19 Μαρτίου 2016

“Η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί”! Τι γράφει κορυφαίος αναλυτής

http://www.militaire.gr/wp-content/uploads/2016/03/davutoglou-640x330.jpgΤης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο  γνωστός αρθρογράφος Μετιν Μουνίρ, στην τακτική του στήλη (Τ24) αναλύει την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την Ε.Ε. Ειδικότερα ο αρθρογράφος αναφέρει: “Υποστηρίζω από την αρχή ότι ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν είναι δεξιοτέχνης στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, αλλά καταστροφέας.Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής  που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες για το ζήτημα των προσφύγων , επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας.Να σας τα πω χωρίς να μακρηγορώ: Η συμφωνία αυτή δεν θα εφαρμοστεί. Ο λόγος;  Η αδυναμία εφαρμογής των ωφελημάτων που απέσπασε ή που νόμισε ότι απέσπασε η Τουρκία.

Από τους φράχτες στις κυρώσεις


http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/03/13/russia-EU-660x440.jpg
Ακόμη και στην πιο αισιόδοξη περίπτωση, την υπέρβαση δηλαδή της σημερινής κακοφωνίας στην ΕΕ για το Προσφυγικό, οι 28 στην αρχή του καλοκαιριού θα βρεθούν μπροστά σε μια νέα σκληρή δοκιμασία της ενότητάς τους, την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.Η συνεργασία Πούτιν - Ομπάμα στη Συρία έχει ανοίξει τον δρόμο της συνολικής εξομάλυνσης των σχέσεων των ΗΠΑ και της ΕΕ με τη Ρωσία, μια δυναμική που επιβεβαίωσε με τις προχθεσινές δηλώσεις του ο αντικαγκελάριος υπουργός Οικονομίας και ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, Γκάμπριελ, ο οποίος κάλεσε τους 28 να δημιουργήσουν μέχρι το καλοκαίρι τις συνθήκες για να αρθούν οι κυρώσεις που επεβλήθησαν στη Ρωσία λόγω της στάσης της Μόσχας στην Ουκρανία.Το πρόβλημα πλέον δεν είναι διατλαντικό, με την Ουάσιγκτον, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο να συγκλίνουν, αλλά ενδοευρωπαϊκό, καθώς η ΕΕ των 28 εμφανίζεται πολυδιασπασμένη απέναντι στη Ρωσία:

Νεκρός ο βομβιστής της Κωνσταντινούπολης (upd) Ποια η σχέση του βομβιστή με το Ισλαμικό Κράτος Του Νίκου Στέλγια

Το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την σημερινή επίθεση στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βομβιστής γεννήθηκε το 1992 στο Άντεπ και διατηρούσε σχέσεις με τους κύκλους του Ισλαμικού Κράτους.Νωρίτερα οι τουρκικές αρχές είχαν διαρρεύσει την πληροφορία ότι για το σημερινό μακελειό στο Πέρα ευθύνεται το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα.Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από τις προαναφερόμενες πληροφορίες.

«Ο Α' Παγκόσμιος δεν τελείωσε, η Τουρκία ζει σε καθεστώς πολέμου»

Χαμίτ Μποζαρσλάν
«Το πολιτικό λεξιλόγιο του τουρκικού καθεστώτος έχει περιοριστεί σε πέντε με έξι λέξεις, εχθρός, προδότης, συνεργάτης, υποτιθέμενος διανοούμενος. Το καθεστώς δεν ανέχεται κανέναν να ασκεί κριτική, να έχει άλλη γνώμη» λέει σε συνέντευξη του στην «Εφ.Συν.» ο Χαμίτ Μποζαρσλάν, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο EHESS στη Γαλλία και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη Μέση Ανατολή.  Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαββάλας η «Ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας».
Είναι Κούρδος, γεννήθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας και ζει μόνιμα στη Γαλλία. Στην Αθήνα ήρθε προσκεκλημένος του ελληνικού παραρτήματος του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ. 
                              ≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃≃

Μεγάλο σκάνδαλο αγγίζει τον Ερντογάν Παράγοντες από τον κύκλο του εμπλέκονται σε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Του Νίκου Στέλγια

Ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο αγγίζει τον κύκλο συνεργατών του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Σε λεγόμενα εκπαιδευτικά ιδρύματα, παράγοντες, οι οποίοι ειδικεύονται στην θρησκευτική παιδεία και διατηρούν σχέσεις με εκπαιδευτικές δομές, οι οποίες σχετίζονται με τον κύκλο του Προέδρου Ερντογάν και τον υιό του, τον Μπιλάλ Ερντογάν, εμπλέκονται σε ένα μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών.Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο η όλη υπόθεση έχει μεταφερθεί στην Μεγάλη Ευνοσυνέλευση της Τουρκίας. Η Αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και βουλευτής Σμύρνης Ζεϊνέπ Αλτιόκ, ζητώντας από τον Υπουργό Παιδείας, Ναμπί Αβτσί να απαντήσει στους ισχυρισμούς ότι ο δάσκαλος σε «Σπίτι Αδελφότητας» και μέλος του Συνδικάτου Εκπαιδευτικών στο Καραμάν, Μ.Β., βίασε τουλάχιστον 45 αγόρια και τα εξανάγκαζε να διαβάσουν και να παρακολουθήσουν δημοσιεύματα με άσεμνο περιεχόμενο.

Πρός Γενοκτολογούντες

https://4.bp.blogspot.com/-4xbXvSN5vcI/Vuu3jgBfUNI/AAAAAAAAObk/LOQTiKA6myYZ7AD2sMyBEO53WUkEqJEdQ/s640/Untitled.png
Οι Πόντιοι συνιστούν εθνικοτοπική ομάδα του Ελληνισμού της Ανατολής και όχι εθνοτική ομάδα. .Ο Πόντος είναι κομμάτι της μικρασιατικής ρωμιοσύνης,δεν είναι κάτι το ξεχωριστό.Οπως έχει καταγραφεί η Γενοκτονία είναι μία, αυτής των Χριστιανικών Λαών της Ανατολής , Αρμενίων, Χαλδοσυρραίων, Ελλήνων (Πόντου,Μικρασίας,Ανατολίκής Θράκης ).Ελαβε χώρα σε διαφορετικούς χρόνους και σε διαφορετικά γεωγραφικά όρια της Ανατολής υπο την καθοδήγηση των Νεότουρκων  Οι Τούρκοι δεν εξόντωσαν Πόντιους, εξόντωσαν Ρωμιούς, Έλληνες. και τους εξόντωσαν σε ανατολική Θράκη, σε Ιωνία και στον Πόντο.Η Απόσπαση-πρόταξη λοιπόν απο το συνολικό πλαίσιο συνιστά πράξη ισότιμη με την άρνηση της Γενοκτονίας και αποτελεί Βούτυρο στο ψωμί της Τουρκικής διπλωματίας η οποία και αρνείται πεισματικά το γενοκτονικό της παρελθόν.