15 Μαρτίου 2014

Λύση για τα υποβρύχια 214 ανακοίνωσε ο Αβραμόπουλος - Πως θα τα πάρουμε


Image
Λύση για τα υποβρύχια του ΠΝ 214 ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.Λύση που περιλαμβάνει και τον εκσυγχρονισμένο Ωκεανό τύπου 209. Σύμφωνα με τη δήλωσή του; «Τα τέσσερα Υ/Β του Πολεμικού μας Ναυτικού «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», που έχουν κατασκευαστεί στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, περιέρχονται από σήμερα στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.Μετά από συμφωνία με τα ΕΝΑΕ, το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Και ΜΚΟ Αποκατάστασης της Δημοκρατίας στα Βαλκάνια!

Ηχηρά ονόματα, με σημαντικές θέσεις στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ελέγχονται για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που συστάθηκε για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στα Βαλκάνια. Σχετική καταγγελία έγινε γνωστή στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος άμεσα ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος τριών προσώπων. Πρόκειται για ανώτερο πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ., για έναν πανεπιστημιακό καθηγητή και μέλος στο ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθώς και για έναν δικηγόρο και μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τα ονόματα των παραπάνω προσώπων και τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται στη διάθεση της «Ε» αλλά δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους.

Οι τρεις μύθοι του Μνημονίου

http://static-enet.toolip.gr/resources/2014-03/9-skitso--9-thumb-large.jpg
Οσο καλοπροαίρετος και να είναι κανείς, δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως τα ίδια πρόσωπα προέβλεπαν ότι η κρίση θα τελείωνε το 2010, το 2011, το 2012 και κάθε φορά του χρόνου η Ελλάδα θα έβγαινε στις αγορές. Πόσο αξιόπιστος είναι κανείς όταν προβλέπει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στο πρόγραμμα των άλλων, τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του δικού του προγράμματος;

Ουκρανία: Σενάρια, δυσάρεστες & ευχάριστες (;) εκπλήξεις ενόψει

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2014/03/oukrania-pagkosmia-trapeza-570-800x533-e1394826300175.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100
Γράφει: Κωνσταντίνος Φίλης Η κατάσταση στην Ουκρανία βαίνει μέρα με τη μέρα επιδεινούμενη, δυσχεραίνοντας αισθητά τις προσπάθειες συμβιβασμού που, εύλογα κάποια στιγμή, θα πρέπει να εκκινήσουν.Με το προγραμματισμένο Δημοψήφισμα κλείνει ο πρώτος κύκλος της κρίσης και ανοίγει ο επόμενος. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζουμε παρακάτω τις επικρατέστερες, όπως διαγράφεται η κατάσταση σήμερα, εκδοχές για την επόμενη μέρα.

Λύση δυο κρατών στην Κύπρο προτείνει το Ινστιτούτο ICG

Λύση δυο κρατών στην Κύπρο προτείνει το Ινστιτούτο ICG

Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ Την επισημοποίηση της διχοτόμησης της Κύπρου, μέσα σε «ευρωπαϊκό πλαίσιο» και με σημαντικά ανταλλάγματα στην ελληνοκυπριακή πλευρά στο περιουσιακό, στο εδαφικό και στο θέμα των φυσικών πόρων, προτείνει η Ομάδα Διεθνών Κρίσεων (International Crisis Group) στην τελευταία έκθεση της που παρουσίασε την Παρασκευή.Η ICG προβλέποντας ότι η διαδικασία των συνομιλιών δεν θα καταλήξει σε αποτέλεσμα καλεί τις δυο πλευρές να ξεπεράσουν τα παλιά ταμπού, και να εξετάσουν όλες τις δυνατές επιλογές ,περιλαμβανομένης και της ανεξαρτησίας των τουρκοκυπρίων όντος της Ε.Ε.\

Το στοίχημα της Ρωσίας με φόντο και τη Μεσόγειο

Σάββας ΚαλεντερίδηςΗταν τα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που η Σοβιετική Ενωση, παρότι είχε χάσει το ένα πέμπτο του πληθυσμού της στον πόλεμο, εγκαθιστούσε τη δική της επιρροή στις βαλτικές χώρες, την Πολωνία, την ανατολική Γερμανία, την Ουγγαρία, την Τσεχοσλοβακία και στα Βαλκάνια, πλην Ελλάδος, με την Αυστρία να παραμένει ουδέτερη χώρα, κοινή συναινέσει.Από την επομένη της Διάσκεψης του Πότσδαμ, που ολοκληρώθηκε στις 2 Αυγούστου 1945, άρχισε ο σχεδιασμός από πλευράς της Δύσης για την απώθηση του ρωσικού παράγοντα από την καρδιά της Ευρώπης προς τα ανατολικά, μακριά από τις θερμές θάλασσες και όσο πιο κοντά στα Ουράλια Ορη. Αυτός ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός της Δύσης.

Τα ελληνικά διλήμματα για ΗΠΑ-Γερμανία-Ρωσία

Αλέξανδρος ΤάρκαςΗ διάσταση απόψεων ΗΠΑ - Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία και, ειδικά, για την επιβολή ή μη κυρώσεων στη Μόσχα δεν είναι πρωτοφανής στην ιστορία των συμμάχων στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, το 1981, η συμμετοχή ευρωπαϊκών εταιριών στην κατασκευή του -τεράστιας χωρητικότητας- Υπερσιβηρικού Αγωγού φυσικού αερίου είχε προκαλέσει την οργή της Ουάσινγκτον, καθώς το Κρεμλίνο πόνταρε στην ισορροπία του πυρηνικού τρόμου, για να προσφέρει (και να λάβει) οικονομικά οφέλη.

Αυτοί που δεν έβλεπαν τα τρένα να περνούν

Σπύρος Λίτσας Παρακολουθώντας τις συζητήσεις στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ γύρω από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, μου θυμίζουν γαλαρία θερινού κινηματογράφου με μαθητές δημοτικού που βγαίνουν για πρώτη φορά μόνοι τους και προσπαθούν να γελοιοποιήσουν το έργο πριν ακόμα αυτό αρχίσει. Και αυτού του είδους η αντίδραση σίγουρα δεν αποδίδει την ουσία του εγχειρήματος.

Προφανώς η νέα προσπάθεια τοποθετείται στη νέοσοσιαλδημοκρατία και επηρεάζεται από το γκιντενσιανό δόγμα του Τρίτου Δρόμου, δηλαδή το κυρίαρχο ιδεολογικό στίγμα και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Νέα αποκάλυψη εγγράφου πλήττει τον Ερντογάν

Αυτή η άνοιξη μοιάζει με το προσωπικό φθινόπωρο του Ερντογάν. Υστερα από έντεκα χρόνια στην εξουσία, το άστρο του δύει. Το σκάνδαλο διαφθοράς και η λαϊκή οργή δυσχεραίνουν την πορεία του προς τις δημοτικές εκλογές.
ΑΓΚΥΡΑ. Νέο πλήγμα στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία κατέφερε η νέα αποκάλυψη 299σέλιδου αστυνομικού εγγράφου, στο οποίο υπάρχουν λεπτομέρειες για τις κατηγορίες διαφθοράς σε βάρος τεσσάρων πρώην υπουργών του. Ο λογαριασμός του Twitter που φιλοξένησε την αποκάλυψη βρίσκεται πίσω από σειρά διαρροών στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τη γειτονική χώρα. Το Reuters που μετέδωσε την είδηση διευκρίνισε πάντως ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του εγγράφου. Τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα σε βάρος των πρώην υπουργών εστάλησαν τον Φεβρουάριο στην Εθνοσυνέλευση, όπου κανονικά μια περίληψη θα έπρεπε να αναγνωστεί δυνατά στους βουλευτές. Ωστόσο η Ολομέλεια διέκοψε λόγω της προεκλογικής περιόδου λίγο αργότερα και τα αρχεία παρέμειναν έκτοτε μυστικά. Επιπλέον, Τούρκοι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν χθες την πρώτη σειρά απαγγελίας κατηγοριών εναντίον 21 ατόμων, μεταξύ άλλων σε βάρος του Μουσταφά Ντεμίρ, δημάρχου της περιοχής Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, προπύργιου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

Die Zeit: Η νύχτα της οργής στην Κωνσταντινούπολη

Για μερικά λεπτά όλα θύμιζαν το καλοκαίρι. Για μια σύντομη στιγμή η οδός Ιστικλάλ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης ανήκε πάλι στους διαδηλωτές: «Ο Μπερκίν ζει», φώναζαν προς την κατεύθυνση της αστυνομίας. Κι ήταν περικυκλωμένοι. Μπροστά τους στην πλατεία Ταξίμ και γύρω - γύρω σε όλα τα κάθετα στενά ήταν στημένα τα ΜΑΤ, με μάσκες αερίου, και τους κλείνουν κάθε διέξοδο. Τα όπλα τους με τα δακρυγόνα είναι σε ετοιμότητα.Ένα από αυτά τα φυσίγγια αερίου τραυμάτισε το περασμένο καλοκαίρι τον 15χρονο Μπερκίν Ελβάν στο κεφάλι. Οι γονείς του λένε ότι το αγόρι ήταν περαστικό, είχε πάει να φέρει το ψωμί. Για μήνες ο Μπερκίν ήταν σε κώμα, τώρα είναι νεκρός. Την Τετάρτη το απόγευμα έγινε η κηδεία του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Μπερκίν είναι ο όγδοος νεκρός των διαδηλώσεων για το πάρκο Γκεζί.

Zaman: Πόλεμος κατά των παιδιών

http://www.ekurd.net/mismas/articles/misc2012/10/turkey4257b.jpg
Ο Μπερκίν Ελβάν ήταν 15 χρονών όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο της αστυνομίας ενώ πήγαινε να αγοράσει ψωμί για την οικογένεια του στη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν τον Ιούνιο στο πάρκο Γκεζί και πυροδότησαν ένα μήνα αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.
Ο Ελβάν βρισκόταν σε κώμα για 269 μέρες μέχρι τον θάνατο του στις 12 Μαρτίου. Η είδηση προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία. Είναι ο όγδοος άνθρωπος που πεθαίνει εξαιτίας των διαδηλώσεων του Γκεζί. Ωστόσο, με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε μια σοβαρή έρευνα με στόχο την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του.
Στις 12 Μαρτίου, η Διεθνής Αμνηστία τόνισε σε ανακοίνωση της: "Στους εννέα μήνες που πέρασαν, δεν αναγνωρίστηκαν οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για τη ρίψη του δακρυγόνου. Η αναποτελεσματική έρευνα είναι ενδεικτική όλων εκείνων που αφορούν περιστατικά κατάχρησης βίας από την αστυνομία. Παρά τις χιλιάδες σχετικές καταγγελίες, υπήρξαν μόνο δύο διώξεις σε βάρος αστυνομικών".

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ Η ΛΙΒΥΗ Μπαϊράκι αυτονομίας με όπλο το πετρέλαιο

Μπαϊράκι αυτονομίας με όπλο το πετρέλαιο Του Γιώργου Παυλόπουλου Στη Βεγγάζη, το αδιαμφισβήτητο προπύργιο της αντιπολίτευσης κατά το προηγούμενο καθεστώς, έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία δύο χρόνια περισσότεροι από 100 πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, δικαστικοί, επιχειρηματίες και άλλα γνωστά πρόσωπα του δημόσιου βίου της Λιβύης. Στην ίδια πόλη, άλλωστε, τον Σεπτέμβριο του 2012, σκοτώθηκε και ο πρέσβης των ΗΠΑ, μαζί με άλλους τρεις Αμερικανούς, όταν δέχθηκε την επίθεση ενόπλων, χωρίς κανείς να έχει καταφέρει να τον προειδοποιήσει ή να τον προστατεύσει.