29 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη Τόσκα στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Θεσσαλονίκη

Το 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, όπου έδωσε κατευθύνσεις για την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για την αύξηση διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων για τον Στρατό Ξηράς.
Επίσης, ζήτησε να εξεταστούν οι δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ του 308 ΠΕΒ και του εργοστασίου της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε μονάδες του νομού Έβρου, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε τα Πομακοχώρια - Μικρό Δέρειο, Ρούσσα, Γονικά, Μεσημέρι και Μέγα Δέρειο, στο δυσπρόσιτο βορειοδυτικό τμήμα του νομού, τα οποία υπάγονται στο δήμο Σουφλίου. Ο κ. Τόσκας διαπίστωσε ελλείψεις στις βασικές ανάγκες των κατοίκων των χωριών και υποσχέθηκε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων για την ικανοποίησή τους, ιδίως στο ζήτημα της οδοποιίας. Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Κατά την επίσκεψη του στα Πομακοχώρια, τον κ. Τόσκα συνόδευαν επίσης οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσσα Γκαρά, Γιώργος Καΐσας και Δημήτρης Ρίζος, καθώς και ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Ιωσήφ Μαυράκης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
REAL.GR