05 Αυγούστου 2016

Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να λέμε ψέμματα στους Ανθρώπους (Μ.Ανατολή)-Robert Fisk

https://pbs.twimg.com/media/CpFt3vlWYAA5Adu.jpgEνα άρθρο κόλαφος για τις κοιμισμένες συνειδήσεις,για τους κοψοχέρηδες της ενημέρωσης ,για τις στρατευμένες γραφές με την βολική κοντή μνήμη.Για όσους η ιστορία υποτάσσεται στις κοντόθωρες λογικές τους. Για την καχεκτική ελληνική πολιτική σκέψη η οποία και αδυνατεί να εκφέρει τα αυτονότητα.
http://www.independent.co.uk/voices/aleppo-siege-syria-assad-isis-srebrenica-kosovo-robert-fisk-west-won-t-go-to-war-a7171466.html

Η τρομοκρατία και το πραξικόπημα δεν έκαμψαν τους επενδυτές στην Τουρκία LANDON THOMAS Jr / THE NEW YORK TIMES

Εκ πρώτης όψεως, η χρονική συγκυρία ίσως να μην είναι κατάλληλη, ώστε να επενδύσει κανείς στην Τουρκία. Τρομοκράτες πραγματοποίησαν επίθεση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το αποτυχημένο πραξικόπημα προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με την πολιτική σταθερότητα, ενώ οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει την Τουρκία. Ολα αυτά έχουν συμβεί σε διάστημα δύο εβδομάδων. Οπότε πού καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα οι μεγαλύτερες αποδόσεις στην παγκόσμια οικονομία; Το μαντέψατε. Στις τουρκικές μετοχές και στα τουρκικά ομόλογα, τα οποία ανέβηκαν κατά 6,6% και κατά 3,8%, αντίστοιχα, σε όρους δολαρίου, σύμφωνα με τη Merrill Lynch.

Αυστρία προς Τουρκία: Μετράτε τα λόγια σας για τα περί «ακροδεξιάς» Διπλωματική κόντρα Βιέννης και Άγκυρας

Αυστρία προς Τουρκία: Μετράτε τα λόγια σας για τα περί «ακροδεξιάς»Αυστηρή ήταν η αντίδραση της Αυστρίας στην απάντηση της Τουρκίας για την πρόταση περί τερματισμού των ενταξιακών διαπραγματεύσεων: Στον ισχυρισμό της Άγκυρας πως η Βιέννη έχει γίνει «η πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού», ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την τουρκία «να μετριάσει τους τόνους της».Η Βιέννη ζητά αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία ειδικά στη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, με συχνές αναφορές πως οι «28» δεν πρέπει να «αποδεχθούν εκβιασμούς».Η κόντρα ωστόσο είχε ξεκινήσει το βράδυ της Τετάρτης, όταν ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κέρν (Σοσιαλδημοκράτης) είχε καλέσει την ΕΕ να τερματίσει τις προενταξιακές συνομιλίες, λέγοντας πως δεν το ενδεχόμενο τουρκικής ένταξης βρίσκεται «στη σφαίρα του αδύνατου».

Τουρκία: Εσωτερικό «ξεκαθάρισμα» στο AKP από τους γκιουλενιστές

Τουρκία: Εσωτερικό «ξεκαθάρισμα» στο AKP από τους γκιουλενιστές Σύμφωνα με το Reuters, εσωτερικό υπόμνημα του AKP, ζητά την ταχεία εκκαθάριση αυτών που συνδέονται με την «γκιουλενιστική τρομοκρατική ομάδα» και αυτών που στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το AKP, διέταξε εσωτερική εκκαθάριση των μελών του που συνδέονται με τον Φετουλά Γκιουλέν, τον οποίον η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου μήνα.
Σύμφωνα με το Reuters, εσωτερικό υπόμνημα του AKP, ζητά την ταχεία εκκαθάριση αυτών που συνδέονται με την «γκιουλενιστική τρομοκρατική ομάδα» και αυτών που στήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Τα πάντα γύρω από την ενέργεια Η Τουρκία προσπαθεί να οδηγήσει όλους τους αγωγούς στο δικό της έδαφος

Η Τουρκία προσπαθεί να οδηγήσει όλους τους αγωγούς στο δικό της έδαφοςΛευκωσία: Η προσπάθεια της Τουρκίας να καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή δεν εγκαταλείφθηκε. Η ψυχρότητα στις σχέσεις της με το Ισραήλ και με τη Ρωσία έθεσε κάποια στιγμή τους όλους σχεδιασμούς στο ψυγείο, αλλά ποτέ δεν εγκαταλείφθηκαν.Η αναθέρμανση των σχέσεων πρώτα με το Ισραήλ και τώρα με τη Ρωσία επανέφερε στο προσκήνιο και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Άγκυρας που θέλει:
α) τη μεταφορά ρωσικού και αζερινού φυσικού αερίου προς την Τουρκία,

και β) τη μεταφορά του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου από το Ισραήλ στην Τουρκία.

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Στα όριά τους το σωφρονιστικό και δικαστικό σύστημα στην Τουρκία


https://o.twimg.com/2/proxy.jpg?t=HBhsaHR0cDovL2kxLndwLmNvbS9taWduYXRpb3UuY29tL3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDE2LzA4L1RPVVJLSUEtRllMQUtILURJWUFSTVBBS0lSLmpwZz9maXQ9ODk4JTJDNTg5Jnc9NjQwFIAKFJwFHBSEBhSUAwAAFgASAA&s=u9yYHrPT2yBnnLoGY8EJSWRNvlhDAl2GFug8ASyl9ZYΠριν ακόμη εκδηλωθεί το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον προηγούμενο μήνα, το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας βρίσκονταν ήδη στα όρια του. Οι φυλακές ήταν γεμάτες ασφυκτικά, ενώ η δικαιοσύνη καθυστερούσε να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.
Σήμερα, στο δραματικό απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, το τουρκικό σωφρονιστικό σύστημα δοκιμάζει οριακά τις αντοχές του, καθώς είναι αντιμέτωπο με τις φυλακίσεις χιλιάδων ανθρώπων που έχουν συλληφθεί κατά τις ημέρες που ακολούθησαν την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.