20 Ιουλίου 2013

Να ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ποτέ… Αυτός ο χάρτης αποδεικνύει το βρώμικο ρόλο του Χένρι Κίσινγκερ και των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κύπρου


Henry Kissinger 1974Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Τον Αύγουστο του 2001 -και μετά από 14 χρόνια έρευνας- είχαμε φτάσει στο γλυκό τέλος, για να ακολουθήσει ένα ντελίριο πανηγυρισμών έξω από τα αμερικανικά αρχεία, στο College Ρark της Πολιτείας του Μέριλαντ. Κρατούσαμε πια στα χέρια μας τον ΧΑΡΤΗ που αναζητούσαμε χρόνια, και ο οποίος -σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της εποχής Κίσινγκερ, που μας βοηθούσε- θα έλυνε όλες τις απορίες μας και θα απαντούσε στα πολλά βασανιστικά ερωτήματα, που έχουμε όλοι στην Κύπρο και αρκετοί στην Ελλάδα.
Μαζί με τον χάρτη είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε με διάφορους τρόπους, πάντα ΝΟΜΙΜΟΥΣ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων του Κίσινγκερ για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Χιλή, την Μπαγκλαντές και το Ανατολικό Τιμόρ.

Ο Σόϊμπλε, ο προτεσταντισμός και η δυστυχία των λαών

Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών επιβεβαίωσε την προτεσταντική αντίληψη της κυβέρνησής του. Με κύριο πρόταγμα τη δημοσιονομική πειθαρχία, πολλές φορές σε βάρος ακόμη και της κοινής οικονομικής λογικής, το Βερολίνο δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει από τις βασικές αρχές του που έχουν, δυστυχώς, εγκλωβίσει το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Βρετανικός οπλισμός σε δικτάτορες

Πρόσφατη έρευνα επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου για τον έλεγχο των εξαγωγών βρετανικών οπλικών συστημάτων αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χορήγησε πάνω από 3.000 άδειες για την πώληση κάθε είδους στρατιωτικών εξοπλισμών, αλλά και συστημάτων, αξίας περίπου 14,3 δισ. ευρώ σε χώρες που ελέγχονται από δικτάτορες ή αυταρχικά καθεστώτα, όπως η Συρία, η Λιβύη και το Ιράν.

Η απόσυρση Παπουτσή

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRY90uvSYPvvnD6LRNZ1g3zaMfKHhESkkPYN_AZqrhDvf7G30IdΤου Αθανασιου Έλλις Οι εποχές που το «βόλεμα» ημετέρων, και μάλιστα σε αξιώματα με υψηλές αμοιβές, εθεωρείτο αυτονόητο ή έστω αποδεκτό, πέρασαν. Η κοινή γνώμη που βιώνει τις απολύσεις, τις περικοπές και την επώδυνη αβεβαιότητα εξοργίζεται όταν βλέπει ανθρώπους που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες, να αναλαμβάνουν δημόσια αξιώματα όπου δεν πρόκειται να αποδώσουν και στα οποία, υπό συνθήκες αξιοκρατίας, δεν θα έφθαναν ποτέ.Υπό αυτό το πρίσμα η επιλογή του Χρήστου Παπουτσή για την Παγκόσμια Τράπεζα στερείται λογικής. Ο κ. Παπουτσής είναι από τους κύριους εκφραστές του βαθέος ΠΑΣΟΚ και ο διορισμός του εξόργισε κάθε σκεπτόμενο πολίτη.

Ανασήκωσε την πλάτη κι απόσεισέ τους Πενταδάχτυλέ μου

http://3.bp.blogspot.com/-Q5qQVs0Zmf8/TszDImV4pII/AAAAAAAAD7o/W1EvlJ-hPng/s400/Zafeiriou.jpg
Αntinews.gr«ΤΑΣΟ, οι επιθέσεις των Τούρκων είναι σαρωτικές. Τα άρματα διεισδύουν και το Πεζικό ακολουθεί και καταστρέφει. Δεν έχεις καν αντιαρματικά». Ο τότε λοχαγός Κώστας Παπακώστας προειδοποιούσε τον Τάσο Μάρκου, εξιστορώντας του όσα έζησε στον Άγιο Ερμόλαο. Ο Τάσος Μάρκου όμως παρέμεινε στη θέση του μέχρι τη μέρα που ορίστηκε για να αναμετρηθεί με την Ιστορία.
Για ποιόν να πρωτογράψεις και τι να πρωτοθυμηθείς.. Το ¨"Εδώ Μανουράς ρέ Ποιός Λαγάκος !", Τα ηρωικά παληκάρια της ΕΛΔΥΚ, της Εθνοφρουράς , των Μονάδων Καταδρομών, τους απλούς Ελλαδίτες και τους Απλούς Ελληνες της Κύπρου;

Μετά τον Σόιμπλε, ο Τζέικομπ Λιου στην Αθήνα

http://photo.kathimerini.gr/files/ul/news/1_politics/jacoblew2.jpg
Συνθήκες εμπέδωσης πολιτικής σταθερότητας και αναβαθμισμένης παρουσίας της χώρας επιδιώκει να διαμορφώσει η ελληνική κυβέρνηση στον απόηχο της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εν όψει της προγραμματισμένης για απόψε άφιξης του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζέικομπ Λιου, στην Αθήνα. Η επίσκεψη του κ. Λιου σηματοδοτεί το δεδομένο ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αναμένεται να αποτυπώσει την αντίθεση των ΗΠΑ στην πολιτική της λιτότητας στην Ευρωζώνη, ενώ έχει και σαφές πολιτικό περιεχόμενο, καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον κ. Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Το σύνδρομο του επιζήσαντος από την οικονομική κρίση

Στη δεκαετία του '60 διατυπώθηκε ο όρος «σύνδρομο του επιζήσαντος», που αναφερόταν στους διασωθέντες από το Ολοκαύτωμα. Οι διαταραχές που εντοπίστηκαν στους επιζήσαντες ήταν τα σοβαρά παθολογικά προβλήματα όπως η «μετατραυματική αγχώδης διαταραχή». Τα συμπτώματά της είναι ο φόβος της εκτέλεσης, οι εσωτερικές εντάσεις και τα άγχη, η μειωμένη αυτοπεποίθηση και η αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών. Τα θύματα εμφάνιζαν γενικευμένη απάθεια, κατάθλιψη και ενοχή γιατί κατάφεραν να επιζήσουν.

Μετά το πραξικόπημα Ο Ερντογάν τρέμει τη «διαρκή επανάσταση» στην Αίγυπτο Κατηγορίες για «δυο μέτρα και δυο σταθμά»

MAHMOUD KHALED / AFP Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε δυτικά και αραβικά κράτη πως εφαρμόζουν «δυο μέτρα και δυο σταθμά» διότι δεν καταδίκασαν την ανατροπή από το στρατό του εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. 
  Η Μουσουλμανική Αδελφότητα -όπως και το κόμμα του Ερντογάν στην τουρκική πολιτική σκηνή- αποτελεί την κύρια έκφανση του πολιτικού ισλάμ στη χώρα αυτή και η συντηρητική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική γραμμή που χάραξε (μετά την πρώτη επανάσταση το 2011 που έριξε τον Μουμπάρακ), ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα να ανατραπεί κάτω από την πίεση τεράστιων πολυήμερων διαδηλώσεων οι οποίες έφεραν την επέμβαση του στρατού για να ελέγξει την κατάσταση.

Ο λαός και το νερό της Γεδρωσίας

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReqWoYieMsEwlpPkk_qrN0WgN7xY-U6TiTxO0gpLESMbEpE3W7kg
Αntinews.grΑξίζει να ανατρέξει ο καθείς στην Κύρου Ανάβασις  και στην κάθοδο των Μυρίων θα ιδεί τι σημαίνει κοινός στόχος, κοινός σκοπός κοινό όραμα και το τι μπορεί να παράγει όταν γίνει βίωμα ενός συνόλου Σε ότι αφορά το κείμενο η λογική του «Προχώρα Πρόεδρε, καλά πάμε» δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν πρόεδρο και κανένα κόμμα εκ των πραγμάτων απορρίπτεται κατά συνέπεια.Η Λογική του Προέδρου που βάλλεται απο το σύστημα -και ακόμα κιαν συμβαίνει- είναι επικίνδυνη.Η Θυματοποίηση γεννά πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη,κατά συνέπεια και αυτή απορρίπτεται

Ορντινάτσες

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRcWJWuXO5R1yKjUlyJH5ny0Ub5ALAw6B6dUyibHpwWrkGQ6KLG
Antinews.grΕτσι μπράβο ορντινάτσα χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε.Δεν περίμενα λόγω ηλικίας να καταλάβεις τι γράφω πρώτον γιατί δεν είσαι Έλληνας και δεύτερον γιατί είσαι ιδελογικό σκουπίδι.Πάμε να δούμε τι άλλο λές λε δωσα εξετάσεις εκεί που έπρεπε φυσικά και έδωσα και βλέπεις που είμαι εσύ και βλέπεις πως είμαι ακόμα ενα βήμα μπροστά του πάντα  και εσυ με το κοτέτσι σου που είσαι Που είναι το Στέκι σου Γλού;;Τι είσαι; Μεταφράσεις που ούτε εσυ δεν ξέρεις τι γράφεις; Φυσικέ ηλίθιε μετάφραση σημαίνει εκτός της απόδοσης των λέξεων και κατανόηση του περιεχόμενου σύ τι έχεις καταλάβει; Τίποτα και φαίνεται Πάμε παρακάτω έχεις επιχειρήματα ή περιμένεις να στο δώσει  το τσιτάτο ο πεφωτισμένος των καταληψιών ; φυσικά και δεν έχεις ότι σου δώσουν καταθέτεις,,Γράφω για την Ελλάδα τους περήφανους Έλληνες και γράφεις για τα ιδεολογικά σκουπίδια σχολής Καραμπελιά, ο αδέσποτος σκύλος όπου τον ταΐζουν μαζεύεται σε αυλές δεν με παραξενεύει