27 Απριλίου 2013

Σε τουριστική έκθεση στα Σκόπια έλαβε μέρος το ψευδοκράτος.Είναι η δεύτερη φορά που συμμετάσχει

 Σε τουριστική έκθεση των Σκοπίων έλαβε μέρος το ψευδοκράτος της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του λεγόμενου «υπουργείου» τουρισμού, περιβάλλοντος και πολιτισμού.Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η τουριστική έκθεση έχει τίτλο «Skopje Travel Market 2013» και διεξάγεται μεταξύ 25 και 27 Απριλίου για τρίτη φορά. Είναι η δεύτερη φορά που το ψευδοκράτος συμμετέχει στην έκθεση. Στο περίπτερο του ψευδοκράτους, αναφέρεται, διαμοιράζονται φυλλάδια στα αγγλικά και σκοπιανά, ενώ υπάρχουν και παραδοσιακά γλυκά και κεράσματα.Συμμετέχουν συνολικά 80 αντιπροσωπείες από 18 χώρες και αναμένονται 20.000 επισκέπτες.
http://www.protothema.gr/

ΥΠΕΞ: «Δεν ευσταθεί καμία αμφισβήτηση του καθεστώτος των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο»

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αμφισβήτηση και οποιοδήποτε σημείο αμφιβολίας ως προς το καθεστώς οποιουδήποτε νησιού ή νησίδας στο Αιγαίο» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ερωτηθείς για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε κοινοβουλευτική ερώτηση βουλευτή του τουρκικού κόμματος Εθνικής Δράσης, περί κυριαρχικού καθεστώτος νήσων του Αιγαίου.

Η «νομιμότητα» της τρόικα. Της Αντιγόνης Παπαδοπούλου


Iceland-protests-0016Οι άδικες αποφάσεις του Eurogroup, της 15ης  και της 24ης  Μαρτίου, κατάστρεψαν το τραπεζικό σύστημα και μαζί, το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου. 
Ένα  μοντέλο, που στηρίχτηκε στην ανάπτυξη του τουρισμού, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των υπηρεσιών, αφού η Κύπρος απώλεσε το 37% των εδαφών της και τους πλείστους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, λόγω της τουρκικής εισβολής  του 1974.

Σε ρότα σύγκρουσης με τη Μέρκελ

Steinmeier
Οι γάλλοι Σοσιαλιστές καταγγέλλουν σε κείμενο 21 σελίδων την πολιτική λιτότητας της Μέρκελ. Την ίδια χαρακτηρίζουν αδιάλλακτη. Υπό πίεση ο Ολάντ. "Διατηρούμε σχέσεις φιλικών εντάσεων με το Βερολίνο".Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι σχέσεις Βερολίνου και Παρισίων με αφορμή την εμμονή της καγκελαρίου Μέρκελ στην πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας. Μετά τις επικριτικές δηλώσεις γάλλων κυβερνητικών αξιωματούχων συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του προέδρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, χθες διέρρευσε κείμενο 21σελίδων, με το οποίο οι γάλλοι σοσιαλιστές καλούν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ  να αντισταθεί πιο σθεναρά στην πολιτική Μέρκελ.

Ο νέος Βόσπορος ως κλειδί για την κυριαρχία των ΗΠΑ στη Μ.Θάλασσα

Голубая мечеть Босфор Стамбул Турция стамбул вид Η Τουρκία θα κατασκευάσει ένα νέο Βόσπορο. Οι ειδικοί αμφιβάλλουν για τη γρήγορη απόσβεση του έργου, αλλά υπογραμμίζουν δεόντως το γεωπολιτικό πλεονέκτημα, που θα αποκτήσει η Άγκυρα και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ, εάν παρ’ όλ’ αυτά το έργο υλοποιηθεί.Το νέο σχέδιο ονομάζεται Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. Πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και να που προ ημερών το σχέδιο εγκρίθηκε από την κυβέρνηση της χώρας.

ΦΑΤΙΧ ΑΚΙΝ H Τουρκία καλπάζει προς την κρίση

Ο Φατίχ Ακίν, δημοφιλής και στην Ελλάδα, έχει βραβευτεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων με τη Χρυσή Αρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου, το βραβείο Ευρωπαϊκής Ταινίας για το δράμα «Μαζί, ποτέ!» και με το βραβείο
Συναντήσαμε τον Φατίχ Ακίν σε μια μέρα απεργίας, με αφορμή την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του «Ο παράδεισος δεν είναι εδώ».
Ο χώρος γύρω από το Σύνταγμα, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη σε γνωστό ξενοδοχείο, είναι κλειστός. Ετσι, η συζήτηση στρέφεται αναπόφευκτα γύρω από την «κρίση».
Αισιόδοξος, πάντως, ο σκηνοθέτης δηλώνει ανυπόμονος να αφοσιωθεί στη νέα του ταινία και να επιστρέψει στη Γερμανία, αν και «εξουθενωμένος», όπως λέει, έχοντας μόλις τελειώσει έναν γύρο προώθησης του ντοκιμαντέρ στην Τουρκία, τη χώρα καταγωγής του.