 του υπ ́ αριθμ. 5580 νόμου για τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. (Οι ως άνω διατάξεις ορίζουν ότι οι μαθητές στα μειονοτικά σχολεία θα πρέπει να είναι πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας).Επιπλέον, ο Umit Yalim κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι παραβίασε την αρχή της ισότητας ως προς την παροχή δικαιωμάτων, με την κατάργηση «τουρκικών» μειονοτικών σχολείων στη Δυτική Θράκη από το 2011 έως και σήμερα.

Αναγκαστική προσγείωση

Αν μη τι άλλο οι Ερντογάν-Νταβούτογλου αποδεικνύεται ότι έχουν αντανακλαστικά ρεαλιστικής προσαρμογής: Μπροστά στον κίνδυνο να βρεθεί η Αγκυρα απομονωμένη την ώρα που ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία προσεγγίζουν τη θέση της Μόσχας και της Τεχεράνης ότι δεν υπάρχει λύση στη Συρία χωρίς τον Ασαντ εγκαταλείπουν τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη αντίθετη θέση τους.Μια Συρία όπου ο Ασαντ θα είναι μέρος μιας συμβιβαστικής λύσης και ένα Ιράν που θα προχωρήσει στην πλήρη εξομάλυνση των σχέσεών τους με τις ΗΠΑ είναι δύο δεδομένα που αφήνουν ελάχιστα περιθώρια για το «Στρατηγικό Βάθος», το όραμα Νταβούτογλου για περιφερειακή ζώνη επιρροής της Τουρκίας. Η προσαρμογή της Αγκυρας είναι μονόδρομος καθώς δεν μπορεί να τη διαπραγματευθεί έναντι ανταλλαγμάτων: Μια ειδική σχέση με την ΕΕ θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, ενώ η οικονομική ενίσχυση για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών δεν μπορεί να αντισταθμίσει την ταυτόχρονη έλλειψη δυνατότητας και βούλησης της Τουρκίας να ελέγξει τα σύνορά της προς Νότον.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ;

A young migrant, who drowned in a failed attempt to sail to the Greek island of Kos, lies on the shore in the Turkish coastal town of Bodrum, Turkey. REUTERS/Nilufer Demir/DHA
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ Αν οι Σύροι, στον διεθνοποιημένο εμφύλιό τους με τους ποικίλους μικροεμφύλιους στο εσωτερικό του, εξακολουθούσαν να σφάζονται εντός συνόρων και μετακινούνταν απλώς από τη μια πόλη τους στην άλλη, αναζητώντας μάταια καταφύγιο, η ηγεσία της «διεθνούς κοινότητας» θα συνέχιζε να υποκρίνεται τον ουδέτερο παρατηρητή. Ομως τα σύνορα αποδείχθηκαν αυτό που όντως είναι: μια ασήμαντη γραμμή, που και τη μορφή του φράχτη να πάρει ή του τείχους, αδυνατεί να εμποδίσει τους αποφασισμένους.Ετσι οι βομβαρδισμένοι από εχθρούς και «φίλους», από τον Ασαντ και από τους αντιμαχόμενους αντιασαντικούς, οι μακελεμένοι από το νεοφασιστικό Ισλαμικό Κράτος, οι χτυπημένοι από χημικά άγνωστης πατρότητας, πέρασαν πρώτα στην Τουρκία κι από εκεί στην Ελλάδα. Με τελικό προορισμό κάποια πλούσια χώρα του Βορρά, που η ανάγκη τους τη σχεδιάζει ανοιχτή και ανεκτική.

Εμφύλια πάθη και ο ρόλος των ΗΠΑ

imageΑπό το βιβλίο «Εμφύλια πάθη» του Στάθη Καλύβα και του Νίκου Μαραντζίδη που μόλις κυκλοφόρησε, ξεχωρίζω σήμερα το κεφάλαιο για τον ρόλο των ΗΠΑ στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο –και θα επανέλθω με τον ρόλο της ΕΣΣΔ– τόσο επειδή τα γεγονότα του Ψυχρού Πολέμου βρίσκονται στον χώρο του δικού μου γνωστικού αντικειμένου όσο και επειδή αποτελούν το υλικό μιας επίμονης μυθολογίας. Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς του βιβλίου, η αμερικανική παρέμβαση θεωρείται υπεύθυνη για την τελευταία φάση του εμφυλίου (1946-1949): επικρατεί η άποψη ότι οι ξένες δυνάμεις «μας έβαλαν να πολεμήσουμε μεταξύ μας» διότι οι ΗΠΑ επεδίωκαν να δημιουργήσουν τη μεταπολεμική τους αυτοκρατορία.

Αμερικανική «τορπίλη» για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη Οι ΗΠΑ επιμένουν στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Αμερικανική «τορπίλη» για το Σκοπιανό στη Νέα Υόρκη
Το Σκοπιανό εξακολουθεί να δηλητηριάζει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Σύμφωνα με ξένες διπλωματικές πηγές που μίλησαν στο «Βήμα» υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν ευθέως να δεχθούν το αίτημα της Αθήνας να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή τους ονομασία FYROM (όπως αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ) στη συνάντηση εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού που οι ίδιες διοργανώνουν στη Νέα Υόρκη – στο περιθώριο της 70ης Γενικής Συνέλευσης – την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου. Επέμειναν μάλιστα ότι η πρόκληση της γειτονικής χώρας θα γίνει με το όνομα με το οποίο οι Αμερικανοί την έχουν αναγνωρίσει, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ήδη από το 2004, παρά τις ελληνικές αιτιάσεις ότι η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο του ΟΗΕ.

Ερευνάτε τας συνταγματικάς γραφάς

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ-Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, όπως ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κι ας βάλουμε τα πράγματα στη σειρά. Το δημοκρατικό Σύνταγμα της χώρας δεν αναφέρει πουθενά όσα είπε ο κ. Ιερώνυμος, ψέγοντας την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας. Δεν λέει ότι «η Παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, ελληνοχριστιανική Παιδεία». Αυτά περί ελληνοχριστιανικής Παιδείας τα έλεγε το χουντικό Σύνταγμα του 1968 και ουχί το δημοκρατικό του 1974.

Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει: Τρία λεπτά και στα όρθια “τα είπαν” Ομπάμα και Τσίπρας


Αυτή η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει: Τρία λεπτά και στα όρθια “τα είπαν” Ομπάμα και Τσίπρας
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ… ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΩΝ “ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ” ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ… ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΕΦΕΤΕΙΝΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ “ΡΕΠΟΡΤΆΖ”. ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Η Άγκυρα τροποποιεί την εξωτερική πολιτική της Του Νίκου Στέλγια



http://elita2-live.beluggaweb.net/data/erdogan_supermarket.jpg
Για νέες διπλωματικές μανούβρες και τροποποίηση της στρατηγικής της –όχι των προτεραιοτήτων της-  στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής ετοιμάζεται η Τουρκία. Στην νέα περίοδο, στο τιμόνι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής βρίσκεται το νέο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας και έμπειροι συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου, όπως λ.χ. ο Ιμπραχίμ Καλίν. Υπό την καθοδήγηση των στενών συνεργατών του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν λοιπόν, η Άγκυρα τροποποιεί μερικώς την εξωτερικής πολιτική γραμμή της. Πηγή από το νέο τουρκικό προεδρικό μέγαρο επισημάνει σε αυτή την στήλη ότι υπό την σκιά των νέων εξελίξεων στην περιοχή μας, η Άγκυρα αισθάνεται την ανάγκη και την υποχρέωση να αναθεωρήσει κάποια ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία οδηγούνται σε νέες πρωτοβουλίες και αποφάσεις, γεγονός, το οποίο δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την τουρκική πλευρά. Προτού εισέλθουμε στις «αλλαγές» στην τουρκική εξωτερική πολιτική, αξίζει να υπογραμμίσουμε τα εξής σημεία:

ΣΧΕΔΟΝ 30.000 ΑΤΟΜΑ Τρεις... μεραρχίες ξένων τζιχαντιστών έχουν πάει σε Συρία και Ιράκ

Τρεις... μεραρχίες ξένων τζιχαντιστών έχουν πάει σε Συρία και Ιράκ
Σχεδόν 30.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους πάνω από 250 Αμερικανοί υπήκοοι, έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους και έχουν ενταχθεί σε ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ, με πολλούς εξ αυτών να πολεμούν πλέον στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με μια μελέτη του Κογκρέσου των ΗΠΑ για το ζήτημα η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.