27 Ιανουαρίου 2014

Ελληνοσκοπιανή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ταλάτ Τζαφέρι.Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας στο υπουργείο.Κατά την υποδοχή δεν έγινε η καθιερωμένη επιθεώρηση του αγήματος απόδοσης τιμών από τον φιλοξενούντα αξιωματούχο και δεν ακούσθηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών.
Τον υπουργό Άμυνας της ΠΓΔΜ υποδέχθηκε ο Έλληνας υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και τιμές απέδωσε το άγημα που παρατάσσεται στα σκαλοπάτια του ΓΕΕΘΑ, ενώ σύμφωνα με τον κανόνα η ελληνική σημαία κυμάτιζε δίπλα στη σημαία του φιλοξενούμενου αξιωματούχου- στη συγκεκριμένη περίπτωση της ΠΓΔΜ.
Στη συνάντηση των δύο υπουργών εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών στον στρατιωτικό τομέα.

"Μακεδονία" τα Σκόπια μέσα στην ελληνική Βουλή! Πρόκληση χωρίς απάντηση


Δυο φορές ενώπιον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας μίλησε για “Μακεδονία”,αναφερόμενος στο κρατίδιο. Κανείς από τους δύο δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει, διακόπτοντας τον σκοπιανό και ζητώντας του το αυτονόητο. Στην αίθουσα γερουσίας του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας

Α.ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Σε ισχυρά θεμέλια η πολιτική για το Κυπριακό

Η τουρκική πολιτική στο Κυπριακό βρίσκεται σε πιο ισχυρά θεμέλια από ό,τι δέκα χρόνια προηγουμένως δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. Σε ομιλία του στο Ικόνιο της κεντρικής Τουρκίας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πριν από δέκα χρόνια κατά την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και ενώ οι ίδιοι προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τα τουρκικά συμφέροντα "κάποιοι έκαναν τίτλους στις εφημερίδες ότι οι νέοι αξιωματικοί ήταν ενοχλημένοι"."Προσπάθησαν να πλήξουν το κύρος μας χρησιμοποιώντας το Κυπριακό", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου και πρόσθεσε: "Δέκα χρόνια μετά και η διεθνής κοινότητα είναι μάρτυρας ότι με την πολιτική που ακολουθήσαμε τότε στο Κυπριακό, η κυπριακή υπόθεσή μας βρίσκεται σε ισχυρά θεμέλια". http://www.politis-news.com/

ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ Αντίδραση Μπαχτσελί για επίθεση σε γραφείο του MHP

"Αιματηρή επίθεση που δεν μπορεί να συγκαλυφθεί", χαρακτηρίζει ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί τον χθεσινό καβγά έξω από εκλογικό γραφείο του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη, όπου σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερεις.Σήμερα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι ανήλικος.Ο καβγάς έγινε κατά τη διάρκεια εγκαινίων του εκλογική γραφείου του MHP και χρησιμοποιήθηκαν όπλα, μαχαίρια και ρόπαλα. Η αστυνομική ασφάλεια Κωνσταντινούπολης ωστόσο ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται για πολιτική επίθεση."Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πρέπει να κυνηγήσουν τους πληρωμένους δολοφόνους", δήλωσε σήμερα ο Μπαχτσελί με γραπτή ανακοίνωσή του.
http://www.politis-news.com/

Γενεύη ΙΙ : Πλατφόρμα παρωδίας και προπαγάνδας

https://i0.wp.com/previous.presstv.ir/photo/20140121/346948_Syria-Crisis.jpg
ΜΑΤΑΙΑ αναζήτησα στο διαδίκτυο να βρω έστω και ένα κείμενο που να προσδοκούσε κάτι το ουσιαστικό από την υπό εξέλιξη αυτές τις μέρες διεθνή συνάντηση, γνωστή ως Γενεύη ΙΙ, για τη Συρία. Δειλά, κάπου διαβάζεις ότι είναι πιθανό αλλά μόνο ως απομακρυσμένη πιθανότητα, οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων, αυτοί που δεν συμφώνησαν να τηρήσουν καμία κατάπαυση πυρός εδώ και τρία χρόνια, ακόμη και στις πιο ιερές θρησκευτικές τους εορτές. Την απάντηση γιατί η Γενεύη ΙΙ δεν θα καταλήξει πουθενά θα την βρούμε στο Τελικό Ανακοινωθέν της Γενεύης Ι του Ιουνίου 2012 ή, επί το ορθότερον, στην ερμηνεία του Τελικού Ανακοινωθέντος που υιοθετούν όλοι εκείνοι, των οποίων στρατηγικός στόχος δεν υπήρξε ποτέ η ειρήνευση στη Συρία, αλλά η «αλλαγή καθεστώτος», ερμηνευόμενη και πάλι όχι ως συνέπεια συναινετικών διαδικασιών, αλλά ως η βίαιη ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ. Nα γίνει η ανατροπή του καθεστώτος και...  γαία πυρί μιχθήτω, όπως ακριβώς συμβαίνει εδώ και τρία χρόνια.

Η λιτότητα ως τραγωδία

http://1.bp.blogspot.com/_qFiyjwMlP0Y/S9pbnlYCOCI/AAAAAAAABnI/4yPloBsAB-g/s400/coming+to+america.png
ΣΤΙΣ 17 του Γενάρη του 2014, το σύνολο των κρατών του πλανήτη χρωστούσε  52,467 τρις δολάρια (Economist, 2014). Στις 6/9/2013 ήταν 51,5 τρις. Το 2002 το χρέος ήταν μόνο 20 τρις. Παράλληλα, η οικονομία της Ευρωζώνης συρρικνώνεται. Ταυτόχρονα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας είχε ανακοινώσει πως οι βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν 1,3% τον Μάιο του 2013. Πριν από λίγες μέρες υποχώρησε και η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Γερμανία για πρώτη φορά σε έξι μήνες. Αυτή η επιδείνωση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις προβλέψεις των συνηγόρων της «ελεύθερης αγοράς» που μιλούσαν για αύξηση. Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο ο επίτροπος Rehn ανέφερε πως «στην πραγματικότητα, οι επενδύσεις στη Γερμανία έχουν υποχωρήσει από το 21,5% του ΑΕΠ το 2000 στο 17,6%, αρκετά χαμηλότερα από ό,τι στις χώρες της Ευρωζώνης».

Απομυθοποίηση της εξουσίας

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/JFK_and_Marilyn_Monroe_1962.jpg
Μια άλλη ανάγνωση της δημοσιοποίησης της προσωπικής ζωής του Ολάντ είναι η αποδυνάμωση της πολιτικής εξουσίας ακόμη και στη μοναρχική εκδοχή των προεδρικών υπερεξουσιών της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Οταν ο Τζον Κένεντι εξελέγη πρόεδρος το 1960, ήταν κοινό μυστικό στους κύκλους πέριξ του Λευκού Οίκου, των ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένων, η μη πολιτικά ορθή προσωπική του ζωή, ακόμη και η σχέση του με τη Μέριλιν Μονρόε. Ουδείς τόλμησε να τον θίξει, καθώς με τα δεδομένα της εποχής κάθε απόπειρα των ΜΜΕ ή των στενών γνωριμιών του ενοίκου του Λευκού Οίκου θα είχε καταπνιγεί εν τη γενέσει της από τους μηχανισμούς και τους παραμηχανισμούς της εξουσίας.

O Γκιουλέν αποκαλύπτεται στο BBC και αρνείται ότι υποκίνησε την έρευνα για τις μίζες στην Τουρκία

O Γκιουλέν αποκαλύπτεται στο BBC και αρνείται ότι υποκίνησε την έρευνα για τις μίζες στην Τουρκία
Υστερα από 16 χρόνια ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ ιμάμης Γκιουλέν, έλυσε τη σιωπή του, δίνοντας την πρώτη του συνέντευξη. Μιλώντας στο BBC, ο Γκιουλέν αρνείται ότι η ρήξη με τον Ταγίπ Ερντογάν ήταν η αιτία για την μεγάλη δικαστική έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο με τις μίζες που έχει εκθέσει το κυβερνών AKP στην Τουρκία.
«Δεν είχα καμία σχέση, οι εισαγγελείς έκαναν το καθήκον τους» λέει σε συνέντευξή του ο Γκιουλέν  που δεν φείδεται ειρωνείας για όσους από την κυβέρνηση Ερντογάν εμπλέκονται στο σκάνδαλο: «Προφανώς δεν ήξεραν ότι η διαφθορά και η δωροδοκία δεν έπαψαν να είναι ποινικά αδικήματα».

Μήνυμα από Αργεντινή στους Έλληνες πολιτικούς του Γιώργου Παπανικολάου

Χαστούκι στον εγχώριο λαϊκισμό, ένθεν κακείθεν, οι νέες περιπέτειες της Αργεντινής 14 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της. Αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας η έλλειψη σχεδίου, η αδυναμία πολιτικής συναίνεσης ακόμη και στα αυτονόητα.
Μήνυμα από Αργεντινή στους Έλληνες πολιτικούς Οι δυσάρεστες εξελίξεις στην Αργεντινή, όπου η δυστυχία και η φτώχεια συνεχίζονται, 14 χρόνια μετά την επίσημη χρεοκοπία, μεταφέρουν ισχυρό μήνυμα για τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά και την κοινωνία μας. Αποδεικνύουν ότι η χρεοκοπία ενός κράτους αποτελεί γεγονός με μακροχρόνιες συνέπειες, που ξεπερνιούνται δύσκολα. Ούτε μαγικές λύσεις υπάρχουν, ούτε η αθέτηση υποχρεώσεων λησμονείται με ευκολία από το διεθνές περιβάλλον.Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Ο πληθωρισμός καλπάζει (με ρυθμό που σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία φτάνει το 30%), το νόμισμά της υποτιμάται συνεχώς (το 2000, η ισοτιμία του πέσο ήταν 1:1 με το δολάριο, σήμερα σε 1 δολάριο αντιστοιχούν… 12 πέσος), ενώ το 48% του πληθυσμού εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα φτώχειας, παρουσιάζοντας μείωση μόλις κατά 5%, σε σχέση με την κορύφωση εκείνης της κρίσης.

Συμφωνία στη Γενεύη για τους πολιορκημένους αμάχους της Χομς

Τη συμφωνία για τους πολιορκημένους αμάχους της Χομς ανακοίνωσε ο μεσολαβητής Λαχντάρ Μπραχίμι ενώπιον των δημοσιογράφων στη Γενεύη Το θέμα των αιχμαλώτων στο επίκεντρο της δεύτερης ημέρας συνομιλιών στη Γενεύη
Συμφωνία στη Γενεύη για τους πολιορκημένους αμάχους της Χομς
Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ θα επιτρέψει στις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιορκημένη παλαιά πόλη της Χομς να αποχωρήσουν άμεσα ανακοίνωσε ο μεσολαβητής Λαχντάρ Μπραχίμι ενώπιον των δημοσιογράφων στη Γενεύη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Δευτέρα θα μπορέσει να φτάσει στην πόλη κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η επιχείρηση γοητείας του Ιρανού προέδρου


Αναμφίβολα ο "σταρ" του φετινού Νταβός ήταν ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί. Δεκαετίες είχε να πατήσει το πόδι του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ένας εκπρόσωπος της Τεχεράνης, οπότε όλοι περίμεναν με αγωνία να δουν τι έχει να πει - και κυρίως πώς.
Ο Ροχανί δεν τους απογοήτευσε, επιδεικνύοντας και πάλι ένα πρόσωπο στον αντίποδα του προκατόχου του Αχμαντινεντζάντ. «Ήρθα να σας μεταφέρω ένα μήνυμα του λαού μου, ένα μήνυμα φιλίας, συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης». Μ' αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του, ενώ την ολοκλήρωσε με μια πρόσκληση προς τον έξω κόσμο, από τους επενδυτές μέχρι τους τουρίστες: «Ελάτε να βιώσετε από πρώτο χέρι την ιρανική φιλοξενία».Να σημειωθεί ότι δυο μέρες νωρίτερα, σε συνέντευξη που έδωσε στην ελβετική τηλεόραση, ο Ροχανί έτεινε χείρα συμφιλίωσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες: «καμία έχθρα δεν κρατάει για πάντα, καμία φιλία δεν είναι αιώνια. Πρέπει να μετατρέψουμε την εχθρότητα σε φιλία», είπε και εμμέσως πρότεινε να ανοίξει και πάλι η αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη, που έκλεισε με δραματικό τρόπο το 1979.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης Κέρι για το Παλαιστινιακό


  • Χαρίτος Πάνος - Από τα τέλη Ιανουαρίου κι έπειτα αναμένεται η γνωστοποίηση του αμερικανικού σχεδίου για το Παλαιστινιακό. Ένα σχέδιο - πρόταση το οποίο ως στόχο έχει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, στο πλαίσιο της εξεύρεσης μιας μόνιμης και βιώσιμης λύσης για τη συνύπαρξη των δύο λαών στην περιοχή.
  • Με βάση τις διαρροές που υπήρχαν δύο μήνες πριν αναφορικά με τις προθέσεις και τα σχέδια του Μπάρακ Ομπάμα, τα οποία μετέφερε στις εμπλεκόμενες πλευρές ο απεσταλμένος και επιφορτισμένος με το όλο εγχείρημα Τζον Κέρι, η εικόνα που προέκυπτε ήθελε ένα σχέδιο ρεαλιστικό, το οποίο και άγγιζε την ουσία των προβλημάτων.

    Ερντογάν: Κατηγορεί στέλεχος της αντιπολίτευσης για διαφθορά


    Στοιχεία περί διαφθοράς σε βάρος του υποψηφίου της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Σαριγκιούλ, έδωσε στη δημοσιότητα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας ακόμα περισσότερο την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Με σχόλιό του στο twitter ο Μουσταφά Σαριγκιούλ απέρριψε τις κατηγορίες του τούρκου πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντη προπαγάνδα». Προηγουμένως είχε επισημάνει ότι όλες οι καταγγελίες σε βάρος του έχουν ερευνηθεί και έχουν τεθεί στο αρχείο.

    «Κόκκινο» από Βρυξέλλες στις κινήσεις του Ερντογάν


    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «όποια κι αν είναι τα προβλήματα, οι λύσεις πρέπει να συνάδουν με το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών».
    Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «όποια κι αν είναι τα προβλήματα, οι λύσεις πρέπει να συνάδουν με το κράτος δικαίου και τη διάκριση των εξουσιών».
    H εκστρατεία του Τούρκου πρωθυπουργού με στόχο την εκδίωξη των στελεχών της εθνικής αστυνομίας και των ανώτατων δικαστικών προσέκρουσε στον πρώτο τοίχο διεθνούς κριτικής την περασμένη Τρίτη, όταν οι Βρυξέλλες διεμήνυσαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα πρέπει να επανασυντάξει το επίμαχο νομοσχέδιο αν θέλει να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές αρχές. Ηταν το πρώτο ταξίδι του Ερντογάν στις Βρυξέλλες τα τελευταία πέντε χρόνια, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ξέσπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς των τελευταίων ετών στην Τουρκία. Για την ακρίβεια, του είπαν ότι το νομοσχέδιό του, που εκχωρεί αυξημένες αρμοδιότητες της εκτελεστικής εξουσίας έναντι δικαστών και εισαγγελέων, αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της Ευρώπης περί διάκρισης των εξουσιών.

    Ο Σαμαράς, οι εκλογές και το φάσμα της πανωλεθρίας


    http://www.real.gr/Files/Users/3849.jpgΜΠΟΡΕΙ ο Σαμαράς να διαβεβαιώνει ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την τετραετία, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει συναινετικά νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, το απώτατο όριο ζωής της παρούσας κυβέρνησης είναι ο Μάρτιος του 2015. Πιθανότατα, όμως, δεν θα φθάσουμε μέχρις εκεί. Το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις ευρωεκλογές δεν είναι πιθανόν, αλλά δεν μπορεί και να αποκλεισθεί. Πιθανότερες είναι οι διπλές εκλογές τον Μάιο. Το βασικό επιχείρημα όσων τις εισηγούνται είναι ότι με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στη διάχυτη και έντονη λαϊκή οργή να διοχετευθεί στην ευρωκάλπη. Αντιθέτως, στην εθνική κάλπη θα εκφρασθεί ο φόβος των εύπορων στρωμάτων για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ανταλλάγματα θέλει η Άγκυρα - Μεσολαβητής ο πρέσβης ΗΠΑ Τουρκικό αλισβερίσι με μία και μόνη κυριαρχία


    Τουρκικό αλισβερίσι με μία και μόνη κυριαρχία
    Λευκωσία: Σε μια ακόμα κίνηση τακτικής στο Κυπριακό προχώρησε το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, επιχειρώντας από τη μια να εμφανιστεί η ίδια ως διαλλακτική και από την άλλη επεδίωξε να παρασύρει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε μια συμφωνία χωρίς αντίκρισμα.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Άγκυρα, προσπαθώντας να φανεί διαλλακτική στο Κυπριακό, εμφανίστηκε έτοιμη να αποδεχθεί τη μία κυριαρχία όπως τη διατυπώνει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Ζήτησε όμως την ίδια ώρα ως αντάλλαγμα από την κυπριακή κυβέρνηση να αποδεχθεί τις ισορροπίες όπως αυτές καταγράφονται στις συμφωνίες του 1960. Δηλαδή η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί τη διατήρηση τουρκικών εγγυήσεων, στη λογική των συμφωνιών του 1960, οι οποίες στη βάση και της ερμηνείας που δίνει η ίδια η Άγκυρα, η Τουρκία έχει το δικαίωμα μονομερούς επέμβασης. 

    Ενα σύγχρονο αραβικό Σύνταγμα

    Η Τυνησία διανύει τα πρώτα της αβέβαια βήματα στη δημοκρατία, απορρίπτει τη σαρία ως βάση της νομοθεσίας, εγγυάται την ισότητα αντρών και γυναικών και κατοχυρώνει την ελευθερία θρησκευτικών πεποιθήσεων και συνείδησης Υπάρχουν ξένες δυνάμεις που δεν θέλουν να στεριώσει η δημοκρατία στην Τυνησία, φοβούνται το δημοκρατικό ντόμινο στην περιοχή και επιχειρούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις με το χρήμα
    https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZLcxCXfancMqTIKGuEv6Q5MIEaKQMumwQhgNdpLobn3pXYOmk Της Χριστίνας Πάντζου
     Τρία χρόνια μετά τον ξεσηκωμό που πυροδότησε το κύμα λαϊκών εξεγέρσεων στον αραβικό κόσμο, η Τυνησία με το νέο Σύνταγμα που μόλις ψηφίστηκε υπόσχεται την πολυχρωμία και πολυφωνία μιας «άνοιξης» που ακόμη θα περιμένει πολύ για να ανθήσει στην περιοχή. Η εκλεγμένη πριν από 27 μήνες Συντακτική Εθνοσυνέλευση ύστερα από πολεμικές διαμάχες υιοθέτησε τελικά ένα Σύνταγμα που για πολλούς αποτελεί το πλέον δημοκρατικό του αραβικού κόσμου.

    Αφορμή για βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων η Ίμβρος

    Την ευχή η Ιμβρος να συμβάλει στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης, Παύλος Σταματίδης, στα πλαίσια του επικείμενου διαλόγου των τουρκικών Αρχών και των εκπροσώπων των Ιμβρίων και Τενεδίων. http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2014/01/imvros-315x230.jpg
     Εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει ο τακτικός διάλογος μεταξύ των τουρκικών Αρχών και των εκπροσώπων των Ιμβρίων και Τενεδίων, με αντικείμενο τα αιτήματα των Ελλήνων νησιωτών, όπως υποστήριξε στη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας- Θράκης, Παύλος Σταματίδης. Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του δήμου Καλαμαριάς και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης, ο Παύλος Σταματίδης δήλωσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε καλές εξελίξεις από αυτό τον διάλογο. Μένει σε εμάς να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αποτελέσματά του».

    Τέλος εποχής για την Τουρκία

    http://www.dw.de/image/0,,17244859_303,00.jpg
    του Αχμέτ Ινσέλ Με αφετηρία το σκάνδαλο διαφθοράς, η Τουρκία βυθίζεται σε μια άνευ προηγουμένου κρατική κρίση. Οι αστυνομικοί αρνούνται να ακολουθήσουν τις εντολές των εισαγγελέων, οι εισαγγελείς παραιτούνται απ' τις έρευνες για τη διαφθορά και μετατίθενται. Έχοντας υποστεί το σοκ του πρώτου κύματος αμφισβήτησης από τους πλησιέστερους στην εξουσία στις 17 Δεκεμβρίου, ο τούρκος πρωθυπουργός αντέδρασε εξαπολύοντας μια εκτεταμένη εκστρατεία εκκαθάρισης στη δημόσια διοίκηση. Kατάφερε έτσι να μπλοκάρει προσωρινά ένα δεύτερο κύμα συλλήψεων, που έθετε στο στόχαστρο ακόμα και τον ίδιο του τον γιο.