04 Δεκεμβρίου 2015

Συρία: Βόμβες σε ηγέτες, διυλιστήρια & βυτιοφόρα του ΙΚ ρίχνουν οι Ρώσοι


Video: Οι Ρώσοι χτύπησαν βυτία με το "λαθρεμπόριο του Ερντογάν" 
Αρκετοί από τους ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες μέρες από ρωσικούς βομβαρδισμούς.Αυτό μεταδίδει το Russia Today, επικαλούμενο πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τονίζοντας ότι από τις 26 Νοεμβρίου έχουν πληγεί 1.458 «τρομοκρατικοί στόχοι».Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Ίγκορ Κονασένκοφ, μεταξύ των στόχων που καταστράφηκαν ήταν και 12 σταθμοί άντλησης πετρελαίου, οκτώ διυλιστήρια και περισσότερα από 170 βυριοφόρα που χρησιμοποιούσε το Ισλαμικό Κράτος.Ειδικότερα, τα ρωσικά αεροσκάφη επιχείρησαν στο Χαλέπι, την Λαττάκεια, τη Χάμα ενώ στο στόχαστρό τους μπήκαν και δύο οχηματοπομπές του Ισλαμικού Κράτους όπου καταστράφηκαν 40 οχήματα.

ISIS: Η χαμένη γενιά

ISIS: Η χαμένη γενιά
Παιδί του ISIS ετοιμάζεται να εκτελέσει κρατούμενο στο κάστρο της Deir Ezzor στην ανατολική Συρία - Πηγή: ISIS/social media
Το timeline του twitter άρχισε αργά το βράδυ να πλημμυρίζει από τις αποκρουστικές εικόνες: παιδιά, ή άλλως τα "λιονταράκια του ISIS", εκτελούν πυροβολώντας εν ψυχρώ -και σε μία περίπτωση αποκεφαλίζουν- κρατουμένους των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου.Οι φωτογραφίες είναι καρέ από βίντεο που έχει μόλις δημοσιοποιήσει η Οργάνωση. Δείχνει έξι παιδιά-στρατιώτες, ηλικίας κάτω των 10, να παίρνουν εντολή από ενήλικα εκπαιδευτή να μπουν στο αρχαίο κάστρο του Deir Ezzor στην ανατολική Συρία, να εντοπίσουν τους κρατουμένους και να τους σκοτώσουν. Δεμένοι πισθάγκωνα εκείνοι, περιμένουν σιωπηλοί, ανήμποροι ν' αντιδράσουν, σκυφτοί κάποιοι μπροστά στους σκαμμένους τάφους τους.

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ορκίστηκε στο διαδίκτυο η μακελάρισσα της Καλιφόρνια

Βίλντερς προς Τουρκία: Ξεχάστε την ένταξη στην Ε.Ε.


geert_wildersΟ ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς Χέερτ Βίλντερς, ο οποίος κατά δημοσκοπήσεις είναι σήμερα ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη χώρα του, είπε απευθυνόμενος στους Τούρκους «δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ», σε ένα βίντεο το οποίο επιχειρεί να καταρρίψει κάθε ελπίδα που μπορεί να τρέφουν περί προσχώρησης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο Βίλντερς, σφοδρός πολέμιος του Ισλάμ, βλέπει τη δημοτικότητά του να αυξάνεται ταχύτατα το τελευταίο διάστημα χάρη στην έκκλησή του να κλείσουν τα ολλανδικά σύνορα μετά το ξέσπασμα της κρίσης των προσφύγων κατά τη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως μουσουλμάνοι, έφθασαν στην Ευρώπη φέτος στην προσπάθειά τους να σωθούν από τις ένοπλες συρράξεις και τη φτώχεια στις πατρίδες τους στη Μέση Ανατολή και αλλού.

Δύο μέτρα, δύο σταθμά… Κέρι στην Αθήνα για παραβιάσεις: Να τα βρείτε με τους Τούρκους


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, κατά την κοινή συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση ως προς τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ερωτηθείς να ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο με αυτά στη μεθόριο Τουρκίας – Συρίας απάντησε:“Η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διπλωματικούς διαύλους για να διευθετούν θέματα του Αιγαίου και δεν πρόκειται να αλλάξω εγώ αυτούς τους διαύλους εδώ σήμερα”.Από την πλευρά του και για το ίδιο θέμα ο Νίκος Κοτζιάς, είπε πως η χώρα μας τάσσεται πάντα υπέρ της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και πρόσθεσε:

Τουρκία-Ρωσία: «Κομφούζιο» πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο


Συνολικά 34 πλοία του πολεμικού ναυτικού διαθέτει η Τουρκία στην Μεσόγειο αυτές τις μέρες, ενώ η Ρωσία διαθέτει 13, σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού αρχηγείου ενόπλων δυνάμεων που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του.

Κίνδυνο διάσπασης της ΕΕ βλέπει ο "επί της Άμυνας" σύμβουλος του Γιούνκερ!

Image Σοβαρό κίνδυνο διάσπασης της ΕΕ βλέπει ο πρώην Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών και νυν Ειδικός Σύμβουλος Αμυντικής Πολιτικής του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μισέλ Μπαρνιέ.Ερωτηθείς από την ιστοσελίδα EurActiv, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ συναντιούνται όλο και πιο συχνά και παίρνουν αποφάσεις που δεν εφαρμόζουν, ο Μπαρνιέ σημείωσε ότι «έχουμε φτάσει στη στιγμή της αλήθειας για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όχι μόνο έχουμε επίγνωση της αποσταθεροποίησης της Ευρώπης, αλλά και του κινδύνου διάσπασής της».

Κατάθεση-βόμβα στη γερμανική δικαιοσύνη για μίζες στην Ελλάδα

http://www.ereportaz.gr/wp-content/uploads/2015/05/syllipsi-630x380.jpgΟμολογία-βόμβα για μίζα σχεδόν 8 εκατομμυρίων που στοχοποιεί πλέον και δεύτερο Έλληνα πρώην υπουργό, πέραν του Άκη Τσοχατζόπουλου, έδωσε πριν από ένα μήνα σε δικαστήριο του Μονάχου ο ηλικίας 72 ετών πρώην μάνατζερ της Krauss-Maffei Wegmann (KMW).Η κατάθεση αυτή, που ζητείται από τις ελληνικές αρχές για να αξιολογηθεί, αλλάζει άρδην τα δεδομένα στην υπόθεση για τις μίζες. Κι αυτό γιατί εν ολίγοις ο Γερμανός ομολογεί ότι η εταιρία του, που πέραν των άλλων είχε και τα Leopard, «λάδωσε» με τουλάχιστον 7,9 εκατομμύρια ευρώ και δεύτερο (πρώην) κυβερνητικό στέλεχος στην Ελλάδα.Οι αριθμοί είναι καταιγιστικοί. Μάλιστα οι ανακριτικές αρχές της Ελλάδος έχουν ζητήσει τη συγκεκριμένη κατάθεση από το Γερμανικό Δικαστήριο, καθώς αυτή δόθηκε πριν από ένα περίπου μήνα.

ΤΑΡ: Η Ελλάδα και το «Μεγάλο Παίγνιο» της Ευρασίας

http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/styles/inner_top_full_width/public/agwgos843.jpg?itok=Wybyo7cGΤου Γεωργίου Κ. Φίλη Ph.D.* -Οι συνεχείς και αναβαθμισμένες επαφές των υπουργών εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας με την Αθήνα αλλά και την Κύπρο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην περιοχή και την σοβαρότατη ρωσο-τουρκική κρίση η οποία έχει θέσει εκτός σχεδίων –τουλάχιστον για την ώρα- τον Turkish Stream στην ουσία αυξάνουν την σημασία του υπό κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Trans-Adriatic Pipeline (TAP).Εξ αρχής θα πρέπει να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός μεταφοράς μέσω αγωγών φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν και την Κασπία στην Ευρώπη μετά από μία μεγάλη περίοδο ανταγωνισμών και συγκρούσεων σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, πολιτικό, στρατηγικό και τελικά γεωπολιτικό βρίσκει νικητή τον ΤΑΡ, και κατά συνέπεια την χώρα μας αφού η Ελλάδα αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.

Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

http://www.enikos.gr/images/resized/485_96518f573d4087e301676fde7ea4e236.jpgΤου ΣΤΑΘΗ* -Απορώ γιατί ο κ. Τσίπρας χρονοτριβεί με τον αδέξιο κ. Φίλη και δεν διορίζει κατευθείαν υπουργό Παιδείας τον επιτήδειο κ. Λιάκο! Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει (τα τελευταία δύο χρόνια στα φανερά, για νωρίτερα δεν γνωρίζω) να θαυμάζει τον καθηγητή κ. Λιάκο.Απόδειξη του θαυμασμού τού κ. Τσίπρα υπήρξε η (άκρως ασυνήθιστη) ονομαστική αναφορά του κ. Πρωθυπουργού στον κύριο καθηγητή, σε ομιλία του πρώτου ενώπιον της Ακαδημίας Αθηνών για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 (όταν, κατά τον κ. Μπαλτά, η Επανάσταση γεννούσε το νέο ελληνικό έθνος, αγνώστου πατρός η ίδια).Μύλος; Οχι, απλά πράγματα. Ο κ. Λιάκος, με λαμπρή σταδιοδρομία στο πλευρό του κ. Σημίτη, είναι από τους ιστορικούς εκείνους που αναλύουν το παρελθόν με κριτήρια του παρόντος. Ετσι ο κ. Λιάκος συγκρίνει, αν δεν ταυτίζει, τους Μακεδονομάχους, φέρ’ ειπείν, με τους Ταλιμπάν. Θεωρεί τη Γενοκτονία των Ποντίων μιαν κακή στιγμή μιας καλής πολυεθνικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (μάλιστα εισηγείται την απάλειψη του όρου «Τουρκοκρατία») και ενώ αντιλαμβάνεται πλήρως την εθνική συνέχεια των Κινέζων ή των Εβραίων, με την εθνική συνέχεια των Ελλήνων παρουσιάζει κάποια αντιληπτική δυσκολία.

ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΩΣ ΤΑ ΑΚΡΑ

Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ- Κοντόθωρα αντιμετώπισαν στην Αθήνα τα ΜΜΕ την αντίδραση της Ευρώπης ότι γλείφει την Τουρκία για το προσφυγικό. Ο Γιούνκερ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους υπενθυμίζοντας ότι οι διαφορές με την Τουρκία είναι βαθιές, υπαινιγμός ότι παραμένουν αγεφύρωτες. Ενώ και τα γερμανικά ΜΜΕ κατηγορούν για υποκρισία τις Βρυξέλλες και αναφέρουν μειοψηφικές αλλά υπολογίσιμες εσωκομματικές πιέσεις στη Μέρκελ να παραιτηθεί. Οι Ευρωπαίοι θα ήταν θεοπάλαβοι αν έτρεμαν την είσοδο δύο-τριών εκατομμυρίων προσφύγων αλλά αποδέχονταν την ένταξη 70 και πλέον εκατομμυρίων Τούρκων μουσουλμάνων, σουνιτών στην πλειοψηφία τους, με μια κυβέρνηση που δεν κρύβει ούτε την κλίση της προς τον ακραίο ισλαμισμό ούτε τις αυτοκρατορικές της βλέψεις. Βρυξέλλες-Τουρκία παίζουν εν γνώσει τους παιχνίδι αμοιβαίας εξαπάτησης με θύμα την Ελλάδα και τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες. Θα μας μείνουν εδώ οι πρόσφυγες και η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει ποιος ξέρει ποια νέα επιτυχία της.

ΗΠΑ: Παραπαίει η μυστική υπηρεσία


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201512/225848/images/det_usa1-thumb-large.jpgΕκατόν σαράντα τρία κρούσματα διείσδυσης ή απόπειρας διείσδυσης ατόμων τα τελευταία δέκα χρόνια σε εγκαταστάσεις που τελούν υπό την προστασία της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, αρμόδιας μεταξύ άλλων για τη φύλαξη της προεδρικής οικογένειας, κατέγραψε η έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.Η ιδιαίτερα επικριτική για την υπηρεσία έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, χαρακτηρίζει τη μυστική υπηρεσία ως «τελούσα σε κρίση», ύστερα από σειρά εξευτελιστικών και ενίοτε επικίνδυνων περιστατικών τα τελευταία χρόνια.Μεταξύ των περιστατικών αυτών ξεχωρίζει σκάνδαλο πορνείας στην Κολομβία, όταν πράκτορες της υπηρεσίας αποκαλύφθηκε να έχουν οργανώσει πραγματικό δίκτυο μαστροπείας στην τουριστική πόλη Καρταχένα της χώρας, κατά τη διάρκεια αποστολής τους με στόχο την προετοιμασία της επίσκεψης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα τον Απρίλιο του 2012.

Ισραηλινοί πιλότοι «δοκίμασαν» τους κυπριακούς S300 στην Κρήτη Συνέλεξαν πληροφορίες για το πώς μπορούν να μπλοκάρουν ή να αποπροσανατολίσουν τα ραντάρ


http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201512/225855/images/det_int1520724_22747752-thumb-large.jpgΤο Ισραήλ δοκίμασε κάτω από άκρα μυστικότητα διάφορες τακτικές προκειμένου να μπορέσει να κερδίσει το προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που έχει αναπτύξει η Ρωσία στη Μέση Ανατολή και έχει τη δυνατότητα να να μειώσει την ικανότητα του Τελ Αβίβ να πραγματοποιήσει επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράν που το διαθέτουν.Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 που πωλήθηκε πριν από 18 χρόνια στην Κύπρο από την Ρωσία και τώρα είναι τοποθετημένο στο νησί της Κρήτης, ενεργοποιήθηκε κατά τις κοινές ασκήσεις της Ισραηλινής και την Ελληνικής αεροπορίας τον περασμένο Απρίλιο και Μαΐο.

Περίεργη φιλανθρωπική οργάνωση ανησυχεί τις αρχές… “Αλλαχού ακμπάρ” στη Λέσβο


Μέλη της οργάνωσης στη Λέσβο. Εικόνα από βίντεο της οργάνωσης στο YouTube
Προβληματίζει τις ελληνικές διωκτικές αρχές βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση στη Λέσβο, τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, της εδρεύουσας στο Λονδίνο φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE NATION. Έμβλημα της οργάνωσης είναι το έμβλημα των τζιχαντιστών, ο υψωμένος δείκτης του χεριού.Στο βίντεο, μαζί με άλλα ανάλογα που η οργάνωση ανήρτησε στον ελεύθερο σε πρόσβαση από τον οποιονδήποτε προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό Αλλάχ ακ μπαρ (ο Θεός είναι ένας) για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.

Υπηκοότητα για χιλιάδες εποίκους ζητά ο Νταβούτογλου!


Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα όπου είχε συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην κατεχόμενη Λευκωσία 2 Δεκεμβρίου 2015. Φωτογραφία ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Την παραχώρηση “υπηκοότητας” της ούτω καλούμενης “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” για 26.500 Τούρκους εποίκους ζήτησε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, την περασμένη Τρίτη, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα “Aφρίκα” ο Μουσταφά Ακιντζί φέρεται ότι αρνήθηκε, λέγοντας ότι η παραχώρηση νέων “υπηκοοτήτων” θα θέσει σε κίνδυνο τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας κατάλογος 10.000 ατόμων που περιμένουν για την παραχώρηση “υπηκοότητας” και το αίτημα Νταβούτογλου να ζητήσει ακόμη περισσότερες “ξεχείλισε το ποτήρι”.Α.Βικέτος, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Λευκωσία, Κύπρος

Οι Τούρκοι αγόρασαν τις υπηρεσίες ακόμα και πρώην διευθυντή της CIA…


Photo via CIA
Δεν έχει προηγούμενο η δραστηριότητα στον τομέα του λόμπινγκ από την πλευρά της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, αφού μέσα από έναν λαβύρινθο εταιριών δημοσίων σχέσεων που απέσπασαν χρυσοφόρα συμβόλαια, κατόρθωσε να κάνει να δουλεύει για τα συμφέροντά της, ακόμα και πρώην διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών CIA (Central Intelligence Agency), Πόρτερ Γκος…Το συγκλονιστικό ρεπορτάζ φιλοξενεί ο γνωστός ιστοχώρος www.huffingtonpost.com όπου και αποκαλύπτεται ότι οι Τούρκοι υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρία Squire Patton Boggs έναντι 30.000 δολαρίων σε μηνιαία βάση, η οποία θα λειτουργούσε ως «υποκατασκευαστής» (subcontractor) της πανίσχυρης εταιρίας δημοσίων σχέσεων Gephardt Group, που έχει το βασικό συμβόλαιο εκπροσώπησης των τουρκικών συμφερόντων στην Ουάσιγκτον. Ο ιστοχώρος αναρωτιέται εάν είναι ηθικό κι εάν βλάπτει τα αμερικανικά εθνικά συμφέροντα, το να ξεπουλιούνται μέλη του Κογκρέσου και πρώην υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε οποιονδήποτε διατίθεται να τους πληρώσει…

Κατάσταση (προεκλογικής) πολιορκίας...

Προχθές Τετάρτη, η κυβέρνηση Βαλς κατέθεσε στο Συνταγματικό Συμβούλιο το κείμενο της συνταγματικής μεταρρύθμισης που θέλει να υλοποιήσει. Βασικά σημεία του η παράταση σε εξάμηνο από το τρίμηνο σήμερα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και κυρίως η επέκταση της δυνατότητας αφαίρεσης της ιθαγένειας όχι μόνο από πολιτογραφηθέντες αλλοδαπούς αλλά και από γηγενείς Γάλλους. Με άλλα λόγια, να μπορεί να αφαιρεθεί η γαλλική ιθαγένεια από μουσουλμάνο δεύτερης ή τρίτης γενιάς αν θεωρείται ένοχος ή απλά και μόνο ύποπτος για τρομοκρατικές πράξεις...
Ενα μέτρο που ελάχιστη σχέση έχει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά σχετίζεται άμεσα με την προσπάθεια των Ολάντ-Βαλς να πλειοδοτήσουν σε μέτρα αυταρχικής ανασύνταξης του κράτους με σαφείς εκλογικές και μάλιστα προεκλογικές σκοπιμότητες, καθώς μεθαύριο Κυριακή διεξάγεται ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών. Σε επίπεδο διακήρυξης προθέσεων και σκληρής ρητορικής, όντως οι Ολάντ-Βαλς έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τη σκληρή Δεξιά του Σαρκοζί όσο και από τη λαϊκιστική ακροδεξιά της Λεπέν, που δύσκολα μπορούν να φανταστούν και να προτείνουν πιο σκληρά μέτρα.

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΗ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Ρήγματα στο κοινό μέτωπο ΗΠΑ - Τουρκίας

http://media.cagle.com/18/2007/10/22/43040_600.jpgΟυάσιγκτον και Αγκυρα εμφανίζονται, στη θεωρία, να συγκροτούν αρραγές μέτωπο ενάντια στις εξωτερικές προκλήσεις, είτε πρόκειται για τις ρωσικές «παραβιάσεις» είτε για την τζιχαντιστική απειλή.Στην πράξη, ωστόσο, το αμερικανο-τουρκικό μέτωπο εμφανίζει ρήγματα που προκαλούν έντονη δυσφορία εκατέρωθεν. Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους φέρεται να προκάλεσε έντονη ενόχληση στην αμερικανική πλευρά. Οι Αμερικανοί στάθηκαν βέβαια αλληλέγγυοι στο πλευρό του νατοϊκού συμμάχου τους, αλλά μάλλον διστακτικά και με... αστερίσκους.

Frontex: Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα σύνορα με πΓΔΜ Αίτημα ενεργοποίησης των ευρωπαϊκών μηχανισμών

Frontex: Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα σύνορα με πΓΔΜ
Την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Frontex.Όπως σημειώνεται, στα βόρεια σύνορα ο οργανισμός θα βοηθήσει στην καταγραφή των μεταναστών. Η τοποθέτηση των υπαλλήλων θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.Σύντομα θα πραγματοποιηθεί κοινή επίσκεψη των ελληνικών Αρχών και της Frontex στο πεδίο δραστηριοποίησης, προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της εκεί αξιοποίησης των υπαλλήλων του Οργανισμού.Όπως δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεγκέρι, «οι μετανάστες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα ελέγχονται και όσοι εντοπίζονται να μην έχουν ταυτοποιηθεί επαρκώς, θα καταγράφονται».