11 Φεβρουαρίου 2013

ΑΟΖ, τέμενος και εκκλησίες

http://1.bp.blogspot.com/-iFRsJc73jss/UQwqXVb9WEI/AAAAAAABK20/B1iWpZl1bIA/s400/THRAKH+TZAMI.JPEG
Σχόλιο στο Αρθρο του Κου Σάββα καλεντερίδη με τίτλο ΑΟΖ, τέμενος και εκκλησίες
Σέ άρθρο του στην Εφημερίδα Ημερησία ο Κος Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρει μεταξύ των άλλων ..Η άνευ όρων συζήτηση των πάντων που θέτει η Τουρκία δημιουργεί δικαιολογημένους φόβους και κινδύνους σε μία εποχή που ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ασχολείται κάθε λεπτό με τη σωτηρία της οικονομίας. Αυτό πρέπει να είναι το πρώτο εθνικό θέμα της Ελλάδας. Τίποτα άλλο..

Ριζικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα της Βρετανίας

Επιτέλους οι τραπεζίτες στο τοίχο να λογοδοτούν και να πληρώνουν για τα λάθη τους όχι οι πελάτες
(Περι τραπεζών 1)
 Νέα ριζοσπαστικά μέτρα παίρνει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζιώρτζ ΄Οσπορν υποσχόμενος πλήρη αναδιοργάνωση του βρετανικού τραπεζικού συστήματος.  Σε βαρυσήμαντη ομιλία του στα γραφεία της JP MORGAN  στο Bournemouth (4.2.2013)  προέβη σε αυστηρές προειδοποιήσεις προς τις βρετανικές τράπεζες ότι θα διαχωρίσει τις δραστηριότητές τους αν δεν ακολουθήσουν τους νέους κανονισμούς και δεν παύσουν να χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τα λεφτά των καταθετών τους για να σώζουν ριψοκίνδυνες συναλλαγές τους.

Άγκυρα: «Η Κύπρος έχει μετατραπεί σε πιόνι της Ρωσίας» «Η Μόσχα χρησιμοποιεί τους Ε/κ για τα συμφέροντά της» δήλωσε ο Αλλατίν Μπουγιουκκαγιά


Νίκος Στέλγιας Ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και φέρνει στο προσκήνιο αξιοσημείωτους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Στάρ» πίσω από τις πρόσφατες ενέργειες της Λευκωσίας κρύβονται οι φιλοδοξίες της Μόσχας στην Ανατολική Μεσόγειο. Τη Δευτέρα η «Στάρ» γράφει ότι ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Μπουγιουκκαγιά είπε ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τους Ε/κ για τα συμφέροντά της. Η σχέση Ρωσίας – «Ε/κ τομέα» βάζει την σφραγίδα της και στο χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων Τουρκίας –ΕΕ, τονίζει χαρακτηριστικά η τουρκική εφημερίδα. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το βέτο στο Κεφάλαιο της Ενέργειας και τα βλέμματα τόσο στην Άγκυρα , όσο και στις Βρυξέλλες στρέφονται προς την Μόσχα.

Φάκελο για το DHKP-C στην Ελλάδα θα δώσει ο Ερντογάν στον Σαμαρά Θα ζητήσει να μην επιδεικνύεται κατανόηση στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής οργάνωσης


Με τίτλο «Θα δοθεί στην Αθήνα φάκελος του DHKP-C» η εφημερίδα Ακσιάμ γράφει ότι στο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου που θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα στις 5 Μαρτίου, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παράλληλα με το θέμα «του τεμένους στην Αθήνα», θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα της «τρομοκρατίας και του DHKP-C».

Τα Τίρανα ζητούν το κεφάλι του Αλή Πασά

Ο Σαλί Μπερίσα ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Ismet Yilmaz, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα, το κεφάλι του Αλή Πασά το οποίο είναι θαμμένο στην Πόλη.Πριν από 191 χρόνια, με εντολή του Σουλτάνου Mahmut II αποκεφαλίστηκε στη Μεγάλη Πύλη. Το σώμα του ετάφη στην Αλβανία και το κεφάλι του τοποθετήθηκε σε ένα τσουβάλι γεμάτο μέλι. Στη συνέχεια το έθεσαν σε κοινή θέα, ώστε να γίνει γνωστή στον κόσμο η τιμωρία που επέβαλε ο Σουλτάνος.Κατά διπλωματικούς κύκλους, ο Μπερίσα, με αυτή την κίνηση, αποσκοπεί στην υφαρπαγή ψήφων από εθνικιστικούς κύκλους, ενόψει των εκλογών.
http://sigmalive.com/news/international/29967

Γιγαντώθηκαν στο Γ” Ράιχ, κυριαρχούν μέχρι και σήμερα

Γερμανικές εταιρείες που επιβίωσαν από την καταστροφή και ανατπύσσονται διεθνώς
 Toυ Αγγελου Αναστασόπουλου
 Σήμερα είναι μερικές από τις πιο επιτυχημένες και πλούσιες εταιρείες του πλανήτη. Ομως εν πολλοίς οφείλουν την ανάπτυξή τους στους ναζί του Αδόλφου Χίτλερ. Συνεργάστηκαν μαζί τους και γιγαντώθηκαν χάρη στην ανάπτυξη του εθνικοσοσιαλισμού, μόνο που σε αντίθεση με τον ηγέτη της ναζιστικής Γερμανίας έζησαν και μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο και ολοκλήρωσαν το σχέδιο κατάκτησης του κόσμου. Ας δούμε μερικές από αυτές τις εταιρείες.

Τουρκική Σταρ: «Πίσω είναι η Ρωσία, οι Ε/κ είναι πιόνια»

Με τίτλο «Πίσω είναι η Ρωσία, οι Ε/κ είναι μόνο πιόνια» η τουρκική Σταρ γράφει ότι ο Τούρκος Υφυπουργός για θέματα ΕΕ, Αλλατίν Μπουγιουκκαγιά αναφέρθηκε στο ενεργειακό παιχνίδι, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τους Ε/κ για τα συμφέροντά της και υπενθυμίζοντας ότι η Ευρώπη μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο την ενέργεια από την Ρωσία με τις τιμές που αυτή πουλά.

Η σχέση Ρωσίας – «ε/κ τομέα», όπως αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία, βάζει την σφραγίδα της και στο χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων Τουρκίας – ΕΕ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Σταρ συνδέει τις εξελίξεις με το συνεχιζόμενο βέτο στο κεφάλαιο της Ενέργειας για την Τουρκία, υπενθυμίζοντας δήλωση του Βρετανού Υπουργού, αρμόδιου για θέματα ΕΕ, Ντέιβιντ Λίντινγκτον τον περασμένο Νοέμβριο που μιλούσε για τη γεωπολιτική σημασία της Τουρκίας ως ενεργειακού αγωγού.