22 Απριλίου 2013

Μπερδεύουν τον Κέρι οι ελληνικές θέσεις για την Τουρκία…

Οι Αμερικανοί πρέπει να έχουν «χάσει τη μπάλα» λιγουλάκι με αυτού τους απίθανους… Γαλάτες (βλ. Έλληνες), αφού επισκέφθηκε την Τουρκία με «όπλο» την πολιτική «καρότου και μαστιγίου», έστω και… διπλωματικά εκλεπτυσμένα και βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν ήρθε η ώρα… του μαστιγίου. «Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος», θα σκέφτηκε, εάν ποτέ έτυχε να γνωρίζει το γνωστό «άσμα» του ελληνικού λαϊκού πενταγράμμου.Πήγε στο Πατριαρχείο, μια επίσκεψη την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος ο Ομπάμα να πραγματοποιήσει, αφού μη νομίζει κανείς ότι είναι αφελής και δεν αντιλαμβάνεται τα παιχνίδια και τις στοχεύσεις του Ερντογάν στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να εκθέσουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που αναγκαστικά στηρίζεται στην Τουρκία, όσο είναι ανοιχτά τα μέτωπα της Συρίας και του Ιράν.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τα μυστικά των ευζώνων στο BBC

Τα μυστικά των ευζώνων στο BBC Ενα εντυπωσιακό αφιέρωμα στους ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς και την ιστορία τους, που τραβούν τα βλέμμα όλων όσων επισκέπτονται την Αθήνα παρουσίασε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.Το κέντρο της Αθήνας έχει κατά καιρούς πνιγεί στα δακρυγόνα και τις μολότοφ μετά την βύθιση της Ελλάδας στην ύφεση. Παρόλα αυτά μία ομάδα ανθρώπων κινείται σπάνια και στέκεται αγέρωχη στην ίδια θέση καθημερινά: Η Προεδρική Φρουρά.
Η στολή, η πομπή, η παράδοση. Η Ελλάδα δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την προεδρική φρουρά της, σημειώνει ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν.

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ Πώς και πότε θα σπάσει το τρίτο ταμπού;

Πώς και πότε θα σπάσει το τρίτο ταμπού; Του Γιώργου Καπόπουλου
kapopoulos@pegasus.gr
Μετά την Κύπρο, τι; Στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου έσπασε το ταμπού της ασφάλειας των καταθέσεων, καθώς σε λίγες βδομάδες έγινε σαφές ότι μετά το 2015 οι τράπεζες στην Ευρωζώνη θα χρηματοδοτούνται καταρχήν εκ των έσω (bail in), μια σαφής δήλωση ότι η φόρμουλα διάσωσης που εφαρμόσθηκε σε Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία δεν θα ισχύσει για τα μεγάλα μεγέθη, Ισπανία και Ιταλία.

Συντεταγμένος απεγκλωβισμός ή άτακτη χρεοκοπία

LEW-SOIMPLE01

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Εφόσον η αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει ακόμη ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση, το ζητούμενο με τα κυβερνητικά μέτρα για την οικονομία δεν είναι μόνο εάν είναι καλά ή όχι, αλλά εάν θα εφαρμοστούν και αν θα αποδώσουν. Ομοίως συμβαίνει και με την περίπτωση του μνημονίου και της Βουλής. Η Βουλή, υπό το βάρος της ανάγκης, ψηφίζει ήδη τα μέτρα του μνημονίου. Πώς θα απεγκλωβιστεί από δικές της αποφάσεις, χωρίς εναλλακτικές προτάσεις δράσης, και πώς θα αποφύγει χειρότερες από τις υφιστάμενες εξελίξεις.

ΙΣΤΑΜΕ: Να συνεργαστούν τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου»

Εκδήλωση για το νεοναζισμό με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (Οι βουλευτές Μαρία Γιαννακάκη (1-Α) της ΔΗΜΑΡ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (2-Α) της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανιάτης (3-Α) από το ΠΑΣΟΚ, Νάντια Βαλαβάνη (2-Δ) από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ο γ.γ. του ΥΠΕΣ Γ.Φ. Ιωαννίδης (1-Δ) στη σημερινή εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ με θέμα «Η θεσμική απάντηση στο νεοναζισμό».)
Ανάγκη και ευκαιρία να συνεργαστούν τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» αποτελεί η άνοδος του νεοναζισμού, υπογραμμίστηκε σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ κατά την οποία κάθισαν στο ίδιο τραπέζι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να δώσουν μια «θεσμική απάντηση στον νεοναζισμό», όπως ήταν το θέμα της εκδήλωσης.

Οι άνεμοι που φουσκώνουν τα πανιά της Χρυσής Αυγής


Γράφει ο Σταύρος Λυγερός ΕΙΝΑΙ ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι όχι μόνο το πολιτικό σύστημα, αλλά και το δημοκρατικό φάσμα της κοινωνίας αντιμετωπίζει με αμηχανία την πρόκληση που αντιπροσωπεύει η εντυπωσιακή πολιτικοεκλογική επέλαση της Χρυσής Αυγής. Αν κρίνουμε, μάλιστα, από τις δημοσκοπήσεις, η επέλαση συνεχίζεται. Το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου εμφανίζει τον υψηλότερο ρυθμό εκλογικής ανόδου.

Βγάζουν φωτιές για τη συγνώμη του Νετανιάχου στον Ερντογάν

http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=144057Από ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Σε αντίθεση με τους Ελληνες αναλυτές, που αμέσως μετά τη συγνώμη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον πρωθυπουργό της Τουρκίας ισχυρίστηκαν ότι η Αγκυρα και το Τελ Αβίβ «τα βρήκαν όπως παλιά», οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι. Και πως μπορεί να είναι, όταν ο Ταγίπ Ερτογάν δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο την πολιτική του έναντι του εβραϊκού κράτους.

ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ο θησαυρός της «κρυφής ζώνης»

Ο θησαυρός της «κρυφής ζώνης»   Σε αγώνα δρόµου µεταξύ πετρελαϊκών κολοσσών και κυβερνήσεων µετατρέπεται η προσπάθεια καθορισµού του τρόπου εξαγωγής των τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου από τη Λεκάνη της Λεβαντίνης, στις ΑΟΖ της Κύπρου, του Ισραήλ και του Λιβάνου, επιλογή η οποία έχει όχι µόνο οικονοµική αλλά κρίσιµη γεωστρατηγική σηµασία.

Παιχνίδια στην Τραπεζούντα

ΙnfognomonpoliticsΟ "Διαμελισμός" της Τουρκίας διαμέσου "ξένου δαχτύλου" αποτελούσε διαχρονικά την βάση δημιουργίας φοβικού συνδρόμου στην τουρκική κοινωνία πάνω στην οποία η τουρκική ηγεσία (ισλαμική και κεμαλική) επένδυε πολιτικά τροφοδοτώντας παράλληλα τον τουρκικό εθνικισμό.Ο πιο βολικός στόχος λόγω παρελθόντος η Ελλάδα.Με την επίκληση κινδύνων προερχόμενων απο την Ελλάδα (πραγματικών η μή) το τουρκικό καθεστώς διαχρονικά ακύρωνε την οποία εκδημοκρατικοποίηση του στερώντας απο εθνικές ομάδες τα στοιχειώδη δημοκρατικά τους δικαιώματα.

Δεν θα νοσταλγήσουμε και την χούντα επειδή πτώχευσε η μεταπολίτευση!



http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/xounta-660.jpg
Antinews.grΝα τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά

1) Καλό θα ήταν όσοι γράφουν για την Ελληνική Χούντα των αχυράνθρωπων της CIA να έχουν υπόψην τους τα σχέδια Περικλής -Προμηθέας και την εξελιγμένη μορφή τους το σχέδιο Ιέραξ απο ποιούς εκπονήθηκαν κα ισε τι αποσκοπούσαν