Στη Βαγδάτη για τους ISIS το αφεντικό του πενταγώνου Επίσκεψη στη Βαγδάτη πραγματοποιεί από χθες ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος αναμένεται να συναντηθεί με την ηγεσία των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα καθώς και με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαϊντάρ Αλ-Αμπάντι.Κατά την άφιξή του o Χέιγκελ μίλησε σε Αμερικανούς και Αυστραλούς στρατιώτες και τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους μπορούν να βοηθήσουν τους Ιρακινούς κατά των τζιχαντιστών, αλλά ότι, στο τέλος, η επιτυχία της εκστρατείας αυτής κατά των τζιχαντιστών θα εξαρτηθεί από την κυβέρνηση της Βαγδάτης.
Κάλεσε επίσης τους Ιρακινούς ηγέτες να συγκροτήσουν κυβέρνηση ενωτική, ικανή να κερδίσει την εμπιστοσύνη των διαφόρων εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων στη χώρα. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Χέιγκελ στο Ιράκ και, όπως φαίνεται, η τελευταία, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας θα αντικατασταθεί σύντομα από τον Άστον Κάρτερ.