24 Δεκεμβρίου 2014

Από την αποτυχία στον διασυρμό- Η πολιτική τάξη αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων


Οι ελιγμοί τακτικής των πρωταγωνιστών της πολιτικής ζωής και τα σενάρια που αναπτύσσονται και εγκαταλείπονται με εντυπωσιακή ταχύτητα δεν κρύβουν την ποιοτική αλλαγή προς το χειρότερο. Η Ελλάδα είναι σήμερα η μόνη μνημονιακή χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει και να αφήσει πίσω της το πρόγραμμα προσαρμογής και ετοιμάζεται να κάνει το άλμα από την εθνική αποτυχία στον οικονομικό τομέα, στον εθνικό διασυρμό!
imageΌταν οι νέοι είναι παλιοί
Ο συρρικνωμένος παραδοσιακός δικομματισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αμφισβητείται με δυναμικό τρόπο από νέους πολιτικούς ηγέτες και νέες πολιτικές δυνάμεις. Το πρόβλημα είναι ότι οι «νέοι» είναι σε πολλά ζητήματα στρατηγικής σημασίας πιο παλιοί και από τον παραδοσιακό δικομματισμό.
Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει χάσει εδώ και έξι μήνες τη μεταρρυθμιστική της δυναμική, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές να περάσουν στην αναδιάρθρωση του χρέους του ελληνικού Δημοσίου για να το αποπληρώσουμε σε πενήντα αντί για τα προγραμματισμένα τριάντα χρόνια, με εντυπωσιακά μειωμένο ετήσια τοκοχρεολύσια.

Ερντογάν: Τα τούρκικα δεν είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας


Άλλη γλώσσα τα τούρκικα και άλλη τα «οθωμανικά» είπε ο τούρκος πρόεδρος και κατήγγειλε την υιοθέτηση του λατινικού αλφαβήτου από τον Μουσταφά Κεμάλ.Νέες απόψεις για την «νέα Τουρκία» που έχει στα σκαριά, εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στο Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας στην Αγκυρα.-Τα τούρκικα δεν είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας .Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ξεχάσουν χιλιάδες όρους και έννοιες, οι οποίες με αφαιρέθηκαν από τα λεξικά
erntogan-ta-tourkika-den-einai-i-glwssa-tis-filosofiasΟ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε λίγο ούτε πολύ, έκανε διαχωρισμό ανάμεσα στην «σύγχρονη τουρκική γλώσσα» και την Οθωμανική. «Είχαμε μια πολύ πλούσια γλώσσα, την Οθωμανική, που είχε την δυνατότητα να παράγει επιστήμη. Και μια μέρα ξυπνήσαμε και διαπιστώσαμε ότι αυτή η γλώσσα είχε χαθεί.» είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος στην υιοθέτηση από τον Μουσταφά Κεμάλ του λατινικού αλφαβήτου το 1927. Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η γλωσσική αλλαγή επέβαλε στους τούρκους να διδάσκονται την επιστήμη από ξένες γλώσσες. «Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να ξεχάσουν χιλιάδες όρους και έννοιες, οι οποίες με αφαιρέθηκαν από τα λεξικά.» είπε ο Ερντογάν. Τόνισε δε, ότι είναι αδύνατον κάποιος να σπουδάσει φιλοσοφία με το ισχύον τουρκικό λεξιλόγιο: «Είτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις οθωμανικές λέξεις και έννοιες ή όρους από τα Γαλλικά, τα Αγγλικά και τα Γερμανικά.»

Σε κρίσιμη καμπή το Ισραήλ για το μέλλον των κοιτασμάτων του

Το Ισραήλ αφιερώνει τόση προσπάθεια στο να μοιράσει την πίτα του φυσικού αερίου που στο τέλος θα ξεχάσει να την ψήσει”, προειδοποιούσε σε άρθρο του το 2013 ο Γκαλ Λουφτ του έγκυρου Rigzone. Πλέον τα λόγια του φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται, αν κρίνουμε από την απόφαση των αρχών ανταγωνισμού του Ισραήλ να αναγκάσουν τη Noble και τη Delek να πουλήσουν το ένα από τα δύο μεγάλα κοιτάσματα που διαχειρίζονται (Ταμάρ και Λεβιάθαν).Η απόφαση των αρχών αφήνει ξεκρέμαστες όχι μόνο τις δύο εταιρείες, αλλά και τους πελάτες με τους οποίους έχουν υπογράψει προσύμφωνα πώλησης φυσικού αερίου, δηλαδή τους σταθμούς LNG στην Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Αρχή.

Δολοφονούν Χριστιανούς στη Λιβύη Δεν πρόκειται για ένα ειδεχθές έγκλημα αλλά κυρίως για μια ενέργεια με θρησκευτικά κίνητρα

Νέα βιαιότητα κατά Χριστιανών σημειώθηκε στη Λιβύη όταν ένας Αιγύπτιος γιατρός και η σύζυγός του - Χριστιανοί Κόπτες - δολοφονήθηκαν και η κόρη τους απήχθη την Τρίτη  από την οικία τους στην πόλη Σύρτη."Δύο ένοπλοι άνδρες, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει αναγνωριστεί, σκότωσαν σήμερα τον Χριστιανό γιατρό από την Αίγυπτο Μάγκντι Σόμπι Τούφικ και τη σύζυγό του στην κατοικία τους στο νοσηλευτικό κέντρο Τζαρφ στη Σύρτη", σε απόσταση 500 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ο Γιούσεφ Τεμπέικα, πρόεδρος ενός τοπικού συμβουλίου.Οι δολοφόνοι στη συνέχεια "απήγαγαν την κόρη τους ηλικίας 18 ετών και εγκατέλειψαν 2 μικρά κορίτσια στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα" προσέθεσε ο ίδιος.

Από τη Νορμανδία στις Αρδένες

Πριν από 70 χρόνια, τον Δεκέμβρη του '44, την ώρα που μαίνονταν οι μάχες στην Αθήνα, η Βέρμαχτ εξαπέλυε στα δάση των Αρδενών στο Βέλγιο την πρώτη σοβαρή αντεπίθεση στις συμμαχικές δυνάμεις που πριν από έξι μήνες είχαν αποβιβασθεί στη Νορμανδία.Σήμερα, από ό,τι φαίνεται, θα δούμε σε συμπυκνωμένο χρόνο τις Αρδένες να ακολουθούν τη Νορμανδία ή ακόμη και να εκτυλίσσονται ταυτόχρονα! Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες, η αγγλική αυτή θυμοσοφική διαπίστωση τείνει να επιβεβαιωθεί στην επικείμενη υλοποίηση της ποσοτικής επέκτασης από τον Ντράγκι και την ΕΚΤ και τις κινήσεις του επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Βάιντεμαν. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας ξέρει ότι δεν μπορεί να καθυστερήσει, και πολύ περισσότερο να ακυρώσει, την απόβαση στη Νορμανδία, την απόφαση για τύπωμα χρήματος με αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ που αναμένεται στις 22.1., συνεχίζει όμως να θορυβεί λέγοντας ότι η ποσοτική επέκταση δεν είναι ενδεδειγμένη λύση εν επιγνώσει ότι προβάλλει τη χώρα του ως πλήρως απομονωμένη στο ΔΣ της ΕΚΤ.

Αυστραλία: Βραβεία σε μαθητές που αρίστευσαν στο μάθημα των Ελληνικών Και κάλαντα για τους ηλικιωμένους

Τους μαθητές και τις μαθήτριες που αρίστευσαν στο μάθημα των Ελληνικών στις εξετάσεις του VCE, βράβευσε η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή της, που φέτος έλαβε χώρα στο πανέμορφο νέο κοινοτικό κτίριο με τη συμμετοχή άνω των 350 ατόμων. Η εκδήλωση που έγινε σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, είχε επίσης ως σκοπό να ευχαριστήσει όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια του χρόνου, βρέθηκαν στο πλευρό της Kοινότητας.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης συνεχάρη τους μαθητές που αρίστευσαν και ευχαρίστησε το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων για την προσφορά τους, καθώς και όλους όσους στηρίζουν και συμπαραστέκονται στην Κοινότητα.

Forbes: Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα


«Το Βρετανικό Μουσείο οφείλει να επιστρέψει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα» υποστηρίζει σε άρθρο της στο αμερικανικό περιοδικό Forbes η Λέιλα Αμινεντόλεχ, δικηγόρος της εταιρείας Galluzzo & Amineddoleh και εκτελεστική διευθύντρια της Lawyers' Committee for Cultural Heritage Preservation, σημειώνοντας ότι «η απόφαση για δανεισμό ενός τμήματος των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη Ρωσία αποτελεί προσβολή κατά της Ελλάδας». Μεταξύ άλλων, η κ. Αμινεντόλεχ αναφέρει ότι «τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αποτελούν μέρος ενός μνημείου, που αναγνωρίζεται ως σύμβολο του Δυτικού Πολιτισμού και ως το υψηλότερο αρχιτεκτονικό επίτευγμα των Αρχαίων Ελλήνων» και επισημαίνει:

Ο πάπας Φραγκίσκος συνομίλησε με Ιρακινούς πρόσφυγες στο Κουρδιστάν

O πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε σήμερα σε Ιρακινούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό Ανκάουα κοντά στο Αρμπίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν στους οποίους τόνισε ότι σκέφτεται ιδιαίτερα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. «Στην καρδιά μου είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Τα αθώα παιδιά, τα παιδιά που έχουν χάσει την ζωή τους, τα παιδιά που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης. Ας σκεφτούμε όλοι τα παιδιά την ώρα που ο Ιησούς Χριστός επισκέπτεται τα σπίτια μας. Και σκέφτομαι επίσης τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους ηλικιωμένους που έχουν ήδη ζήσει πολλά και που σηκώνουν αυτόν το σταυρό» είπε στο τηλέφωνο σε πρόσφυγες που έφθασαν το περασμένο καλοκαίρι από τη Μοσούλη και την πεδιάδα του Νινευή σε αυτόν τον καταυλισμό. Εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Σβήνουν τα ίχνη των «απίστων»

Ορθόδοξη εκκλησία στο Γιαμρούντ, μετά από επίθεση φανατικών ισλαμιστών 
Σβήνουν τα ίχνη των «απίστων» Ενας πόλεμος «μέσα στον πόλεμο» διεξάγεται καθημερινά στη Συρία, παράλληλα με την ανθρωπιστική τραγωδία, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του εμφυλίου, τα εκατομμύρια των προσφύγων, την απόλυτη καταστροφή. Οι μάχες μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των ανταρτών, η συστηματική καταστροφή των μη ισλαμικών μνημείων από τους τζιχαντιστές και τα οργανωμένα κυκλώματα αρχαιοκαπήλων έχουν προξενήσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας. Αρχαίες πόλεις, ελληνιστικοί ναοί, ρωμαϊκά μνημεία, ορθόδοξες εκκλησίες, κάστρα των σταυροφόρων, ισλαμικά τεμένη, μεσαιωνικά σουκ, αλλά και αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και βιβλιοθήκες έχουν λεηλατηθεί, καταστραφεί, συληθεί, άλλοτε (το συνηθέστερο) με σκοπό το κέρδος κι άλλοτε για να σβηστούν τα ίχνη της πολιτιστικής κληρονομιάς των χριστιανών «απίστων» ή των «αιρετικών», στους οποίους οι φανατικοί σουνίτες συγκαταλέγουν τους σιίτες μουσουλμάνους, τους σούφι και τους γεζήδες.

Ηταν και τότε Χριστούγεννα

Ηταν και τότε Χριστούγεννα
Ηταν και τότε Χριστούγεννα. Οταν το 2004 μάθαμε τη λέξη τσουνάμι, όχι σαν ένα λήμμα στο λεξικό, αλλά σαν μια πραγματικότητα που δεν καταφέρναμε να συλλάβουμε την αγριότητά της. Μια σύμπτωση της τύχης το έφερε να αφορά εμένα και τους δικούς μου λίγο πιο πολύ από την πλειονότητα της κοινωνίας μας. Η Κέραλα, νοτιότατο άκρο της ινδικής υποηπείρου και μήτρα των θεατρικών τεχνών της Ινδίας, όπου είχαμε περάσει ενάμιση αξέχαστο μήνα δουλειάς και φιλίας, ήταν μια από τις πληγείσες περιοχές. Περάσαμε ώρες στο τηλέφωνο προσπαθώντας να μάθουμε αν οι φίλοι μας ζουν. Αδικα. Ο θεός της θάλασσας, που οι Ινδοί δεν τον εμπιστεύονται διόλου, είχε κόψει τις επικοινωνίες.

ΡΩΣΙΑ Ο Πούτιν βάζει... φρένο στην τιμή της βότκας

Εντολή για να φρενάρει η άνοδος της τιμής της βότκας έδωσε στην κυβέρνηση ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητάς του, εν μέσω της επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης.
Ο Πούτιν βάζει... φρένο στην τιμή της βότκας Ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με κυβερνητικούς αξιωματούχους και κυβερνήτες περιοχών, είπε ότι οι υψηλές τιμές της βότκας ενθαρρύνουν την παράνομη παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών, η κατανάλωση των οποίων ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των πολιτών από ό,τι αυτή των αλκοολούχων ποτών που παρασκευάζονται, συσκευάζονται και πωλούνται νόμιμα.
«Η ταχεία αύξηση της τιμής της βότκας οδηγεί μόνο σε αύξηση της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών που παρασκευάζονται παράνομα», δήλωσε ο Πούτιν, ο οποίος είναι γνωστός για την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Η ΕΝΤΑΣΗ Τζιχαντιστές κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος της Ιορδανίας - Επιασαν όμηρο τον πιλότο

Τζιχαντιστές κατέρριψαν μαχητικό αεροσκάφος της Ιορδανίας - Επιασαν όμηρο τον πιλότο
Το Ισλαμικό Κράτος κατέρριψε πολεμικό αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την εξτρεμιστική οργάνωση να ανακοινώνει από την πλευρά της ότι έχει αιχμαλωτίσει τον ιορδανό πιλότο του.
«Εχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν αιχμαλωτίσει άραβα (και μη σύρο) πιλότο αφού κατέρριψαν το αεροσκάφος του με πύραυλο εδάφους-αέρος κοντά στην πόλη της Ράκα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου. Η πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα ανέβασε φωτογραφίες σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες που δείχνουν μαχητές να έχουν αιχμαλωτίσει έναν πιλότο, λέγοντας ότι είναι ιορδανός πολίτης και δίνοντας το όνομά του. Η Ιορδανία είναι μία από τις τέσσερις αραβικές χώρες που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό που από τον Σεπτέμβριο πραγματοποιεί αεροδρομικές επιδρομές.

Τουρκία: Διατηρεί το επιτόκιο και αψηφά τον Ενρτογάν η κεντρική τράπεζα

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας διατήρησε σήμερα το βασικό επιτόκιό της στο 8,25%, αψηφώντας και πάλι τον ισλαμοσυντηρητικό πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητάει μια ισχυρή μείωση των επιτοκίων.
Στο τέλος της μηνιαίας συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της, η κεντρική τράπεζα εξήγησε πως θα συνεχίσει την "πολιτική της νομισματικής λιτότητας" μέχρι "να παρατηρηθεί κάποια αισθητή βελτίωση όσον αφορά τον πληθωρισμό" και διευκρίνισε πως ελπίζει ότι η μείωση της τιμής του πετρελαίου θα έχει αντίκτυπο στις τιμές.Ο πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ετήσιο ρυθμό 8,80%.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Νταβούτογλου σε συνοριακό φυλάκιο στον Έβρο


45Σε χειρονομία φιλίας προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, που επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το τελωνείο και το συνοριακό φυλάκιο, στις Καστανιές του Έβρου.Ο κ. Νταβούτογλου, ευρισκόμενος από το πρωί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ανδριανούπολη, ταξίδεψε αιφνιδιαστικά μέχρι τις Καστανιές του Έβρου, για να ευχηθεί στους Έλληνες αξιωματικούς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.
Στην ολιγόλεπτη παρουσία του στον ελληνικό μεθοριακό σταθμό, ο Τούρκος πρωθυπουργός, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή και τον στρατιωτικό διοικητή Ορεστιάδας, με τους οποίους αντάλλαξε δώρα και τους ευχήθηκε υγεία και ειρήνη.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο κυρίαρχος ρόλος της Τουρκίας στον νέο ενεργειακό χάρτη

Ο κυρίαρχος ρόλος της Τουρκίας στον νέο ενεργειακό χάρτη  Του Κ.Ν. Σταμπολή*
Τόσο η πρόσφατη απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για ακύρωση της όδευσης του αγωγού South Stream προς τα βΒουλγαρικά παράλια και η ανακοίνωση της πρόθεσης για την κατασκευή ενός αντίστοιχου μεγέθους αγωγού προς την Τουρκία, η προσχώρηση του Ισραήλ στον ελληνικής εμπνεύσεως αγωγό East Med, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω Ελλάδας, προς την Ευρώπη, η απόφαση της κοινοπραξίας στον TAP για τον πρόωρο διπλασιασμό της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού (από 10.0 BCM's στα 20.0 BCM's) και τέλος η ανακοίνωση για τη δημιουργία του Vertical Corridor (κάθετου διαδρόμου φυσικού αερίου) που θα ενώνει την Ελλάδα με την Ουγγαρία μέσω του υπάρχοντος δικτύου αγωγών της περιοχής, στην πράξη σηματοδοτούν την επανασχεδίαση του ενεργειακού καμβά της ευρύτερης περιφέρειας της ΝΑ Ευρώπης.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ Το μικρό «θαύμα» των εξαγωγών φθάνει στο τέλος του...

Το μικρό «θαύμα» των εξαγωγών φθάνει στο τέλος του...  Του Γιώργου Μανέττα
gmanettas@pegasus.gr
Παρότι προς στιγμήν φάνηκε πως μπορούσε να αναστραφεί η πτωτική πορεία, ωστόσο όλα δείχνουν πως οι ελληνικές εξαγωγές θα ολοκληρώσουν τη φετινή χρονιά με αρνητικό πρόσημο. Το εμπάργκο που επέβαλε η κυβέρνηση της Ρωσίας στα ευρωπαϊκά προϊόντα και κυρίως η έλλειψη ρευστότητας έπληξαν καίρια τις πωλήσεις ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, δίνοντας οριστικό «τέλος» στην αλματώδη άνοδο που εμφάνισαν τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων η συνολική αξία των εξαγωγών το 2014 αναμένεται να υποχωρήσει κατά 4,5% και να διαμορφωθεί στα 26,3 δισ. ευρώ, ενώ και εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών αναμένεται κάμψη 2,4%, στα περίπου 16,5 δισ. ευρώ.

Ο απόηχος της επίσκεψης του Πάπα στην Τουρκία

Κοινή Διακήρυξη υπογράφουν Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας ΦραγκίσκοςΑν και ο ταχύς ρυθμός μεταβολής της πολιτικής επικαιρότητος σε Ελλάδα και Τουρκία τείνει να επισκιάζει σημαντικά γεγονότα εντός ολίγων μόλις ημερών, αξίζει να επισημανθούν κάποιες σημαντικές πτυχές της επισκέψεως του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία. Αυτές ανάγονται τόσο στην τουρκική εξωτερική πολιτική, όσο και στις σχέσεις καθολικισμού και ορθοδοξίας.
Η επίσκεψη του Πάπα υπενθύμισε πόσο έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες από την τελευταία φορά που προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας επισκέφθηκε τη χώρα. Οταν ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ μετέβη στην Αγκυρα αλλά και στο Φανάρι το 2006, η είδηση συνοδεύθηκε από έντονες διαμαρτυρίες και αντεγκλήσεις. Αυτήν τη φορά ο αντίκτυπος στον ισλαμιστικό και εθνικιστικό Τύπο ήταν μικρότερος. Τούτο πιθανόν να συνδέεται και με τη μετριοπάθεια και την ταπεινοφροσύνη που χαρακτηρίζουν τη δημόσια εικόνα του νυν Πάπα. Η απόφασή του να αρνηθεί τις λιμουζίνες της τουρκικής κυβερνήσεως και να χρησιμοποιήσει ένα απλό αυτοκίνητο κατά τις μετακινήσεις του υπογραμμίσθηκε με νόημα από τον τουρκικό Τύπο και ήλθε σε απόλυτη αντίθεση με τις εικόνες χλιδής, σπατάλης και αλαζονείας που έχουν κατακλύσει τον τουρκικό δημόσιο βίο τα τελευταία χρόνια.

Πρός Αργοκινημένους

http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image-477x305/article/49895-110500.jpg

Πώς φτάσαμε στους “Στύλιους”;-Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού στην χτεσινή αθλιότητα του τέως υφυπουργού Παιδείας ονόματι Στύλιου. Ο κ.Σαμαράς έπραξε το αυτονόητο. Και «παραίτησε» τον εν λόγω ο οποίος νωρίτερα είχε απευθύνει από βήματος Βουλής αυτό το πολύ «διαπαιδαγωγικό» (σσ: υφυπουργός Παιδείας ήταν γαρ…): «Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη»… 

    Συγχαρητήρια, λοιπόν, στον κ.Σαμαρά για την αυτονόητη απόφασή του, και το λέμε ειλικρινά μιας και έχουμε φτάσει στο σημείο να ψάχνουμε ακόμα και το αυτονόητο. Συγχαρητήρια και για έναν επιπλέον λόγο. Διότι η αντίδραση του πρωθυπουργού προήλθε από έναν άνθρωπο που πριν ακριβώς από ένα χρόνο είχε δηλώσει: «Εγώ μεγάλωσα και δεν γνώρισα ποτέ μου ένα φασίστα, να μου πουν ότι "ξέρεις, αυτός είναι φασίστας" από μικρός. Δεν βρήκα έναν. Που είναι; Γιατί είναι;». Λόγια του κ.Σαμαρά είναι αυτά (συνέντευξη Α.Σαμαρά, «Mega», 4/11/2013)…
    Η υπόθεση Στύλιου, όμως, θέτει ένα ζήτημα. Και το ζήτημα είναι: Πως οδηγηθήκαμε να κυβερνούν τον τόπο οι «Στύλιοι»;

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, εγώ θα ψηφίσω «παρών»-Προειδοποίησε ότι το ίδιο θα πράξουν και άλλοι βουλευτές

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χ. Μαρκογιαννάκης: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση»
Κυρ. Μητσοτάκης: Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, εγώ θα ψηφίσω «παρών»Στην αποκάλυψη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας, αν αυτό πράξουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποίησε ότι την ίδια απόφαση έχουν πάρει και άλλα κοινοβουλευτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και δεν προτίθεται να δεχτούν τον ελιγμό της Χρυσής Αυγής να νομιμοποιηθεί μέσω της εκλογής Προέδρου.