09 Ιουνίου 2014

Μασκοφόρος κατέβασε την τουρκική σημαία σε αεροπορική βάση


http://www.tsantiri.gr/wp-content/uploads/2014/06/tourkiki-simaia1.jpg
Ένας μασκοφόρος κατέβασε την τουρκική σημαία από την αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ, στο πλαίσιο επεισοδίων μετά από κηδεία διαδηλωτή.Οι αρχές της βάσης υποστήριξαν ότι οι στρατιώτες επέδειξαν ψυχραιμία, και δεν αντέδρασαν βίαια, παρά μόνο πυροβόλησαν δυο φορές στον αέρα.
Ο δράστης ήταν νεαρής ηλικίας.
http://ysterografa.gr/

«Να μείνεις σπίτι σου» λέει η αυστριακή ακροδεξιά στον Ερντογάν Εν όψει «προεδρικής» ομιλίας στη Βιέννη


«Να μείνεις σπίτι σου» λέει η αυστριακή ακροδεξιά στον Ερντογάν
Βιέννη  «Δεν χρειαζόμαστε τον Ερντογάν στη Βιέννη. Θα του έλεγα: Ερντογάν, μείνε σπίτι σου» λέει ο αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων Χανς-Κρίστιαν Στράχε αναφορικά με την επίσκεψη και την ομιλία που προγραμματίζει ο Τούρκος πρωθυπουργός στη Βιέννη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου.

Νικητής ο Χασίμ Θάτσι στις εκλογές του Κοσσυφοπεδίου Ομαλά η ψηφοφορία


Νικητής ο Χασίμ Θάτσι στις εκλογές του Κοσσυφοπεδίου
Το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (PDK) του νυν πρωθυπουργού Χάσιμ Θάτσι είναι ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή, με καταμετρημένο το 94% των ψήφων, το κόμμα του Θάτσι έλαβε ποσοστό 31,21%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου (LDK) του Ίσα Μουσταφά με ποσοστό 26,13% και ακολουθεί το κίνημα «Αυτοδιάθεση» με 13,73%.
Το κόμμα Συμμαχία για το μέλλον του Κοσόβου του πρώην πρωθυπουργού Ραμούς Χαραντινάι έλαβε το 9,65% των ψήφων ενώ η «Πρωτοβουλία για το Κόσοβο» του Φατμίρ Λιμάι 5,36%.

"Παγώνει" η κατασκευή του South Stream στη Βουλγαρία

"Στον αέρα" είναι και πάλι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι "παγώνουν" οι εργασίες για την κατασκευή του, στο κομμάτι που έχει αναλάβει η χώρα επί βουλγαρικού εδάφους.Η κίνηση φαίνεται πως ικανοποιεί απόλυτα την ευρωπαϊκή επιτροπή η οποία το είχε ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και τους Αμερικανούς, οι οποίοι είχαν απειλήσει και με πιθανή επιβολή κυρώσεων.