10 Ιανουαρίου 2015

Ενδοϊσλαμική σύγκρουση

Οι ακραίοι φονταμενταλιστές δίνουν έκφραση στην οργή, την αγανάκτηση, στην κρίση ταυτότητας εκατομμυρίων μουσουλμάνων, αλλά αδυνατούν να προβάλουν ένα θετικό όραμα ευημερίας και ευταξίας που να συνυπολογίζει τη σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα. Ο πιο θανάσιμος εχθρός των τζιχαντιστών δεν είναι τόσο η Δύση όσο το μετριοπαθές και προοδευτικό σε σχέση με αυτούς πολιτικό ισλάμ από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, τη Χαμάς στην Παλαιστίνη, το ΑΚΡ του Ερντογάν και το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν μέχρι τη σύγκρουσή τους στο τέλος του 2013.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ «Η Μέρκελ θα πάει σε διαπραγμάτευση»

Πληθαίνουν στον διεθνή Τύπο, και δη τον γερμανικό, τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί με πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως λογική συνέπεια της μέχρι τώρα πολιτικής της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ενδεχόμενο Grexit θα ισοδυναμούσε με τη μεγαλύτερη πολιτική ήττα στην καριέρα της.
«Η Μέρκελ θα πάει σε διαπραγμάτευση»
Οι αρθρογράφοι επιχειρούν μάλιστα να στοιχειοθετήσουν τους λόγους που θεωρούν ότι θα υποχρεώσουν τη Γερμανίδα καγκελάριο να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα και να διαπραγματευτεί.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 250 ΔΙΣ. $ Η Κίνα κάνει... απόβαση στη Λατινική Αμερική

«Απόβαση» στη Λατινική Αμερική πραγματοποιεί η Κίνα, η οποία θα αυξήσει τις απευθείας επενδύσεις της στα 250 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, ένα ποσό που θα επιτρέψει την υλοποίηση πολλών σημαντικών έργων, τα οποία αυτήν τη στιγμή έχουν «παγώσει».

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διοργάνωσε διήμερο φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων και οικονομικών προτάσεων μεταξύ της Κίνας και των κρατών της Λατινικής Αμερικής, καταφέρνοντας, προς μεγάλη δυσαρέσ
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διοργάνωσε διήμερο φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων και οικονομικών προτάσεων μεταξύ της Κίνας και των κρατών της Λατινικής Αμερικής, καταφέρνοντας, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον, να ανοίξει έναν αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας
Η κίνηση αυτή εκτιμάται από τους αναλυτές ότι θα αποτελέσει σημαντική πρόκληση για τις ΗΠΑ και την επιρροή που παραδοσιακά ασκούν στην περιοχή αυτή.

Γιατί συνήθως αποτυγχάνουν οι οικονομικές κυρώσεις


Τι δείχνει η Ιστορία: από τον Περικλή της αρχαίας Αθήνας στον σύγχρονο Φιντέλ Κάστρο της Κούβας

 
Τώρα που οι κυρώσεις της Δύσης ενάντια στη Ρωσία, στο Ιράν και στην Κούβα βρίσκονται ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας, είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξετάσουμε αν τέτοια μέτρα λειτουργούν, αν έχουν αποτέλεσμα. Μια σύντομη απάντηση είναι ότι οι οικονομικές κυρώσεις συνήθως επιφέρουν μόνο περιορισμένα αποτελέσματα, ακόμη και αν είναι ο τρόπος για να αποδειχθεί μια «ηθική αποφασιστικότητα».

BBC: Το δίλημμα της Ευρώπης απέναντι στο Ισλάμ

Αρθρο της ανταποκρίτριας θρησκευτικών υποθέσεων Καρολάϊν Γουάϊατ
BBC: Το δίλημμα της Ευρώπης απέναντι στο Ισλάμ



Στην καρδιά της Ευρώπης του 2015, οι δολοφονίες σκιτσογράφων και δημοσιογράφων για «καθύβριση» των θείων συνεχίζει να σοκάρει την κοινή γνώμη παρότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι όλο και πιο συχνές, αναφέρει σε άρθρο της η ανταποκρίτρια για θρησκευτικές υποθέσεις του βρετανικού BBC, Κάρολαϊν Γουάιατ.  Όπως γράφει η ίδια, στην Ευρώπη του μετα - Διαφωτισμού, ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός ήταν οι ακίνδυνοι στόχοι της σάτιρας στα κοσμικά ευρωπαϊκά κράτη. «Το Ισλάμ όχι και τόσο. Η μάχη μέσα στο Ισλάμ μεταξύ σουνιτών και σιιτών, που είναι τόσο προφανής στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και η μάχη μεταξύ των εξτρεμιστικών ερμηνειών του Ισλάμ, όπως εκείνων του Ισλαμικού Κράτους και των Μουσουλμάνων που θέλουν να εξασκούν τη θρησκεία τους ειρηνικά, τώρα διαδραματίζεται στους δρόμους της Ευρώπης με δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνική συνοχή» γράφει η Γουάιατ.

ΝΑΤΟ: Βουβή ομολογία ήττας στο Αφγανιστάν

Υστερα από 13 χρόνια ανακοίνωσε επισήμως το «τέλος» της μάχιμης παρουσίας του, αλλά η χώρα παραμένει έρμαιο στα χέρια ισλαμιστών, καρτέλ ηρωίνης και διεφθαρμένων πολιτικών

 
Είναι ένας πόλεμος που τέλειωσε μόνο στα χαρτιά, με την αποχώρηση να μοιάζει ομολογία ήττας. Σε τέτοιον βαθμό που κάποιοι θυμήθηκαν τη Σαϊγκόν του 1975, τότε που αμερικανοί στρατιώτες έφευγαν κακήν κακώς με ελικόπτερα από την ταράτσα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βιετνάμ.

Αποτυχία ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων

Εάν το γαλλικό έθνος και οι θεσμοί του θεωρούνται πια ο εχθρός στα μάτια τόσο πολλών μη λευκών νέων της Γαλλίας, η ευθύνη δεν θα πρέπει να αναζητηθεί αποκλειστικά στην παγκόσμια σύγκρουση των πολιτισμών.
Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η αποτυχία της Γαλλίας να ενσωματώσει τα τέσσερα εκατομμύρια των «Maghrebins», όπως ονομάζονται οι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική, στην πλειονότητά τους απόγονοι των Αλγερινών, Μαροκινών και Τυνήσιων που μετακόμισαν στη Γαλλία μετά τη δεκαετία του 1960. Το φυλετικό ζήτημα εξακολουθεί να είναι ταμπού στη Γαλλία. Οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα υπολογίζονται σε 5 με 6 εκατ. και αντιστοιχούν περίπου στο 9% του πληθυσμού.Το κοινό στη Γαλλία ωστόσο σπανίως ακούει ότι το 70% των τροφίμων στις γαλλικές φυλακές είναι μουσουλμάνοι κι αυτό παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν πως οι φυλακές αποτελούν τα κύρια πεδία στρατολόγησης για τους τζιχαντιστές.

Η Δύση πληρώνει τον εμφύλιο της τζιχάντ… Αλ Κάιντα vs. IS

Οι πολύνεκρες επιθέσεις στη Γαλλία αποτελούν απλώς την επιβεβαίωση ενός πολυαναμενόμενου εφιάλτη. Η τρομοκρατία είναι εδώ. Οι δύο αλγερινής καταγωγής εκτελεστές και ο τρίτος δράστης της επίθεσης που παραδόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλη της αλ Κάιντα και συγκεκριμένα του «παραρτήματος» της Υεμένης.
Του Antoun Issa
ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/

Τουρκία: Έβαλαν την MIT να "μαζέψει" τις φιλοτζιχαντιστικές δηλώσεις αξιωματούχων!

Image Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αρχικές δηλώσεις αξιωματούχων στην Τουρκία που με έμμεσο τρόπο δικαιολογούσαν κατά κάποιο τρόπο την τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών στην Γαλλία κατέβαλε και ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ), κ. Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) ακολουθώντας την διορθωτική παρέμβαση των κκ Ερντογάν και Νταβούτογλου.

Τι είναι το ισλάμ που στην Ευρώπη το μαθαίνουμε με αίμα! Οι έριδες και οι φατρίες

Image Γράφει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ


Το Ισλάμ είναι μία από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου. Μετά τον Εβραϊσμό και το Χριστιανισμό είναι η τελευταία χρονικά που εμφανίσθηκε στο προσκήνιο. Ιδρυτής της είναι ο Μωάμεθ, ο οποίος κατάφερε να ενώσει τις αραβικές ειδωλολατρικές φυλές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, κάτω από μια θρησκεία και να ανακηρυχτεί Προφήτης της. Κατάφερε να ενώσει εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από συγκεκριμένους κανόνες διαβίωσης, πίστης και τρόπου έκφρασης. Η λέξη Ισλάμ προέρχεται από το Αραβικό Aslama που σημαίνει πίστη, υποταγή, παράδοση στο Θεό.

Ο εχθρός είναι η εικόνα του εχθρού

Είναι υπερβολικά δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για τη φρίκη που προκαλεί το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και να βρει απάντηση στο «γιατί» αυτή η ανόητη βία.
Είναι υπερβολικά δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για τη φρίκη που προκαλεί το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και να βρει απάντηση στο «γιατί» αυτή η ανόητη βία. Ορισμένοι στην πολιτική και στα ΜΜΕ, όμως, ξέρουν πάλι αμέσως και με ακρίβεια τι θα έπρεπε να σκεφτούμε και να κάνουμε σε μια τέτοια στιγμή. Και ποιος -εκτός από τους δράστες- είναι υπεύθυνος γι' αυτό το τρομακτικό έγκλημα: το Ισλάμ και όλοι όσοι «στρογγυλεύουν» τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτήν τη θρησκεία [...]

Ο λογαριασμός της Κατοχής!


Πόρισμα 160 σελίδων για το ύψος των γερμανικών αποζημιώσεων κατατέθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Σε ένα πόρισμα 160 σελίδων, το οποίο τεκμηριώνει το ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο ανέρχονται σε ένα πολύ «σημαντικό ποσό», κατέληξε, ύστερα από επτάμηνη (!!!) εντατική επεξεργασία, η Ειδική Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το πόρισμα κατατέθηκε χθες στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα από τον συντονιστή της επιτροπής, επίτιμο γενικό διευθυντή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτη Καρακούση. Η πενταμελής επιτροπή στελεχών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνέταξε το πόρισμα μελέτησε 761 τόμους αρχειακού υλικού με πλούσιο ιστορικό υλικό 50.000 σελίδων.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ «ΠΑΙΚΤΕΣ» ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Οταν οι ΗΠΑ φοβερίζουν και φοβούνται...

Tου Γιώργου Καπόπουλου
kapopoulos@pegasus.gr
Οταν οι ΗΠΑ φοβερίζουν και φοβούνται...
Κλωτσάω το τενεκεδάκι ( To Kick the Tin) η γνωστή αυτή αμερικανική φράση είναι ακριβής και συμπυκνωμένη: Περιγράφει την αδυναμία αντιμετώπισης μιας πρόκλησης, ενός προβλήματος και ταυτόχρονα την ανάγκη μέχρι να ωριμάσουν οι προϋποθέσεις να μην πολλαπλασιασθεί το κόστος που προκαλεί. Πιο κομψά στη γλώσσα της στρατηγικής και του μάρκετινγκ χρησιμοποιείται ο όρος περιορισμός ζημιών.

Τουρκικές ΝΟΤΑΜ για δύο ασκήσεις πλησίον της Πάφου

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Με μια νέα τουρκική από αέρος πρόκληση βρέθηκε αντιμέτωπη η Κύπρος. Η Τουρκία δέσμευσε περιοχή πλησίον της Πάφου και σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων από τα όρια των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αντικείμενο τη διεξαγωγή δύο ασκήσεων ταυτόχρονα, μία για έρευνα και διάσωση και μία της πολεμικής αεροπορίας. Οι τουρκικές ΝΟΤΑΜ (οδηγίες προς την αεροπλοΐα) έθεταν περιορισμούς στις πτήσεις αεροσκαφών εντός του FIR Λευκωσίας.

Οι 5 σημαντικότερες οικονομικές προβλέψεις για το 2015

Καθώς εισερχόμαστε στη νέα χρονιά, οι οικονομολόγοι της PwC κοίταξαν μέσα στην κρυστάλλινη σφαίρα για να μπορέσουν να βγάλουν τις πέντε σημαντικότερες προβλέψεις τους για το 2015.
1. Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα είναι η ταχύτερη από το 2005: Κατά τη διάρκεια του 2014, η ανεργία στις ΗΠΑ μειώθηκε κάτω του 6% και αναμένουμε ότι αυτό, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, θα συμβάλει στην αύξηση της κατανάλωσης των νοικοκυριών. Στο βασικό σενάριο προβλέπεται η οικονομία των ΗΠΑ με μια ανάπτυξη μεγαλύτερη του 3% για το 2015, ο ταχύτερος ρυθμός ανάπτυξης από το 2005. Παράλληλα, αναμένεται ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλουν περίπου με 3% στην αύξηση του ΑΕΠ το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο, η μεγαλύτερη συνεισφορά τους σε ένα μόνο έτος από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση.

Απολογισμός και προοπτική των σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας

Τα αντίποινα της Ρωσίας στις κυρώσεις της ΕΕ που έφεραν αναστάτωση στην ελληνική οικονομία και τα δημοσιεύματα για τη «φιλορωσική ελληνική Αριστερά» που πλησιάζει στην εξουσία
Picture 0 for Απολογισμός και προοπτική των σχέσεων Ρωσίας - Ελλάδας
Το 2014 ήταν έτος έντονων δοκιμασιών στις ελληνορωσικές σχέσεις, μετά την απόφαση της Ελλάδας να συμμετάσχει στη ομάδα τω χωρών που επέβαλαν κυρώσεις στην Ρωσία. Παρά ταύτα, οι ιστορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, είναι αρκετά ισχυρές, που με ορθή αντιμετώπιση των πραγμάτων, μπορούν να επουλωθούν τα πλήγματα.

Τουλάχιστον 15 επιθέσεις σε μουσουλμανικούς στόχους στη Γαλλία το τελευταίο τριήμερο

Πράξεις αντεκδίκησης φανατικών Χριστιανών και ακροδεξιών, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας
Τουλάχιστον 15 επιθέσεις κατά μουσουλμανικών στόχων, χωρίς ευτυχώς να έχουν υπάρξει νεκροί, έχουν καταγραφεί το τελευταίο τριήμερο στη Γαλλία,σύμφωνα με αναφορές σε γαλλικά ΜΜΕ, τα οποία αποδίδουν τις πληροφορίες σε πηγές της αστυνομίας.Οι αποτρόπαιες επιθέσεις των ακραίων ισλαμιστών στα γραφεία του εβδομαδιαίου εντύπου "Σαρλί Εμπντό" και κατά αστυνομικών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 13 συνολικά ατόμων, προκάλεσαν ένα κύμα αντεκδίκησης από φανατικούς Χριστιανούς και ακροδεξιούς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα "Λιμπερασιόν".Το διακύβευμα πλέον για τη Γαλλία είναι να καταφέρει να επανέλθει -όσο φυσικά αυτό είναι δυνατόν- σε μια πιο ήρεμη κατάσταση, έτσι ώστε να αποφευχθεί αναζωπύρωση του θρησκευτικού μίσους, με απρόβλεπτες συνέπειες, καταλήγει το δημοσίευμα. http://www.e-typos.com

Το αιματοκύλισμα στο Παρίσι εντείνει τους φόβους για κλιμάκωση του ισλαμικού εξτρεμισμού Η εισβολή των τζιχαντιστών αλλάζει την Ευρώπη - Υπάρχουν πάνω από 20 τρομοκρατικοί πυρήνες που καθοδηγούνται από τη Συρία


«Θα πεθάνουμε σαν μάρτυρες»… Ηταν από τις τελευταίες λέξεις των τρομοκρατών που προκάλεσαν το μακελειό στο περιοδικό «Charlie Hebdo»… Πιστοί στο σκοπό τους, τόσο οι δύο αδελφοί Κουασί, ο Σαΐντ και ο Σερίφ, όσο και το ζευγάρι των συνεργών τους που επιτέθηκε σε εβραϊκό κατάστημα κρατώντας ομήρους, ήταν απόλυτοι και αποφασισμένοι, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές. Οι αδελφοί Κουασί, που προκάλεσαν το μακελειό στο σατιρικό περιοδικό «Charlie» ως συμβολικό πλήγμα εναντίον της δυτικής ελευθερίας της έκφρασης, καθώς και οι συνεργοί τους που εκτέλεσαν παράλληλες φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, ήσαν μέλη δικτύου ισλαμιστών, ενός από τα πολλά που ενεργοποιήθηκαν τελευταία στη Γαλλία, η οποία φαίνεται ότι είναι στην κορυφή της λίστας των χωρών-στόχων της Τζιχάντ (ιερού πολέμου των φονταμενταλιστών).

Δεν υπάρχουν σχέδια επίθεσης στη Γερμανία DW: Η Γερμανία με το βλέμμα στη Γαλλία

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο κυβερνητικό μπρίφινγκ στη γερμανική πρωτεύουσα, το θέμα της τρομοκρατικής επίθεσης ισλαμιστών τρομοκρατών στη Γαλλία θα ήταν στην ατζέντα της ήδη από καιρό προγραμματισμένης συνάντησης που θα έχει η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ την Κυριακή στο Στρασβούργο με το γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Η συνάντηση ωστόσο αναβλήθηκε μετά από αίτημα του κυρίου Σουλτς χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την καγκελαρία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt η καγκελάριος θα πάρει μέρος στην μεγάλη πορεία που έχει προγραμματιστεί την Κυριακή στο Παρίσι στην μνήμη των θυμάτων.Για το πρωί της ίδιας μέρας πάντως ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ μαζί με άλλους ευρωπαίους συναδέλφους του έχουν προσκληθεί από το γάλλο ομόλογό τους στο Παρίσι για να ανταλλάξουν πληροφορίες και να εξετάσουν πιθανά μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«ΑΠΟΒΑΣΗ» ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2013 Εξάγουμε φέτα και ούζο, εισάγουμε φάρμακα και αυτοκίνητα

Εξάγουμε φέτα και ούζο, εισάγουμε φάρμακα και αυτοκίνητα
Του Γιώργου Μανέττα
gmanettas@pegasus.gr
Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γερμανία να πέρασαν από «χίλια κύματα» και να δοκιμάστηκαν, με επίκεντρο τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ωστόσο οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο. Παρά τα «σύννεφα» που παρουσιάστηκαν το διάστημα 2011-2012 όταν είχαν φουντώσει τα σενάρια περί Grexit, οι διμερείς οικονομικές ανταλλαγές άρχισαν να ομαλοποιούνται, με αποκορύφωμα την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών (+1,67%) και τη θεαματική ανάκαμψη των άμεσων γερμανικών επενδύσεων στη χώρα μας (+48,7%) στη διάρκεια του 2013.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ Εικονικές εξαγωγές και πωλήσεις νοθευμένων καυσίμων

Εικονικές εξαγωγές και πωλήσεις νοθευμένων καυσίμων
Τoυ Χρήστου Κολώνα
Τους «δρόμους» του λαθρεμπορίου των καυσίμων με έμφαση στις εικονικές εξαγωγές και τα ναυτιλιακά καύσιμα, αποκαλύπτει νέα μελέτη του καθηγητή Δ. Μάρδα για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων. Αποκαλύπτονται οι εικονικές εξαγωγές μέσα από στοιχεία του ΟΗΕ, όπου φαίνεται πως η Ελλάδα εξάγει περισσότερες ποσότητες στις γειτονικές της χώρες Τουρκία, Βουλγαρία και FYROM, όταν εκείνες δηλώνουν ότι εισήγαγαν λιγότερες ποσότητες από την Ελλάδα. Στη μελέτη περιγράφεται αναλυτικά το «παιχνίδι» με τα εικονικά τιμολόγια κατά τις εξαγωγές. Με πιο απλά λόγια τα βυτιοφόρα οχήματα δεν περνούν ποτέ τα σύνορα και το λαθραίο καύσιμο διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Τουρκία: Ακροαριστερή οργάνωση απέσυρε την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση καμικάζι

Αφού αποδείχθηκε ότι η βομβίστρια ήταν Ρωσίδα υπήκοος από τον Καύκασο

Η επίθεση διαπράχθηκε στη συνοικία Σουλταναχμέτ την περασμένη Τρίτη, όταν η γυναίκα μπήκε σε τμήμα της τουριστικής αστυνομίας, δηλώνοντας στα αγγλικά ότι είχε χάσει το πορτοφόλι της, πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Αρβανίτη

Την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν υβριστικοί χαρακτηρισμοί του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Αρβανίτη
Σε ανακοίνωσή της, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη επισημαίνει, ότι «οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης κατά του πρωθυπουργού δεν μας εξέπληξαν. Ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ”, ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς αποτυπώνει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ το δημόσιο διάλογο».