29 Ιουλίου 2015

«Τέλος» συνομιλιών με τους Κούρδους

Με φωτογραφίες θυμάτων από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη Σουρούτς, στη νότια Τουρκία, Κούρδοι διαδηλώνουν στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη της Συμμαχίας στην Τουρκία.
Με φωτογραφίες θυμάτων από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στην κουρδική πόλη Σουρούτς, στη νότια Τουρκία, Κούρδοι διαδηλώνουν στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη της Συμμαχίας στην Τουρκία.Την αναστολή μέχρι νεωτέρας της ειρηνευτικής διαδικασίας για το κουρδικό πρόβλημα κήρυξε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας ταυτόχρονα τη Βουλή να άρει την ασυλία βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, οι οποίοι απειλούνται να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι διατηρούν δεσμούς με «τρομοκράτες». Η σκληρή στάση του Ερντογάν ήρθε ύστερα από δύο ημέρες βομβαρδισμών θέσεων της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΡΚΚ, στο βόρειο Ιράκ, από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Οι επιδρομές αποτελούσαν αντίποινα για τη δολοφονία Τούρκων αστυνομικών και για άλλες βίαιες πράξεις, τις οποίες διέπραξαν μαχητές του ΡΚΚ, ύστερα από την τρομοκρατική επίθεση του ISIS στην πόλη Σουρούτς της νότιας Τουρκίας, όπου 32 Κούρδοι ακτιβιστές έχασαν τη ζωή τους. Το ΡΚΚ θεώρησε συνυπεύθυνη για το μακελειό την κυβέρνηση του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), υποστηρίζοντας ότι ανέχθηκε ή και διευκόλυνε τους τζιχαντιστές του ISIS.

..Δεν άφησαν πεπονόφλουδα που τους πετούσε η ντόπια ή η ξένη αντίδραση που να μην την πατήσουν..

https://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/24052_1_0.jpg?itok=95rslgMI
Η Προδοσία.. Το Λάθος.. Ο Ελιγμός...
H θέση για επιστροφή σε Εθνικό Νόμισμα είναι χρήσιμα εθνικά θέση στον βαθμό που αποτελεί Εθνικό σχέδιο το οποίο συγκεντρώνει το μέγιστο της εθνικής συναίνεσης. Η Αριστερά κατέθεσε πρώτη την ρήση πως όταν τα προβλήματα χρήζουν εθνικής διάστασης οι λύσεις είναι πάντα και μόνο εθνικές . Κατα συνέπεια την λογική δεν την ακυρώνει μόνο η προπαγάνδα αλλα και οι εμμονές σε κοντόθωρες λογικές. Διαβάζοντας το άρθρο παρέμβαση του Κου Λαπαβίτσα σαφείς απαντήσεις δεν υπάρχουν στα ζητήματα που ταλανίζουν την Ελληνική Κοινωνία και αυτό το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα χωρίς την όποια οικονομική εξειδίκευση. Εκτος αν ο ιός της δημιουργικής ασάφειας είναι μεταδοτικός.Αν κάποιος το πάγει παραπέρα λίγο και εξετάσει τι έλεγαν οι σοβαροί οικονομολόγοι  που επικαλείται ο Κος Λαπαβίτσας σε προγενέστερο χρόνο η σύγχυση του θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Η Διαλεκτική αποτελεί το πεδίο που προσέφερε πάντα την Ηγεμονία στην Αριστερά.Οσες φορές την απαρνήθηκε επι Ελλαδικού εδάφους, όσες φορές υιοθέτησε κουτβικές λογικές ή λογικές μια πεφωτισμένη μειοψηφίας η Αριστερά οδήγησε τον ελληνικό λαό σε τραγωδίες, ως και το λαϊκό κίνημα.

Τουρκία-Ιράν: Στόχος η αύξηση διμερούς εμπορίου στα 30 δισ.


Η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της Δύσης ανοίγει σοβαρές επιχειρηματικές δυνατότητες στο τουρκικό επιχειρηματικό, επενδυτικό και εμπορικό κεφάλαιο, εκτιμούν οικονομολόγοι στην Άγκυρα.
   Σε πρώτη φάση, η Τουρκία ενδιαφέρεται για την οικοδόμηση ενός ισχυρού πλαισίου εξαγωγής προϊόντων της προς την αγορά του Ιράν, με δεδομένη την εφαρμογή της συμφωνίας προνομιακής μεταχείρισης με το Ιράν, η οποία υπεγράφη το 2014 και τέθηκε σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Η συμφωνία αυτή μειώνει ή διαγράφει δασμούς σε εκατοντάδες αγαθά, αλλά και υπηρεσίες.

Τα επικίνδυνα μέτωπα του Ερντογάν

Το θέμα που κυριαρχεί στα σημερινά σχόλια είναι οι επιθέσεις που ξεκίνησε η Τουρκία εναντίον θέσεων του IS στη βόρεια Συρία και του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ. Εκτενείς οι αναφορές όμως και στους «συνωμότες της δραχμής».
Το σχόλιο της Süddeutsche Zeitung: «Το ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ξεκίνησε και πάλι τη μάχη κατά του ΡΚΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τόση σκληρότητα, οφείλεται σε εσωκομματικούς λόγους.

..πληγωμένοι μέν, νικημένοι δε, αλλά όρθιοι αν και ματωμένοι,και τίποτα δεν χάθηκε αν εμείς οι ίδιοι δεν το θεωρήσουμε χαμένο....

http://www.enikos.gr/images/resized/485_a56660fd5eb72dacd085941b03126d83.jpg
Εκ των δομικών στοιχείων της καχεκτικότητας των δημοκρατιών δυτικού τύπου, και του χρηματοπιστωτικού καπιταλιστικού συστήματος , η ολοένα μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου και ισχύος στα χέρια αστικών ελίτ (φατριών) με παράλληλη φτωχοποίηση και εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων ( ευρύτερων κοινωνικών ομάδων) .Αυτό σαν γενική παρατήρηση. Σε οτι μας αφορά , το μοντέλο επίπλαστης οικονομική ανάπτυξης των ελληνικών αστικών ελίτ (Ελλάδα-αποικία χρέους, Ελλάδα-προτεκτοράτο,) ως εφαρμόστηκε ανα τους αιώνες είχε εκ των βασικών πυλώνων του την νόθευση της λαϊκής εντολής, της εκτροπή της λαϊκής θέλησης μέσω ενός Συντάγματος-Παρα-Συντάγματος και μέσω ενός Κράτους-Παρακράτους. Έτσι οι αστικές φατρίες,- οι οποίες ποτέ δεν διέθεταν εθνική συνείδηση και αποτελούσαν διαχρονικά τον κορμό της παράλληλης ξενοκίνητης δομής (εντός ελλαδικής επικράτειας),- επέβαλαν την ηγεμονία τους. Η Ιδεολογία της Υπανάπτυξης και του Επικυρίαρχου πέρασε, διαβρωσε τον κοινωνικό ιστό και πλέον έχει λάβει καθολική διάσταση

Γαλλογερμανική αντιπαράθεση

Αν η ακινησία, το στάτους κβο στην Ευρωζώνη οδηγεί σε αδιέξοδο, τότε ποια είναι η εναλλακτική λύση; Στα τέλη Ιουλίου και με επιταχυντή το ψυχόδραμα της ελληνικής κρίσης, έχουν ξεκαθαρίσει οι θέσεις του Βερολίνου και του Παρισιού που βρίσκονται στους αντίποδες.
Η Γερμανία θέτει ως προαπαιτούμενο για μια μη αντιστρέψιμη εμπλοκή της στη θωράκιση και ενίσχυση της Ευρωζώνης την περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε όφελος ενός υπερυπουργείου Οικονομικών της Ευρωζώνης, το οποίο επί της ουσίας θα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνταξη των εθνικών προϋπολογισμών των κρατών-μελών. Ζητά δηλαδή μια ομοσπονδιακού τύπου ενίσχυση του άκαμπτου πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από το Σύμφωνο Σταθερότητας και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, και στη συνέχεια να δεχθεί να συζητήσει την αμοιβαιοποίηση του κινδύνου, τη μεταφορά πόρων και τον κοινό δανεισμό. Τα παραπάνω ερμηνεύουν και την άκαμπτη θέση Σόιμπλε απέναντι στην Αθήνα στο πεντάμηνο Φεβρουαρίου-Ιουνίου ως προειδοποίηση προς τους απροσάρμοστους του Δημοσιονομικού Συμφώνου, Παρίσι και Ρώμη.

ΜΑΥΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Σε απόλυτη φτώχεια 4 στους 10 Ελληνες

Το ποσοστό της μη ηθελημένης μερικής απασχόλησης είναι εξαιρετικά υψηλό και πλησιάζει το 70%.
Μια απορρυθμισμένη αγορά εργασίας και μια κοινωνία που φτωχοποιείται υπό το βάρος των πολιτικών λιτότητας περιγράφουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της ΓΣΕΕ στη μελέτη τους που διαβιβάστηκε στον πρωθυπουργό, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Λαπαβίτσας: Υπάρχει από καιρό αναλυτικός σχεδιασμός εξόδου από το ευρώ


http://content-mcdn.feed.gr/filesystem/images/20150701/low/newego_LARGE_t_901_106614185.JPEG
..Η Σχέδιο Εξόδου, όπως και κάθε οικονομικό σχέδιο για δύσκολα και σύνθετα ζητήματα, δε μπορεί να είναι σαν μια συνταγή μαγειρικής που θα δίνει τις ακριβείς αναλογίες των συστατικών και οδηγίες εκτέλεσης για σίγουρη επιτυχία.Η έξοδος από την ΟΝΕ είναι μια βαθιά δυναμική διαδικασία που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα της οικονομίας. Συνεπώς, το μόνο που μπορεί να γίνει εκ των προτέρων είναι να εξακριβωθεί η λογική αλληλουχία των βημάτων που απαιτούνται για να γίνει με επιτυχία η μετάβαση, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο της απαραίτητης οικονομικής πολιτικής. Αυτό ακριβώς είναι το δύσκολο αναλυτικό πρόβλημα της «εξόδου από την ΟΝΕ» και όχι η ποσοτική μέτρηση των πιθανών επιπτώσεων της εξόδου......

«Στον άνω βυθό» (Παπαδιαμάντης)

«Στον άνω βυθό» (Παπαδιαμάντης)
Η προπαγάνδα ακυρώνει τη λογική. Και ο δημόσιος διάλογος σ’ αυτήν τη χώρα (όπως και σε όλες τις άλλες) διεξάγεται υπό το κράτος της προπαγάνδας. Μάλιστα, της ιδεολογικής τρομοκρατίας. Αποτέλεσμα η κατίσχυσις των ισχυρών και η λεηλασία των ασθενέστερων. Για παράδειγμα η υπόθεση Βαρουφάκη. Ελέγχεται ο πρώην υπουργός για ένα plan B που διερευνήθηκε κατόπιν εορτής, ενώ η συζήτηση θα έπρεπε να γίνεται για το ανύπαρκτο plan B που θα έπρεπε να διαθέτει υπό μάλης ο κ. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή που πήγε στις διαπραγματεύσεις (όπως ακριβώς είχαν και όλοι οι δυνάστες-δανειστές μας). Ομως υπό το κράτος της προπαγάνδας, άμα τε και της ιδεολογικής τρομοκρατίας, στην οποίαν απ’ την πρώτη στιγμή υποτάχθηκε η φιλολαϊκή κυβέρνηση, κάθε συζήτηση για plan B ετέθη εκτός νόμου. Και κατά τούτο η πολιτική, η λογική και η ηθική της Αριστεράς παραδέχθηκαν την ανωτερότητα των κραυγών τύπου Βούλτεψη και Γεωργιάδη, αυτολογοκρίθηκαν και σιώπησαν.

Σ’ αυτόν τον άξενο πόντο (από το ημερολόγιο ενός υποδεκανέα)

Σ’ αυτόν τον άξενο πόντο

Δειλοί και ανίκανοι, σκοτώσατε την Πενθεσίλεια, την ελπίδα και την ομορφιά, το φως και τη χαρά μας
(από το ημερολόγιο ενός υποδεκανέα)

Ο Ερντογάν στοχεύει τους Κούρδους και την... κάλπη

Το υψηλού ρίσκου γεωπολιτικό παιχνίδι της Τουρκίας με τους βομβαρδισμούς κατά του «Ισλαμικού κράτους» και μαχητών του ΡΚΚ ουδεμία σχέση έχει με τη «μάχη κατά της τρομοκρατίας»
ΕρντογάνΓια τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις των φανατικών σουνιτών του «Ισλαμικού κράτους» στη Συρία, όσο και στρατόπεδα των Κούρδων μαχητών του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο όρος Καντίλ στο Ιρακινό Κουρδιστάν.Οι διμέτωπες πολεμικές επιχειρήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά των Κούρδων, αλλά και κατά του «Ισλαμικού κράτους», διεξάγονται στο όνομα του «αγώνα κατά της τρομοκρατίας», αν και όλα δείχνουν ότι η στροφή 180 μοιρών της πολιτικής Ερντογάν αποσκοπεί σε αλλαγή των συσχετισμών, τόσο στο έδαφος της Συρίας όσο και στο εσωτερικό της Τουρκίας, εν όψει των πρόωρων εκλογών που στοχεύουν αποκλειστικά στην κατάκτηση της αυτοδυναμίας από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Καραδοκούν οι νέοι μαυραγορίτες

Grexit

Εχω ακούσει πολλά επιχειρήματα υπέρ της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα. Αλλα σοβαρά, άλλα λιγότερο σοβαρά, μερικά ανεδαφικά και κάποια που φλερτάρουν με τον τυχοδιωκτισμό. Εντύπωση όμως μου έκανε η άποψη που κατέθεσε ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν, φανατικός οπαδός της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Είπε ότι η δραχμή θα τονώσει την οικοδομική δραστηριότητα και έτσι θα προκύψει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας.Πώς; Ιδού: Οι πλούσιοι Ελληνες που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό (σε ευρώ, δολάρια, λίρες Αγγλίας) θα τα φέρουν πίσω, θα αγοράσουν ακίνητα, εκτάσεις, νησιά και ό,τι τέλος πάντων θα πωλείται σε εξευτελιστική τιμή και στη συνέχεια θα αρχίσουν να κατασκευάζουν, να επισκευάζουν και να ανακαινίζουν, με συνέπεια να ξεκινήσει ένας κύκλος οικονομικής μεγέθυνσης. Η χώρα θα σταθεί στα πόδια της και η ευημερία θα επιστρέψει.

ΣΤΟ ΧΑΚΙ οι γυναίκες για 6 μήνες


Σχέδιο να ντυθούν στο χακί και οι γυναίκες, σε εθελοντική βάση, με στρατιωτική θητεία έξι μηνών και βασικό κίνητρο την παροχή μορίων στη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς πρόσληψης στις Ενοπλες Δυνάμεις είτε ως επαγγελματίες οπλίτες είτε ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης, επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Το σχέδιο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος έλλειψης προσωπικού που υπάρχει στο στράτευμα, με δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, λόγω υπογεννητικότητας.

Επίσκεψη Τόσκα στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Θεσσαλονίκη

Το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, όπου έδωσε κατευθύνσεις για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για την αύξηση διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων για τον Στρατό Ξηράς.
Επίσης, ζήτησε να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ του 308 ΠΕΒ και του εργοστασίου της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε μονάδες του νομού Έβρου, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε τα Πομακοχώρια - Μικρό Δέρειο, Ρούσσα, Γονικά, Μεσημέρι και Μέγα Δέρειο, στο δυσπρόσιτο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, τα οποία υπάγονται στο δήμο Σουφλίου. Ο κ. Τόσκας διαπίστωσε ελλείψεις στις βασικές ανάγκες των κατοίκων των χωριών και υποσχέθηκε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων για την ικανοποίησή τους, ιδίως στο ζήτημα της οδοποιίας.

Η παράδοση της χώρας στους δανειστές έχει ονοματεπώνυμο: Βαγγέλης Βενιζέλος

http://www.e-typos.com/files/1/2015/02/15/bmw740-venizelos.jpg
Εκ του αποτελέσματος είναι πλέον σαφές ότι η χώρα δεν έφτασε στον γκρεμό εξαιτίας πολιτικών αστοχιών, ούτε εξαιτίας πολιτικής απειρίας.
Η Ελλάδα χρεοκόπησε τεχνηέντως εντός ευρώ μετά από επιταγή των ξένων funds και με τη βοήθεια του εγχώριου πολιτικού προσωπικού. Άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί ο Βενιζέλος και η παρέα του έστησαν το χειρότερο PSI όλων των εποχών και έβαλαν τη χώρα στο αγγλικό δίκαιο παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αντίθετες εισηγήσεις.
Οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος αφού συνέτριψαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους μικρομολογιούχους, υπέγραψαν το αγγλικό δίκαιο για τις αξιώσεις των δανειστών μετατρέποντας τη χώρα σε αποικία χρέους.

Το σχόλιο του Πολ Κρούγκμαν για το Plan B Βαρουφάκη

Αναλυτικά το κείμενο:Οι άνθρωποι είναι όπως φαίνεται σοκαρισμένοι, σοκαρισμένοι που έμαθαν ότι η Ελλάδα είχε όντως σχέδια για ένα παράλληλο νόμισμα εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο.
Πραγματικά θα ήταν σοκαριστικό εάν δεν υπήρχαν εναλλακτικά σχέδια. Το να ετοιμάζεσαι για κάτι που ξέρεις ότι μπορεί να συμβεί δεν δείχνει ότι θέλεις να συμβεί. Ίσως, κάποια μέρα, μάθουμε και ποια εναλλακτικά σχέδια είχαν οι ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια. Σχέδιο εισβολής στον Καναδά; Ίσως, Σχέδιο να κηρύξουν στρατιωτικό νόμο σε περίπτωση μιας εξέγερσης λευκών ρατσιστών; Ίσως.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Π. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ISKRA



Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,  
Νοιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι ανάμεσά σας, στη σημερινή γιορτή για τα γενέθλια της Iskra. Μιας ιστοσελίδας που επί πέντε χρόνια αποτελεί έπαλξη των λαϊκών συμφερόντων και βήμα διαλόγου, φιλόξενο για όλα τα ριζοσπαστικά ρεύματα της πατρίδας μας. Η Iskra είναι κι αυτή παιδί της νέας, πολύ σκληρής, αλλά και ελπιδοφόρας εποχής, στην οποία μπήκαμε το 2010, με τη δραματική κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Η εποχή αυτή άνοιξε ένα τεκτονικό ρήγμα που διατρέχει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και γεννά αλλεπάλληλους πολιτικούς σεισμούς. Το ρήγμα ανάμεσα στο αστικό, Μνημονιακό μπλοκ, που φέρνει φονική ύφεση, απολυταρχική εκτροπή και εθνική υποδούλωση- και στο λαϊκό, αντιμνημονιακό μέτωπο του αγώνα για δουλειά, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.Αυτά τα πέντε χρόνια, το καρτέλ των διαπλεκόμενων ολιγαρχών και των ξένων εταίρων του, εξαπέλυσε μια επικοινωνιακή καταιγίδα Χολυγουντιανών προδιαγραφών. Η κεντρική ιδέα ήταν: «Σφίξτε τα δόντια, στηρίξτε την κυβέρνηση και κλείστε τ' αυτιά στις Σειρήνες, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος».