20 Αυγούστου 2016

Πουλάει το μετάλλιο του Ρίο για να σώσει τη ζωή ενός τρίχρονου

Πουλάει το μετάλλιο του Ρίο για να σώσει τη ζωή ενός τρίχρονουΚίνηση ανθρωπιάς από τον αργυρό Ολυμπιονίκη, Πιορτ Μαλακόφσκι, ο οποίος αποφάσισε να θέσει προς πώληση το μετάλλιο που κατέκτησε στους Αγώνες του Ρίο για να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα αγόρι που πάσχει από καρκίνο.
«Στο Ρίο πάλεψα για το χρυσό, καλώ όλους τους ανθρώπους, να αγωνιστούμε μαζί για κάτι που είναι ακόμη πιο πολύτιμο: για την υγεία αυτού του φανταστικού αγοριού», έγραψε στο Facebook ο Πολωνός Ολυμπιονίκης και υποστήριξε ότι όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη δημοπρασία θα δαπανηθούν για τη θεραπεία του τρίχρονου Όλεκ Σιμάνσκι.Ο τρίχρονος υποφέρει για σχεδόν δύο χρόνια από ρετινοβλάστωμα, έναν καρκίνο των ματιών που επηρεάζει τα μικρά παιδιά. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σωθούν τα μάτια του Όλεκ στην Πολωνία. Η μόνη πιθανότητα είναι να πάει για θεραπεία στη Νέα Υόρκη», δήλωσε ο Μαλακόφσκι και πρόσθεσε: «Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε στην προσφορά. Αν μπορέσετε να με βοηθήσετε, το ασημένιο μετάλλιο μου μπορεί να είναι πιο πολύτιμο για τον Όλεκ από το χρυσό».
Δείτε την ανάρτηση του Πολωνού Ολυμπιονίκη:

Τα αεροπλάνα του Άσαντ απειλούν τους Κούρδους στην Χασάκα, αυτά των ΗΠΑ τους καλύπτουν!

Συριακά αεροσκάφη κρούσης SU-24. EPA/ABEDIN TAHERKENAREHΑεροπλάνα της συριακής πολεμικής αεροπορίας πετούν εκ νέου πάνω από τη βορειοανατολική συριακή πόλη Χασάκα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών, παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ εναντίον οποιωνδήποτε πληγμάτων στην πόλη αυτή που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τους συμβούλους τους που βρίσκονται στο έδαφος, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν τα αεροσκάφη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, τα οποία πετούσαν όλη τη νύχτα πάνω από την πόλη, πραγματοποίησαν και πλήγματα, όπως έκαναν προχθές Πέμπτη και χθες Παρασκευή, την ώρα που σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν στο έδαφος, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το πραξικόπημα «πάγωσε» τον τουρισμό από Τουρκία Ενώ η Σάμος κατέγραψε μεγάλη άνοδο, της τάξης του 80% σε αφίξεις Τούρκων

Στο σύνολό τους, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν κατόρθωσαν να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από τη μείωση των αφίξεων τσάρτερ με Τούρκους τουρίστες, τον περασμένο Ιούλιο, λόγω της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα. Ενώ η Σάμος κατέγραψε μεγάλη άνοδο, της τάξης του 80% σε αφίξεις Τούρκων, συνολικά το Βόρειο Αιγαίο σημείωσε πτώση τουριστών εξ Ανατολών σε ποσοστό 1,5%. Κι αυτό διότι η πτώση στη Λέσβο και στη Χίο είναι πολύ μεγαλύτερη και αισθητή, της τάξης του 22% και 24%, σε σχέση με πέρυσι.

Spiegel: Η ΜΙΤ ζητά την υποστήριξη της γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών


Image

 Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο έχει στη διάθεσή του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT (Istihbarat Teskilati) ζήτησε από όλους τους αρμόδιους γερμανικούς φορείς και από την Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΒΝD) να συμβάλoυν στην έρευνα κατά των υποστηρικτών του Γκιουλέν στη Γερμανία και να τους απελάσουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ΜΙΤ, πολλοί υποστηρικτές του Γκιουλέν διέφυγαν στο εξωτερικό.

"Αλεπόν τρώει κι η ζεπίρα πρέσκεται."

http://kurdpress.com/Images/News/Larg_Pic/29-5-1395/IMAGE636072885312252216.jpgΠανηγυρίζει η Άγκυρα τις επιθέσεις Άσαντ κατά Κούρδων: Θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην Συρία Η Τουρκία θα αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στη συριακή κρίση μέσα στους έξι επόμενους μήνες ώστε η σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα να μην διασπαστεί εθνοτικά, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Η Δαμασκός κατάλαβε πως οι Κούρδοι καθίστανται “απειλή και για τη Συρία”, δήλωσε ακόμη ο Γιλντιρίμ στην πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στα χωρίς προηγούμενο πλήγματα της συριακής πολεμικής αεροπορίας εναντίον των Κούρδων στη Χασάκα (βορειοανατολική Συρία).

“Καπέλο” στη MIT βάζει το καθεστώς Ερντογάν

MITΤο καθεστώς Ερντογάν βάζει “καπέλο”  στην περιβόητη υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ δημιουργώντας μια νέα υπηρεσία πληροφοριών.Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να θέσει όλες τις επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών υπό την “ομπρέλα” μιας νέας “κοινής δομής”,όπως την ονόμασε.
Η δικαιολογία είναι η πιο αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών,ωστόσο είναι προφανές ότι η αιτία έχει να κάνει με την αδυναμία της ΜΙΤ να προειδοποιήσει για το πραξικόπημα.Ακόμη χειρότερο το σενάριο που θέλει την ΜΙΤ ή  κάποιο κομμάτι της να έχει σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.http://www.militaire.gr/

Έκτακτη σύσκεψη “για θέματα ασφαλείας” στο “παλάτι” του Ερντογάν!Ποιοι συμμετείχαν

tourkia_ektaktoΈκτακτη σύσκεψη στο “παλάτι” του Ερντογάν με αντικείμενο “θέματα ασφαλείας”. Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 15.00 το μεσημέρι και ολολκηρώθηκε στις 18.30.Η σύσκεψη έγινε υπό τον Ερντογάν και συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ,ο διοικητής της ΜΙΤ και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.Στην Τουρκία τέτοιες συσκέψεις δεν γίνονται “για τις κάμερες”.Και πάντως δεν γίνονται μόνο γι΄ αυτές.Το καθεστώς Ερντογάν έχει πολλούς λόγους για να ανησυχεί.Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο Παγκόσμιος Ποντιακός Ελληνισμός στο πλευρό του Προκόπη Παυλόπουλου για τη γενοκτονία των Ποντίων

http://www.thepressroom.gr/sites/default/files/styles/image_1100_xxx/public/field/articles/images/2574133.jpg?itok=gWqRyeHE Στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και εναντίον της Τουρκίας τάσσεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι Πόντιοι απανταχού, δικαιώνουν τον κ. Παυλόπουλο για υα όσα είπε κατά την παρουσία του τον Δεκαπενταυγουστο στην Παναγία Σουμελά, επιτίθενται στην Αγκυρα για την απαράδεκτη απάντηση της και εμμέσως «αδειάζουν» κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία που δεν πήραν θέση στις τουρκικές προκλήσεις.

ΡΩΣΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΗΠΑ -Ε.Ε Στα χαρακώματα Τουρκία-Δύση και στη μέση ο Βλ. Πούτιν

Στα χαρακώματα Τουρκία-Δύση και στη μέση ο Βλ. Πούτιν Του Γιώργου Καπόπουλου-kapopoulos@pegasus.gr
Ολική επαναφορά στην προ της κατάρριψης του Σουχόι τον περασμένο Νοέμβριο κατάστασης πραγμάτων στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας, κάπως έτσι θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν την προηγούμενη Τρίτη στην Αγία Πετρούπολη.Τα ανοίγματα της Άγκυρας ή καλύτερα τα μηνύματα ότι η τουρκική πλευρά επείγεται για εξομάλυνση των διμερών σχέσεων είχαν καταλήξει στα τέλη Ιουνίου στην ταυτόχρονη με το Ισραήλ δημοσιοποίηση της αποκατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία. Με αυτό το δεδομένο το Κρεμλίνο έσπευσε να καλύψει χωρίς περιστροφές τον επειγόμενο για εκκαθάριση εκκρεμοτήτων Ερντογάν από τις πρώτες ώρες της απόπειρας πραξικοπήματος.

Οι Κούρδοι στο προσκήνιο - υπό εντονότερη πίεση


Οι Κούρδοι στο προσκήνιο - υπό εντονότερη πίεση
Του Κώστα Ράπτη
Αντιδρώντας στις αλλεπάλληλες επιθέσεις, με τουλάχιστον 12 νεκρούς, που σημειώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην ανατολική Τουρκία και αποδίδονται στο ΡΚΚ, ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdoğan υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους, του PKK και της "τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκιουλενιστών” - έφτασε μάλιστα μέχρι του σημείου να πει ότι όλοι αυτοί οι αντίπαλοι του τουρκικού κράτους "δρουν από κοινού”.