03 Δεκεμβρίου 2015

Ο Μικρός Στρεψίας

Ο Μικρός Στρεψίας

Οταν ο κ. Καμμένος και αρκετοί βουλευτές της Ν.Δ. εγκατέλειπαν το κόμμα τους για να μη συναινέσουν στη μνημονιακή ατίμωση της χώρας τους, δεν ήταν αποστάτες.Ούτε κάποιος τους χαρακτήρισε έτσι τότε, δεξιός ή αριστερός.Οταν υπουργοί και βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας αποχώρησαν απ’ τον μεταμορφωθέντα σε μνημονιακή δύναμη ΣΥΡΙΖΑ (διά της υπογραφής του γ’ μνημονίου), αμέσως χαρακτηρίσθηκαν ως αποστάτες. Οχι απ’ τους δεξιούς, ούτε από όλους τους αριστερούς, αλλά από ορισμένους εξ αυτών που διακρίνονται για την ηθική τους - μια πάντα χρήσιμη ηθική.
Τώρα, αν κάποιοι βουλευτές του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέξουν άλλο να ψηφίζουν καθ’ υπαγόρευσιν της δικτατορίας Μέρκελ, και αποχωρήσουν, θα είναι και αυτοί αποστάτες.
Αντιθέτως, αν κάποιοι άλλοι βουλευτές εγκαταλείψουν το κόμμα τους, το Ποτάμι ή την Ενωση Κεντρώων ή όποιο άλλο, και συνταχθούν με τον εντολοδόχο της Τρόικας ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί δεν θα είναι αποστάτες, αλλά ναυτοπρόσκοποι που θα διευρύνουν την κυβερνητική πλειοψηφία!
Δύο μέτρα και δύο σταθμά; διπλή γλώσσα; τα καλά και συμφέροντα; τα δύο πρόσωπα ενός κλόουν Ιανού; τα εμά εμά και τα εσά εμά; μονά - ζυγά δικά μου; η ξετσίπωτη συμπεριφορά πέντε-δέκα ουτιδανών και παρακοιμώμενων στο όνομα της Αριστεράς; αριβισμός; ετσιγραψισμός; Τι σημασία έχει πια; Το θέμα πλέον

Άνθρακες ο θησαυρός; “Δεν ακούσαμε τίποτα νέο από την Τουρκία”, λέει ο Λαβρόφ


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Φωτογραφία EPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Βελιγράδι, πως δεν άκουσε τίποτε καινούργιο από την τουρκική πλευρά για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική αεροπορία.
«Συναντηθήκαμε με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, κατόπιν επίμονου αιτήματος του, χωρίς να ακούσουμε τίποτε καινούργιο», δήλωσε ο Λαβρόφ στην συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως η ρωσική πλευρά επαναδιατύπωσε την θέση της για το συμβάν.

Piketty: Η ανισότητα γέννησε την τρομοκρατία

Piketty: Η ανισότητα γέννησε την τρομοκρατίαΤου Κώστα Ράπτη-Ο Γάλλος οικονομολόγος Thomas Piketty είναι ήδη πολύ γνωστός από το 700σέλιδο έργο του "Το Κεφάλαιο στον 210 αιώνα”, το οποίο όχι μόνο σημάδεψε τη διεθνή δημόσια συζήτηση, αλλά και κατάκτησε , πράγμα σπάνιο για βιβλία του είδους, μια θέση στον κατάλογο των αμερικανικών best-sellers.
Τις θεωρίες του, όμως, περί της κρισιμότητας της ανισοκατανομής του πλούτου, ο 44χρονος οικονομολόγος, ρισκάρει με πρόσφατο άρθρο του στην γαλλική εφημερίδα Le Monde να τις προβάλλει στο άκρως επίκαιρο θέμα της τρομοκρατίας, ενώ η χώρα του ακόμη ζεί υπό το σοκ των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου.

Ρωσία-Τουρκία: Το βήμα χωρίς επιστροφή

http://www.mondonews.net/FetchedImages/1/Russia-Turkey-ISIS-623205.jpg?quality=60Του Κώστα Ράπτη-To ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν συνηθίζει να καλεί ξένους ανταποκριτές στην τακτική ενημέρωση για για την εξέλιξη των επιχειρήσεων στη Συρία. Πόσω μάλλον να τους αναζητά τηλεφωνικώς σε προχωρημένη ώρα της παραμονής.Όμως το briefing που έδωσε την Τετάρτη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου αποδείχθηκε κάτι το ξεχωριστό: για την ακρίβεια, αποτέλεσε "βήμα χωρίς επιστροφή” στον επικοινωνιακό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Suhoi-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία.Ήδη στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε πετάξει το γάντι δηλώνοντας ότι η κατάρριψη του Suhoi-24 υπαγορεύθηκε από την επιθυμία να προστατευθούν οι γραμμές μεταφοράς πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους στην τουρκική επικράτεια. Πρόσθεσε δε ότι η ρωσική πλευρά έχει λάβει "πρόσθετες πληροφορίες” σχετικά με αυτήν την "βιομηχανικής κλίμακας” μεταφορά.

Η "εικονική συναλλαγή" Ε.Ε.-Τουρκίας

Η "εικονική συναλλαγή" Ε.Ε.-ΤουρκίαςΤου Κώστα Ράπτη-Είναι και αυτό σημείο των καιρών: σε αντίθεση με προηγούμενες Συνόδους Κορυφής οι οποίες λόγω του διαπραγματευτικού οίστρου των συμμετεχόντων συχνά έληγαν μετά τα μεσάνυχτα, η Ευρω-τουρκική Σύνοδος ολοκληρώθηκε εντός τριώρου, καθώς οι βελγικές αρχές ασφαλείας συνέστησαν στους Ευρωπαίους ηγέτες να μην περάσουν τη νύχτα στις Βρυξέλλες, όπου το επίπεδο συναγερμού έναντι τρομοκρατικής απειλής παραμένει στη βαθμίδα "3”.Δεν είχαν πάντως οι "28” σοβαρά διλήμματα στο πώς θα τοποθετηθούν στο γεωπολιτικά ζητήματα που αναδεικνύει όλη αυτή η αναταραχή. Την ώρα που γίνεται η απαραίτητη προεργασία για την ανανέωση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λόγω της παγωμένης ουκρανικής κρίσης, η Ε.Ε. διακηρύσσει ηχηρά την αναθέρμανση της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας – ήτοι της χώρας ακριβώς που περιβάλλεται από τα περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα για τις σχέσεις της με τους τζιχαντιστές, ξεδιπλώνει τον περισσότερο αποσταθεροποιητικό ρόλο στην άμεση γειτονιά της Ευρώπης και αποσταθεροποιείται η ίδια κατά συνέπεια, όπως ενδεικτικά ήρθε να μας υπενθυμίσει η πάνδημη κηδεία του δολοφονηθέντος προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ την ημέρα διεξαγωγής της ευρωτουρκικής συνόδου.

Ομπάμα: Δεν θα κάνουμε εισβολή σε Συρία, Ιράκ όπως το 2003

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως παρότι οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερες δυνάμεις για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, δεν θα ακολουθήσουν το μοντέλο της εισβολής που πραγματοποίησαν το 2003 στη χώρα και η οποία τους παγίδευσε εκεί σε μια βίαιη σύγκρουση πολλών ετών.«Δεν θα κάνουμε μια ιρακινού στυλ εισβολή στο Ιράκ ή στη Συρία, με τάγματα που να μετακινούνται μέσα στην έρημο», δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο CBS.«Όμως αυτό στο οποίο είμαι πολύ σαφής είναι ότι θα πιέζουμε συστηματικά και τελικά θα καταστρέψουμε την ISIL και αυτό απαιτεί να έχουμε ένα στρατιωτικό εξάρτημα για να το πράξουμε», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο ISIL για να αναφερθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένα «σύνθετο» παζλ: Η Τουρκία, οι Κούρδοι, το Ισλαμικό Κράτος και η Συρία

Πριν από λίγες μέρες, ένας γνωστός κούρδος δικηγόρος και ακτιβιστής, ο Ταχίρ Ελτσί, δολοφονήθηκε στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας. Στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή μετά από 13 χρόνια, ενώ ένα καλό ποσοστό κατέγραψε το HDP, το Αριστερό φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών.Στη νέα εκλογική αναμέτρηση, στις αρχές Νοεμβρίου, το AKP εξασφάλισε τελικά αυτοδυναμία. Είχαν μεσολαβήσει, μια βομβιστική επίθεση σε προεκλογική συγκέντρωση του HDP στο Σουρούτς τον Ιούλιο, μια πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε πορεία ειρήνης του HDP τον Οκτώβριο, η δολοφονία ενός πολύ γνωστού κούρδου δικηγόρου-ακτιβιστή τον Νοέμβριο και οι καταγγελίες του επικεφαλής του HDP Ντεμιρτάς για εναντίον του δολοφονική επίθεση.

FT : Οι Κούρδοι κι όχι το ISIS εφιάλτης για την Αγκυρα

Οι Κούρδοι κι όχι το ISIS εφιάλτης για την Αγκυρα Μπορεί η Τουρκία να μιλά διαρκώς για τη μάχη με το ISIS αλλά η πραγματική προτεραιότητα είναι οι Κούρδοι. Το «διπλό παιχνίδι» και τα περιστατικά που δείχνουν πόσο αμφιλεγόμενος σύμμαχος είναι ο Ερντογάν.Η Τουρκία, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και υποψήφιο μέλος της ΕΕ στο σταυροδρόμι της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή και με τη Ρωσία στα βόρειά της, βρίσκεται στο κέντρο δύο δραματικών καταστάσεων που δεσπόζουν στο μυαλό των Ευρωπαίων: Τη συριακή προσφυγική κρίση και την απειλή του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο υπερασπίζεται το τζιχαντιστικό του κράτος με το να επιτίθεται στους εχθρούς του στο εξωτερικό, από το Παρίσι μέχρι τη Βηρυτό.Η Τουρκία είναι κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή, με τους τζιχαντιστές να χρησιμοποιούν τα εδάφη της για να μπουν στη Συρία και τους πρόσφυγες να χρησιμοποιούν την Τουρκία για να καταφύγουν στην ΕΕ. Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει τρεις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην Τουρκία από το καλοκαίρι.

Άρχισε ο «πόλεμος των αγωγών» μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας: «Πάγωμα» του Turkish Stream. Εναλλακτικές αναζητεί η Τουρκία

Από την επόμενη εβδομάδα Frontex: Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα σύνορα με ΠΓΔΜ

Frontex: Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα σύνορα με ΠΓΔΜ
Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Frontex.Όπως σημειώνεται, στα βόρεια σύνορα ο οργανισμός θα βοηθήσει στην καταγραφή των μεταναστών. Η τοποθέτηση των υπαλλήλων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.Σύντομα θα πραγματοποιηθεί κοινή επίσκεψη των ελληνικών Αρχών και της Frontex στο πεδίο δραστηριοποίησης, προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της εκεί αξιοποίησης των υπαλλήλων του Οργανισμού.Όπως δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, «οι μετανάστες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα ελέγχονται και όσοι εντοπίζονται να μην έχουν ταυτοποιηθεί επαρκώς, θα καταγράφονται».

Τα σχολεία, οι ευαισθησίες της Χρυσής Αυγής και ο ΕΛΑΣ

https://enotikoaristero.files.wordpress.com/2012/05/image002.jpgEUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Χρυσή Αυγή με έμμεσο ή άμεσο τρόπο παρεμβαίνει στα σχολεία και στο έργο των εκπαιδευτικών. Αυτή την φορά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος βρήκε έναν «θεσμικό» τρόπο. Όπως καταγγέλλει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή εναντίον διευθυντή σχολείου της περιοχής, επειδή «επέτρεψε» να αναρτηθεί σε τοίχο του σχολείου του φωτογραφία ΕΛΑΣιτών.Στην ίδια μάλιστα επερώτηση ζητούσε από τον υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη, να μάθει εάν η κείμενη νομοθεσία επιτρέπει την ανάρτηση τέτοιων φωτογραφιών εντός των σχολικών κτηρίων.

Διαζύγιο με πραγματικότητα: Μέτρησε κανείς πόσες φορές ο Ακιντζί είπε «ΤΔΒΚ»


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) speaks with Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci (C) and his wife Meral ( R ) during a military parade in Turkish occupied Nicosia, Cyprus, 20 July 2015. EPA/STRINGER
Του Κώστα ΒενιζέλουΜπορούμε να αξιοποιούμε τις έξυπνες ατάκες του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος στο παρελθόν κατάφερνε να δουλέψει πολλούς με τα επικοινωνιακά του τερτίπια και να αποκοιμηθούμε στις αγκάλες της δικής μας αφέλειας. Ο Νταβούτογλου έχοντας δίπλα του τον Ακιντζί, το έχει ξεκαθαρίσει πώς βλέπει τη…νέα Κύπρο. Ακόμη και να κλείνουν όσοι θέλουν τα αυτιά, να το θεωρούν ως «διαπραγματευτικό χαρτί», η πραγματικότητα δεν μπορεί να πάρει ποτέ διαζύγιο από τα αληθινά δεδομένα. Η τουρκική πλευρά εκφράζει μια πολιτική, που είτε θέλουν κάποιοι εσκεμμένα να την αγνοούν είτε όχι, δεν αλλάζει.Το μήνυμα που έχει στείλει ο Τούρκος Πρωθυπουργός είναι διπλό:

Ερντογάν-ΙΚ: Συνεργασία σε διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών και απάτες


Ο Ταγίπ Ερντογάν ποζάρει σαν ...Σουλτάνος. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
H συνεργασία Τουρκίας-Ισλαμικού κράτους στο λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν ακόμα βαθύτεροι δεσμοί στην εγκληματική αυτή συνεργασία σε μια σειρά δραστηριοτήτων όπως η διακίνηση ανθρώπων από την Άγκυρα μέχρι το Άμστερνταμ. Χθες ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ έκανε λόγο για το λαθρεμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και ΙΚ, αφήνοντας αιχμές για τον Τούρκο πρόεδρο και την οικογένειά του και τις σχέσεις τους με το ΙΚ.«Το ΙΚ είναι μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί σε συνεργασία με την οικογένεια Ερντογάν», αναφέρει ο Αμερικανός σύμβουλος ασφαλείας και εκδότης του Veteran’s Today, Γκόρντον Νταφ.«Ο Ερντογάν και η οικογένειά του λειτουργούν εγκληματικές οργανώσεις στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, οι οποίες εμπλέκονται με διακίνηση ανθρώπων σε μαζική κλίμακα, ναρκωτικά και απάτες με πιστωτικές κάρτες», είπε.

Deutsche Welle-Τουσκ: Να τηρήσουμε «Δουβλίνο» και «Σένγκεν» «Κράτηση μεταναστών έως και 18 μήνες- Δεν αρκεί 1' για δακτυλικά αποτυπώματα»

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καλεί τα κράτη-μέλη να σεβαστούν τον «κανονισμό του Δουβλίνου» και να διασφαλίσουν την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μεταδίδει η Deutsche Welle.
Deutsche Welle-Τουσκ: Να τηρήσουμε «Δουβλίνο» και «Σένγκεν»Ο κανονισμός του Δουβλίνου προβλέπει ότι οι αιτούντες άσυλο θα πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους στην πρώτη χώρα εισδοχής στην ΕΕ, όπου και η αίτηση αυτή θα πρέπει να εξεταστεί. Η εφαρμογή του «Δουβλίνου» έχει προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που αποτελούν τις κύριες χώρες υποδοχής, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν υπάρχει πολιτική συναίνεση για την αλλαγή του κανονισμού. Σε συνέντευξή του προς την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου και άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες ο Ντόναλντ Τουσκ δηλώνει: «Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να εφαρμόσουμε σήμερα το Δουβλίνο. Αλλά από τους πολιτικούς ηγέτες μπορούμε τουλάχιστον να περιμένουμε μία διαφορετική νοοτροπία. Κάποιοι από αυτούς μας λένε ότι το προσφυγικό κύμα είναι πολύ μεγάλο για να το σταματήσουμε. Αυτό είναι επικίνδυνο. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι πρέπει να πούμε το εξής: Το προσφυγικό κύμα είναι πολύ μεγάλο για να μην το σταματήσουμε. Αυτή είναι μία κοινή αποστολή».

Η Τουρκία... μας παραβιάζει επειδή της το επιτρέψαμε!

Του Ζαχαρία Μίχα*-Πικρά χαμόγελα προκάλεσε η χθεσινή συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία φρόντισε, με τον πιο προκλητικό και ασεβή κυριολεκτικά τρόπο, να αδειάσει μεγαλοπρεπώς την Ελλάδα, η οποία «εξαργύρωσε» τη θετική στάση της στη σύνοδο των Βρυξελλών για το μεταναστευτικό με μαζικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου που έχουν ξεπεράσει αισίως τις 1.600 από τις αρχές του έτους, οι οποίες συνοδεύονταν και από υπερπτήσεις μαχητικών αεροσκαφών από ελληνικό έδαφος.

Εκπτώσεις στις τουρκικές παραβιάσεις

http://www.gannett-cdn.com/-mm-/dd91cab7c966d9afac8d2c3217d66bedd36b3dc9/r=x1683&c=3200x1680/http/cdn.tegna-tv.com/-mm-/204407de96bba29dc6c499fcf4ccc8b6e9fcb7c4/c=0-712-6770-4537/local/-/media/2015/08/20/DefenseNews/DefenseNews/635756833673397447-DFN-Turkey-incirlik.jpgΤης Κύρας Αδάμ -Τα πρωθυπουργικά Tweetάκια- παραπονάκια στο διαδίκτυο αποτελούν μια ατυχή προσπάθεια επαναφοράς στο προσκήνιο του παγίου προβλήματος της παράνομης και παραβατικής συμπεριφοράς και πρακτικής της Άγκυρας στο Αιγαίο σε βάρος των κυριαρχικών και διεθνών αρμοδιοτήτων της Ελλάδας...Την στιγμή μάλιστα που η Άγκυρα, ως λήσταρχος, παραβιάζει κατάφορα τη διεθνή νομιμότητα του ΟΗΕ και της Σύμβασης του Σικάγο 1944 σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας των ελληνικών νήσων στην περιοχή του Αιγαίου, εντός του FIR Αθηνών, ενώ με ανακοινώσεις της και δίκην χαμαιλέοντα προσπαθεί να βγει από πάνω, παριστάνοντας... το θύμα.

Αυτό είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο για 2ετη έξοδο από τη Σένγκεν

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDE1LzEyLzAzL3NlZ2tlbl9hcnRocm8uanBn&t=635847284494052637&w=820&h=457&a=CenterΕσωτερικό έγγραφο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν» αποκαλύπτει την πρόθεση αρκετών κρατών μελών της Ε.Ε. να επαναφέρουν τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα του χώρου για δύο χρόνια «όπου εντοπίζονται συνεχείς σοβαρές ελλείψεις σχετικά με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων», την άμεση αποστολή επιχειρησιακής ομάδας της FRONTEX στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και την ανάπτυξη ομάδων ταχείας επέμβασης στα σύνορα με τρίτες χώρες (rapid border intervention teams - (RABITs), ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.

Οι σύμμαχοί του “καρφώνουν” Ερντογάν. “Ιδού τα συμβόλαια πετρελαίου με το ΙΚ”

Διυλιστήριο των τζιχαντιστών που έχει υποστεί ζημιές από βομβαρδισμούς. Φωτογραφία Today’s ZamanΤο ότι η Τουρκία έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι γνωστό σε όλους και στις ΗΠΑ, βεβαίως και για αυτό, χθες, τόσο ο πρόεδρος Ομπάμα, όσο και υπουργός Άμυνας Κάρτερ, τα «έψαλλαν» στους Τούρκους.Ωστόσο λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων με τη Ρωσία οι Αμερικανοί δεν μπορούν, αυτή την στιγμή, να ενεργήσουν κατά του καθεστώτος του εντελώς απρόβλεπτου και κατά συνέπεια επικίνδυνου Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν απείλησε να παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές.

Το ιστορικό βάθος της ρωσο-τουρκικής αντιπαράθεσης

RUSSIA TURKEY HISTORYΗ κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στη Βόρεια Συρία, με αφορμή την για 17'' παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, έχει μεγάλη συμβολική σημασία. Πρωτίστως γιατί είναι η πρώτη πολεμική πράξη που σημειώνεται μεταξύ των δύο χωρών από τον Νοέμβριο του 1916 και τις μάχες του Καυκάσου. Επίσης, γιατί συνδέεται με τις προσπάθειες επιστροφής της μετακεμαλικής Τουρκίας ως σημαντικής στρατιωτικής δύναμης. Θα προσπαθήσουμε στο κείμενο αυτό να διερευνήσουμε το ιστορικό βάθος της σύγκρουσης.

Λαβρόφ: Οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας


Μετά τις ρωσικές καταγγελίες Μέτρα θα λάβει το Ιράκ αν αποδειχθεί ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τζιχαντιστές

Μέτρα θα λάβει το Ιράκ αν αποδειχθεί ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τζιχαντιστές
Διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρόκειται να καταθέσει η ιρακινή κυβέρνηση Η Βαγδάτη θα καταθέσει αμέσως διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αν οι ισχυρισμοί ότι η Τουρκία εμπλέκεται στην αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, επιβεβαιωθούν.Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης του Ιράκ, έπειτα από τις καταγγελίες της Ρωσίας ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και μέλη της οικογένειάς του «εμπλέκονται ενεργά» σε παράνομη συναλλαγή πετρελαίου με τους τζιχαντιστές.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ Η ΑΓΚΥΡΑ Επαφές Τουρκίας–Κατάρ για αγορά φυσικού αερίου


Η Τουρκία διαπραγματεύεται με το Κατάρ για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην αγορά άμεσης παράδοσης για να καλύψει οποιαδήποτε έλλειψη στην προμήθεια αερίου από την Ρωσία, δήλωσαν πηγές από την τουρκική κυβέρνηση στο Reuters.Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πηγές η Τουρκία ετοιμάζεται να μειώσει τις εισαγωγές υγραερίου (LPG) από την Ρωσία κατά 25% την επόμενη χρονιά, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων με την Μόσχα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

Ρωσία: Δορυφορικές εικόνες για να αποδειχθεί πως η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ΙΚΙΛ

http://gr.euronews.com/2015/12/02/russia-releases-what-it-claims-is-proof-of-oil-trading-between-isil-and-turkey/ Αξιωματούχοι του υπουργείου άμυνας έδωσαν στη δημοσιότητα δορυφορικές εικόνες. Είπαν ότι σε αυτές φαίνονται βυτιοφόρα που κινούνται από περιοχή των τζιχαντιστών προς την Τουρκία. Μίλησαν επίσης για τρεις οδικές αρτηρίες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου. «Η Τουρκία είναι κύριος αγοραστής αυτού του πετρελαίου, το οποίο κλέβεται από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του, την Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με τα δεδομένα, άνθρωποι από την ανώτατη Τουρκική ηγεσία εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική επιχείρηση, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένειά του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας.