05 Νοεμβρίου 2013

Oταν ο Φαήλος "αποκαλύπτει" πραγματικό πρόσωπο των έγχρωμων φασιστών!

Μπογιόπουλος σε Φαήλο: Σαλιαρίζεις και φλερτάρεις με τους ναζί 
http://2.bp.blogspot.com/-NbZG5jIEErU/UkQFg4Hct-I/AAAAAAAAMGE/3lp0nSYahzU/s400/%CE%AC%CE%BA%CF%81%CE%BF.png
Αργότερα, ερωτηθείς ο Φαήλος Κρανιδιώτης αν πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι σοβαρή απάντησε «εγώ πιστεύω ότι Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να αλλάξει. Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρή γιατί πιστεύει πραγματικά αυτά που λέει.»
 Ότι σαλιαρίζει και φλερτάρει με τους ναζί κατηγόρησε τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Φαήλο Κρανιδιώτη, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.Παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά στην εκπομπή «Ενικός», στην οποία μεταξύ άλλων ήταν καλεσμένος και ο Φ. Κρανιδιώτης, ο Νίκος Μπογιόπουλος, βασιζόμενος στην κοινοβουλευτική δράση των μελών του νεοναζιστικού μορφώματος, κατέδειξε την πραγματική φύση της Χρυσής Αυγής ως θερμού υποστηρικτή της ασκούμενης πολιτικής.

Κατ’ αρχήν συμφωνία για το ποδόσφαιρο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

PODOSFAIRO-KYPROS01-05NOVEMBER2013
Toυ Αριστείδη Βικέτου
Σε  κατ΄αρχήν  διευθέτηση για θέματα ποδοσφαίρου στην Κύπρο μεταξύ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων επιτεύχθηκε σήμερα στην Ζυρίχη , όπου υπογράφηκε έγγραφο από την Κυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου . Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών.
Σύμφωνα με το έγγραφο η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) θα είναι η Υπεύθυνη Αρχή για την οργάνωση, τη διαχείριση και τον έλεγχο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, αλλά και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες εντός αυτής.

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από δύο ελληνικά νησιά

Τέσσερα τουρκικά Φάντομ βομβάρδισαν εικονικά το Μακρονήσι στο σύμπλεγμα των Φούρνων ενώ δύο F-16 πέταξαν πάνω από τη νήσο Στρογγυλή

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQfb6oeuu691UXcFifn0q_VYwTQxYY_sVg_SUu4iinbTB3p3InY
Τη νήσο Φούρνοι έχει βάλει στο στόχαστρο η τουρκική πολεμική αεροπορία. Για άλλη μια φορά τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε πτήσεις πάνω από νησίδες του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων σε ένα πολεμικό παίγνιο που προσομοιάζει με εικονικό βομβαρδισμό. Το μεσημέρι της Τρίτης, τέσσερα τουρκικά Φάντομ βομβάρδισαν εικονικά το Μακρονήσι στο σύμπλεγμα των Φούρνων ενώ δύο F-16 πέταξαν ψηλά πάνω από τη νήσο Στρογγυλή.

Ανοιχτοί λογαριασμοί της Βιέννης με το παρελθόν

ΑΥΣΤΡΙΑ Εχτισε τη μεταπολεμική εθνική της οντότητα πάνω στη μισή αλήθεια του «πρώτου θύματος» του Χίτλερ, χωρίς να αναμετρηθεί με τις δικές της ευθύνες στα εγκλήματα του ναζισμού
προεδρείο αυστριακής βουλής
Βιέννη Του Δημήτρη Δημητρακούδη
 Πριν από 70 χρόνια (την 1η Νοεμβρίου του 1943) και ενώ συνεχιζόταν ακόμη ο βάρβαρος πόλεμος του χιτλερικού φασισμού κατά της ανθρωπότητας, δημοσιευόταν η αποκαλούμενη «Διακήρυξη της Μόσχας», με την οποία οι κυβερνήσεις των τριών συμμαχικών δυνάμεων, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Σοβιετικής Ενωσης και Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσιζαν την απελευθέρωση της Αυστρίας από τη γερμανο-ναζιστική κατοχή και την επανασύστασή της ως ελεύθερου, ανεξάρτητου κράτους, στα σύνορα του 1937.
 Στην πρώτη παράγραφο της «Διακήρυξης», στην οποία είχαν καταλήξει δύο ημέρες νωρίτερα στη σοβιετική πρωτεύουσα οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών Συμμάχων, ο Αμερικανός Χαλ, ο Σοβιετικός Μολότοφ και ο Βρετανός Ιντεν, γινόταν λόγος για την «Αυστρία, την πρώτη ελεύθερη χώρα που είχε πέσει θύμα της τυπικής επιθετικής πολιτικής του Χίτλερ» και είχε καταληφθεί από τη Γερμανία στις 13 Μαρτίου 1938 (προσάρτηση της Αυστρίας στο ναζιστικό Γ΄ Ράιχ).

«Χαστούκι» στην Άγκυρα Τριπλή καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ για βασανισμούς κρατουμένων

Τριπλή καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΔΑΔ για βασανισμούς κρατουμένων
Τριπλή καταδίκη σε βάρος της Τουρκίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επέβαλε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης για κακομεταχείριση και βασανιστήρια συλληφθέντων. Το ΕΔΑΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις αποφάσεις του για τρεις υποθέσεις που αφορούσαν βασανισμούς και κακομεταχείριση συλληφθέντων από τις αστυνομικές αρχές, περιλαμβανομένου ενός προσώπου το οποίο ήταν ανήλικο όταν είχε συμβεί το επεισόδιο.

ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Η Ε.Φ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Μας την έφερε η ΕΛΒΟ

Στο επίπεδο του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου της Κύπρου, έφθασε η διαφορά Εθνικής Φρουράς και Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). 
Κι αυτό γιατί η ΕΛΒΟ δεν παρέδωσε το σύνολο των 362 οχημάτων που είχε παραγγείλει, μέσω συμβολαίου ύψους 37,4 εκατ. ευρώ, στον προκαθορισμένο χρόνο.Και παρέμβαση Σαμαρά προς Αναστασιάδη.Αποτέλεσμα, η νομική υπηρεσία της Κύπρου να αποφασίσει κατάσχεση της εγγυητικής των 7 εκατ. που κατέβαλε η εταιρία και να επιβάλει επιπρόσθετη ποινή για αθέτηση της συμφωνίας.Η εξέλιξη αυτή, η οποία οδηγεί την ΕΛΒΟ σε περιπέτειες, είχε συνέχεια με προσφυγή στο δικαστήριο αλλά και πολιτικές παρεμβάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Τουρκία: Εκρηξη κοινωνικού συντηρητισμού από την κυβέρνηση


Τουρκία: Εκρηξη κοινωνικού συντηρητισμού από την κυβέρνηση
Ευσταθιάδης Στάθης Ο πρωθυπουργός Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την "δυσφορία και αποστροφή" του επειδή πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες ζουν στο ίδιο δωμάτιο. Πρόκειται για μια "κατάσταση η οποία είναι αντίθετη στον συντηρητικό δημοκρατικό χαρακτήρα μας", δήλωσε μιλώντας την Δευτέρα σε διάσκεψη στελεχών του κυβερνητικού κόμματος."Είδαμε μια τέτοια κατάσταση" σε αρκετά επαρχιακά πανεπιστήμια, συνέχισε ο κ. Ερντογαν, η οποία  "δεν δικαιολογείται, ακόμη και αν υπάρχει έλλειψη δωματίων στις  φοιτητικές εστίες". Και ανακοίνωσε ότι κάλεσε τους νομάρχες "να αντιμετωπίσουν αμέσως" το ζήτημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα απαγορευθεί με αυστηρά μέσα η συγκατοίκηση "φοιτητών διαφορετικού φύλου".

Γαλλική στροφή για το όνομα της ΠΓΔΜ Του Παναγη Γαλιατσατου

http://www.bn-mk.org/sites/default/files/styles/article_banner/public/field/image/08-2-c6a1b.jpg
Την προπερασμένη Παρασκευή το απόγευμα, μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους υπαλλήλους της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Μόλις είχαν πάρει στα χέρια τους την ανακοίνωση της γαλλικής μόνιμης αντιπροσωπείας, η οποία αναφερόταν στην έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ, αποδίδοντας την ευθύνη εξίσου και στις δύο πλευρές. Η Γαλλία, που πάντα υποστήριζε στο θέμα αυτό τις ελληνικές θέσεις, εξέφραζε στην ανακοίνωση «τη λύπη της για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας ανάμεσα στην ΠΓΔΜ και την Ελλάδα, που είναι επιζήμιο για τις σχέσεις καλής γειτονίας στην περιοχή». Της ανακοίνωσης δεν είχε προηγηθεί καμία διαβούλευση με την ελληνική μόνιμη αντιπροσωπεία.

Τα Τίρανα έθεσαν και πάλι ζήτημα περιουσιών των Τσάμηδων


Παρά τα χαμόγελα και το εγκάρδιο κλίμα που επικράτησε στις επαφές που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στα Τίρανα, όπως με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, η αλβανική πλευρά έθεσε θέμα άρσης του εμπολέμου με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και περιουσιών των Τσάμηδων. Σε ό,τι αφορά, πάντως, το θέμα της χάραξης των θαλασσίων ζωνών, ο κ. Παπούλιας εισέπραξε θετική ανταπόκριση.
Θέμα περιουσιών έθεσε η Αλβανία στον Κ. Παπούλια

Ο εμφύλιος στη Συρία και οι επιχειρηματίες

http://kurdpress.com/En/Images/News/Larg_Pic/10-8-1392/IMAGE635189867910901611.jpgτου Jihad Yazigi
Σχεδόν τρία χρόνια εμφυλίου πολέμου στη Συρία και ο βαθύς διχασμός της χώρας έχει τώρα φθάσει στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.  Η στάση των Σύριων επιχειρηματιών έναντι της εξέγερσης, βασίζεται σε σειρά παραγόντων μεταξύ των οποίων και η εγγύτητά τους ή η εξάρτησή τους για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων τους, από τους κύκλους της εξουσίας, ακόμη από το μέγεθος των δραστηριοτήτων τους εκτός Συρίας και από την αυτονομία που τους δίνει αυτό έναντι του καθεστώτος, από την επίδραση που έχουν στις δραστηριότητές τους οι οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης την τελευταία δεκαετία, καθώς επίσης και οι θρησκευτικές, γεωγραφικές ή εθνικές συνεργασίες.Αυτή η ποικιλία καταστάσεων σημαίνει ότι η συριακή επιχειρηματική κοινότητα δεν έχει δράσει συλλογικά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της ή να λάβει κοινή θέση σε σχέση με τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη χώρα.

Ο Kerry αντιμέτωπος με την "εξέγερση των πελατών"

http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2013/04/israel%20f16.jpg
Του Κώστα Ράπτη
Η ανοχή απέναντι στην ανατροπή του Ben Ali στην Τυνησία και του Mubarak στην Αίγυπτο ήταν το πρώτο σήμα συναγερμού. Η απροθυμία για επέμβαση στην κρίση της Συρίας ήταν το δεύτερο -με αποκορύφωμα την θεαματική αμερικανική μεταστροφή του Σεπτεμβρίου, βοηθούσης της ρωσικής διπλωματίας. Τέλος, η καταρχήν θετική ανταπόκριση της Ουάσιγκτον στα ανοίγματα της νέας κυβέρνησης Ruhani στο Ιράν, οδήγησε τον Οίκο των Σαούντ σε μία κατάσταση ανεξέλεγκτης οργής, αν όχι πανικού. Προνομιακός πελάτης των ΗΠΑ από την επαύριο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Σαουδική Αραβία αντιμετωπίζει πλέον την υπερατλαντική υπερδύναμη με απόλυτη καχυποψία και σχεδιάζει τις κινήσεις της αυτοτελώς.

The Independent: Βρετανικός σταθμός ηλεκτρονικής παρακολούθησης στο Βερολίνο


Σταθμό ηλεκτρονικής παρακολούθησης στη στέγη της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνο, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κτήριο του γερμανικού κοινοβουλίου και την καγκελαρία, διαθέτει η υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα The Independent.Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες που περιέχονται στα αρχεία του πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών Εντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιχειρήσεις παρακολούθησης από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών (GCHQ), η οποία χρησιμοποιεί ως βάση βρετανικά διπλωματικά κτήρια σε ολόκληρο τον κόσμο για τη συλλογή δεδομένων στις χώρες φιλοξενίας, διεξάγονται σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους εταίρους.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΙΦΙΦΙ Τορπίλη στη συμφωνία COSCO - ΟΛΠ

Επικίνδυνα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας με πρωταγωνιστές τις βόρειες χώρες της Ευρώπης, μοιάζουν να κρύβονται στο παρασκήνιο της υπόθεσης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Τορπίλη στη συμφωνία COSCO - ΟΛΠ
Μια υπόθεση που η Κομισιόν έχει μετατρέψει σε διαπραγματευτικό θρίλερ, απειλώντας να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία με τους Κινέζους.
Πίσω από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ανάψει το πράσινο φως για τη συμφωνία με την Cosco βρίσκεται η δυσαρέσκεια χωρών όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο που βλέπουν τα γεωπολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα να πλήττονται από τη διείσδυση των Κινέζων στην ΕΕ.
Η ανάδειξη της στρατηγικής σημασίας του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας με την είσοδο των Κινέζων στον ΟΛΠ φέρνει τον Πειραιά σε πλεονεκτική θέση έναντι των βόρειων λιμανιών της Ευρώπης (Αμβούργο, Ρότερνταμ, Αμβέρσα), απειλώντας τις παραδοσιακές πύλες εισόδου των προϊόντων στην Ευρώπη.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ Σκοπιανός βουλευτής προτείνει απαγόρευση της χρήσης του Ηλιου της Βεργίνας

Την καθολική απαγόρευση της χρήσης του συμβόλου του Ηλιου της Βεργίνας για κρατικούς και για οποιονδήποτε άλλο σκοπό προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή της ΠΓΔΜ, ο βουλευτής και αρχηγός του μικρού αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Κόμματος, Ίβον Βελίτσκοβσκι.

Οπαδοί της Σάλκε είχαν ξεδιπλώσει σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τον περασμένο Αύγουστο, για το Champions League
Οπαδοί της Σάλκε είχαν ξεδιπλώσει σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τον περασμένο Αύγουστο, για το Champions League
Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα πρέπει να περιοριστούν οι κρατικοί θεσμοί να χρησιμοποιούν το εν λόγω σύμβολο και να απαγορευτεί η χρήση του εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, καθώς και από εκδηλώσεις που διοργανώνει τόσο η δημόσια διοίκηση, όσο και μεμονωμένα άτομα. Για κάθε χρήση του συμβόλου αυτού, σύμφωνα με τον σχετικό νομοσχέδιο, θα επιβάλονται ανάλογες κυρώσεις από τα αρμόδια όργανα.
«Η απαγόρευση της χρήσης του Ήλιου της Βεργίνας ρυθμίζεται μέσω της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη το 1995 μεταξύ της Ελλάδας και της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", ωστόσο μέχρι τώρα δεν εφαρμόζεται αναλόγως, καθώς ο Ήλιος εμφανίζεται στους κρατικούς θεσμούς, σε αθλητικούς αγώνες, σε αθλητικές αίθουσες που κατασκευάστηκαν κατά τα προηγούμενα έτη, ενώ η σημαία με αυτό το σύμβολο συχνά κυματίζει στις εορταστικές εκδηλώσεις κατά τις κρατικές εορτές, καθώς και στις συγκεντρώσεις κάποιων πολιτικών κομμάτων», εξήγησε ο κ. Βελίτσκοβσκι.

Κόμβος Αγίου Νικολάου Παρακολουθήσεις και μέσω των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο

Παρακολουθήσεις και μέσω των βρετανικών βάσεων στην ΚύπροΛευκωσία: Η Κύπρος αποτελεί τη βάση μέσω της οποίας παρακολουθείται το internet στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή. Η παρακολούθηση γίνεται από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου, τμήμα της Ανατολικής Περιοχής Κυρίαρχων Βάσεων της Βρετανίας.Οι αποκαλύψεις γίνονται από Τα Νέα σε συνεργασία με την ιταλική L'Espresso και την γερμανική Suddeutsche Zeitung.

H ταυτότητα του κόμβου παρακολούθησης της Μέσης Ανατολής παρέμενε κρυφή μέχρι σήμερα. Ακόμα και ο Guardian, όταν πήρε στα χέρια του τα στοιχεία από τον Σνόουντεν, αναφέρθηκε σε μια τοποθεσία εκτός Βρετανίας, την οποία όμως δεν γνωστοποίησε.

"Μυστικές υπηρεσίες πίσω από το δολοφονικό χτύπημα"

http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/inside_large/article/2013_11/lazio-xryshaygh.jpg«Το ερώτημα δεν είναι ποιοι είναι οι δολοφόνοι, αλλά τι κάνει η Πολιτεία γι αυτό το φαινόμενο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Πανούσης, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχολιάζοντας τις δολοφονίες των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. «Αν δεν βοηθήσουν όλα τα κόμματα με ό,τι στοιχεία και αναλύσεις έχουν κάνει από το ΄74 και μετά, το κράτος, την Αστυνομία, την Πολιτεία, τη Δημοκρατία, να ξεριζώσει το κακό, θα ξαναμιλήσουμε, δυστυχώς, για το επόμενο θύμα» σημειώνει ο κ.Πανούσης.

Η Γερμανία θα πληρώσει τα λάθη της στο Νότο

Satyajit Das*
Η γερμανική ιστορία είναι γεμάτη κοσμογονικές ανατροπές και ακρότητες. Οι κακοί υπολογισμοί και τα λάθη στην διαχείριση της ευρω-κρίσης, απειλούν να επαναλάβουν την ιστορία. Το «μυστικό» που αγνοούν οι Γερμανοί ψηφοφόροι.
Η Γερμανία θα πληρώσει ακριβά τα λάθη που έκανε στον Νότο Στην διάρκεια της επιτυχούς προεκλογικής της εκστρατείας, η Καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ πέρασε το μήνυμα ότι οι Γερμανοί ζουν σε μια πλούσια, άτρωτη από την ύφεση, οικονομία και ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης είναι περιορισμένα. Όσα λέγονται όμως για την οικονομική ισχύ και την χρηματοπιστωτική δύναμη της Γερμανίας, είναι υπερβολικά.Η Γερμανία παραμένει εξαρτημένη από τους γείτονές της, με το 69% όλων των εξαγωγών της να κατευθύνονται σε ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων το 57% στα κράτη μέλη της ΕΕ.Το 2012, η Γερμανία η εμπορικό έλλειμμα 27 δισ. ευρώ με την Ρωσία, την Λιβύη και την Νορβηγία, κυρίως για εισαγωγές ενέργειας. Η Γερμανία παρουσίαζε επίσης εμπορικά ελλείμματα με την Ιαπωνία (€4,7 δισ.) και την Κίνα (€11,7 δισ.) Αντιθέτως, η Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα 54,6 δισ. ευρώ με την ευρωζώνη (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία, Κύπρος και Ιρλανδία).

Ξέχασαν τη Βαϊμάρη οι Γερμανοί; του Ν. Γ. Δρόσου

Η ιστορία δεν παραδίδει μαθήματα, αλλά μόνο τιμωρεί για την άγνοια των μαθημάτων, είπε κάποτε μια ψυχή. Τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας, όσο και της Γερμανίας, η απάντηση στα σημερινά προβλήματα ίσως βρίσκεται στο κατά πόσον έχουν μάθει το ιστορικό «μάθημά» τους.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fd/Bundesarchiv_Bild_183-B0527-0001-753%2C_Krefeld%2C_Hungerwinter%2C_Demonstration.jpg/250px-Bundesarchiv_Bild_183-B0527-0001-753%2C_Krefeld%2C_Hungerwinter%2C_Demonstration.jpg
Η κυνική προσπάθεια του κ Στ. Ζάϊμπερτ, εκπροσώπου της Καγκελαρίας, χθες, να αποσυνδέσει το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθείται στην Ελλάδα από την άνοδο των πολιτικών άκρων στη χώρα μας, καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι βόρειοι εταίροι και δανειστές μας, είτε ξεχνούν, είτε επιλέγουν να ξεχνούν.
Αν υπάρχει ένα ιστορικό μάθημα το οποίο όφειλε να είναι βαθιά εντυπωμένο στην μνήμη κάθε Γερμανού, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το μίγμα οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών το οποίο οδήγησε στην άνοδο του ναζισμού, κατά την περίοδο του μεσοπολέμου, στη χώρα τους.

Κυπριακό: θέλουν λύση-«εξπρές» βάσει τετελεσμένων

Την ώρα που την προσοχή των Ελλήνων -και όχι αδικαιολόγητα- περισπούν οι βάναυσες χρεοκοπικές υποτροπές που ταπεινώνουν την καθημερινότητά τους και ανατάσσουν την αβεβαιότητα των προοπτικών, στο παρασκήνιο προάγονται αθορύβως διεργασίες όσον αφορά μείζονα εθνικά ζητήματα.
http://www.voria.gr/filestore/modules/news/1/5/155359/pic-0-norm.jpg Και ειδικότερα ως προς το Κυπριακό, είναι ηλίου φαεινότερο -ακόμη και για μυωπάζοντες- ότι τέτοιες διεργασίες βρίσκονται ήδη σε προκεχωρημένο στάδιο, με σαφή πάντοτε στόχο την επιτάχυνση τελικών ρυθμίσεων. Με μια δηλαδή κατά το δυνατόν «λύση εξπρές», με την έννοια του οριστικού του τερματισμού, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Προκειμένου:

Γκιουλ - Ερντογάν σε μετωπική Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, ανεξαρτήτως αντιπάλου

Γκιουλ - Ερντογάν σε μετωπική
Φίλο χαρακτήρισε μιλώντας στην «Γκάρντιαν» ο τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ (δεξιά) τον τούρκο Πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (αριστερά). Στις προεδρικές εκλογές του 2014, πάντως, οι δυο τους μπορεί να βρεθούν αντίπαλοι
  |

Τροφή στις εικασίες ότι οι προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το ερχόμενο καλοκαίρι στην Τουρκία θα εξελιχθούν σε μία «σύγκρουση κορυφής» ανάμεσα στον καταγγελλόμενο για αυταρχισμό νυν Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον σαφώς μετριοπαθέστερο νυν Πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ έδωσε ο τελευταίος, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» - αν και το μόνο που έκανε ο Γκιουλ ήταν να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την τουρκική προεδρία.

Σαμαράς: Η Ελλάδα θα βγεί από το Μνημόνιο

Το βασικό στοιχείο που προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη διάσπαση στην Ελληνική κοινωνία είναι ότι κανένας πολιτικός χώρος δεν λέγει την πραγματική αλήθεια και στον Ελληνικό λαό και άπαντες βολεύονται σε τακτικισμούς. Η Ελλάδα όταν , εάν και εφ΄όσον βγει απο την μέγκενη των μνημονίων θα είναι μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.
http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/11/ANT.SAMARAS-PRETENTERHS-5.jpg
Με τρόπο κυνικό η Γερμανία προωθεί μεταρρυθμίσεις εντός της Ευρωζώνης με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο της επ’αυτής .Η Γερμανική διπλωματία-ως έχει αναλυθεί- βασίζεται στην πεπατημένη οδό μια οδό την όποια διαβαίνει την κάθε ιστορική περίοδο προκειμένου να διατηρήσει την ηγεμονία της στον Ευρωπαϊκό χώρο .Οι Κεντρικές Κυβερνήσεις των αδύναμων κρατών-μελών πολύ απλά θα είναι εξασθενημένες καθώς Κομισιόν και Βερολίνο θα εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος Αυτό σημαίνει πώς η δημοσιονομική κυριαρχία θα συνεχίσει να ισχύει σε βάρος των αδύναμων κρατών-μελών της Ευρωζώνης.Αυτό αποτελεί έκφραση της αδυναμίας της Ε.Ε. να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της περιφέρειάς της και του πυρήνα της, να προωθήσει την ανάπτυξη και να κατοχυρώσει την αλληλεγγύη των κρατών μελών της

Στόχος το "ξήλωμα" των μονομερών κυρώσεων της Λευκωσίας Κομισιόν και Λονδίνο μεθοδεύουν ξεπάγωμα των τουρκικών κεφαλαίων


Κομισιόν και Λονδίνο μεθοδεύουν ξεπάγωμα των τουρκικών κεφαλαίων
Βρυξέλλες: Αποδόμηση των μονομερών κυρώσεων που επέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία κατά της Τουρκίας, παγώνοντας έξι τουρκικά διαπραγματευτικά κεφάλαια, το 2009, επιδιώκουν σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες. Άριστα ενημερωμένη πηγή μας ανέφερε ότι στόχος της προσπάθειας των «2», είναι όπως το τουρκικό κεφάλαιο «Περιφερειακή Πολιτική» που θα ανοίξει την προσεχή Τρίτη, στο πλαίσιο Διακυβερνητικής Διάσκεψης, αποτελέσει την αφετηρία προώθησης «και άλλων» τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων.

Προσωρινή αναστολή της ιστοσελίδας «Δερόπολη»

Ανακοινώνουμε στους αναγνώστες μας πως η ιστοσελίδα «Δερόπολη» αναστέλλει προσωρινά την παρουσία της στο διαδίκτυο.
1878aa989ca01cedb34da4b09edaa623
Με αυτό το λιτό κείμενο οι συνάδελφοι ενός ιστότοπου που πραγματικά αποτελεί κόσμημα για το Ελληνικό διαδίκτυο μας αποχαιρέτισαν ελπίζουμε προσωρινά. Αυτό που αφήνουν ως παρακαταθήκη είναι η προσέγγιση του Γίγνεσθαι μέσα απο την σκοπιά της υπεράσπισης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού της διαφύλαξης κάθε τι Ελληνικού στην Βόρεια Ήπειρο. Αυτό δίδαγμα ας το έχουν κατά νού όσοι προσεγγίζουν το γίγνεσθαι δια μέσω της διόπτευσης  ξένων εθνοτήτων, δια μέσω της  της ανάδειξης του ρόλου ξένων γεωπολιτικών δυνάμεων.Η Συνήθεια αυτή οδηγεί σε ταύτιση , ο εκφυλισμός νομοτελειακή εξέλιξη,  ας  το έχουν υπόψην όσοι άγονται και φέρονται ανάλογα με το στενό συμφέρον και ως αυτό μεταβάλλεται.Σε περιόδους κρίσης  ατραπός παραμένει η υπεράσπιση αξιών,αρχών,ιδανικών. Σε αυτή την σχέση κρινόμαστε άπαντες, υφίσταται δε όταν δεν θυσιάζεται η αλήθεια στην λογική σκοπιμοτήτων.Μας παρέδωσαν την διαλεκτική ως μέσο αναζήτησης της , ως τέχνη.Λυπηρό να εγκαταλείπεται απο Έλληνες.Όταν αλλάζεις τον ευατό σου αλλάζεις και το μικρόκοσμο σου.Να είναι σίγουροι οι συνάδελφοι του "Δερόπολη" πως μας άλλαξαν και μας έκαναν πιο μεστούς, τουλάχιστον όσοι το επιθυμούσαμε και δεν αποτελούν κριτήριο οι καλές στιγμές ή οι κακιές στιγμές.