17 Σεπτεμβρίου 2015

Προκλητική επίθεση της Μαρίν Λε Πεν κατά Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο περί φασισμού και προσφυγικού

http://www.bellenews.com/wp-content/uploads/2012/06/Madonna-was-today-threatened-with-legal-action-and-accused-of-being-an-ageing-self-publicist-after-she-depicted-Marine-Le-Pen-the-head-of-France%E2%80%99s-National-Front-as-a-Nazi-during-a-concert-in-Israel.jpg

Η συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα προκαλεί έντονες πλέον αντιπαραθέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τελευταίο απαράδεκτο περιστατικό το «ξέσπασμα» με αυθαίρετους χαρακτηρισμούς από πλευράς της Μαρίν Λε Πεν κατά του Αντιπροέδρου του Σώματος, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο κ.Παπαδημούλης, της ευρωομάδας της Αριστεράς στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκε στο ευρωκοινοβούλιο επί των συμπερασμάτων του Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών για το Μεταναστευτικό και τις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στο θέμα.

Η ξεχασμένη σφαγή των Παλαιστίνιων στη Σάμπρα και Σατίλα

Ένα αίσθημα αδικίας πλανάται πάνω από τους προσφυγικούς καταυλισμούς της Σάμπρα και Σατίλα στη Βηρυτό, εκεί όπου πριν 33 χρόνια σφαγιάστηκαν από τους φαλαγγίτες συμμάχους του Ισραήλ 1.700 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Ο γνωστός βρετανός δημοσιογράφος της Independent, Ρόμπερτ Φίσκ επισκέφτηκε το σημείο της τραγικής σφαγής για την οποία κανείς δεν τιμωρήθηκε.

Κροατία: Ένας νεκρός πρόσφυγας σε συγκρούσεις με την αστυνομία στα σύνορα με την Σερβία – Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις 23 Σεπτεμβρίου

http://i.cbc.ca/1.3231639.1442473751!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/original_620/sid-refugees-sept-17.jpgΟι συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία στα σύνορα της χώρας με την Σερβία στοίχισαν τη ζωή σε έναν πρόσφυγα, μετέδωσαν την Πέμπτη μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 24.hu, μια μεγάλη ομάδα προσφύγων έφτασε σήμερα στα σύνορα Σερβίας – Κροατίας στην πόλη Σιντ.
Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για να μεταφέρει την ομάδα των προσφύγων.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Οι Τούρκοι δουλέμποροι χρεώνουν ακόμα και τα αναπηρικά αμαξίδια

Το κόστος της προσφυγιάς. 1.000 δολάρια για να μεταφερθεί ένα αναπηρικό καροτσάκι από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια...
Οι Τούρκοι δουλέμποροι χρεώνουν ακόμα και τα αναπηρικά αμαξίδια
Τη λένε Αϊμέ και τον άντρα της Ομέρ. Κάτω των 30 ετών και οι δυο. Ούτε πέντε χρονών τα δυο τους παιδιά. Λένε την πόλη απ’ όπου κατάγονται. «Δεν υπάρχει η πόλη μας πια» λέει η Αϊμέ με τέλεια Αγγλικά. «Δεν υπάρχει πια και η πατρίδα μας η Συρία…» συμπληρώνει ο άντρας της.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ανάμεσα σε τέσσερις-πέντε -ποιος ξέρει;- χιλιάδες άλλους μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτή, αυτός, τα δυο τους παιδιά και... το αναπηρικό καροτσάκι της Αϊμέ! Η Αϊμέ λόγω μιας προϊούσας μυοπάθειας είναι ανάπηρη από τη μέση και κάτω. Δεν την εμποδίζει αυτό να φροντίζει τα δυο της παιδιά. Δεν εμποδίζει και τον Ομέρ να την αγαπά και να την προσέχει. Έφυγαν από τη Συρία κυνηγημένοι από τον πόλεμο. Πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας μέσα από αντλίες με νερό και συρματοπλέγματα. Κάποια στιγμή ο Ομέρ σήκωνε στην αγκαλιά του την Αίμε, τα παιδιά και το καροτσάκι... «Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς...».

Πορεία κατά της «τρομοκρατίας» Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στην Άγκυρα κατά του PKK

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στην Άγκυρα κατά του PKK
Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι συγκεντρώθηκαν από όλη τη χώρα στην Άγκυρα ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα περισσότερων από 200 μη κυβερνητικών οργανώσεων, συνδικαλιστικών ενώσεων και επαγγελματικών οργανώσεων να δώσουν το παρών κατά της «τρομοκρατίας», ενόσω συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και Κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους με κατεύθυνση το παλιό κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, ενώ κρατούσαν μια μεγάλη τουρκική σημαία πολλών εκατοντάδων μέτρων και φώναζαν το σύνθημα «ναι στην ενότητα, όχι στην τρομοκρατία».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ Reuters: Η Ευρωζώνη έτοιμη για μείωση στο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους

Reuters: Η Ευρωζώνη έτοιμη για μείωση στο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους
Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να θέσουν πλαφόν το 15% του ΑΕΠ για την ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας, για μια μακροχρόνια περίοδο, στο πλαίσιο της υπόσχεσής τους για ελάφρυνση του χρέους που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters.

Αυτός που πληρώνει αποφασίζει… Διαφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους για τη διαχείριση του νερού

Διαφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους για τη διαχείριση του νερού

Λευκωσία: Ο λεγόμενος πρωθυπουργός του κατοχικού καθεστώτος Ομέρ Καλιοντζί επιβεβαίωσε την ύπαρξη διαφωνιών που έχουν προκύψει μεταξύ του ψευδοκράτους και της Άγκυρας για τη διαχείριση του νερού που θα μεταφερθεί στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου από την Τουρκία.Ο Καλιοντζί ανέφερε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμά τους. «Αυτό που ξέρω είναι ότι επιμένουμε στη θέση μας. Ζητάμε όπως ότι το νερό πρέπει να διοικείται από εμάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δημογραφική αυτοκτονία»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίκτορ Κονστάντσιο σε χθεσινή του συνέντευξη τόνισε ότι η συνεχής υπογεννητικότητα στην ΕΕ και στην Ευρώπη συνολικά θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «δημογραφική αυτοκτονία», ένας επιπλέον βαρύνων παράγοντας που κρατά τη Γηραιά Ηπειρο εγκλωβισμένη στην ύφεση. Με άλλα λόγια, ακόμη και αν δεν υπήρχαν οι συγκρούσεις που διογκώνουν το κύμα των προσφύγων, η ΕΕ θα ήταν αναγκασμένη να αναζητήσει νέους μετανάστες. Η Ιστορία του 20ού αιώνα δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες: Οπουδήποτε στην Ευρώπη καταγράφηκε μαζική εισροή προσφύγων, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αντί για πρόβλημα, απεδείχθη ότι είναι πυροκροτητής μιας επανεκκίνησης της οικονομικής ανάπτυξης.

Τέρμα ο αγωγός South Stream, διαμηνύει η Μόσχα

Η Μόσχα δεν μπορεί να συνεχίσει με τον αγωγό- είπε ο Πούτιν σε κοινή συνέντευξη με τον Τούρκο ομόλογο του Ερντογάν - εφόσον η Ευρώπη αντιτίθεται σε αυτό. «Βλέπουμε ότι μπαίνουν συνεχώς εμπόδια για να μην μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο», τόνισε, «και εάν η Ευρώπη δεν θέλει να το υλοποιήσουμε, τότε δεν θα το υλοποιήσουμε...Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ενάντια στα συμφέροντα της και προκαλεί ζημιά». Ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Βουλγαρία- μια από τις χώρες διέλευσης του αγωγού- δέχθηκε έντονες πιέσεις από τις Βρυξέλλες και  «στερήθηκε του δικαιώματος της να χειριστεί το θέμα ως κυρίαρχο κράτος» και επομένως θα πρέπει να «ζητήσει από την Ευρώπη αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη της».

Η Ρωσία επιβεβαιώνει πιθανή κατασκευή βάσης


Δεν θα φύγει από την εξουσία παρά μόνο ύστερα από νέες εκλογές, διεμήνυσε ο Μπασάρ Ασαντ, εν μέσω σεναρίων που ήθελαν τη Μόσχα να έχει προτείνει στη Δύση την «κομψή» απομάκρυνσή του.
Επιβεβαιώνοντας, ουσιαστικά, την επίμονη φημολογία πολλών δυτικών μέσων ενημέρωσης κατά το τελευταίο δεκαήμερο, η Ρωσία για πρώτη φορά χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκευάσει αεροπορική βάση στη Συρία.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπαρχηγός του ρωσικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, Νικολάι Μπογκντανόφσκι, δήλωσε από το Νοβοσιμπίρσκ: «Δεν υπάρχουν παρόμοια σχέδια ακόμη. Ωστόσο, οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον».Η δήλωση Μπογκντανόφσκι προβλήθηκε ως πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS κάτω από τον τίτλο «Ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν αποκλείει τη δημιουργία ρωσικής αεροπορικής βάσης στη Συρία». Το ίδιο τηλεγράφημα, αναφερόμενο σε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζον Ερνεστ, περί αποστολής ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, σχολίαζε: «Οι ρωσικές αρχές δήλωσαν κατ’ επανάληψη ότι υπάρχουν Ρώσοι ειδικοί στη Συρία, οι οποίοι βοηθούν τον συριακό στρατό στη χρήση των όπλων και του υλικού που προμηθεύει η Ρωσία».

Αβάσιμες υποψίες για διείσδυση του ISIS στην Ε.Ε.

Εξονυχιστικές έρευνες διεξάγονται στα γερμανικά σύνορα.
ΠΑΡΙΣΙ. «Γελοία» χαρακτήρισε ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής αντικατασκοπείας (DGSE), Αλέν Σουέ, την ανησυχία ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες μπορεί να βρίσκονται μεταμφιεσμένοι τζιχαντιστές. «Η θεωρία αυτή μπάζει. Δεν έχει κανένα νόημα, με επιχειρησιακούς όρους, να πάρει μια οργάνωση το ρίσκο αυτό», είπε ο Σουέ, προσθέτοντας ότι αν το ISIS ήθελε να στείλει μαχητές από τη Συρία στην Ευρώπη «μπορεί να τους στείλει με αεροπλάνο, με ένα ωραίο εισιτήριο και ένα ωραίο διαβατήριο και όλα εντάξει». Ο Σουέ υποστήριξε ότι η οργάνωση «μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει τρεις ανόητους στις εργατικές πολυκατοικίες για να κάνουν τις επιθέσεις της».

Τσίπρας: Τουρκία και Ελλάδα πρέπει να εμπιστευτούν Ακιντζί και Αναστασιάδη

http://assets.philenews.com/data/2015/05/06/aisiodoxoi-erntogan-akintzi-oti-to-2015-tha-einai-chronia-lysis.jpgΤουρκία και Ελλάδα πρέπει να εμπιστευτούν Ακκιντζί και Αναστασιάδη για να υπάρξει πρόοδος στο Κυπριακό, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως αν επιλυθεί το Κυπριακό θα μπούμε σε μια διαφορετική περίοδο. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως αν υπάρξει λύση του Κυπριακού θα μπούμε σε μια πολύ διαφορετική περίοδο.
Στην συνέντευξή του στην Χουριέτ, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "η εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί είναι θετική εξέλιξη. Υπάρχει μια ευκαιρία για να προχωρήσει μια ειλικρινής προσπάθεια με σκοπό να επανενωθούν οι δύο κοινότητες στην Κύπρο.Υπάρχει μια ευκαιρία να υπάρξει ένα πλαίσιο με στόχο να αφήσουμε το παρελθόν πίσω και να ενδιαφερθούμε με το μέλλον.

Η Cosco πάει Τουρκία


Νέες επενδύσεις της Cosco στο λιμάνι του ΠειραιάΤου Ηλία Γ. Μπέλλου -Στην εξαγορά του μεγαλύτερου ιδιωτικού λιμανιού στην Τουρκία του Kumport Terminal στον κόλπο του Μαρμαρά προχώρησε η, γνωστή από την επένδυση της στον Πειραιά, Cosco Pacific σε συνεργασία με την China Merchants Group και το κρατικό κινεζικό fund China Investment Corp.Αν και η εξέλιξη προκαλεί ήδη ανησυχία στην ελληνική λιμενική βιομηχανία κύκλοι της Cosco στην Ελλάδα εξηγούν πως το 98% του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίζεται το Kumport Terminal αγορά εισαγόμενο στην Τουρκία, τοπικό φορτίο και όχι διαμετακομιστική δραστηριότητα όπως αυτή στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ τους οποίους διαχειρίζεται η θυγατρική της Cosco Pacific. Προθέτουν δε πως η απόκτησή του θα προικίσει με συνέργιες και το λιμάνι του ΠειραιάΌμως η επίσημη ανακοίνωση της Cosco Pacific εντάσσει το Kumport Terminal στο νέο θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού που οικοδομεί το Πεκίνο στον οποίο μέχρι τώρα τουλάχιστον κομβικό σημείο είναι ο Πειραιάς.

«Βόμβα» Μιχαλολιάκου: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα


https://xyzcontagion.files.wordpress.com/2013/03/2014-03-23-realnews-cf83ceb5cebb-026-ceb1cebbceadcebeceb1cebdceb4cf81cebfcf82-cebacf8ccebdcf84ceb7cf82-cebfcf84ceb1cebd-cebf-cebcceb9cf87.jpg?w=774
«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε. Αλλά η ποινική ευθύνη... δεν υπάρχει» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Αναφορικά με τη Χ.Α. ο γενικός γραμματέας του κόμματος σημείωσε: «Για τη Χρυσή Αυγή έχω τη γνώμη ότι -αυτό προκύπτει όχι μόνο από τις πολιτικές έρευνες αλλά και από πολλά άλλα στοιχεία: Από την επαφή μου με το λαό, από τις διάφορες ομιλίες που έχω κάνει- ότι θα είναι στην τρίτη θέση»Ο γραμματέας της Χ.Α. απάντησε, μεταξύ άλλων, και στο ερώτημα αν από τις εκλογές θα προκύψει νέα πολιτική γεωγραφία μέσα στη Βουλή.