24 Μαΐου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ !!!

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών
Κύριε Υπουργέ
Όπως είναι γνωστό, το 1987, το καθεστώς Σαντάμ Χουσεΐν
σχεδίασε το "Σχέδιο Επιχειρήσεων Ανφάλ", το οποίο είχε ως στόχο την "οριστική λύση" του προβλήματος του ιρακινού βορρά, που κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από κουρδικούς πληθυσμούς.
Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την εξόντωση των κουρδικών πληθυσμών με τη χρήση χημικών όπλων, που διέθετε στο οπλοστάσιό του το καθεστώς του Σαντάμ.

Ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα: Η Εμπειρία από άλλες χώρες και οι διεθνείς τάσεις

http://www.pakistanchristianpost.com/newsviewsimages/Islam-in-Greece.jpg
http://infognomonpoliticsOι εκάστοτε Μουσουλμανικές οργανώσεις ή Αδελφότητες προσπαθούν να προβληθούν ως πειθαρχημένες.Στην πραγματικότητα βασίζονται στην τυφλή υποταγή στις προσταγές του "Δασκάλου".Παρά τα όσα γράφονται για παγκόσμιο φαινόμενο Ισλαμοφοβίας το οποίο και εξαπλώνεται και βασίζεται στην έγνοια ή την ημιμάθεια η πραγματικότητα το διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόποΠολλοί θα επικεντρωθούν στην σχέση του αριθμού των όσων αναπτύσσουν παραβατική συμπεριφορά με όσους ακολουθούν την Νομιμότητα.Αυτό το θεωρώ λανθασμένο ως σχήμα λογικής και τούτο γιατί τα ακραία ισλαμιστικά στοιχεία με παραβατική συμπεριφορά ξεπηδούν απο τον ίδιο κύκλο.Το ήπιο Ισλάμ αποτελεί τον προθάλαμο του σκληρού Ισλάμ

Κυκλώματα διακίνησης «φθηνών» εργαζομένων


Δρουν στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, όπως η Ελλάδα, και τροφοδοτούν επιχειρήσεις ενοικίασης εργαζομένων στη Γερμανία. Καταγγελίες για μισθούς και συνθήκες εργασίας που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Της Λίνας Γιάνναρου
Ο Μπάμπης είναι τριαντάρης, αλλά δείχνει νεότερος. Λόγω οικογενειακών προβλημάτων ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, όμως δεν έμεινε χωρίς δουλειά.

Ο Πρέσβης του Κοσόβου στα Τίρανα: κατηγορούμενος απ’ την EULEX για εγκλήματα πολέμου

sylejman_selimi
Όλο και πιο μακρύς γίνεται ο κατάλογος Κοσοβάρων ιθυνόντων, πρώην αγωνιστών του παραστρατιωτικού σχήματος UCK, που καλούνται ενώπιον της δικαιοσύνης για εγκλήματα εις βάρος αμάχων κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στην περιοχή το 1999. Σήμερα συνελήφθησαν πέντε πρόσωπα μεταξύ των οποίων ένας Δήμαρχος, ενώ κατηγορείται και βουλευτής, ότι σε στρατόπεδο κράτησης αμάχων στο Λίβκοτς του Δήμου Σκεντέραϊ διέπραξαν αξιόποινες πράξεις που συμπεριλαμβάνονται στα εγκλήματα πολέμου. Την ποινική δίωξη ασκεί ειδικός εισαγγελέας της Αποστολής για Επιβολή του Νόμου – EULEΧ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανεξάρτητη περιοχή του Κοσόβου, καθώς και ντόπιος εισαγγελέας. Ένας εκ των κατηγορουμένων κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία ενός αμάχου Σέρβου στο συγκεκριμένο στρατόπεδο ενώ οι υπόλοιποι για άσκηση βασανιστηρίων εις βάρος αμάχων.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Επτά επιχειρήματα υπέρ του αντιρατσιστικού

Επτά επιχειρήματα υπέρ του αντιρατσιστικού Με επτά ερωταπαντήσεις το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην αναγκαιότητα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες, ενώ με το θέμα αυτό θα ασχοληθούν τη Δευτέρα οι αρχηγοί των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Το επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Η Ιταλία θα αγοράσει 90 αμερικανικά μαχητικά F-35

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSdlDMXgBBPbNqCgJxavC93C_6jNVMCc5sucPpNbPjhEkYMrC1Emg
Εκφράζοντας την θέση ότι τα «προηγμένα συστήματα άμυνας χρησιμεύουν για την ειρήνη», ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Μάριο Μάουρο διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει στην αγορά 90 μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής F-35.Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Μάουρο -ο οποίος ανήκει στον κεντρώο συνασπισμό Επιλογή Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι -, σημείωσε: «αν επιθυμούμε την ειρήνη πρέπει να διαθέτουμε αμυντικά συστήματα που να μας επιτρέπουν να εξουδετερώνουμε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από συρράξεις οι οποίες εξελίσσονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά είναι σε θέση να προκαλέσουν την εμπλοκή ολόκληρου του πλανήτη».

Φορολογία και Κοινή Λογική

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRAck83-bF7PrSYWYhfhphTmVFOCibVrorpj0c8B7CziGptZaNW
Μαριλένα Κοππά,Στις 21 Μαΐου, το Ευρωκοινοβούλιο διαβουλεύτηκε πάνω στο θέμα της φοροδιαφυγής. Η συζήτηση ήταν γεμάτη ειρωνεία και πολεμική διάθεση, σχεδόν απ’ όλες τις πολιτικές παρατάξεις. Και όλα αυτά, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής για το ίδιο θέμα. Προφανώς, πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα. Και δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός στον κόσμο που μπορεί να υποστηρίξει (τουλάχιστον ανοικτά) τη φοροδιαφυγή. Όλοι συμφωνούν, αφού πρόκειται για ζήτημα «κοινής λογικής».

Γερμανικές μυσ. υπηρεσίες: Πιο ισχυρός από ποτέ ο στρατός Ασάντ Οι δυνάμεις είναι ικανές να αντισταθούν στους αντάρτες


http://cyplive.com/assets/images/news/img_111_2.jpghttp://www.kathimerini.com.cyΟι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών (BND) θεωρούν πλέον ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ είναι ικανές να αντισταθούν στους αντάρτες, μολονότι σε παλαιότερη ανάλυσή τους εκτιμούσαν ότι η αντιπολίτευση θα κέρδιζε, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ντερ Σπίγκελ.Οι μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το στρατό του συριακού καθεστώτος πιο ισχυρό από ποτέ και ικανό να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους, γράφει το περιοδικό επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της BND Γκέρχαρντ Σίντλερ σε μυστική συνάντηση που είχε με πολιτικούς αξιωματούχους, υπεύθυνους για θέματα ασφαλείας.

Ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων μέχρι τον Ιούλιο;

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης της πΓΔΜ ακούστηκαν από Σλοβενία και Βουλγαρία
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά την παροχή ημερομηνίας για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο, κρίνοντας ότι το ζήτημα επείγει .Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν το μεσημέρι της Πέμπτης τη σχετική έκθεση προόδου για τις σχέσεις της ΠΓΔΜ με την ΕΕ με 505 ψήφους υπέρ, 61 κατά και 31 αποχές.
Την έκθεση υπογράφει ο βρετανός ευρωβουλευτής του Εργατικού Κόμματος Ρίτσαρντ Χάουιτ, ο οποίος εισηγείται, όπως και πέρσι, να δοθεί ημερομηνία ένταξης στην πΓΔΜ, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα προωθήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και θα βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις με τις γειτονικές χώρες. Προτείνει μάλιστα τη χορήγηση ημερομηνίας μέχρι τον Ιούλιο, κρίνοντας προφανώς ότι το ζήτημα επείγει.

Τουρκία: Χάκερς ξεσκεπάζουν τους ενόχους του Ρεϊχανλί


"Η Βομβιστική Επίθεση στην Reyhanli, η πληροφορία την οποία είχε πιστέψει η ΜΙΤ για ψεύτικη επίθεση στην Reyhanli απο την Αl-Nusra και για πραγματική επίθεση στην Αγκυρα σε  τρείς Αμερικανικούς στόχους"
  Η τουρκική ομάδα χάκερς Redhack έφερε στο φως μυστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, για τις φονικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί, στις αρχές του μήνα ευθύνεται η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Al Nusra.
Από τα μυστικά έγγραφα προκύπτει ότι ήδη από τις 25 Απριλίου σήμανε συναγερμός στην τουρκική στρατοχωροφυλακή για επικείμενες βομβιστικές επιθέσεις της Al Nusra στην Τουρκία, καθώς επίσης ότι στις 23 Απριλίου τρεις βόμβες είχαν σταλεί στην Τουρκία με αυτοκίνητο από την πόλη Ράκα της Συρίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου απέρριψε ωστόσο τους ισχυρισμούς της ομάδας των χάκερς. Απεναντίας, δήλωσε ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί και ότι πρόκειται για μέλη των τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με τη Συρία.«Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τα στοιχεία των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Ρεϊχανλί» τόνισε ο Νταβούτογλου.
http://www.sigmalive.com/

Αναλυτές τονίζουν τον καίριο ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια και πέραν αυτών

photo
Η Τουρκία έχει ακολουθήσει πιο προορατική εξωτερική πολιτική προς την περιοχή των Βαλκανίων τα τελευταία χρόνια, και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς πολιτικούς και διπλωματικούς δεσμούς της με αυτές τις χώρες, μπορεί να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα. Έτσι αναφέρουν εκπρόσωποι πολιτικών οργανώσεων και ΜΚΟ από την περιοχή, προτρέποντας την Τουρκία να ενισχύσει την οικονομική παρουσία της εκεί.

Ουάσινγκτον: Η σημασία της επίσκεψης του Ερντογάν

http://media.winnipegfreepress.com/images/648*444/4990461.jpg
Η επίσκεψη του Ερντογάν στις ΗΠΑ αναδεικνύει την άνοδο της στρατηγικής υπεραξίας της Τουρκίας για την Ουάσινγκτον. Ακολουθούν λοιπόν οι ΗΠΑ μια φιλοϊσλαμική πολιτική; Η απάντηση είναι αρνητική, αφού ένα σοβαρό κράτος όπως οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζει την υψηλή στρατηγική του με βάση ιδεολογικά στερεότυπα. Τι συμβαίνει λοιπόν στην περιοχή, πώς διαμορφώνονται οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις και ποιο το εύρος κινήσεων της Ελλάδας;

Τρία απλά παραγγέλματα για τον Αντώνη Ρουπακιώτη

photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com
Αντώνης ΠαπαγιαννίδηςΠρώτον: ξεχωρίστε, ξεχωρίστε όσο γίνεται την πράξη από την άποψη! Η πράξη, όπως κι αν ντύνεται, και η παρακίνηση σε πράξη, μπορεί να είναι ποινικά αξιολογήσιμη (Μην ξεχνάμε: ο ηθικός αυτουργός σ’ ένα έγκλημα έχει την ίδια ποινή με τον φυσικό αυτουργό). Η άποψη, η γνώμη, μπορεί να είναι «λάθος», μπορεί να είναι άθλια, να είναι απεχθής. Δεν νοείται όμως να περιέλθει στη σφαίρα του δικαίου, της ποινικής αξιολόγησης. Αλλιώς, φεύγουμε προς τις κοινωνίες και τα συστήματα που είδαμε να λειτουργούν εφιαλτικά. (σ.σ.Οταν ο λόγος που εκφέρεται παύει να είναι άποψη ή γνώμη και αποτελεί "εντολή" προς την πραγμάτωση της Πράξης τότε δεν είναι ποινικά αξιολογήσιμη;)

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

"τί χαμπάρια κυρ Χίτλερ μου, τί κάνει η οικογένεια;"
Του ΑΠ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
 Η Αριστερά καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή ότι είναι ναζιστικό κόμμα, πράγμα αναμενόμενο. Γιατί, όμως, παρά τις καταγγελίες, η ΧΑ αυξάνει τη δύναμή της; Κρύβαμε ένα ναζί μέσα μας και δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι;
 Δεν μπορεί ούτε στιγμή ν`α μας διαφεύγει ότι όσο ξαφνική ήταν η κατακόρυφη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο, αντίστοιχα, ξάφνιασε και το ξεπέταγμα της ΧΑ. Στις εκλογές, οι ψηφοφόροι, αντιμέτωποι με τη Μνημονική καταστροφή, «άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη» αλλά όλοι ξέμπαρκοι είναι.

Ο Εμφύλιος δεν τέλειωσε ποτέ!

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS1ItjPS3keh9754yGGtaxh2sI2J4qC9hNsW_l6lsSYhiCxHLnxΒασίλης Σ. Κανέλλης
Πώς το είπε αυτό το τεστ η Αντζελίνα Τζολί για το ελαττωματικό γονίδιο; Μήπως πρέπει να πάει να το κάνει κι αυτό η Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει ότι έχει... προβληματικό DNA; Αλλιώς δεν εξηγείται πώς, ενώ έχουν περάσει κάπου 65 χρόνια από τη «λήξη» του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, συνεχίζουμε να ζούμε σε εμφυλιοπολεμικές συνθήκες. Λες και δεν τέλειωσε ποτέ εκείνη η ταραγμένη περίοδος. Κι όσες προσπάθειες άρσης του εθνικού διχασμού που έγιναν τις επόμενες δεκαετίες, λες κι έχουν πέσει στο κενό. Επρεπε να έρθει στη Βουλή αυτό το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής για να «ξανα-ανάψουν» τα πάθη των Ελλήνων. Αυτά που κατέστρεψαν την ελληνική κοινωνία για πολλά χρόνια και που όλοι πιστεύαμε ότι πλέον δεν υφίστανται.

Ηύραμεν ζουρλόν παπάν, καί ολημέρα ψάλλωμεν.

Αntinews.grTήν ώρα που η Στοκχόλμη και η Σουηδία ψάχνει το "γιατί;" το βρήκαμε στην Ελλάδα.Μου θυμίζει έναν από τους κορυφαίους Έλληνες σατυρικούς αλλά και έντονα πολιτικοποιημένο άνθρωπο ο οποίος είχε πεί την φράση: "Ακούνε στο Αφγανιστάν τον Κο. Μπίστη για να μάθουν τι συμβαίνει¨.Το σουηδικό μοντέλο έχει εγκαταλειφθεί, η πληροφορία φαίνεται δεν έχει βρει ευήκοα ώτα στην Ελλάδα  ή δεν έχει γίνει αντιληπτό. Οι Σουηδοί ψάχνουν να βρουν τι είναι αυτό που προκάλεσε κοινωνικό και οικονομικό χάσμα μεταξύ των πολιτών, και κυρίως των μεταναστών, οι οποίοι βρήκαν αφορμή για να εκδηλώσουν την οργή τους.Δεν πειράζει βρέθηκε στην Ελλάδα/

Economist:Οι "υπνοβάτες" στο χείλος του γκρεμού!

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/779311/349032_hAPihcQsRw.img
Την ώρα που η ευρωζώνη αναζητά απεγνωσμένα κάποια ώθηση, η αναβλητικότητα που επιδεικνύουν οι ηγέτες της αποτελεί ανησυχητική εξέλιξη, προειδοποιεί στο τελευταίο του τεύχος ο Economist.Όπως σημειώνει το βρετανικό περιοδικό η Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, με τους πρωθυπουργούς και τους προέδρους της ΕΕ να περνάνε ένα μάλλον χαλαρό απόγευμα συζητώντας για την φοροδιαφυγή και την ενεργειακή πολιτική.

Βιοχάλκο: Ηχηρό «καμπανάκι» για τη βιομηχανία


http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic//31A6F819464C2DD62EFFE80B786B356F.jpg
του Στέφανου ΚοτζαμάνηΤον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική βιομηχανία έκρουσε ο σύμβουλος διοίκησης του ομίλου Βιοχάλκο κ. Κων/νος Κεφάλας, προειδοποιώντας πως δεν θα μπορέσει να αντέξει μεσοπρόθεσμα αν δεν υπάρξουν αξιοσημείωτες αλλαγές σε πολλά μέτωπα.«Η Βιοχάλκο υλοποίησε πολύ μεγάλες επενδύσεις κατά την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα να μπορεί να απευθύνεται στις διεθνείς αγορές και αυτό είναι που την έχει βοηθήσει στο να μπορεί να σταθεί στα πόδια της», ανάφερε χαρακτηριστικά.Τα βασικά σημεία στα οποία σύμφωνα με τον κ. Κεφάλα απαιτούνται δραστικές αλλαγές είναι:

Η Στοκχόλμη φλέγεται και ψάχνει το λόγο

AFP Καθώς οι ταραχές στη Στοκχόλμη συνεχίστηκαν για τέταρτη νύχτα και επεκτάθηκαν σε προάστια από το βορρά έως το νότο της σουηδικής πρωτεύουσας, η Σουηδία έρχεται αντιμέτωπη με την εικόνα της ασφαλούς χώρας με το ισχυρό κοινωνικό κράτος που είχε επί χρόνια καλλιεργηθεί. Η συζήτηση πλέον εστιάζεται στο εάν η εγκατάλειψη του περίφημου «σουηδικού μοντέλου» είναι αυτή που προκάλεσε κοινωνικό και οικονομικό χάσμα μεταξύ των πολιτών, και κυρίως των μεταναστών, οι οποίοι βρήκαν αφορμή για να εκδηλώσουν την οργή τους.

Σούρλας: Η ακραία ανισότητα, κίνδυνος για την κοινωνική συνοχή Η ακραία φτώχεια «δεν τιμά την κοινωνία, τον πολιτισμό και το Κοινωνικό Κράτος»


Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας Δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους άστεγους και όσους ζουν στην ακραία φτώχεια ζήτησε να δημιουργηθεί ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Νεολαίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που συνεδρίασε στη Βουλή. Δεν γίνεται, τόνισε, να υπάρχουν περίπου 20.000 άστεγοι και ταυτόχρονα να μένουν αναξιοποίητοι στεγασμένοι χώροι.

Δολοφονήθηκε στην Άγκυρα ο εκπρόσωπος των Τσετσένων αυτονομιστών

  Ένας Τούρκος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του εκπροσώπου των Τσετσένων αυτονομιστών στην Τουρκία, δολοφονήθηκε στην Άγκυρα, όπως μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μεντέτ Ουνλού πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο γραφείο που διατηρούσε στην τουρκική πρωτεύουσα, όταν άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα με σιγαστήρα. Ο Ουνλού, που ήταν τσετσενικής καταγωγής αφού οι πρόγονοί του μετανάστευσαν στην Τουρκία το 19ο αιώνα μετά την κατάκτηση του Καυκάσου από τους Ρώσους, ήταν επίτιμος πρόξενος της αυτοανακηρυχθείσας Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ισκερίας, που δεν έχει αναγνωριστεί διεθνώς.