20 Φεβρουαρίου 2014

«Ο Ερντογάν... πουλάει το Κυπριακό», λέει τούρκος βουλευτής

«Ο Ερντογάν... πουλάει το Κυπριακό», λέει τούρκος βουλευτήςΜιλώντας στην ολομέλεια της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο κ. Τσιράι κατηγόρησε τον τούρκο πρωθυπουργό ότι επέλεξε να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό σε μια περίοδο που αναζητεί να βρει στο εξωτερικό την αξιοπιστία που έχασε στο εσωτερικό. Τον κατηγόρησε επίσης ότι απέκρυψε από την τουρκική εθνοσυνέλευση τις διαπραγματεύσεις για το κοινό ανακοινωθέν. "Οι Δυτικοί θέλουν να κάνουν τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό με τον (Τούρκο) Πρωθυπουργό τον οποίο έχουν πάρει ως όμηρό τους και τον Υπουργό των Εξωτερικών του", δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) θα κλείσει τα μάτια στην πραγματοποίηση τη ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα υπό την ομπρέλα της ΕΕ.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Ενισχυμένες μυστικές υπηρεσίες θέλει η Τουρκία

Η κυβέρνηση της Τουρκίας, εξασθενημένη από ένα χωρίς προηγούμενο σκάνδαλο διαφθοράς, κατέθεσε στο κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο το οποίο ενισχύει σημαντικά τις εξουσίες των υπηρεσιών πληροφοριών, έγινε σήμερα γνωστό από κοινοβουλευτική πηγή.
Ενισχυμένες μυστικές υπηρεσίες θέλει η Τουρκία
Σύμφωνα με το κείμενο που κατατέθηκε από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), η τουρκική υπηρεσία πληροφριών (MIT), η οποία εξαρτάται απ' ευθείας από τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα μπορεί να προβαίνει σε υποκλοπές στην Τουρκία και το εξωτερικό χωρίς να έχει έγκριση από δικαστή, διευκρίνισε από την ίδια πηγή.Η υπηρεσία αυτή, οι εξουσίες και ο προϋπολογισμός της οποίας ενισχύθηκαν μετά την έλευση στην εξουσία του AKP το 2002, θα διαθέτει επίσης βάσει του νομοσχεδίου απεριόριστη πρόσβαση σε οποιοδήποτε έγγραφο σχετικό με την "εθνική ασφάλεια", κυρίως όσον αφορά τα τραπεζικά θέματα.

Η νεο-ακροδεξιά της Μαρίν Λεπέν

Δεν υιοθετεί τους τραμπουκισμούς και τις βιαιότητες της Χρυσής Αυγής, από την οποία όχι μόνο τηρεί εκπεφρασμένες αποστάσεις αλλά και την κατηγορεί, θεωρώντας τη ως ξένο σώμα που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο φιλόδοξο κίνημα που έχει αρχίσει με αφετηρία την ίδια και τον κατάξανθο «μπέιμπι φέις» Γκέερτ Βέλντερς, τον Ολλανδό ηγέτη του Κόμματος της Ελευθερίας.Ούτε καν επιδίδεται στα υστερικά καμώματα του πατέρα της (επεισόδια του Ζαν Μαρί Λεπέν στην Κέρκυρα), που εύκολα χάνει την ψυχραιμία του. Η εμφάνισή της, ως ξανθιάς, ψηλής, επιβλητικής και άνετης γυναίκας-πολιτικού, παραπέμπει σε ήρεμη δύναμη που οδεύει σταθερά προς την εξουσία.

ΤΟ «ΠΕΡΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΝΟΥΛΑΝΤ, Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. Η Αθήνα εν μέσω αμερικανο - γερμανικών πυρών

  Οι Αμερικανοί, προς ίδιον όφελος, την εποχή αυτή που όλα «βγαίνουν στο σφυρί», καλύπτουν διακριτικά τον Ελληνα πρωθυπουργό, αν και γνωρίζουν ότι η συγκυβέρνηση της οποίας ηγείται βρίσκεται προς την πόρτα της εξόδου. Διαπιστώνουν «χαώδη κατάσταση στα εν Αθήναις τεκταινόμενα» και «απέλπιδες προσπάθειες και μηχανορραφίες» του «τζούνιορ πάρτενερ» της συγκυβέρνησης, προς μάταιη επιβίωσή του.