12 Μαρτίου 2015

Μπαλάφας: Η Ελλάδα είναι αιώνια, ο Ντάισελμπλουμ ένας... περαστικούλης ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ, ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

http://www.diaylos10.gr/Portals/0/Daiselbloom.jpg
«Η Ελλάδα είναι αιώνια σε τελευταία ανάλυση ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένας περαστικούλης, χθες ήταν αύριο δεν θα είναι, μπορεί να λέει ότι θέλει, ποιος θα τον θυμάται σε δύο χρόνια» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.
Σε συνέντευξή του στα Parapolitika 90,1 FΜ, ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε ότι «εμείς θα έχουμε τις θέσεις μας, είμαστε κόμμα ευρωπαϊκής κατευθύνσεως θέλουμε η Ελλάδα να ξεπεράσει τις δυσκολίες μέσα στο ευρω. Στο ευρώ όμως και στην ευρωζώνη που θα είμαστε ως συνιδιοκτήτες όχι ως ένοικοι».Σχετικά την πρώτη επαφή με τα τεχνικά κλιμάκια, ο κ. Μπαλάφας σχολίασε: «Προφανώς θα συζητηθούν πλευρές τεχνικές των ήδη πολιτικών κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από κοινού και από την πλευρά των δανειστών σε συνεννόηση και με την ελληνική πλευρά».http://www.imerisia.gr

Εκβιασμοί και λαθρεμπόριο όπλων

Καταζητούμενοι, με διεθνή εντάλματα σύλληψης από Ιράν και Τουρκία, για ανθρωποκτονίες και λαθρεμπόριο όπλων ήταν οι δύο από τους τρεις ιρακινής καταγωγής Κούρδους, που συνελήφθησαν την Τρίτη για εκβιασμούς ομοεθνών τους. Εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.
Ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος, 37 ετών, έχει στο παρελθόν φυλακιστεί στον Κορυδαλλό και σε έρευνα (τον Μάρτιο του 2013) στο κελί του είχαν βρεθεί ένα πιστόλι, δύο χειροβομβίδες και σφαίρες. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα που πωλούσε πλαστά έγγραφα σε μετανάστες και σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα για ανθρωποκτονία που φέρεται να έχει διαπράξει στην Τουρκία. Διεθνώς καταζητούμενος είναι και ο δεύτερος συλληφθείς. Πρόκειται για υπήκοο Ιράν, 28 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης των ιρανικών αρχών για λαθρεμπορία πυρομαχικών και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Βαρύ ποινικό παρελθόν έχει, τέλος, και ο τρίτος συλληφθείς, ιρακινής καταγωγής Κούρδος, 39 ετών. Εχει κατηγορηθεί στην Ελλάδα για εκβίαση, ληστείες κ.ά.

Καμπανάκι και από... ΗΠΑ για το ενεργειακό άνοιγμα Λαφαζάνη προς Ρωσία

Καμπανάκι και από... ΗΠΑ για το ενεργειακό άνοιγμα Λαφαζάνη προς Ρωσία
Δυσφορία από τις ΗΠΑ για το ενεργειακό άνοιγμα στη Ρωσία Ενόχληση και υπερατλαντικά έχει αρχίσει να προκαλεί η επιχειρούμενη προσπάθεια μετατόπισης της κυβερνητικής πολιτικής στα ενεργειακά από την αμερικανο-ευρωπαική σφαίρα προς μια πιο «πολυδιάστατη πολιτική, με ανοίγματα προς κάθε κατεύθυνση» που φαίνεται να προσεγγίζει όλο και στενότερα τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή. Χθες ο έλληνας υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης έγινε για πρώτη φορά αποδέκτης «μηνυμάτων» εκ μέρους στελεχών τόσο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και εκπροσώπων ισχυρών λόμπι του ενεργειακού τομέα ότι τυχόν ενεργειακή στροφή της Ελλάδας προς Ανατολάς δεν θα την ωφελήσει. Είχε προηγηθεί μια από τις γνωστές ομιλίες Λαφαζάνη στο διεθνές συνέδριο «Athens Energy Forum» που διοργανώνει η New York Times, όπου ο υπουργός κατά την προσφιλή του συνήθεια, αφού πρώτα επιτέθηκε κατά «των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», και μίλησε για «καπιταλιστικές χώρες που βλέπουν στον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων το εργαλείο για να καταδυναστεύουν τις μικρότερες», επανέλαβε την αγαπημένη του τοποθέτησή για «πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική χωρίς αγκυλώσεις, προς όλες τις χώρες της Ευρώπης, με την ευρύτερη γεωγραφική έννοια», δείχνοντας προφανώς και τη Ρωσία

Η βρόμικη ιστορία του δικομματισμού;


Μια από τις απαιτήσεις των Ελλήνων πολιτών, έτσι όπως εκφράστηκε και στις 25 Ιανουαρίου, είναι η απόδοση δικαιοσύνης. «Να πληρώσουν όσοι κερδοσκοπούσαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσοι γινόντουσαν πλουσιότεροι όταν η συντριπτική πλειοψηφία γινόταν φτωχότερη», μας ζητούσαν οι ψηφοφόροι.Θεωρητικώς το ίδιο ζητούν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ.Σόϊμπλε μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «και οι πλούσιοι πρέπει να συμβάλουν, να βοηθήσουμε την Ελλάδα στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού». Πρότειναν μάλιστα να στείλουν δικούς τους υπαλλήλους για την αναμόρφωση και λειτουργία του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα…Όλα όμως μένει να αποδειχθούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις η διεθνής δικαστική συνδρομή είναι απαραίτητη για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Siemens. Εννιά χρόνια χρειάστηκαν για να παραπεμφθούν για να δικαστούν για το σκάνδαλο 64 πρόσωπα. Ανάμεσα τους     παραπέμπονται οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Θόδωρος Τσουκάτος, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Νέα Γεωστρατηγική Ισορροπία στη Μέση Ανατολή;

camelshΜια νέα δυναμική στρατηγικών ανακατατάξεων φαίνεται να παρατηρείται στη Μέση Ανατολή τους τελευταίους δύο περίπου μήνες.
Κινητήριος δύναμη των πρόσφατων διεργασιών στην περιφέρεια ήταν η αλλαγή «φρουράς» στη Σαουδική Αραβία, περί τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, με το θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα και την αντικατάστασή του από τον αδελφό του Σαλμάν. Παρόλο που ο νέος βασιλιάς δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη «μεταρρυθμιστική» πολιτική του προκάτοχού του, παρατηρείται μια συγκεκριμένη στροφή στο εσωτερικό του βασιλείου που θέλει τον οίκο των Σαούντ να ενισχύει τις σχέσεις του με το θρησκευτικό-ουαχαμπιτικό κατεστημένο σε μια προσπάθεια να θωρακίσει την εξουσία του από την ισλαμιστική έξαρση που παρατηρείται στην περιοχή και πιθανές εστίες συναφούς αναταραχής στο εσωτερικό.

Πολεμώντας τη Γερμανία

http://www.enikos.gr/images/resized/485_9f1b60df452068498ef891624465fe6a.jpgΑν οι προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή σχετικά με την υπόθεση των ελληνικών διεκδικήσεων από τη Γερμανία δείχνουν το δρόμο στον οποίο θα κινηθεί τελικά η Ελλάδα, αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι η χώρα εισέρχεται πλέον σε ένα είδος άτυπου «πολέμου» με τη Γερμανία. Και επιτέλους! Οσο κι αν είναι δύσκολο, άλλη οδός δεν υπάρχει. Πολύ καλά κάνει.Μια τέτοια εξέλιξη, μεσοπρόθεσμα, θα θέσει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς η Γερμανία θα περάσει πλέον από τη φάση της επιβολής μιας σκληρής πολιτικής στη φάση της συστηματικής προσπάθειας εξόντωσης της Ελλάδας – κι αυτό θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ότι μέχρι σήμερα γνωρίζουμε. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει και μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Deutsche Welle: «Πολιτικό» το ζήτημα των επανορθώσεων «Είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία προκειμένου να εισακουστεί;»


Deutsche Welle: «Πολιτικό» το ζήτημα των επανορθώσεων
Το ελληνικό αίτημα περί καταβολής πολεμικών επανορθώσεων και επιστροφής του κατοχικού δανείου σίγουρα δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο Βερολίνο, μεταδίδει η Deutsche Welle. Είναι όμως η κατάλληλη χρονική συγκυρία προκειμένου να εισακουστεί;

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται αποφασισμένη να κρατήσει ψηλά στην πολιτική της ατζέντα το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, όπως άλλωστε υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον προεκλογικό του αγώνα.Όπως είπε σε συνέντευξή του προς τη Deutsche Welle ο γερμανός δημοσιογράφος και ειδήμων σε ελληνικά ζητήματα Έμπερχαρντ Ρόντχολτς: «Είναι καταρχήν σωστό να γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ του αιτήματος για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και της επιστροφής ενός δανείου που δεν σχετίζεται διόλου με τις επανορθώσεις και το οποίο κρίνεται δίκαιο από όλους τους σοβαρούς διεθνολόγους».

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Σ. ΑΡΑΒΙΑ Το Ιράν καταλαμβάνει το... Ιράκ, πολεμώντας τους τζιχαντιστές

Μέλος της φιλοϊρανικής σιϊτικής πολιτοφυλακής του Ιράκ φρουρεί κτίριο στην περιοχή του Τικρίτ που στέγαζε δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
Μέλος της φιλοϊρανικής σιϊτικής πολιτοφυλακής του Ιράκ φρουρεί κτίριο στην περιοχή του Τικρίτ που στέγαζε δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
Tου Γιώργου Παυλόπουλου
Κοντά στην ανακατάληψη του Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται πως βρίσκονται οι ιρακινές δυνάμεις, καθώς επιχειρούν να εισέλθουν σε αυτό τόσο από τον Βορρά όσο και από τον Νότο, παρά την ισχυρή αντίσταση που δέχονται.Η αιφνίδια κατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές πέρυσι τον Ιούνιο αποτέλεσε «σταθμό» στην επίθεση που είχαν εξαπολύσει στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του Ιράκ, στο πλαίσιο της οποίας μπήκαν και στη Μοσούλη (τον επόμενο μεγάλο στόχο των ιρακινών δυνάμεων), ενώ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους μεγάλες περιοχές, όπου και ανακήρυξαν το χαλιφάτο τους.

Ζουράρις: Οι Γερμανοί μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος

http://www.athensvoice.gr/sites/default/files/imagecache/image_easyjet_630x384/article/90688-203791.jpg«Κυρία Πρόεδρε, την ευωχίαν μου προς εσάς.
Λοιπόν, έχω να αναφέρω πέντε σημεία:
Πρώτον, η προοπτική, η οποία τιμά για πρώτη φορά τη νικημένη μας Ελλάδα είναι πολεμική αναμέτρηση. «Ως τυραννίδα έχουσι την αρχήν» οι Γερμαναράδες, «ην αφήναι» γι’ αυτούς είναι επικίνδυνο, Τριαντάφυλλε. Δεν θα την αφήσουν με τη γνωστή ευλυγισία που είχαν οι Γερμανοί, που πολεμούσαν όταν μπήκε ο Κόκκινος Στρατός με τη σοβιετική σημαία μέσα στο Βερολίνο. Θα πολεμούν, γιατί έχουν αυτήν την «ευλυγισία» από τον πολιτισμό τους, την ανελαστικότητα.
Συνεπώς, θα είναι πολεμική επιχείρηση. Επίσης, για όσους αφελείς με τα ανεμιαία δόγματα πιστεύουν ότι είναι Ευρώπη και είναι και Ευρωπαίοι κλπ, τους παραπέμπω βεβαίως, στο δικό τους τον ποιητή του 1796, ο οποίος λέει ότι «Οι Γερμανοί με τον πολιτισμό και τα μαθηματικά τους γίνανε ακόμα πιο βάρβαροι απ’ όσο ήταν». Κι αυτό είναι «Ο Ερημίτης ο Έλλην» -το λέει μάλιστα- και το «Ταξίδι στην Ελλάδα».

Φορτωμένη ατζέντα ΗΠΑ-Ε.Ε.

http://dea.org.gr/sites/dea.org.gr/files/styles/square_large/public/ipa_ee_2.jpg?itok=q-hl1jPH
Η υλοποίηση της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που φορτικά και σε όλους τους τόνους υπαγορεύει η Ουάσιγκτον από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν συνιστά αποφασιστική στροφή αποκατάστασης ενότητας και συνοχής στη Διατλαντική Σχέση. Την κατάσταση αυτή πραγμάτων φωτογράφισε και η συνάντηση του Ομπάμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ, όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την ευκαιρία να στείλει ακόμη μια δήλωση συμπαράστασης προς την Αθήνα.Οι εκκρεμότητες της Ουάσιγκτον με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες αρχίζουν πρώτα από όλα με τις επιπτώσεις της ποσοτικής χαλάρωσης που σε λίγο, αν δεν υπάρξει κάποιος αστάθμητος παράγοντας, θα οδηγήσουν στην ισοτιμία 1 ευρώ - 1 δολάριο, μια εξέλιξη που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην σταθεροποίηση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, καθώς θα πλήξει τις αμερικανικές εξαγωγές.

Εθνικώς ύποπτη δημηγορία Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της έναντι της Γερμανίας, έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.«Από την μια έχεις κάποιους στην Γερμανία, που δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική της λιτότητας τελείωσε γιατί απέτυχε… Και από την άλλη έχεις κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου» είπε ο κ. Θεοδωράκης.Επίθεση έκανε και στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι «η Πρόεδρος της Βουλής νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης της Ελλάδας και ότι θα βάζει αυτή την ατζέντα στην κυβέρνηση».

«Μα τόσο ανόητοι είναι;»

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν – αν σχεδιάζουν- και χθες ήρθε και μίλησε – σε ζωντανή μετάδοση βέβαια – για το Γ Ράιχ και τα ES-ES. Μια μέρα μετά το Eurogroup και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα για άλλη μια φορά όλη η διαπραγμάτευση. Τα έχουμε ακούσει όλα αυτά και από πιο αρμόδιους – τον Μανώλη Γλέζο, τον Μίκη Θεοδωράκη – και έχουμε συμφωνήσει… Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;

Διάβημα Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

Διάβημα Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη
Διάβημα απέστειλε το υπουργείο Εξωτερικών με το οποίο διαμαρτύρεται για τις εκφράσεις που χρησιμοποίησε προ ημερών ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Φόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφερόμενος στον Γ. Βαρουφάκη.

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ «ΝΕΟ ΚΟΜΠΑΝΙ» Οι τζιχαντιστές επιτίθενται ξανά σε κουρδική πόλη στα σύνορα με την Τουρκία

H Ρας αλ Αϊν βρίσκεται στη μεθόριο της Τουρκίας με την Συρία και στα βορειοδυτικά της έχει μία «αδερφή» τουρκική πόλη.
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σήμερα μεγάλη επίθεση σε μια προσπάθεια να καταλάβει την κουρδική πόλη Ρας αλ-Αϊν, στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.H Ρας αλ Αϊν βρίσκεται στη μεθόριο της Τουρκίας με την Συρία και στα βορειοδυτικά της έχει μία «αδερφή» τουρκική πόλη.

Οι χριστιανοί της Ανατολής

Στους χριστιανούς της Ανατολής αναμιγνύονται κουλτούρα, θεολογία, πολιτική και διαφορετικότητα.
Οι χριστιανοί της Ανατολής
Γιατί οι ρίζες αυτού του Χριστιανισμού επηρέασαν το δυτικό ευρωπαϊκό πολιτισμό. Από την Αιθιοπία ως την Ουκρανία ή την Τουρκία, το Ιράκ, τις Ινδίες ή τη Μέση Ανατολή, οι χριστιανοί αυτοί ζουν ένα δράμα. Ηδη από τον προηγούμενο αιώνα άρχισαν να γίνονται μειοψηφία λόγω της δημογραφικής έκρηξης των μουσουλμάνων, με αποτέλεσμα να περιθωριοποιούνται πολιτικο-κοινωνικά. Σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση.
Κι όμως, υπήρξαν στην πρώτη γραμμή και στις τρεις Αραβικές Ανοίξεις που σημάδεψαν τη σύγχρονη εποχή της Αραβικής Ιστορίας.
Πρώτον, εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεύτερον, εναντίον των κατακτητικών δυτικών δυνάμεων και, τρίτον, εναντίον των δικτατόρων που πήραν τη θέση των Ευρωπαίων που έφυγαν.

Το ανομολόγητο... φλερτ PEGIDA και AfD

merkel_xitler.jpg

Το... ευρωσκεπτικιστικής έμπνευσης πλακάτ της PEGIDA | ΕPA/ SEBASTIAN KAHNERT
Ναι, υπάρχουν ακόμα. Κι αν δεν αυξάνονται δραματικά οι οπαδοί τους εντός (ανατολικής) Γερμανίας, πληθύνονται οι μιμητές τους εκτός γερμανικών συνόρων, από τη Βρετανία και το Βέλγιο ώς την Αυστρία και τη Δανία. Τη Δευτέρα το βράδυ διοργάνωσαν τη 18η διαδήλωσή τους στη Δρέσδη, τη μεγαλύτερη σε όγκο από τα τέλη Γενάρη, όταν ο συνιδρυτής τους Λουτς Μπάχμαν παραιτήθηκε δήθεν από... ευθιξία μετά τον σάλο από τη δημοσιοποίηση του «πλακατζίδικου» selfie ως άλλου Αδόλφου Χίτλερ, για να ακολουθήσει η πλήρης κατάρρευση της υπόλοιπης ιδρυτικής/ηγετικής τους ομάδας.