24 Μαΐου 2013

Τουρκία: Χάκερς ξεσκεπάζουν τους ενόχους του Ρεϊχανλί


"Η Βομβιστική Επίθεση στην Reyhanli, η πληροφορία την οποία είχε πιστέψει η ΜΙΤ για ψεύτικη επίθεση στην Reyhanli απο την Αl-Nusra και για πραγματική επίθεση στην Αγκυρα σε  τρείς Αμερικανικούς στόχους"
  Η τουρκική ομάδα χάκερς Redhack έφερε στο φως μυστικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, για τις φονικές επιθέσεις στο Ρεϊχανλί, στις αρχές του μήνα ευθύνεται η εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση Al Nusra.
Από τα μυστικά έγγραφα προκύπτει ότι ήδη από τις 25 Απριλίου σήμανε συναγερμός στην τουρκική στρατοχωροφυλακή για επικείμενες βομβιστικές επιθέσεις της Al Nusra στην Τουρκία, καθώς επίσης ότι στις 23 Απριλίου τρεις βόμβες είχαν σταλεί στην Τουρκία με αυτοκίνητο από την πόλη Ράκα της Συρίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου απέρριψε ωστόσο τους ισχυρισμούς της ομάδας των χάκερς. Απεναντίας, δήλωσε ότι οι δράστες έχουν συλληφθεί και ότι πρόκειται για μέλη των τρομοκρατικών ομάδων που συνδέονται με τη Συρία.«Δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τα στοιχεία των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την επίθεση στο Ρεϊχανλί» τόνισε ο Νταβούτογλου.
http://www.sigmalive.com/