19 Νοεμβρίου 2013

"Οι γλάροι ακολουθούν τις τράτες επειδή πιστεύουν ότι θα ρίξουν σαρδέλες στη θάλασσα."-Οδηγίες Πρός Ναυτιλλομένους,

http://4.bp.blogspot.com/-VozGXTNvjp8/Uop1RFwPc0I/AAAAAAAARHo/YFlLsA0ED0Y/s640/17.11.14+state7495.jpgTo Κουρδικό ζήτημα είναι απο τα πλέον περίπλοκα ζητήματα σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, η ιστορική του εξέλιξη αδιάψευστος μάρτυρας..Παρά το γεγονός πως το Κουρδικό κίνημα της Τουρκίας διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον μαρξιστικό του και λενινιστικο του χαρακτήρα κατά συνέπεια η όποια ενημέρωση απο τους φιλικούς ιστότοπους του αποτελεί μαι καλή προσομοίωση του ρόλου  της εφημερίδα Σπίθα- ΙΣΚΡΑ στην προεπαναστική Ρωσία .Το Κουρδικό Εθνος ζεί διαβιώνει και αναπτύσσεται σε τέσσερα κράτη.Οι Κούρδοι της κάθε περιοχής διαθέτουν κα ιτην δική τους εκπροσώπηση στο διαδικτυο απαιτεί λοιπόν κυριολεκτικά ένα σάρωμα σε όλο αυτ΄οτο φάσμα προκειμένου μέ την χρήση της Λογικής της διαλεκτικής και της σύνθεσης να επιτύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα την πιο ασφαλή προσέγγιση της αλήθειας.Αυτο αφορά τους πιότερους που δεν διαθέτουν ενημέρωση απο άλλα επίπεδα.  Ας τα έχουν όλα αυτά κατα νού όσοι ασχολούνται με την ενημέρωση επι του Κουρδικού ζητήματος

"Για να έχεις φυσικότητα πρέπει να αποκτάς την ικανότητα να υποκρίνεσαι."

http://2.bp.blogspot.com/-mo7Mg9FWxsY/UaDeGHb4CaI/AAAAAAAAcIc/4AafkNd25O8/s640/1431978.jpgΠροκήρυξη τρομοκρατών: Ο συγγραφέας γνώριζε τους δράστες;Δέν χρειάζεται ιδιαίτερα έμπειρο μάτι για να καταλάβει ο καθείς το αυτονόητο. Πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε χώρο από τον οποίο αντλούσε το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. σημαντικά έσοδα (παραγγελιά Μίχου). Το ότι τα θύματα ήταν χαμηλής ιεραρχικής κλίμακας με άγνωστη την ταυτότητα αυτό που διέφυγε και με ένα χτύπημα περισσότερο που θύμιζε χολιγουντιανή υπερπαραγωγή η σκέψη μας μέρες που είναι δικαιούται να πηγαίνει στους άριστα εκπαιδευμένους  στην  εφαρμογή της «στρατηγικής της έντασης» και στην θεωρία του ανορθόδοξου πολέμου  

Μακελειό σε προπύργιο της Χεζμπολάχ «Καίει» τoν Λίβανο o συριακός εμφύλιος, καμικάζι στην ιρανική πρεσβεία


«Καίει» τoν Λίβανο o συριακός εμφύλιος, καμικάζι στην ιρανική πρεσβεία
Βηρυτός: Δυναμιτίζει επικίνδυνα το κλίμα στον Λίβανο η πρώτη επίθεση που σημειώνεται σε βάρος ιρανικού στόχου από την έναρξη του συριακού εμφυλίου. Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας έξω από την ιρανική πρεσβεία σε σιιτική συνοικία-προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 22 ατόμων και τον τραυματισμό 160, ενώ δεν επιβεβαιώνονται εκ μέρους της Τεχεράνης οι πληροφορίες ότι έπεσε νεκρός ο πολιτιστικός ακόλουθος Ιμπραήμ αλ-Ανσάρι.Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα σουνιτική οργάνωση «Ταξιαρχίες Αμπντουλάχ Αζάμ».Η οργάνωση απειλεί με νέες επιθέσεις στην επικράτεια του Λιβάνου εάν δεν αποσύρει η -υποστηριζόμενη από το Ιράν- σιιτική Χεζμπολάχ τους μαχητές της που μάχονται στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ έναντι των σουνιτών ανταρτών.

Είχαν μεταφερθεί στην Κύπρο τη δεκαετία του ‘90 Σέρβος υπουργός: Τι απέγιναν τα λεφτά που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο;

Σέρβος υπουργός: Τι απέγιναν τα λεφτά που μεταφέρθηκαν στην Κύπρο;
Βελιγράδι: Ο υπουργός Οικοδομών και Πολεοδομικής της Σερβίας, Βελιμίρ Ίλιτς, δήλωσε ότι «πρέπει να χυθεί άπλετο φως πάνω στην υπόθεση που έχει συγκαλυφθεί και αφορά λεφτά που έφυγαν από τη Σερβία και μεταφέρθηκαν στην Κύπρο στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘90».Σύμφωνα με την ιστοσελίδα b92.net, περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια γερμανικά φράγκα είχαν μεταφερθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Κύπρο. «Κάποιος αποσιώπησε το γεγονός και αυτό συνεχίζει να συμβαίνει», συνέχισε ο κ. Ίλιτς μιλώντας χθες στα εγκαίνια έκθεση στο Βελιγράδι.Ο Ίλιτς επιβεβαίωσε ότι το 2001 η σερβική κυβέρνηση τον είχε διορίσει ως πρόεδρο τριμελούς υπουργικής επιτροπής στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας της Σερβίας (NBS).

''Θερμό'' επεισόδιο Ισπανίας - Μ. Βρετανίας για το Γιβραλτάρ Καταγγέλλεται παραβιαση των χωρικών υδάτων του Γιβραλτάρ

Η Βρετανία αναμένεται να καλέσει τον πρεσβευτή της Ισπανίας στη χώρα μετά την σοβαρή παραβίαση, όπως την αποκάλεσε, των χωρικών υδάτων του Γιβραλτάρ από ένα ισπανικό ωκεανογραφικό σκάφος. Το Φόρειν Όφις ανακοίνωσε σήμερα ότι το ισπανικό ερευνητικό σκάφος RV Ramon Margalef πραγματοποίησε έρευνες στα χωρικά ύδατα του βρετανικού εδάφους του Γιβραλτάρ στις 18 και 19 Νοεμβρίου για περισσότερες από 20 ώρες.

Ανεπιβεβαίωτη είδηση Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για μεταφορά ρεύματος στην Κύπρο;

 Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για μεταφορά ρεύματος στην Κύπρο;
Λευκωσία: Για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για μεταφορά στην Κύπρο ηλεκτρικού ρεύματος από τα τουρκικά παράλια κάνουν λόγο δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, που επικαλούνται μάλιστα έγγραφο του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Η είδηση, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται, ενώ δεν εξηγείται και από τη λογική: Η Ελλάδα και η Τουρκία να κλείνουν συμφωνία για την Κύπρο;Το τουρκικό έγγραφο αναφέρει αναλυτικά τα εξής: «Το σχέδιο εντάσσεται στο πλαίσιο της σύσφιξης των οικονομικών σχέσεων της Τουρκίας και της Ελλάδας. Προς αυτή την κατεύθυνση, υπήρξε συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας για την κατάρτιση μελέτης στο θέμα της πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στην “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” (“ΤΔΒΚ”) και την “ελληνοκυπριακή διοίκηση”.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ύποπτοι θάνατοι στον τουρκικό στρατό

 Υπό συνθήκες που μόνο ύποπτες μπορούν να χαρακτηριστούν έχασαν τη ζωή τους 934 στρατιώτες του τουρκικού στρατού, κατά τη δεκαετία 2002 - 2012, όπως κατήγγειλε στην Άγκυρα Τούρκος βουλευτής.Οι εξηγήσεις που δίνουν οι επίσημες αρχές στις οικογένειες για την αιτία θανάτου των παιδιών τους είναι συνήθως η αυτοκτονία, ο θανάσιμος τραυματισμός με πυροβόλα όπλα ή η απώλεια κατά την εκπαίδευση.Αυτά κατήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική Εθνοσυνέλευση στην Αγκυρα, ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Χουσεΐν Αϊγκιούν.

Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύουν στρατιώτες της Λιβύης

Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύουν στρατιώτες της Λιβύης
Οι ΗΠΑ θα καταπιαστούν με την εκπαίδευση 8000 στρατιωτικών της Λιβύης. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι λεπτομέρειες της αποστολής ακόμη διευκρινίζονται, αλλά η στρατιωτική εκπαίδευση δεν θα πραγματοποιείται στο έδαφος της Λιβύης.Με παράκληση προς τις ΗΠΑ να βοηθήσουν τη Λιβύη στην εκπαίδευση στρατιωτών απευθύνθηκε ο Λίβυος πρωθυπουργός. Το Πεντάγωνο σημείωσε ότι η αποστολή θα είναι η συνέχιση των υφιστάμενων κοινών προγραμμάτων των ΗΠΑ και της Λιβύης.

Χρεοκοπία της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου του Ιράν

Χρεοκοπία της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου του Ιράν
Η εθνική εταιρεία φυσικού αερίου του Ιράν (NIGC) με χρέος 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ριάλ (4.000.000.000 δολαρίων) ανακοίνωσε την πτώχευσή της. Αυτό είπε ο γενικός διευθυντής της NIGC Χαμίντ Ρεζά Αράκι στο πρακτορείο Mehr. Ο επικεφαλής του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου Μπιτζάν Ζαγκανέχ εξήγησε ότι οι οικονομικές δυσκολίες προκλήθηκαν από τις ενέργειες της προηγούμενης διεύθυνσης για την αναδιάρθρωση των κρατικών επιδοτήσεων.

Τί επιδιώκει η Γαλλία στην Ανατολική Μεσόγειο;

http://www.jta.org/wp-content/uploads/2013/11/bibihollande-1024x607.jpg
Του Κώστα Ράπτη
Τουλάχιστον υπάρχει ένα μέρος στο οποίο είναι δημοφιλής. Η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου François Hollande στο Ισραήλ (συμπεριλαμβανομένου και ενός σύντομου περάσματος από τη Ραμάλλα της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη) αποτελεί το σημαντικότερο έως τώρα ταξίδι του ενοίκου των Ηλυσίων στον ενάμιση χρόνο της παρουσίας του στην κορυφή της εξουσίας. Σημαδεύθηκε δε από μία θερμή υποδοχή, η οποία σε τίποτε δεν θυμίζει το κλίμα των γαλλο-ισραηλινών σχέσεων στο ξεκίνημα του αιώνα, όταν ο Ariel Sharon καλούσε τους γαλλο-εβραίους να μεταναστεύσουν στη χώρα του για να μπορέσουν να νιώσουν ασφαλείς, ο δε Jacques Chirac μεγάλος αντίπαλος του νεοσυντηρητικού σχεδίου για εισβολή στο Ιράκ, απαντούσε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκφοβισμούς.

Σταύρος Λυγερός: Στρατηγικό «τρίγωνο» Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ


Το Ισραήλ δεν θέλει την Τουρκία να παίζει ηγετικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο...
 
Σταύρος Λυγερός: Στρατηγικό «τρίγωνο» Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλτου Σταύρου Λυγερού

Η επίσημη επίσκεψη του Σαμαρά στο Ισραήλ και η συνεδρίαση του πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας επιβεβαιώνει την πρόθεση των δύο πλευρών να εδραιώσουν και αναπτύξουν τη στρατηγική σχέση τους, η οποία συμπεριλαμβάνει την Κυπριακή Δημοκρατία. Οι συμφωνίες για συνεργασία σε επιμέρους τομείς, που υπογράφηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς, είναι το θεσμικό συμπλήρωμα της πολιτικής βούλησης των τριών κρατών της Ανατολικής Μεσογείου να συμπορευτούν και στο γεωπολιτικό και στο ενεργειακό επίπεδο.
 

Ανατροπές στη Μέση Ανατολή

http://www.rudaw.net/ContentFiles/26559Image1.jpg
Η συνολική εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσιγκτον-Τεχεράνης έχει δρομολογηθεί και η προοπτική αυτή από μόνη της δημιουργεί ανατροπές χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Κέρι και Λαβρόφ σε πρόσφατες δηλώσεις τους εξέφρασαν αισιοδοξία για συντομη σύναψη συμφωνίας με το Ιράν.Στις αρχές του μήνα στην Ιστοσελίδα του BBC αναρτήθηκε ρεπορτάζ του Mark URBAN με τίτλο «Saudi nuclear weapons on order from Pakistan» όπου το Ριάντ παρουσιάζεται σαν από χρόνια χρηματοδότης-συνιδιοκτήτης του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν, με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων στη Σαουδική Αραβία, όποια στιγμή αυτό κριθεί αναγκαίο.

Φ.Κουβέλης: «Ναι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να είναι ουσιαστική» «Η δήλωση Τσίπρα είναι πολιτική κίνηση και σε καμία περίπτωση αποστασία»

Φ.Κουβέλης: «Ναι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ αρκεί να είναι ουσιαστική»Πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, όπως προκύπτει από δηλώσεις του την Τρίτη.
Αφενός ο Φ.Κουβέλης τάσσεται στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, απορρίπτοντας τα περί «αποστασίας» που καταλογίζονται από τον Ευ.Βενιζέλο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το κάλεσμα σε κυβερνητικούς βουλευτές να καταψηφίσουν νέα μέτρα, αφετέρου δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση Αριστεράς.Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι Action24, η οποία πρόκειται να προβληθεί απόψε, ο Φώτης Κουβέλης

Νταβούτογλου: Δεν θα επιτρέψουμε να περνούν τα σύνορά μας εξτρεμιστές από Συρία

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2013/11/turkey4845.jpg
O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει ένοπλοι εξτρεμιστές να περνούν τα σύνορά της για να μεταβούν στη Συρία ζητώντας ενίσχυση της συνεργασίας με την Δύση, προκειμένου να εμποδιστούν οι μαχητές να εισέρχονται στην χώρα του.
"Σε καμιά περίπτωση η Τουρκία δεν ανέχεται ούτε θα ανεχτεί μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων να διασχίζουν τα τουρκικά σύνορα", δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα μετά τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον με αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Τουρκία θα ξεκινήσει υποθαλάσσιες γεωτρήσεις από το 2014

Η Τουρκική κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων ΤΡΑΟ προγραμματίζει να ξεκινήσει τέσσερεις υποθαλάσσιες γεωτρήσεις το 2014, σύμφωνα με πηγές από το Τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας τις οποίες επικαλείται η καθημερινή τουρκική εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ.
Με στόχο την ενεργειακή απεξάρτηση της Τουρκίας από το εξωτερικό, το Υπουργείο Ενέργειας της χώρας αύξησε την χρηματοδότηση προς της ΤΡΑΟ στο 1,4 δις τουρκικές λίρες για το 2014. Εν τω μεταξύ, το σκάφος σεισμολογικών ερευνών “Barbaros Hayrettin Paşa” συνεχίζει την δραστηριότητα του την οποία ξεκίνησε αρχές του 2013.

Η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει το ψευδοκράτος

Είναι παρακαταθήκη του… Σουλτάνου Μεχμέτ, διαμηνύει ο Μπαγίς
Πλήρη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζουν οι Αρχηγοί των Κρατών της Κοινοπολιτείας στο τελικό ανακοινωθέν της Διάσκεψης
Να μην αναμένει κανείς ότι η Τουρκία θα εγκαταλείψει τη «βόρεια Κύπρο» για την ΕΕ ή την ΕΕ για τη «βόρεια Κύπρο», δήλωσε χθες ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς, προσθέτοντας ότι και στα δύο θέματα «είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους τον δίκαιο αγώνα μας».

Τελικά η Αθήνα θα αναγνωρίσει τους Τουρκοκύπριους;- (Και ένα Σχόλιο)

Samaras-Anastasiadis01-11October2013

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Σε πλήρη σύμπλευση βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών ο Ευ. Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις συνομιλίες εκπροσώπων των Τουρκοκυπρίων στην Αθήνα με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, αναφορικά με  τη συνάντηση του διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τον Γενικό Γραμματέα του ελληνικού ΥΠΕΞ, προκειμένου «να διευκολυνθεί η απευθείας συνάντηση του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών» και σε απάντηση σε δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου τα οποία μιλάνε για διαφορές μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης σημείωσε ότι:

Βαθύ το ρήγμα στο ΑΚΡ στην Τουρκία


http://air.news.gr/cov/tu/turkey_2013_6_25_13_37_59_b2.jpg
Ο τούρκος αντιπρόεδρος, Μπουλέντ Αρίντς σίγουρα γνώριζε ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις όταν μίλησε για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Μέχρι πρόσφατα, θα ήταν αδιανόητο, ένας αξιωματούχος να εκφράσει τέτοιες απόψεις δημοσίως. Ωστόσο, ο Μπουλέντ Αρίντς τόλμησε και εξέφρασε την ελπίδα «ότι το λυπημένο τζαμί της Αγίας Σοφίας θα χαμογελάσει ξανά». Η πρόταση αυτή βρίσκει απέναντι της τον τούρκο πρωθυπουργό. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει πολλά και μεγαλεπήβολα σχέδια για την Κωνσταντινούπολή. Σε αυτά όμως δεν περιλαμβάνεται η Αγία Σοφία. Άλλωστε, στο παρελθόν έχει δηλώσει με νόημα «αφήστε την Αγιά Σοφιά ήσυχη».Επομένως, ο Μπουλέντ Αρίντς γνώριζε ότι κάνοντας τις δηλώσεις αυτές, πως θα ερχόταν αντιμέτωπος με τον πρωθυπουργό του.

«Ζιζάνια» σπέρνει η «Milliyet» μεταξύ Σαμαρά - Βενιζέλου

Σφοδρή ενόχληση της Αθήνας για τη «διάσταση απόψεων» Πρωθυπουργού - ΥΠΕΞ στο Κυπριακό-Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
Σφοδρή ενόχληση έχει προκαλέσει στην Αθήνα το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Milliyet» σύμφωνα με το οποίο υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Αντ. Σαμαρά και του κ. Ευ. Βενιζέλου στο θέμα της συνάντησης του διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής κοινότητας Οσμάν Ερτούγ με τον Γενικό Γραμματέα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβη κ. Αν. Μητσιάλη.Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Κ. Κούτρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι «στη στρατηγική και στους χειρισμούς της εξωτερικής πολιτικής υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και συμφωνία του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών». Σημειώνει δε ότι αν αυτό ισχύει μια φορά για τα υπόλοιπα κεφάλαια της κυβερνητικής πολιτικής «ισχύει δύο φορές για τα εθνικά θέματα».

Το σχέδιο για αγωγό από το Ισραήλ

http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//780642877F30646C5EDCD2039FD155E1.jpgΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-Το Μνημόνιο ενεργειακής συνεργασίας και ο ρόλος Τουρκίας-ΙταλίαςΗ πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κομισιόν, για να φθάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το αέριο του «Λεβιάθαν»

Η πρόταση της Αθήνας, σε συνεργασία με τη Λευκωσία, για την ένταξη στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (PCI) του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας συμπεριλήφθη οριστικά στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με εξουσιοδοτική πράξη, που αυτή εξέδωσε στις 14 Οκτωβρίου. «Το Βήμα» παρουσίασε χθες για πρώτη φορά τον σχετικό επίσημο χάρτη, που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν, συμπεριλαμβανομένων όλων των εναλακτικών οδών, ώστε το αέριο της Ανατολικής Μεσογείου να φθάσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Ουσιαστικά, όπως δείχνει και ο σχετικός χάρτης, ο αγωγός που θα εκκινεί από το ισραηλινό κοίτασμα «Λεβιάθαν» θα περνά από την Κύπρο και απ' εκεί στην Ανατολική Κρήτη.

Προκλητικά κέρδη της Γερμανίας από την κρίση

Η Γερμανία εξοικονομεί ετησίως 20 δισ. ευρώ λόγω των τρομερά χαμηλών επιτοκίων, αναφέρει ο εκ των «σοφών» της γερμανικής καγκελαρίας, Πέτερ Μπόφινγκερ, σε αυστριακή εφημερίδα...
 
Προκλητικά κέρδη της Γερμανίας από την κρίση
«Στη Γερμανία εκνευρίζονται πολλοί, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τις εγγυήσεις που δίνονται για την Ελλάδα και κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι ο προϋπολογισμός στη Γερμανία, εξαιτίας των τρομερά χαμηλών επιτοκίων, εξοικονομεί ετησίως 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε πληρωμές τόκων», τονίζει ο γνωστός Γερμανός καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βιούρτσμπουργκ, Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους πέντε αποκαλούμενους «σοφούς» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση, σε δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», προσθέτοντας ότι η Γερμανία είναι ένας κερδισμένος στην Ευρωζώνη.

Σάλος από την αποκάλυψη των "Επικαίρων" για το σταθμό υποκλοπών των Άγγλων στην καρδιά της Αθήνας!

Μεγάλος θόρυβος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα των "Επικαίρων" για το πως λειτουργεί το δίκτυο υποκλοπών των Βρετανών σε όλο τον κόσμο και η «ασπίδα» που προσφέρουν οι εκάστοτε πρεσβείες...
 
Σάλος από την αποκάλυψη των Επικαίρων για το σταθμό υποκλοπών των Άγγλων στην καρδιά της Αθήνας!
Του Μάνου Ηλιάδη-Epikaira.gr

Ο θόρυβος για τις υποκλοπές των επικοινωνιών σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, με πλέον εντυπωσιακό στοιχείο την υποκλοπή του κινητού τηλεφώνου της Άνγκελα Μέρκελ από το 2002 και μετά, επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικώς στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA). Η πραγματικότητα, πάντως, είναι ότι στο θέμα αυτό εμπλέκονται –βάσει συμφωνιών για συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών που ισχύουν από εξήντα και πλέον ετών– και η Αγγλία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι πέντε δηλαδή αγγλόφωνες χώρες που αποτελούν αυτό που είναι γνωστό και ως «Συμμαχία Πέντε Μάτια» (FiveEyesAlliance).

Μεγάλο... καρφί ο «Βασιλικός θυρωρός» των Βρετανών

http://www.epikaira.gr/content/data/multimedia/images/-NEW-03-13/belos.jpg
Τουλάχιστον για μία τριετία παρακολουθούσαν ξένους διπλωμάτες οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών (GCHQ), στο πλαίσιο της επιχείρησης Royal Concierge (Βασιλικός Θυρωρός), που «διάβαζε» στοιχεία των κρατήσεων σε 350 πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο από τη Ζυρίχη έως τη Σιγκαπούρη, αποκαλύπτει το «Spiegel» επικαλούμενο πληροφορίες από τον πρώην σύμβουλο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NSA), Εντουαρντ Σνόουντεν.Η βρετανική υπηρεσία, που σύμφωνα με τον Σνόουντεν έχει ενισχυθεί οικονομικά με 100 εκατ. στερλίνες από την NSA τα τελευταία τρία χρόνια, «δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τους ισχυρισμούς» του «Spiegel».

ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Ο ΤΣΟΡΤΣΙΛ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944 Η φιλία ήταν προσωρινή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ πίστευε ότι είχε πληρώσει ακριβό τίμημα στον Στάλιν ώστε να επαναφέρει την Ελλάδα υπό βρετανική επιρροή στο μεταπολεμικό κόσμο.
ΕΠΟΝίτες και ΕΠΟΝίτισσες τον Νοέμβρη του 1944 στην Αθήνα
  Ομως για να το πετύχει αυτό θα έπρεπε να εξουδετερώσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις εσωτερικές ελληνικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και αμφισβητούσαν το βρετανικό ιμπεριαλισμό, τη βρετανική επιρροή στην Ελλάδα. Ηδη από τις 7 Νοεμβρίου 1944 ο Τσόρτσιλ είχε σημειώσει για τον Ιντεν:
«Περιμένω οπωσδήποτε μια σύγκρουση με το ΕΑΜ και δεν πρέπει να την αποφύγουμε υπό τον όρο ότι έχουμε διαλέξει προσεκτικά το έδαφος».

Τουρισμός: Το τέλος των μύθων του Παύλου Υψηλάντη

Τις διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες κινούνται οι τουριστικές περιοχές της χώρας, αλλά και το οικονομικό χάσμα που τις χωρίζει, καθώς ελάχιστες από αυτές καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος των εισπράξεων από τον τουρισμό, δείχνει έρευνα του ΞΕΕ.Εuro2day
Το τέλος των μύθων στον Τουρισμό-Το χάσμα στις περιφέρειες και οι Αλβανοί επισκέπτεςΑρκετούς μύθους με τους οποίους ταξίδεψε επί χρόνια ο ελληνικός τουρισμός καταρρίπτουν τα στοιχεία της «Έρευνας Περιφερειακής Κατανομής της Ετήσιας Τουριστικής Δαπάνης» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και των εταιρειών INS ICAP και Quantos, με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ). Η μελέτη αναλύει τα στοιχεία του Αυγούστου που αντιπροσωπεύουν την αιχμή της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας.Η έρευνα που γίνεται για πρώτη φορά με την προσέγγιση της περιφερειακής κατανομής των στοιχείων αποτυπώνει ανάγλυφα τις διαφορετικές ταχύτητες με τις οποίες κινούνται οι τουριστικές περιοχές της χώρας. Ταυτόχρονα αποκαλύπτει το οικονομικό χάσμα που τις χωρίζει καθώς ελάχιστες από αυτές καρπώνονται τη μερίδα του λέοντος των εισπράξεων από τον τουρισμό.