18 Απριλίου 2015

Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ... Ράγισαν καρδιές στον ΟΗΕ βλέποντας το βίντεο από επίθεση με χημικά στη Συρία

Ράγισαν καρδιές στον ΟΗΕ βλέποντας το βίντεο από επίθεση με χημικά στη Συρία
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δάκρυσαν χθες όταν σύροι γιατροί τούς πρόβαλαν ένα βίντεο με τις αποτυχημένες τους προσπάθειες να επαναφέρουν στη ζωή τρία παιδιά μετά την επίθεση με αέριο χλωρίου τον Μάρτιο, γεγονός που προκάλεσε νέες εκκλήσεις να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Ο θάνατος του Grexit

Εφιαλτικό σενάριο της ΕΚΤ: Πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων με... υποσχετικέςΔεν υπάρχει σενάριο ή σχέδιο Β για την Ευρωζώνη, ούτε αποχώρησης εθελούσιας ή επιβεβλημένης ούτε συγκρότησης μιας «μικράς πλην έντιμης» ζώνης των πλεονασματικών και ενάρετων του Βορρά. Το Grexit πέθανε άδοξα και κηδεύθηκε μετά τιμών όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις Μογκερίνι, Μοσκοβισί και κυρίως την τελευταία συνέντευξη Σόιμπλε στο Bloomberg. Για την τιμή των όπλων, ξανακούσαμε ότι η Ευρωζώνη είναι καλύτερα θωρακισμένη από παρενέργειες από ό,τι το 2010 και το 2012, παρ' όλα αυτά ενδεχόμενο Grexit είναι απειλή όχι μόνο για την Ευρωζώνη αλλά για την Παγκόσμια Οικονομία συνολικά.

ΥΠΕΞ: Απάντηση στην Αγκυρα για πυρκαγιά σε τέμενος της Κομοτηνής

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή την υπ' αριθ. 121 σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, δήλωσε τα εξής:
«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 17 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του τεμένους Μαχμούντ Αγά στην Κομοτηνή, οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε βραχυκύκλωμα. Η έρευνα της πυροσβεστικής υπηρεσίας θα ολοκληρωθεί άμεσα (αρχές επόμενης εβδομάδος), οπότε και θα δημοσιοποιηθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό αλλά και για τα δένδρα του μικρού τεμένους Αλάνκουγιου.

Ιράκ: Δύο Τούρκοι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση κοντά στο αμερικανικό προξενείο

Ιράκ: Δύο Τούρκοι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση κοντά στο αμερικανικό προξενείο
Δύο Τούρκοι σκοτώθηκαν στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκινητο που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, το βράδυ κοντά στο αμερικανικό προξενείο στο ιρακινό Κουρδιστάν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανακοίνωσε σήμερα ένας υπεύθυνος του κέντρου άμεσης βοήθειας της πόλης. Η επίθεση αυτή προκάλεσε το θάνατο δύο ανθρώπων καθώς και οκτώ τραυματίες, διευκρίνισε ο Σάμαν Μπαρζάνσι, επικεφαλής του κέντρου άμεσης βοήθειας στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινου Κουρδιστάν. Χθες αξιωματούχοι είχαν κάνει λόγο για τρεις νερκούς και πέντε τραυματίες.
Κανένα από τα θύματα δεν εργαζόταν στην αμερικανική διπλωματική αποστολή που βρίσκεται στην Αϊνκάουα, κοντά στο Αρμπίλ, υπογράμμισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει καταλάβει μεγάλα τμήματα εδάφους του Ιράκ με μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε τον Ιούνιο του 2014.

Δεν υπάρχουν θύματα σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Τουρκία: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του φιλοκουρδικού κόμματος στην Άγκυρα

    Τουρκία: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των γραφείων του φιλοκουρδικού κόμματος στην Άγκυρα
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κεντρικών γραφείων του κυριότερου φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας στη διάρκεια της νύχτας στην Άγκυρα, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, άγνωστοι πυροβόλησαν την πινακίδα έξω από τα γραφεία του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP). Δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές.
Το HDP προσδοκά στις εκλογές του Ιουνίου να ξεπεράσει το όριο του 10% που χρειάζεται για να καταφέρει να μπει στο τουρκικό κοινοβούλιο, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι τα ποσοστά του κυμαίνονται γύρω από το όριο αυτό.http://www.e-typos.com/

Στις αρχές της ερχόμενης εδβομάδας πιθανότατα οι υπογραφές Συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό Turkish Stream

Συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό Turkish Stream
Για πιθανότητα υπογραφής -στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας- της συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό Turkish Stream, η οποία μπορεί να αποφέρει στην Ελλάδα ποσό έως και 5 δισ. ευρώ, κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», το ποσό θα είναι προκαταβολή των κερδών, που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης. Όπως αναφέρεται, οι υπογραφές για τη συμφωνία, που κλείστηκε στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι πιθανόν να μπουν ακόμη και τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι την περασμένη Πέμπτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε συναντηθεί, στη Λετονία, με τον επίτροπο Ενέργειας της Κομισιόν, με τον οποίο συζήτησε το θέμα.

Για τη γενοκτονία δεν φταίει μόνο η Τουρκία

Μελετώντας τα αρχεία του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών της περιόδου 1915-1918, διαπιστώνει κανείς ότι το Βερολίνο όχι μόνο γνώριζε συνέβαιναν στον αρμενικό πληθυσμό, αλλά και «έπνιγε» αποφασιστικά κάθε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η γενοκτονία
«Από το ένα αυτί μπαίνουν κι από το άλλο βγαίνουν», δήλωσε πριν από λίγες μέρες με χαρακτηριστικό θράσος ο «σουλτάνος» Ερντογάν για τις –καθυστερημένες κατά έναν αιώνα– διεθνείς καταδίκες της αρμενικής γενοκτονίας. Η Αγκυρα μάλιστα συνεχίζει να απειλεί με εμπορικά και διπλωματικά αντίμετρα όποια ξένη κυβέρνηση τολμά να αναγνωρίσει την αλήθεια για το πρώτο οργανωμένο ολοκαύτωμα της Ιστορίας, ενώ δεν δίστασε πριν από μερικά χρόνια να καθίσει στο σκαμνί ακόμη και τον διασημότερο συγγραφέα της, τον Ορχάν Παμούκ, όταν αυτός διανοήθηκε να σπάσει με μια συνέντευξη το τρομερό ταμπού. Πόση υποκρισία, αλήθεια, από ένα κράτος που θέλει να λέγεται σύγχρονο και «κοσμικό», ενώ φλερτάρει καθημερινά με τον Μεσαίωνα!