13 Απριλίου 2016

Γιώργος Καπόπουλος - «Κουτσή Πάπια» στον... Σηκουάνα


http://s.kathimerini.gr/resources/2016-04/france1-thumb-large.jpg
Κουτσή Πάπια (Lame Duck) ονομάζεται στις ΗΠΑ ο πρόεδρος που δεν ελέγχει το Κογκρέσο και κατά συνέπεια ή συγκυβερνά με το αντίπαλο κόμμα ή βλέπει τις αποφάσεις του να μην εφαρμόζονται. Τον παραπάνω χαρακτηρισμό διεκδικεί, από ό,τι φαίνεται, ο Ολάντ, καθώς στον έναν χρόνο που του απομένει στο Μέγαρο των Ηλυσίων δεν φαίνεται να μπορεί να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία ανάκαμψης από τη δημοσκοπική του βύθιση (16% στην πιο πρόσφατη μέτρηση). Από τα αριστερά ο Μελανσόν καταγράφει ποσοστό 11%, ενώ το νέο κόμμα που ίδρυσε ο υπουργός Οικονομίας Μακρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν στοχεύει σε κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που θα προτιμήσουν τον Ολάντ ή αν είναι συνταγή πολιτικής επιβίωσης του ιδρυτή του. Μόνη του ελπίδα ο φόβος και η ανασφάλεια των πολιτών, αλλά και οι εσωκομματικές συγκρούσεις της Δεξιάς.

H Άγκυρα «επενδύει» στον Ακιντζί Μεγάλη σημασία στις επαφές του Τ/κ ηγέτη σε Γερμανία και Τουρκία Του Νίκου Στέλγια

Η τουρκική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις νέες επαφές του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη Γερμανία και στην Τουρκία. Η Άγκυρα θεωρεί ότι λίγο πριν από την ενδεχόμενη λύση του κυπριακού ζητήματος, η σύσφιγξη των σχέσεων της τουρκοκυπριακής κοινότητας με τον έξω κόσμο διευκολύνει την ένταξη της δεύτερης μεγαλύτερης κοινότητας στη διεθνή κοινότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι νέες επαφές της τ/κ πλευράς στο Βερολίνο και στην Τουρκία εκλαμβάνονται ως μια «καλή ευκαιρία» για την προβολή των θέσεων της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό. Η τουρκική πλευρά δεν θεωρεί ότι αυτή η προσπάθεια πλήττει τα συμφέροντα της ε/κ πλευράς. «Η ένταξη της τ/κ κοινότητας στη διεθνή κοινότητα, η εξομάλυνση των σχέσεών της με τους ξένους παράγοντες και κυρίως η εναρμόνισή της με το ευρωπαϊκό κατεστημένο εξυπηρετούν και τα συμφέροντα της ε/κ κοινότητας» τονίζουν ομόφωνα οι πηγές μας.

Οργανωμένο σε ολόκληρη την Τουρκία το Ισλαμικό Κράτος Μυστική αλληλογραφία της αστυνομικής διεύθυνσης της επαρχίας Καρς αποκαλύπτει Του Νίκου Στέλγια

Το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο δίνει μεγάλες μάχες σε Ιράκ και Συρία για να κρατήσει περιοχές που απειλούνται από επιθέσεις της διεθνούς συμμαχίας, της Ρωσίας, της Συρίας, του Ιράκ και των Κούρδων, έχει οργανωθεί σχεδόν σε ολόκληρη την Τουρκία.Η τρομοκρατική οργάνωση διατηρεί πυρήνες και καταφύγια σε δεκάδες τουρκικές επαρχίες, έχοντας στη διάθεσή του πλούσιο οπλοστάσιο και ανθρώπινο δυναμικό.Τις παραπάνω πληροφορίες φέρνει στο φως, μυστική αλληλογραφία της αστυνομικής διεύθυνσης της επαρχίας Καρς. Πληροφοριοδότης της Αστυνομίας ενημερώνει τις τουρκικές Αρχές για τη δράση του Ισλαμικού Κράτους στα τουρκικά εδάφη και προειδοποιεί για επικείμενες επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, η οργάνωση διατηρεί πυρήνες στην Κωνσταντινούπολη, Τραπεζούντα, Σμύρνη, Ντιγιάρμπακιρ, Άδανα, Άντεπ, Μερσίνη, Βαν, Αδριανούπολη, Αττάλεια, καθώς και σε άλλες τουρκικές επαρχίες.