27 Μαρτίου 2014

Νταβούτογλου: Casus belli η υποκλοπή συνομιλίας στο YouTube

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι η ανάρτηση μιας υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών MIT Χακάν Φιντάν στο YouTube, στην οποία ακούγονται να συζητούν για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, αποτελεί «κήρυξη πολέμου» κατά της Τουρκίας.«Η επίθεση (. . .) έγινε εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας, εναντίον του κράτους μας και του έθνους μας. Πρόκειται για ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου ενάντια στο τουρκικό κράτος και το έθνος μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Νταβούτογλου στο Ικόνιο της Τουρκίας.

Η «αιώνια κόντρα» ΝΑΤΟ – Μόσχας

http://static.euronews.com/images_news/img_500X280_2703-nato-russia-analysis.jpg?1395944053
Το ΝΑΤΟ τρίζει τα δόντια στη Ρωσία για να κατευνάσει τους φόβους της Ουκρανίας ότι οι ορέξεις της Μόσχας δεν περιορίζονται μόνο στην Κριμαία. Ουκρανοί συνοριοφύλακες κάνουν λόγο για έντονη ρωσική στρατιωτική παρουσία, με τον Μπαράκ Ομπάμα να δηλώνει από τις Βρυξέλλες ότι η στάση της Διατλαντικής Συμμαχίας παραμένει άκαμπτη.«Αυτό που κάνουμε πάντα είναι να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας. Σύμφωνα με το άρθρο 5 έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα των συμμάχων μας. Δεν θα παρακλείνουμε ποτέ από αυτήν την υποχρέωση. Τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι ποτέ μόνα τους. Τα νατοϊκά αεροσκάφη περιπολούν πάνω από τη Βαλτική και έχουμε ενισχύσει την παρουσία μας στην Πολωνία και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το κόστος της δημοκρατίας της Αγγελική Σπανού,

%CE%A3%CF%84%CE%B9%CF%82+6%2E000+%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E+%CF%84%CE%BF+%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C+%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C+%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1Πριν από τη χρεοκοπία, οι κρατικές δαπάνες για τη συντήρηση του κομματικού συστήματος ήταν από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ. Όχι μόνο δίνονταν τεράστια ποσά εύκολα, αλλά δεν υπήρχε και ουσιαστικός έλεγχος, όλα κινούνταν μέσα σε μια γκρίζα περιοχή.Μετά το ξέσπασμα της κρίσης, ήρθαν στο φως τα σκάνδαλα με τα δάνεια των τότε μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κοντά στα 300 εκ. ευρώ, που δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν, έγινε γνωστό το εντυπωσιακό μέγεθος της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, όλα τα βουλευτικά προνόμια και οι πολυτελείς παροχές στα κατεξοχήν “δικά τους παιδιά”, τους υπαλλήλους της Βουλής.
Λόγω της χρεοκοπίας, το πολιτικό κόστος διατήρησης του ισχύοντος status quo ήταν υπέρογκο και έτσι ξεκίνησε μια προσπάθεια περιορισμού των εξόδων του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, προκειμένου να πειστεί η κοινή γνώμη ότι το πολιτικό σύστημα αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Κέρδος στις εκλογές για ρεαλιστές με θάρρος

Σπύρος ΛίτσαςΔεν χρειάζεται διδακτορικό στην Αστική Ανάπτυξη για να διαπιστώσεις ότι η Αθήνα χρειάζεται «χρώμα», ότι της λείπει η προσωπικότητα. Ακόμα και η χαοτική της δόμηση είναι κι αυτή... δεδομένη. Πώς αλλάζει αυτό; Πρωτίστως με το να αγκαλιάσει η πόλη τα διακριτά της σημεία.Για παράδειγμα, η γειτονιά των Εξαρχείων αποτελεί μοναδικό συνδυασμό της παρισινής Μονμάρτης και της βαρκελονέζικης Ραβάλ. Μπορεί να υπάρξει μια δημοτική Αρχή που θα αναδείξει τον χαρακτήρα της γειτονιάς και να μην τον «κρύψει» ως μια αστική όχληση μεταξύ λεωφόρου Αλεξάνδρας και οδού Ακαδημίας; Οι λόφοι του Στρέφη και του Σκούζε μπορούν να μεταβληθούν σε σύγχρονα πάρκα με μεσογειακή πανίδα, που δεν χρειάζεται υπέρογκες ποσότητες νερού.

Πουλημένοι (για την εξουσία) στον διάβολο

http://www.avgi.gr/documents/10179/0/%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A3%20%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9A%CE%97%20-+%CE%9D%CE%91%CE%96%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%95%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%9C%CE%9F%CE%A3/7a9388ee-f4f0-4411-9e6f-7538cfea523e?t=1395921454756&imageThumbnail=3
Όταν ο Σαμαράς καταψήφισε το πρώτο Μνημόνιο, έχοντας μάλιστα αναλύσει στα... Ζάππεια τη λάθος συνταγή, δεν είχε ακόμα νιώσει τη μέγγενη της ευρωπαϊκής Δεξιάς και των κέντρων διαμόρφωσης των αποφάσεων στην Ευρώπη. Έχοντας μέχρι τότε κεϋνσιανή αντίληψη για την ανάπτυξη και διάθεση να τιμήσει την όποια πατριωτική πολιτική προίκα του, πίστευε πως θα κατάφερνε να βρει περιθώρια ισορροπίας. Ελπίζω στον άπλετο χώρο που θα έχει μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία, να βρει διάθεση και θάρρος να αποκαλύψει -για την ιστορία- τα όσα συνέβησαν μέχρι την κωλοτούμπα. Την ταπεινωτική, τραμπούκικη και υβριστική συμπεριφορά απέναντί του. Ο Σαμαράς, που είχε υποσχεθεί στον εαυτό του πως θα γίνει πάση θυσία πρωθυπουργός, κατάλαβε ότι για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα πρέπει να πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο και να θυσιάσει του Έλληνες πολίτες.

Η τάση των Ε/κ για "ναι" φοβίζει τους υποστηρικτές του στάτους κβο

Με τον Σενέρ Λεβέντ Οι υποστηρικτές του στάτους κβο ανάμεσά μας ανησύχησαν σοβαρά αυτήν τη φορά. Φοβούνται. Αυτό που τους φοβίζει πιο πολύ είναι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Μέχρι τώρα ήταν βέβαιοι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα έλεγε «όχι» σε όλα τα σχέδια. Τώρα δεν εμπιστεύονται το ελληνοκυπριακό «όχι». Είναι και αυτοί πλέον οπαδοί του «ναι». Αυτός είναι ο πραγματικός τους φόβος. Ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί οι λεπτομέρειες και το σαφές πλαίσιο του σχεδίου, αλλά στον νότο άρχισε να επικρατεί η άποψη «λύση να ’ναι και ό,τι να ’ναι».

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο καίει τον Νταβούτογλου Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αντιμετωπίζει μια μεγάλη θύελλα Του Νίκου Στέλγια

Ένα νέο ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της Πέμπτης έρχεται να πλήξει το γόητρο του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.
Το ντοκουμέντο επιβεβαιώνει πρόσφατο δημοσίευμα της «Κ». Η τουρκική κυβέρνηση μελετά σχέδιο εισβολής στην Συρία.
Στο νέο ηχητικό ντοκουμέντο, ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο αρχηγός των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ), Χακάν Φιντάν και ο υπαρχηγός των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ συζητούν την ενδεχόμενη εισβολή της Τουρκίας στην Συρία. Το τουρκικό επιτελείο εκφράζει έντονο προβληματισμό για την εικόνα διάλυσης, την οποία παρουσιάζει το τουρκικό κράτος κατά την τελευταία περίοδο. Το τουρκικό επιτελείο προτείνει την υποστήριξη ένοπλων ομάδων στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Παράλληλα, ζητά την έγκριση της κυβέρνησης για την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην βόρεια Συρία.

In, out και down...

Στις αρχές της δεκαετίας του '50 ο τότε γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ λόρδος Ισμέι είχε δώσει τον ακόλουθο ορισμό της Συμμαχίας «NATO must Keep the Americans In, the Russians Out and the Germans Down» (τo NATO πρέπει να διασφαλίζει την εμπλοκή των ΗΠΑ, τον αποκλεισμό της Ρωσίας και την υποταγή της Γερμανίας). Αν δεν υπάρξει απώλεια ελέγχου στη διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία, ο Ομπάμα έχει πετύχει και τους τρεις παραπάνω στόχους, όπως φάνηκε και από την επίσκεψή του στη Χάγη και στις Βρυξέλλες.Η στάση των ΗΠΑ στην κρίση της Ουκρανίας έχει ήδη επιφέρει γεωπολιτικές ανακατατάξεις μείζονος κλίμακας στην Ευρασία: Η στενή συνεργασία Μόσχας-Βερολίνου με βάση το εμπόριο και την ενέργεια, που είχε δυναμική αναβάθμισης σε συνολική στρατηγική σχέση, ανήκει στο παρελθόν. Η Γερμανία επέλεξε να συστοιχηθεί με την Ουάσιγκτον και προσπαθεί να ελέγξει το κόστος της επιλογής της σε σχέση με τη Ρωσία. Το Βερολίνο είναι ο μεγάλος χαμένος από την κρίση, καθώς οι επιλογές του είχαν όλες κόστος. Επιπλέον φαίνεται να χάνει την πολιτική πρωτοκαθεδρία στην Ανατολική Ευρώπη σε μια στιγμή που διακήρυττε ότι θα έχει πλέον ενεργό εξωτερική πολιτική αντάξια του βάρους της χώρας.

«ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΙΝ Ποιητή της Ανατολίας έχρισαν τον Ομηρο οι Τούρκοι

Ποιητή της Ανατολίας έχρισαν τον Ομηρο οι ΤούρκοιΈντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δελτίο Τύπου της μουσικοχορευτικής παράστασης της τουρκικής ομάδας «Fire of Anatolia», με θέμα την Τροία, στο ετήσιο φεστιβάλ «Spring of Culture» στο Μπαχρέιν, που περιγράφει τον Έλληνα ποιητή Όμηρο, ως Τούρκο, που γεννήθηκε στη Σμύρνη.Μάλιστα, το δελτίου Τύπου της συγκεκριμένης ομάδας αναφέρει:

«Ο δυτικός πολιτισμός χρωστά την πολιτιστική του κληρονομιά στο Μύθο της Τροίας. Αυτή η ιστορία, που συνέβη πιθανότατα το 1180 π.Χ., παρέμεινε στη μνήμη της ανθρωπότητας από έναν ποιητή της Ανατολίας. Η ιστορία, που έγραψε ο Όμηρος, που γεννήθηκε στη Σμύρνη, στα αθάνατα βιβλία του Ιλιάδα και Οδύσσεια, θεωρείται πλέον μία από τις πιο γνωστές συνθέσεις του κόσμου. Ως τέτοια, κατέχει μια σημαντική θέση ανάμεσα στα ιερά βιβλία ενώ μετατράπηκε σε μια μυστηριώδη περιπέτεια που έχει εξάψει την περιέργεια των ιστορικών όλου του κόσμου».

ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ Με τη βοήθεια της Αντιτρομοκρατικής συνελήφθη μέλος ισλαμικής οργάνωσης

Φωτογραφία αρχείου Με την συνδρομή των ελληνικών Αρχών, οι οποίες έδωσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες, συνελήφθη στην Κυανή Ακτή, από την Γαλλική Αστυνομία, 23χρονος Γάλλος υπήκοος, Αλγερινής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται μέλος ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης, που ετοίμαζε μεγάλο χτύπημα στην Γαλλία.

Ο 23χρονος Ιμπραήμ Β., για την σύλληψη του οποίου, καθώς και για την πολύτιμη παροχή βοήθειας από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρουν αναλυτικά τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είχε περάσει από την Ελλάδα και μάλιστα είχε εξεταστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τι αναφέρεται σε σημερινή της απόφαση Βαριά καμπάνα Κομισιόν στη ΛΑΡΚΟ: Ζητά να επιστρέψει κρατικές ενισχύσεις 136 εκατ. ευρώ


Βαριά καμπάνα Κομισιόν στη ΛΑΡΚΟ: Ζητά να επιστρέψει κρατικές ενισχύσεις 136 εκατ. ευρώΜε σημερινή της απόφαση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέτρα στήριξης του Ελληνικού Δημοσίου προς τη Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Εταιρεία ΛΑΡΚΟ (ΑΕ) προσέδωσαν στην επιχείρηση αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ, για τις κρατικές ενισχύσεις. Οι αυξήσεις κεφαλαίου και οι εγγυήσεις του Δημοσίου ανέρχονταν συνολικά σε 136 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση, η ΛΑΡΚΟ πρέπει τώρα να επιστρέψει το ποσό εντόκως, ώστε να αμβλυνθούν οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που προκλήθηκαν από την ασύμβατη ενίσχυση.

Η Αλ Κάιντα εγκαθίσταται στη Συρία, λένε οι ΗΠΑ ERIC SCHMITT / THE NEW YORK TIMES

Στις φλόγες του συριακού εμφύλιου πολέμου οι αμερικανικές υπηρεσίες «βλέπουν» τις σπίθες μελλοντικών επιθέσεων στη Δύση.
Δεκάδες στελέχη της Αλ Κάιντα με εμπειρία στον σχεδιασμό επιθέσεων και ειδίκευση στα εκρηκτικά έχουν μεταβεί στη Συρία από το Πακιστάν τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι θεωρούν ότι μπαίνουν τα θεμέλια μελλοντικών πληγμάτων εναντίον της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.Η Συρία αποτελεί ελκυστική βάση για την Αλ Κάιντα λόγω της ύπαρξης περιοχών που ελέγχονται από εξτρεμιστές και λόγω της παρουσίας περίπου 1.200 Ευρωπαίων και Αμερικανών μουσουλμάνων που έχουν μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν. Ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν εκφράσει φόβους πως αυτοί οι δυτικοί μαχητές μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν στον εμφύλιο της Συρίας μέχρις σημείου να πραγματοποιήσουν επιθέσεις γυρίζοντας στις χώρες τους.

"Μεγάλη πρόοδος" έχουν επιτευχθεί για την επίτευξη τουρκο-ισραηλινής συμφωνίας για τις αποζημιώσεις για τα θύματα του Μαβί Μαρμαρά

http://www.al-monitor.com/files/live/sites/almonitor/files/images/almpics/2014/03/RTR3IJ7E.jpg?t=thumbnail_570
Η Τουρκία και το Ισραήλ έκαναν "μεγάλη πρόοδο" προς την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αποζημίωση από το Ισραήλ των Τούρκων που υπήρξαν θύματα, το 2010, της ισραηλινής επίθεσης εναντίον ενός στολίσκου που έπλεε προς τη Γάζα, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου."Το χάσμα που χώριζε τις προσδοκίες των δύο μερών μειώθηκε. Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος, αλλά τα δύο μέρη πρέπει να συναντηθούν άλλη μια φορά για να φθάσουν σε μια τελική συμφωνία", δήλωσε ο Νταβούτογλου στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε χθες, Τετάρτη, στο Ικόνιο (κεντρική Τουρκία).Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε την Τρίτη πως μια επίσημη συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες θα μπορούσε να υπογραφεί "μετά τις (δημοτικές) εκλογές" της Κυριακής."Περιμένουμε μια απάντηση της ισραηλινής πλευράς" στις απαιτήσεις της Άγκυρας, διευκρίνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

DW:Το μυστικό της επιτυχίας των γερμανικών εξαγωγών

Ποιο είναι το μυστικό της γερμανικής επιτυχίας στο πεδίο των εξαγωγών; Σίγουρα η τεχνολογική πρωτοπορία, αλλά και η δίψα των γερμανικών επιχειρήσεων –μεγάλων αλλά και μικρομεσαίων- να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό.
Δεν είναι μόνο οι μεγάλοι τεχνολογικοί όμιλοι της Γερμανίας που αναζητούν αγορές στο εξωτερικό. Όλο και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν την τύχη τους εκτός συνόρων. Και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου, η εξωστρέφεια ακόμη και των μικρών επιχειρήσεων, λέει ο γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Στέφαν Κάπφερερ.Μάλιστα προκειμένου το γερμανικό υπουργείο να συμβάλει στον εντοπισμό ελπιδοφόρων νέων αγορών εξετάζει, σε συνεργασία με την εταιρεία Germany Trade & Invest GmbH (GTAI), αναδυόμενες αγορές, τις οποίες αξιολογεί επί τη βάσει ενός καταλόγου κριτηρίων και στη συνέχεια καταθέτει σχετικές προτάσεις στις επιχειρήσεις.

Κίνα: Παραγγελία για 70 αεροσκάφη Airbus Το Πεκίνο ενδυναμώνει τη συνεργασία του με τον ευρωπαϊκό όμιλο αεροναυπηγικής





Τις βάσεις για την ενδυνάμωση της συνεργασίας τους στο μέλλον έθεσαν την Τετάρτη η Airbus και η Κίνα, υπογράφοντας μια σειρά συμφωνιών στο Παρίσι, παρουσία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ.Μεταξύ άλλων, υπεγράφη συμφωνία για την παράδοση συνολικά 70 αεροσκαφών της Airbus στην China Aviation Supplies Holding Company (CAS). Η συμφωνία αφορά 43 αεροσκάφη Α320 και 27 Α330, συνολικής αξίας 10,2 δισ. δολαρίων.

Τουρκική κορβέτα στα ελληνικά χωρικά ύδατα


Στα ελληνικά χωρικά ύδατα εισήλθε την Τετάρτη στις 09:45 η τουρκική κορβέτα «BANDIRMA», προερχόμενη από ανατολική Μεσόγειο,  και πραγματοποίησε πλου στο νοτιοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο.Η κορβέτα βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, διερχόμενη από το στενό Καφηρέα, σήμερα στις 04:30, κινούμενη με βορειοανατολική πορεία.Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του.http://www.naftemporiki.gr

Αναλογικότερη κατανομή μεταναστών ζητά η Σουηδία από την Ε.Ε. Οι αιτήσεις ασύλου έχουν αυξηθεί διαρκούντος του εμφυλίου της Συρίας

Αναλογικότερη κατανομή μεταναστών ζητά η Σουηδία από την Ε.Ε. Καθώς ο αριθμός όσων ζητούν άσυλο στην Ευρώπη έχει αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών και υπό την πίεση του λαϊκίστικου αντιμεταναστευτικού κόμματος των Σουηδών Δημοκρατών, ο υπουργός Μετανάστευσης της Σουηδίας τόνισε ότι πολλά κράτη - μέλη της ΕΕ προτιμούν να αγνοούν αυτή την κρίση, προειδοποιώντας ότι χρειάζεται το βάρος για την εισδοχή των μεταναστών, ειδικά από τη Συρία, να κατανεμηθεί πιο δίκαια.Ανάμεσα σε 44 βιομηχανικά κράτη, η Σουηδία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των αιτούμενων άσυλο που υποδέχεται και στη δεύτερη θέση κατ' αναλογία με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.Η Σουηδία αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς προσφέρει αμέσως μόνιμη άδεια παραμονής στους Σύρους αιτούμενους άσυλο. Η Στοκχόλμη υπολογίζει ότι το συνολικό κόστος της εισδοχής Σύρων προσφύγων θα αυξηθεί σημαντικά, στα 7 δισ. κορόνες (1,3 δισεκ. ευρώ) φέτος, από 5,1 δισ. κορόνες το 2013.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ Δραγασάκης προς Γερμανούς βουλευτές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιόπιστη

«Αν ο ελληνικός λαός αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ήθελα να διαβεβαιώσετε το γερμανικό λαό ότι θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη η οποία υποστηρίζει τον τερματισμό της λιτότητας και την έξοδο από την κρίση μέσα στο πλαίσια της ευρωζώνης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σήμερα σε επιτροπή Γερμανών βουλευτών, ενώ σημείωσε οτι το κόμμα του από την αρχή είχε τεκμηριωμένες θέσεις για το πρόγραμμα που επρόκειτο να εφαρμοστεί.
Δραγασάκης προς Γερμανούς βουλευτές: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αξιόπιστη
«Εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας και ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς. Αλλά αυτά πρέπει να γίνουν όχι σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας», είπε ακόμη ο κ.Δραγασάκης.Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους Γερμανούς βουλευτές αναλογιστούν τι σημαίνει ανεργία στο 60% και μάλιστα στους νέους, τι σημαίνει ύφεση 25%, τι σημαίνει μείωση των επενδύσεων 58%, τι σημαίνει διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Ανησυχούμε για το μέλλον της Ευρώπης αλλά δεν συμμεριζόμαστε φωνές που καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους δύο λαούς» υπογράμμισε.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ 42 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΣΤΙΣ 3 ΚΑΙ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Β. Ελλάδα

Η TUGIAD είναι η μοναδική ανάλογη ένωση για νέους επιχειρηματίες στην Τουρκία και απαριθμεί 850 επιχειρήσεις-μέλη
http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20140327/low/assets_LARGE_t_942_43720578.JPGΤου Δημήτρη Διαμαντίδη - Η μεγαλύτερη αποστολή Τούρκων επιχειρηματιών που έχει έρθει ποτέ στη Βόρεια Ελλάδα επισκέπτεται τη χώρα μας στις 3-4 Απριλίου, όπου συνολικά θα συμμετάσχουν 42 εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων της γείτονος, καθώς και η ηγεσία της TUGIAD, της Ενωσης Νέων Επιχειρηματιών της Τουρκίας. Η TUGIAD είναι η μοναδική ανάλογη ένωση για νέους επιχειρηματίες στην Τουρκία, απαριθμεί 850 επιχειρήσεις-μέλη, οι οποίες είναι κυρίως εξωστρεφείς (εξάγουν σε εκατό χώρες διεθνώς) και δραστηριοποιούνται σε εξήντα διαφορετικούς παραγωγικούς τομείς. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις-μέλη της πραγματοποιούν σε ετήσια βάση εξαγωγές 18 δισ. δολαρίων και εισαγωγές 23 δισ. δολαρίων. Στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, θα είναι παρών και ο πρόεδρός της, Ali Yucelen, καθώς και σχεδόν όλο το Δ.Σ. της.

Οτσαλάν: “Εγώ τα λέω, ο Ερντογάν τα κάνει”

Από: SigmaLive/KYΠΕ  Νέο ηχητικό ντοκουμέντο φέρει τον Κούρδο ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν να λέει πως ό,τι κάνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με την διαδικασία λύσης του Κουρδικού το διαχειρίζεται ο ίδιος και όχι ο Ταγίπ Ερντογάν.
Συγκεκριμένα ο Οτσαλάν ακούγεται να λέει : “Ο Μπαχτσελί λέει πως τα λέει ο Άπο και τα κάνει ο Ερντογάν. Ο άνθρωπος είναι έξυπνος”. Μάλιστα ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν δήλωσε χθες βράδυ στο κανάλι Μπιούγκιουν ότι θεωρεί σωστή την εκτίμηση που εκφράστηκε πως ο ίδιος απομακρύνθηκε από τη θέση του Υπουργού επειδή το ζήτησε ο Οτσαλάν. Ο Ιντρίς Σαχίν δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος είχε ακούσει πως στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος μοντάρουν κασέτες και στη συνέχεια γίνεται και ντουμπλάζ. “Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή ψέμα αλλά αυτό άκουσα”, είπε ο πρώην Υπουργός.